Įkraunama...
Įkraunama...

Žvynelinė/ psoriazė- 2 dalis

Be psoraises dar vis prikimba kart nuo karto visoki cia berimu ir elergiju - su amzium smile.gif po vizito pas dermotologa supratau kad jiems vsisikai dzin arba jie visiski neismanelei arna ir viena ir kita - tai nusprendziau siek tiek apsivalyt savo organizma - tik va nesusigriebiu kokios cia dietos laikytis - gal turit kas patirties tuo klausimu
seniai jau tai esu dariusi - prie kokia 10 metu meginau sveikai matintis - mitau kosem kruopu ir darzovem - negeriau kjavos - bet tuomet tempas gyvenimo buvo kitas - kitaip galejau ta mityba reguliuot plius dar heomopatiniais vaistukais gydziausi - efektas buvo super - bet mazdaug po gero pusmecio. dabar neisivaizduoju nuo ko pradet - drastisku dietu neatlaikysiu nes esu edune ir kai nepavalgius jauciuosi labai blogai - taigi stresas organizmui - uzteks nusikalbet - patarkit prasau smile.gif
Atsakyti
Man tai pasireiškia ant delnu tai žinoma psichologiškai labai sunku ištverti ypač kur nors pardotuveje imant gražą, o artimeji ir draugai tai nekreipe demesioir labai palaiko. O didžiausia problema tai bus kai reikes grižt į darbą tai nežinau ką tada darysiu nes rankos man labai reikalingos darbe sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aleksa: 05 sausio 2007 - 16:08
QUOTE(Kreuklele @ 2007 01 05, 15:23)
smile.gif sveiki ... skaitau jau kokios trys savaites su pertraukom si foruma - perskaiciau abi temas- labai apsidziaugiau kad suradau - spaudzia man sita liga smegenine nors tu ka - niekaip nesugebu as su ja susidraugaut  - turbut nenoriu - ciki labai gerai kad suradau bendraminciu - suzinojau tikrai nemazai ... tik keista kad mazai rasot apie psichologine busena - tik keletui kilo problemu kirpykloj - o kaip su darugais kolegom - negi visos tokios stiprios - o gal zmones jus supantys tokie supratingi - o gal jusu forma tokia lengva - as tai komleksuoju - na dabar siek tiek maziau - bet vistiek - vasara sunku nusirenkt trumpom rankovem - o apie viesa baseina ar pirti is viso kalbos nera

Katineli, jau tau tai tikrai kompleksuot nereikia...tik noro reikia i viska nusispjaut ir is savo vienuolikto auksto drasiai nusileidus visus pasiusti devil.gif gun_smilie.gif sokiai.gif
Atsakyti
QUOTE(Kreuklele @ 2007 01 05, 16:23)
smile.gif sveiki ... skaitau jau kokios trys savaites su pertraukom si foruma - perskaiciau abi temas- labai apsidziaugiau kad suradau - spaudzia man sita liga smegenine nors tu ka - niekaip nesugebu as su ja susidraugaut  - turbut nenoriu - ciki labai gerai kad suradau bendraminciu - suzinojau tikrai nemazai ... tik keista kad mazai rasot apie psichologine busena - tik keletui kilo problemu kirpykloj - o kaip su darugais kolegom - negi visos tokios stiprios - o gal zmones jus supantys tokie supratingi - o gal jusu forma tokia lengva - as tai komleksuoju - na dabar siek tiek maziau - bet vistiek - vasara sunku nusirenkt trumpom rankovem - o apie viesa baseina ar pirti is viso kalbos nera

sveika prisijungus prie "Undinėlių".(mano brangiausias mane taip vadina dėl odos).oi oi oi kiek visokių nesąmonių yra buve dėl mūsų odos ypatybių. doh.gif paminėsiu keletą: nuomavomės butą kelios panos ir vieną vakarą įvyko pokalbis tema " mes nenorim užsikrėsti, todėl arba tu išsikraustyk arba mes"; labai ilgai nepripažinau intymaus bendravimo, nes bijojau išgąsdinti; buvau save tiek nuvertinus, kad rinkausi tokius ''draugus'', kurie įvardijami "prostitutės'', "degradai" ir pan. visa laimė, kad sutikau dabartinį savo Žmogų - jis man labai padėjo prisiminti, kad aš esu nuostabiausia, gražiausia, geriausia, mylimiausia, -iausia, -iausia, -iausia blush2.gif blush2.gif blush2.gif va kokia aš dabar esu thumbup.gif ir nuo dar pasitaikančių nesusipratimų beveik atbukau. o atėjus į kirpyklą tiesiai šviesiai paklausiau - "torių tokią bėdą, ar apkirpsit?'' ir dabar ten nuolat lankausi neklausdama. tik į baseiną nedrįstu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kreuklele @ 2007 01 05, 16:23)
tik keista kad mazai rasot apie psichologine busena - tik keletui kilo problemu kirpykloj - o kaip su darugais kolegom - negi visos tokios stiprios - o gal zmones jus supantys tokie supratingi - o gal jusu forma tokia lengva - as tai komleksuoju - na dabar siek tiek maziau - bet vistiek - vasara sunku nusirenkt trumpom rankovem - o apie viesa baseina ar pirti is viso kalbos nera

