Įkraunama...
Įkraunama...

Žvynelinė/ psoriazė- 2 dalis

Žinot, tvarkydama savo popierius, radau straipnį "Žniniuonių patarimuose" 2000 m.:
"Vokietijos medikai teigia, jog psoriozę galima gydyti elektros srove.
Psoriozė - tai grybelinė odos liga, kuri gali pažeisti gleivinę,kraujagysles ir nagus. Dėl dešimteriopo ląstelių aktyvumo, ligonių oda nuolat aižėja ir lupasi. Dėl uždegiminių procesų oda parausta, atsiranda pūliniai.
Iki tol psoriozė pirmiausiai buvo gydoma įvairiausiais tepalais, kuriuose yra vitamino D ar A, švytinama ultravioletiniais spinduliais, ligoniai maudomi jūros vandens voniose.
Tačiau toks gydymas tik palengvindavo ligos eigą, tačiau psoriozės pilnai neišgydydavo, todėl vokiečių medikai išbandė naują šios ligos gydymo būdą: gydymą interferentine srove.
Jau po pirmųjų bandymų paraudusi oda atgavo savo spalvą ir nustojo lukštentis.
Interferentinės srovės aparatai yra visiškai nepavojingi, todėl juos ligoniai galėdavo nusinešti į namus ir srove po 6 minutes gydydavosi 2 kartus per dieną."

Gal ir sena informacija, bet gal jau Lietuvoj tokį metodą taiko? Ar girdėjot ką nors? 4u.gif
Atsakyti
visų pirma, tai ši liga ne psoriozė biggrin.gif o psoriazė biggrin.gif O apie šį gydymą dar niekur negirdėjau g.gif schmoll.gif Pastaruoju metu labiausiai reklamuojama šviesos terapija ir žuvytės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lindamm @ 2006 10 09, 10:07)
Žinot, tvarkydama savo popierius, radau straipnį "Žniniuonių patarimuose" 2000 m.:
"Vokietijos medikai teigia, jog psoriozę galima gydyti elektros srove.
Psoriozė - tai grybelinė odos liga, kuri gali pažeisti gleivinę,kraujagysles ir nagus. Dėl dešimteriopo ląstelių aktyvumo, ligonių oda nuolat aižėja ir lupasi. Dėl uždegiminių procesų oda parausta, atsiranda pūliniai.
Iki tol psoriozė pirmiausiai buvo gydoma įvairiausiais tepalais, kuriuose yra vitamino D ar A, švytinama ultravioletiniais spinduliais, ligoniai maudomi jūros vandens voniose.
Tačiau toks gydymas tik palengvindavo ligos eigą, tačiau psoriozės pilnai neišgydydavo, todėl vokiečių medikai išbandė naują šios ligos gydymo būdą: gydymą interferentine srove.
Jau po pirmųjų bandymų paraudusi oda atgavo savo spalvą ir nustojo lukštentis.
Interferentinės srovės aparatai yra visiškai nepavojingi, todėl juos ligoniai galėdavo nusinešti į namus ir srove po 6 minutes gydydavosi 2 kartus per dieną."

Gal ir sena informacija, bet gal jau Lietuvoj tokį metodą taiko? Ar girdėjot ką nors?  4u.gif

mačiau vieną kartą per "Ekstremalius pokyčius" rodė, kaip su kažkokiu "lazeriuku" apgydė pso, tai čia gal iš tos srities g.gif LT paie tai negirdėjau verysad.gif

Atsakyti
Aš nieko negirdėjau apie tokį gydymą,be to gana skeptiškai žiūriu į visokias naujoves.Tiek jau visko išbandžiau,kad niekuo nebetikiu. schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
dar straipsniukas, kad ši liga kur kas sudetingesnė, nei manėm iki šiol
http://www.newscient...art-attack.html
Atsakyti
Tai aš dėl to ir išsigandau, kaip reiks būt su ta liga. Čia lietuviškai: http://www.freewebs....ten/gydymas.htm

Tikrai daug informacijos ir tepaliukais tikrai neina apsiribot.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif . Gal priimsit ir mane į savo būri drinks_cheers.gif . Man psoriazė yra tik galvoje. Ją atradau tik visai neseniai. Gal vą man pradėjo niežėti po gimdymo praėjus gal metams. As vis pasikasydavau, kol susidarė tikrai didelės žaizdos. Tada susirūpinusi nulėkiau į Klaipėdą pas dermatologę, kuri iš karto, tik pažiūrėjusi, pasakė diagnozę - žvynelinė verysad.gif . Pradėjusi klausinėti tėvų apie savo giminės ligas, sužinojau, kad tėvo sesuo sirgo viso kūno žvyneline, o aš susimaniau paveldėti šią ligą. Tik dar gerai, kad kol kas ji tik galvoje.
O kaip gydytis, jei planuoju antrą vaikelį wub.gif ? Gal kas laukėtės nestuke.gif jau sirgdamos šia liga ir kaip gydėtės?
Atsakyti
aš tai skin-cap aerozoliu gydžiausi, bet nėštumo metu beveik išnykę buvo, tai nelabai jo ir teko naudot. jokiubūdu nenaudok hormoninių, kad vaikeliui nepakenktum.
Atsakyti
O skin-cap nekenksmingas? Kokiu pagrindu jis sudarytas? Aš tai galvą esu plovusi skin-cap šampūnu, tai nelabai ką jis ir padėjo, be to įsigijau homeopatinį kremą Psoriaten. Manau, jį galiu naudoti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Irmgarda @ 2006 10 16, 00:27)
O skin-cap nekenksmingas? Kokiu pagrindu jis sudarytas? Aš tai galvą esu plovusi skin-cap šampūnu, tai nelabai ką jis ir padėjo, be to įsigijau homeopatinį kremą Psoriaten. Manau, jį galiu naudoti? g.gif

Geriau pasitark su kokiu geru daktaru ar vaistinėj stipriai paklausinėk Geriausia pirmus tris mėnesius visai be vaistų apsieit..
O šiaip nėštumo metu visi saugoja, pati ramiau elkis, ir tarkim naudok tik šampūną kokį, tai tikriausiai bus mažiausia grėsmė kūdikiui, nes ši liga vaikui nieko ...
Svarbiausia ramybė, poilsis ir vitaminai... smile.gif
O kiek aš tą ligą turiu, tai nežinau. Gal jau seniai, tik nežinojau. Šiaip serga ir mano mama, sirgo ir močiutė.
Atsakyti
QUOTE(Irmgarda @ 2006 10 16, 01:27)

šampūnas ir man schmoll.gif . bent jau rašo, kad nekenksmingas, ten veiklioji medžiaga cinkas. tikrai geriau su gydytojais tartis, tik aš iš jų nieko nepešu.
dar gan veiksmingas šampunas NEUTROGENA T/Gel Total
Atsakyti
QUOTE(Irmgarda @ 2006 10 16, 00:27)

Manau skin-cap gali drasiai naudoti,as antrojo kai laukiau buvo paumejimas,tai naudojau skin-cap.Gydytojai apie si vaista kazkodel nenoriai kalba,nors patvirtina kad nekenksmingas,bet matomai jie nieko negauna uz ji,o kitus jie patys juk reklamuoja verysad.gif
Atsakyti