Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 12-oji tema

QUOTE(Ice @ 2012 11 29, 01:58)
bet mokytojai pabendravus su vaiku iš karto pasimatytų...nes neatsakytų jis į daugelį elementariausių klausimų  verysad.gif o ir su kalba nelabai kas gerai...
[right][snapback]59514082[/snapback][/right]

yra keletas "bet".
1. Vaikas dar mažas.
2. Kai pradėsit lankyt mokyklą, Jūs nustebsit, kiek va tokių yra vaikų "sveikų", neatsakančių klausimus elementariausius.

nu ne į temą.. bet vėlgi.. kai paskaitau Delfi komentarus, tai panašu, kad daug suaugusiųjų elementariai daug ko nežino biggrin.gif ir nieko.. kažkaip į klaviatūrą badyt pramoko, matyt kažką dirba, jeigu pinigų kompui turi bigsmile.gif
Atsakyti
yra keletas "bet".
1. Vaikas dar mažas.- na, cieli 6 metai tuoj sueis tongue.gif
2. Kai pradėsit lankyt mokyklą, Jūs nustebsit, kiek va tokių yra vaikų "sveikų", neatsakančių klausimus elementariausius. - žinoma, kad visokių tų vaikų bus... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 29 lapkričio 2012 - 10:10
QUOTE(naitas @ 2012 11 29, 01:42)
yra keletas "bet".
1. Vaikas dar mažas.
2. Kai pradėsit lankyt mokyklą, Jūs nustebsit, kiek va tokių yra vaikų "sveikų", neatsakančių klausimus elementariausius.

nu ne į temą.. bet vėlgi.. kai paskaitau Delfi komentarus, tai panašu, kad daug suaugusiųjų elementariai daug ko nežino  biggrin.gif ir nieko.. kažkaip į klaviatūrą badyt pramoko, matyt kažką dirba, jeigu pinigų kompui turi  bigsmile.gif

As gal taip irgi manyciau, jei maniskis dabar butu pradejes tik pirma klase, nes pirma pusmeti vis maniau, kad jo gabumai atsvers kalbos trukumus, bet...emocine branda rode savo eiga verysad.gif ir manau, kad jis butu peikiamas ir as kvieciama ant kilimelio, nes po klase vaiksto, nes protestuoja, su kalba blogai.neigalumo neturi, mokosi jis dabar 8-9, bet po kiekvienu metu as matydavau, kiek jis yra emocijomis dar kitoks nei jo klasiokai. Fiziskai nesimato jo skirtumo, bet tik prabyla, nu blogiausiu atveju visi mano, kad jis uzsienietis doh.gif
Be to vertina ne pagal elementariausius klausimus, o pagal bendra vaizda. Zinau, kad dabartiniai antrokai neskiria egles nuo berzo doh.gif nes jie lauke, miske nebuna ir ju reikia to mokyti doh.gif cia musu mokytoja pasakojo, bet taisykles jie ismoksta, klases tempu sugeba dirbti, skaitytiir suvokti teksta sugeba
Atsakyti
Sakykite o jeigu vaikas turėdamas tris metukus pasako labai nedaug, galima butu ant pirštų suskaičiuoti jo tariamus žodelius.Kur patartumėte bandyti kreiptis pirmiausiai dėl pagalbis ar bandyti laukti kol vaikas persilauš? ( nors kažkaip vistiek manau kad reikėtų ieškoti priežaščių) g.gif Ar pas Logopedą jau tokio amžiaus vaikučius ir tėvelius siunčia? unsure.gif
Atsakyti
Siuncia ir jaunesnius. Nueikite i savo miesto PPT, adresai yra temos pirmoje zinuteje. Iki triju metu galima kreiptis i prie poliklinikos esanti Ankstyvosios reabilitacijos centra, kur yra logopedas, jei toki turit, galit pirma ten kreiptis, jei prims 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sky Cloud @ 2012 11 30, 09:18)
Sakykite o jeigu vaikas turėdamas tris metukus pasako labai nedaug, galima butu ant pirštų suskaičiuoti jo tariamus žodelius.Kur patartumėte bandyti kreiptis pirmiausiai dėl pagalbis ar bandyti laukti kol vaikas persilauš? ( nors kažkaip vistiek manau kad reikėtų ieškoti priežaščių) g.gif  Ar pas Logopedą jau tokio amžiaus vaikučius ir tėvelius siunčia? unsure.gif