Na, psichologini diskomforta atkentejau mokykloje, o dabar kazkaip viskas normalu - vyras pats mano galvele tepa, jei jo nera, paprasau kartais drauges geriausios...
O kiti draugai yra pakankamai ispruse, tai deliakciai paklausia apie esama busena ir tiek.
Dar siek tiek nemalonu, kai apsirengiu kazka tamsesnio ir visi peciai apibyra zvyneliais, bet sis nemalonumas laba imenkas...
Speju, psichologine busena zymiai pablogetu, jei man isplistu liga i kuna.
Mano vadove irgi serga sia liga - ji ja turi ant ranku (plastaku), visi pirstai ir delnai zvynuoti, taciau ji mano, kad jai tai alergija maistui doh.gif O siaip ir tie delniukai man neatrodo bjauriai - ji pastoviai juos patepa kremu ar kokiu medetku tepalu, tai tiesiog jie buna ryskiau raudoni.
beje, trecia bendradarbe irgi turi sia liga. Taigi, mano darbe 100 proc. visos moterys serga zvyneline smile.gif
Atsakyti
Katu, jo, kai paplinta visur - šakės. Man galvoj - tai ypač šakės, o plaukai nuslinkę ataugo kaip pas leliuką, maži trumpi, atrodau tai blush2.gif Ir šiaip užknisa visi, kas Tau čia nu kas čia... gun_bandana.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Delusion: 05 sausio 2007 - 22:26
QUOTE(Delusion @ 2007 01 05, 23:26)
Katu, jo, kai paplinta visur - šakės. Man galvoj - tai ypač šakės, o plaukai nuslinkę ataugo kaip pas leliuką, maži trumpi, atrodau tai  blush2.gif Ir šiaip užknisa visi, kas Tau čia nu kas čia... gun_bandana.gif

Uzuojauta tada, as dar kazkaip su tuo nesusiduriau per visus 20 metu, tik mokykloj ir gimnazijoj buvo sunku...
Nors plaukus jau nusikirpau. Dariau tai kai vyras buvo komandiruotej, nes jis man buvo grieztai uzdraudes nusikirpt kasas... Ale grizes ziauriai apsidziauge, visai patikau, sake, nauja zmona tures dabar ax.gif
Atsakyti
Paskaičiau jūsų nusiskundimus, ir pagalvojau kad tikrai reikia parašyt savo gydytojos metodus..pamenu kažkada čia buvau rašius, bet jau senokai, tai parašysiu dar kartą, gal kam pravers smile.gif. Iki šito gydymo buvau visiškoj depresijoj..nieko nebesinorėjo, o dar gi 16- kos metų buvau (dabar - 20). Beveik kiekvieną dieną verkdavau, ir nebetikėjau kad kada nors galėsiu ramiai sau vasarą išsirengti.. juolab, kad buvau mėnesi ligoninėse pragulėjus, 2 savaites Kaune, 2 -vilniuj, ir nieko. Išeidavau dar labiau išberta. Bet va nuvažiavau į Biržus, pas labai nuostabią odos gydytoją, kuri mane išgydė dietom ir vitaminais. 3 metus iš viso nebėrė, tik dabar atsirado vėl bjaurybių galvoj, labai tai nekreipiu dėmesio, biškiuka paniežti ir tiek smile.gif Ir nusprendžiau pati kaip nors pasigydyti biggrin.gif Tai nusipirkau skin cap'ą, žiurėsim kaip bus...
Tai wat galiu išdėstyt tiksliai ką gėriau: Buvo sudarytas vitaminų kursas: Alkymer + B vitaminai (lygtais neuromax), c vitaminas, ir nervosol( toks nuo nervų skystimukas, su valerijonais), aišku pirmus 2 mėnesius tepiausi ir tepalais visokiais, gydytojos išrašytais ir ažuolyno vaistinėj sumiksuotais smile.gif) bet jau tokie smirdantys buvo, grynu degutu ar kuo jie ten smirdėjo, tai visa šeima nuo manęs lakstė smile.gif)). Ir turėjau valgyti kuo mažiau riebalų, saldumynų išvis atsisakyt, o ypač jinai išvardino šiuos produktus, kaip labiausiai kenkenčius: olandiškas(lydytas sūris), pomidorų padažas (pomidorai taip pat), raudonas vynas, apskritai visi vaisiai ir daržovės raudonos ir oranžinės spalvos. Bet labiausiai tai išvisi atsisakyt reikia riebalų, sūrio ir pomidorų. Čia jinai neišsigalvojo, ištirti šitie produktai, naujesnėse literatūrose rašoma apie juos. Išvis galvodavau kodėl jos metodai kitokie nei kitų gydytojų..gal kad Jav stažavosi.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kreuklele @ 2007 01 05, 15:23)
tik keista kad mazai rasot apie psichologine busena - tik keletui kilo problemu kirpykloj - o kaip su darugais kolegom - negi visos tokios stiprios - o gal zmones jus supantys tokie supratingi - o gal jusu forma tokia lengva - as tai komleksuoju - na dabar siek tiek maziau - bet vistiek - vasara sunku nusirenkt trumpom rankovem - o apie viesa baseina ar pirti is viso kalbos nera

