Įkraunama...
Įkraunama...

Žvynelinė/ psoriazė- 2 dalis

QUOTE(Irmgarda @ 2006 10 15, 11:30)
Sveikutės 4u.gif . Gal priimsit ir mane į savo būri drinks_cheers.gif . Man psoriazė yra tik galvoje. Ją atradau tik visai neseniai. Gal vą man pradėjo niežėti po gimdymo praėjus gal metams. As vis pasikasydavau, kol susidarė tikrai didelės žaizdos. Tada susirūpinusi nulėkiau į Klaipėdą pas dermatologę, kuri iš karto, tik pažiūrėjusi, pasakė diagnozę - žvynelinė verysad.gif . Pradėjusi klausinėti tėvų apie savo giminės ligas, sužinojau, kad tėvo sesuo sirgo viso kūno žvyneline, o aš susimaniau paveldėti šią ligą. Tik dar gerai, kad kol kas ji tik galvoje.
O kaip gydytis, jei planuoju antrą vaikelį wub.gif ? Gal kas laukėtės  nestuke.gif jau sirgdamos šia liga ir kaip gydėtės?

Kai laukiausi liga paaštrėjo, o dabar pasiekė tokį mastą kokiu dar niekad taip stipriai nesirgau. Nuėjo per visą kūną. Kol buvau nestuke.gif tepiau Psoriatenu buvo padėję, o nuo kažkokio homeopatiniu vaistinėj daryto buvo tik blogiau. Dar tepdavau medetkų tepalu. gimus vaikui kaip ir sakiau, labai sustiprėjo, nuėjau į odos disp. išrašė Eloconą, sakiau, kad maitinu, atseit jei tepsi vieną kart, tai nieko, nu tepu, 1 kart, bet ne kasdien, išpradžių buvo apmažėję, bet dabar plėčiasi, o vaistų tepti daug negaliu ir nenoriu dėl vaiko. Bet spėju dėl viso organizmo išsekimo nuo žvynelinės ir kitų problemų teks rišt su maitinimu. O Psoriatenas tikrai nepakenkė vaikui. Gimė sveikas ir gražus, tik jautrus, bet čia jau dėl to, kad mama tokia smile.gif
Atsakyti
Aciū mergaitės už atsakymus smile.gif .
aš kol kas dar ne nestuke.gif , bet rimtai planuojame wub.gif Taigi dėl visa ko nusipirkau Skin-cap purškalą, gal labiau padės nei psoriaten, nes kai psoriaten ėmiau teptis, tai labai pablogėjo verysad.gif - labai ėmė niežėti galvą ir iškart plisti ta nelemta žvynelinė. Bet įdomu ar skin-cap tikrai nekenksmingas, nes yra buvę visokių straipsnių liečiančių jį, kad jame lyg tai aptiko sterodinių medžiagų. Tai net ir nežinau g.gif , gal reikės pas gydytoją nueiti.
Atsakyti
QUOTE(Irmgarda @ 2006 10 17, 20:52)
aš kol kas dar ne  nestuke.gif , bet rimtai planuojame wub.gif Taigi dėl visa ko nusipirkau Skin-cap purškalą, gal labiau padės nei psoriaten, nes kai psoriaten ėmiau teptis, tai labai pablogėjo  verysad.gif - labai ėmė niežėti galvą ir iškart plisti ta nelemta žvynelinė. Bet įdomu ar skin-cap tikrai nekenksmingas, nes yra buvę visokių straipsnių liečiančių jį, kad jame lyg tai aptiko sterodinių medžiagų. Tai net ir nežinau g.gif , gal reikės pas gydytoją nueiti.

Aš tai negirdėjau,kad but kenksmingas. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(blansyte @ 2006 10 17, 22:38)
Aš tai negirdėjau,kad but kenksmingas. schmoll.gif