Eikit i poliklinika arba i PPT,bet tikrai nelaukit kol persilaus schmoll.gif .Mane visi tikino,kad dar mazas,dar truputi palaukit ir prades kalbet,bet nesamone doh.gif .Blogiausia,kad su tokio amziaus vaikais niekas nenori uzsiimti.Mes nesulaukem jokios pagalbos nei is poliklinikos nei is darzelio logopedes,o tik girdejom,kad dar per anksti unsure.gif
Atsakyti
Mums 3 metai ir 3 menesiai. Sunkiai su kalbomis,kadangi nepilnai 2 metu persikraustem y kita saly,iskart y darzely leidom,labai susimaise maziukas kalbose.Po biski stumemes y prieky,bet sunku jy suprasti,kalba biski ta,biski ta kalba. Svarbu,kad jis visus supranta 4u.gif
Papildyta:
kai cia atvykau buvau nustebinta kadangi vaikai kalba puikiai,3 metu vaika suprantu be problemu,LT patyriau,kad tokio amziaus vaikus daznai laaabai sunku suprasti.
Atsakyti
Nu tikrai ne schmoll.gif jei vaiko kalbos raida normali, gali buti net dvikalbes siemos ir vaikas 2.5 metu jau kalba sakiniais. Maniske 3 metu kalba isplestiniais, su filosofijomis, pasigrozejimais, ir juokavimais, tikrai ja supranta visi, gal ne aiskiai taria r, tiksliau jos neistaria, bet tai fiziologiska. Kadangi dirbu su vaikais, tai 3meciai Lietuvoje kalba daug, graziai ir aiskiai ir sakyciau jie "protingesni" uz pvz. britu vaikus, nes kalba taip pat aiskiai kaip britai tik daug sunkesne kalba biggrin.gif
vaikui nauja vieta gali buti pakankamas stresas kalbos raidai suleteti, jei dar yra raidoje kabliukas, tai jis galejo isrysketi. Svarbu, kad nenustotumete ji lavinti ir padeti su kalba 4u.gif
Atsakyti
Kai man buvo 2 metai mes atvykom is kitos salies is LT,mama sake,kad buvo taip pat kaip mano suneliui.Niekas manes nespaude viskas ejo sava linkme ir db sneku abiem kalbom puikiai ir dar plius dvi.Cia visiskai individualu. Negaliu pakest kai uzdeda kazkokius standartus!
Atsakyti
QUOTE(burbulai2 @ 2012 12 04, 23:11)
Mums 3 metai ir 3 menesiai. Sunkiai su kalbomis,kadangi nepilnai 2 metu persikraustem y kita saly,iskart y darzely leidom,labai susimaise maziukas kalbose.Po biski stumemes y prieky,bet sunku jy suprasti,kalba biski ta,biski ta kalba. Svarbu,kad jis visus supranta  4u.gif
Papildyta:
kai cia atvykau buvau nustebinta kadangi vaikai kalba puikiai,3 metu vaika suprantu be problemu,LT patyriau,kad tokio amziaus vaikus daznai laaabai sunku suprasti.

Apie ką šitas postas? Jau antrą dieną skaitau, bet nepagaunu minties.

QUOTE(burbulai2 @ 2012 12 05, 15:03)
Kai man buvo 2 metai mes atvykom is kitos salies is LT,mama sake,kad buvo taip pat kaip mano suneliui.Niekas manes nespaude viskas ejo sava linkme ir db sneku abiem kalbom puikiai ir dar plius dvi.Cia visiskai individualu. Negaliu pakest kai uzdeda kazkokius standartus!

gal ir puikiai šnekat. Bet rašot taip, kad nei loginės minties nėra, nei teisingos sakinio konstrukcijos, ir vos ne kiekviename žodyje po klaidą padaryta. Nu nereikia standartų, tai nereikia. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(burbulai2 @ 2012 12 05, 14:03)

Esme yra, kokia kalba vaikui bus pagrindine: ar mamos, t.y. namie naudojama, ar salies, kurioje gyvena. dazniausiai buna antras variantas, delto, akd vaikas socializuojasi ir dalyvauja salies gyvenime, o seimoje yra tik maza oaze su ta kalba. Daznai mamos kalba nukencia (gramatiskai, stilistiskai, zodynas skurdesnis, arba painiojamas, skolintas), nes salies kalba tiesiog gozia savo apimtimis ir naudojimu. Taigi jei genetiskai vaikui yra veluojanti kalba del panasiu aplinkybiu, tai tikekimes, kad su jusu pagalba vaikas prades kalbeti ir naudoti abi kalbas, esme kaip gerai jis kalbes.
Cia niekas Jums standartu vaikui netaike, bet patikekit naturaliai yra tiek vaiko poreikis, kad ji suprastu, galetu save isreiksti kalba, tiek aplinkiniams yra standartas, suprasti kita zmogu, nes kitu atveju, lieki uz borto arba ziauriu atveju, is taves tyciojamasi. taip, kad norit nenorit i standarta gyvenimiskoje plotmeje jus atsiremsit 4u.gif beje, cia susirinkusios butent ir turime vaikus, kurie neatitinka standartu biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
Jis supranta abi kalbas,bet pats sneka kas antras zodis LT kas antras NO 4u.gif
Atsakyti