Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo kryžiaus ligoninė (RK)

QUOTE(savi @ 2006 07 14, 16:24)
manes saipytis pradejo prie kazkokios seseles, tipo " hah.gif ji pamisusi del visokiu purskalu... 6kart per diena muilas ir vanduo, ir ko tu dar nori..." ir pan.)
Bet apart to, visa kita buvo liuks!

mano palatos gydytoja irgi buvo Suckel. L. nemaloni ir grubijanka. Ir man zodis zodin pasake ka ir tau, kai paklausiau apie vaistukus, kad taip kirpimo neskaudetu.
Bet siaip Puziene, ir KR, ir kitas personalas thumbup.gif
Atsakyti
Aš pirmą mažulę gimdiau RK, ir kitą kart norėčiau ten pat, tikiuos kokiais 2008 jin dar bus toj pačioj vietoj rolleyes.gif Kokia nostalgija, nemažai brangaus laiko ten braleidau mirksiukas.gif
Kas liečia Raguckienę, man pasirodė kad jai nelabai patinka tos, kurios verkia daugiau nei reikia, nors aišku gimdant nelabai gi gali suprast, nors gal praktikos turint... na svarbiausia vaikeliu rūpintis, ir pakentėt dėl jo galima mirksiukas.gif Mano atveju pati pagimdyt negalėjau, nors daug prisiskaičius buvau ir turėjau teorines žinias, kurias ir panaudojau, deja tai mūsų negelbėjo, taip jau aš sudėta, kad niekaip pati neįstengiau, ir jin man ir vyrui viską aiškino, ir apgailestavo kad aš taip stengiuos ir nieko neišena... o man tik numirt jau norėjos, ir nei lito nedavėm, nors buvo lauknešėlis jai sukrautas prieš išvykstant iš ligononės, bet taip ir nepavyko atiduot verysad.gif Reiks kada gėlių nusiųst 4u.gif O dar geriau būtų pačiai, kai būsiu nestuke.gif , perduot. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos visos mamytes,kurios dar ruosiates gimdyti ir narsote si skyreli ieskodamos atsakymu, kur gimdyti. Galiu viena pasakyti, as gimdziau RK ligonineje pas gyd. A. Puziene, ir galiu pasakyti tik geriausius zodzius tiek apie gydytoja, tiek apie visa RK personala. Iki gimdymo irgi narsiau visa supermamu foruma, skaiciau ir tiegiamu ir neigiamu atsiliepimu apie sia ir kitas ligonines, bet realybeje viskas kitaip, patikekite. Viskas buvo atlikta profisionaliai, slauga buvo irgi prifesionali, vaikuciu irgi rupinosi, zinoma, viena diena budavo vienos seseles kita kitos, na negali visi zmones visiems patikti, taciau savo darba jie dirba ir reikia pazymeti , kad dirba gerai. Ir gal visiems mums reiktu pasistengti maziau ieskoti trukumu ir nepaitenkinimo kazkokiomis smulkmenomis, ne taip paziurejo, nepatiko tonas, voras per siena nuzingsniavo:)
Jei RK personalas irgi skaito si foruma, noriu palinketi geros kloties ir sekmes, o visoms busimoms mamytems kantrybes ir istvermes.
Atsakyti
as taip pat ten gimdziau.nors jau praejo 2,5 metu,bet niekada gyvenime nepamirsiu tokio gimdymo. schmoll.gif ir daugiau niekada ten negimdyciau.visu pirma ten toks nevalynas,kad net baisu.tualetai buvo neisvalyti,visur pilna kraujo,paketu,viskas isterliota.apie vonia tai isvis nekalbu nes vos sugebejau i ja ilipti.ka jau kalbeti apie tai kad uzlipti i natra auksta i dusa,nes su liftu niekas nekele.vienu zodziu klaikus vaizdas.eini maudytis,tai dar ziurek kad neissiteptum.o palata tai super valydavo.tiksliau dulkes per tas 4 dienas valiau pati nes valytoja buvo atejusi tik 1 karta!!!!jau nekalbu apie pati gimdyma kai atvykusi turejau pildyti popierius nors jau buvau susitarusi.ir atsakinejau i tokius klausimus kaip kada pirma karta pasimylejote.as buvau apakusi!!!o kai gimdziau tai suguzejo visas personalas ir nuolat kisdavo nosi ziureti.nors gydytojui buvo sumoketa nemazai pinigeliu uz ramu gimdyma blink.gif o kas norejo tas ziurejo.ir per saremius mane tikrino 3 skirtingi daktarai.tai