aš ir negirdėjau - jau 13 m naudoju g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 17 spalio 2006 - 22:42
Noriu prisijunk prie jūsų.
Apie 8m sergu ta liga. Liga paūmėjo kai pradėjau studijuoti universitete. Buvo dar blogiau kai su draugu nesutarėm, mane apgaudinėjo, gyvenimas pasidarė nemielas, pinigų nebuvo ir t.t.. Prieš 2m pasiėmiau atostogas darbe, nes veidas baisus buvo-nesmagu su žmonėm bendraut, jaučiausi ir kūnu ir širdim raupsuota verysad.gif Atsiguliau į ligoninę. O ten sutikau ir įsimylėjau žmogų, kuris tą patį gydėsi. Štai dabar kartu gyvenam, susilaukėm dukrytės.
Dėmių man labai sumažėjo, liko tik keli taškiukai ant nugaros ir krūtinės. Niekuo negydau, vasarą pasideginu. Manau, kad geros emocijos man yra geriausias vaistas.
Norėjau pasakyti tai, kad jeigu ne ši liga, nebūčiau laiminga su savo žmogumi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vai2 @ 2006 10 18, 00:01)
Noriu prisijunk prie jūsų.
Apie 8m sergu ta liga. Liga paūmėjo kai pradėjau studijuoti universitete. Buvo dar blogiau kai su draugu nesutarėm, mane apgaudinėjo, gyvenimas pasidarė nemielas, pinigų nebuvo ir t.t.. Prieš 2m pasiėmiau atostogas darbe, nes veidas baisus buvo-nesmagu su žmonėm bendraut, jaučiausi ir kūnu ir širdim raupsuota verysad.gif  Atsiguliau į ligoninę. O ten sutikau ir įsimylėjau žmogų, kuris tą patį gydėsi. Štai dabar kartu gyvenam, susilaukėm dukrytės.
Dėmių man labai sumažėjo, liko tik keli taškiukai ant nugaros ir krūtinės. Niekuo negydau, vasarą pasideginu. Manau, kad geros emocijos man yra geriausias vaistas.
Norėjau pasakyti tai, kad jeigu ne ši liga, nebūčiau laiminga su savo žmogumi ax.gif

graži istorija.. 4u.gif
Šiai ligai, kaip ir kitom svarbiausia ramybė ir jokių nervų, bet šiais laikais tai tikrai sunku - viskas brangsta ne dienom, bet valandom, o algų nieks nekelia... Nars valdžia kalba, kad viskas atvirkščiai... cool.gif
Ir kaip gali nesinervuot, jei reikia šeimyną išmaitint... verysad.gif
Parduotutų tą Lietuvėlę, gal tada būt geriau, o angliškai ir taip beveik visi kalba, dėstoma aršiau nei gimtoji.
Atsakyti
Vai2, džiaugiuosi už jus wub.gif .

Lindamm, nono.gif .
Atsakyti
QUOTE(Irmgarda @ 2006 10 17, 19:52)
aš kol kas dar ne  nestuke.gif , bet rimtai planuojame wub.gif Taigi dėl visa ko nusipirkau Skin-cap purškalą, gal labiau padės nei psoriaten, nes kai psoriaten ėmiau teptis, tai labai pablogėjo  verysad.gif - labai ėmė niežėti galvą ir iškart plisti ta nelemta žvynelinė. Bet įdomu ar skin-cap tikrai nekenksmingas, nes yra buvę visokių straipsnių liečiančių jį, kad jame lyg tai aptiko sterodinių medžiagų. Tai net ir nežinau g.gif , gal reikės pas gydytoją nueiti.

o jis kazi konpensuojamas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kleopatra25 @ 2006 10 18, 14:21)
o jis kazi konpensuojamas?  g.gif

Nemanau, kad kompensuojamas. Purškalas man kainavo apie 63 Lt. Tikrai nemažai, bet gal padės. O šampūnas apie 43 Lt.
Atsakyti
QUOTE(kleopatra25 @ 2006 10 18, 15:21)
o jis kazi konpensuojamas?  g.gif

ne tik kad nekompensuojamas, bet ir nieko apie jį gydytojai nesako. nebent privatai jį siūlo. pigiau pirkti 200 ml , bet ne visur yra
Atsakyti
QUOTE(Irmgarda @ 2006 10 18, 14:28)
Nemanau, kad kompensuojamas. Purškalas man kainavo apie 63 Lt. Tikrai nemažai, bet gal padės. O šampūnas apie 43 Lt.

o kaip purškalą naudot- po užpurškimo reikia įtrint??

šampūną tai turėjau- neblogas. o kažkada , gal pernai, buvo kažkokia akciją- nusiunti tuščią voką su adresu ir atsiunčia skin-cap mėgunuką- kremą. blush2.gif
tai buvau gavus- kremas deja man per lengvas..... verysad.gif kaip koks ftorocortas pasirodė.. bet ką ten gali iš to mėginuko nuspręst.
Atsakyti
QUOTE(kleopatra25 @ 2006 10 18, 22:24)
o kaip purškalą naudot- po užpurškimo reikia įtrint??

šampūną tai turėjau- neblogas. o kažkada , gal pernai, buvo kažkokia akciją- nusiunti tuščią voką su adresu ir atsiunčia skin-cap mėgunuką- kremą.  blush2.gif
tai buvau gavus- kremas deja man per lengvas.....  verysad.gif kaip koks ftorocortas pasirodė.. bet ką ten gali iš to mėginuko nuspręst.

As tai tik purškiu tose vietose, kur pažeistos. Manu įtrinti nereikia, o ir instrukcijose nieko neraso apie įtrynimą. Ir taip labai gerai nudegina, kad po to niežulys stipriai sumažėja . Antra diena naudoju ir raudonumas jau sumažėjęs thumbup.gif . Nežinau kaip bus toliau. Pamatysim rolleyes.gif .
Atsakyti