kai buvo didelis plotas ant kojos, vasarą jausdavau žvilgsnius, mane lydinčius, jei tik sijoną užsimaukšlindavau doh.gif Baisiausiai atrodė alkūnės, tai jų jau kaip ir nepaslėpsi vasarą.. Stresavau, bet kažkaip per tam tikrą laiką apsipratau ir nekreipiu dėmesio į aplinkinius - deginuosi dažnai vasarą, tai dingsta.. Ant kojos - su visam dingo..

QUOTE(dinkee @ 2007 01 07, 01:25)
Paskaičiau jūsų nusiskundimus, ir pagalvojau kad tikrai reikia parašyt savo gydytojos metodus..

Ir turėjau valgyti kuo mažiau riebalų, saldumynų išvis atsisakyt, o ypač jinai išvardino šiuos produktus, kaip labiausiai kenkenčius: olandiškas(lydytas sūris), pomidorų padažas (pomidorai taip pat), raudonas vynas, apskritai visi vaisiai ir daržovės raudonos ir oranžinės spalvos. Bet labiausiai tai išvisi atsisakyt reikia riebalų, sūrio ir pomidorų. Čia jinai neišsigalvojo, ištirti šitie produktai, naujesnėse literatūrose rašoma apie juos. Išvis galvodavau kodėl jos metodai kitokie nei kitų gydytojų..gal kad Jav stažavosi.. g.gif

tavo aprašyti draudžiami produktai grynai tokie patys kurių neleidžiama valgyti sergant atopiniu dermatitu.. Sakau,nes mano dukrytė serga juo, ir tikrai, užvalgius raudonų/oranžinių vaisų/daržovių, ar fermentinio sūrio, liga žiauriai paūmėja.. O nuo pomidorų mano vyrą kaip išberia blink.gif Tikrai teisybę gydytoja sako..

Vynas man blogos įtakos kaip ir nedaro (gal kad pso forma lengva), užtenka vieno stikliuko degtinės ar kokio likeriuko (na,stipresnio gėralo),kitą rytą nusikasau alkūnes doh.gif

O kaip ten su B vitaminais? Kažkas minėjo,kad jie nerekomenduojami sergant pso? mastau.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kreuklele @ 2007 01 05, 17:23)

aš išaugau tookios psichologinės deprivacijos sąlygom, kad mano charakterį tikrai tai įtakojo doh.gif nuo vaikystės buvau laabai išberta, gėdinausi. paauglystėj visai nenorėjau berniukų draugystės, ir maniau kad niekada neturėsiu vyro. dar dažnai važinėdavau į kurortus rusijoje, tai prisiklausydavau visokių istorijų, kaip sergančias vyrai palikdavo - mat rusės emocingos ir atviros, tai kartais tiesiai šviesiai rėždavo, kad nesitikėčiau normalaus šeimyninio gyvenimo. o aš dar linkusi sureikšminti, kas liečia ligą. o dėl kirpyklų, tai vaikystėj tėvas kirpdavo, dabar pati apsikerpu visai neblogai - savo 35 m gyvenime esu buvusi 3k doh.gif .dar paauglystėj nuo kirpyklų atgrasė viena jauna kirpėja, kai buvo beatsisakanti mane kirpti - o aš taip sunkiai išdrįsau ten nueiti, taip norėjau būti madinga verysad.gif ech doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dzeldze @ 2007 01 05, 18:01)
Katineli, jau tau tai tikrai kompleksuot nereikia...tik noro reikia i viska nusispjaut ir is savo vienuolikto auksto drasiai nusileidus visus pasiusti devil.gif  gun_smilie.gif  sokiai.gif

doh.gif matyt busiu atpazinta - tai aciu uz palaikyma ... tu kaip visada thumbup.gif bet nevisuomet tai[ gaunasi - vis reciau bet dar paluztu verysad.gif
Atsakyti
O gal kuri yra oficiali žvynelinės klubo narė? bigsmile.gif Kiek girdėjau šitas klubas savo nariams korteles išduoda, kuriose yra parašyta juodu ant balto, kad ši liga NĖRA UŽKREČIAMA unsure.gif
Na, bet iš šono žvynelinė tikrai nemaloniai atrodo... verysad.gif
O dėl kompleksų - manau jų turi kiekvienas sergantis šia liga, bet svarbiausia neimti į galvą irnesakyk.gif tai ir kiti mažiau pastebės mirksiukas.gif
Beje, planuoju išbandyti gydomojo bado dietą ax.gif Gal kuri yra bandžiusi ir galėtų daugiau papasakoti? Daug skaičiau, kad kartais po bado žvynelinė pasitraukia... cool.gif
Atsakyti