nebesupratau su kuriuo susitariau blink.gif prieziura po gimdymo kosmariska.sesutes visiskos vistos.izeidinejo,kaip as cia savo vaika namie ziuresiu jei vos ant koju pastoviu.ir pan.ir joms nevarbu kad pagimdziau naturaliai be nuskasminamuju ir kad man kirpo is dar blogai susiuvo!!negalejau sedeti 3 menesius.tik akusere elena man patiko.labai faina moteris.tai mano vienintelis malonus prisiminimas. smile.gif o siaip tai as apie sita ligonine blogos nuomones.nesvaru,prieziura net uz pinigelius bloga.kita vaikuti tikrai gimdysiu privaciai.nes kai laukiausi buvau pakliuvusi i ligonone amerikoje.nera ko lyginti.cia lietuvoj visiskas kosmaras.gal jau dabar kas ir pasikeite.gerai bent jau tiek kad gavau sau palata ir gulejau tik su leliuku.ir kad leido vyrui pasilikti.nes jei ne jis tai tos nevalyvos sesutes butu mano leliuka prasusios.dar gerai kad niekuo neuzsikretem.nes ju panages-patyliu.fui. schmoll.gif
Atsakyti
Na mama ouoa, tu čia ir pripasakojai, neturiu žodžių...
Tikiuosi kad per tuos du su puse metų viskas pasikeitė tik į gerąją pusę g.gif
Atsakyti
QUOTE(mama pupa @ 2006 07 31, 15:26)
as taip pat ten gimdziau.nors jau praejo 2,5 metu,bet niekada gyvenime nepamirsiu tokio gimdymo. schmoll.gif ir daugiau niekada ten negimdyciau.visu pirma ten toks nevalynas,kad net baisu.tualetai buvo neisvalyti,visur pilna kraujo,paketu,viskas isterliota.apie vonia tai isvis nekalbu nes vos sugebejau i ja ilipti.ka jau kalbeti apie tai kad uzlipti i natra auksta i dusa,nes su liftu niekas nekele.vienu zodziu klaikus vaizdas.eini maudytis,tai dar ziurek kad neissiteptum.o palata tai super valydavo.tiksliau dulkes per tas 4 dienas valiau pati nes valytoja buvo atejusi tik 1 karta!!!!jau nekalbu apie pati gimdyma kai atvykusi turejau pildyti popierius nors jau buvau susitarusi.ir atsakinejau i tokius klausimus kaip kada pirma karta pasimylejote.as buvau apakusi!!!o kai gimdziau tai suguzejo visas personalas ir nuolat kisdavo nosi ziureti.nors gydytojui buvo sumoketa nemazai pinigeliu uz ramu gimdyma blink.gif o kas norejo tas ziurejo.ir per saremius mane tikrino 3 skirtingi daktarai.tai nebesupratau su kuriuo susitariau blink.gif prieziura po gimdymo kosmariska.sesutes visiskos vistos.izeidinejo,kaip as cia savo vaika namie ziuresiu jei vos ant koju pastoviu.ir pan.ir joms nevarbu kad pagimdziau naturaliai be nuskasminamuju ir kad man kirpo is dar blogai susiuvo!!negalejau sedeti 3 menesius.tik akusere elena man patiko.labai faina moteris.tai mano vienintelis malonus prisiminimas. smile.gif o siaip tai as apie sita ligonine blogos nuomones.nesvaru,prieziura net uz pinigelius bloga.kita vaikuti tikrai gimdysiu privaciai.nes kai laukiausi buvau pakliuvusi i ligonone amerikoje.nera ko lyginti.cia lietuvoj visiskas kosmaras.gal jau dabar kas ir pasikeite.gerai bent jau tiek kad gavau sau palata ir gulejau tik su leliuku.ir kad leido vyrui pasilikti.nes jei ne jis tai tos nevalyvos sesutes butu mano leliuka prasusios.dar gerai kad niekuo neuzsikretem.nes ju panages-patyliu.fui. schmoll.gif

Nežinau aš ten gimdžiau prieš 2,5 metų ir kažko panašaus ką čia pasakoja mama nemačiau doh.gif Aš gulėjau 3 aukšte ir ten visalaik viskas buvo sutvarkyta bigsmile.gif palatas valydavo 2 kart dienoj,o kas liečia švaros tulike ar vonioj,juk ne personalas priteršia,o pačios mamos,kurios nesugeba po savęs susitvarkyti mirksiukas.gif

Šiandien jau susitariau su gydytoja Bartkevičiene,kad pas ją gimdysiu thumbup.gif
Atsakyti
blink.gif Pries pusantro menesio gimdziau RK ir tikrai galiu pasakyti kad ten tvarkinga, mano palata i diena 2-3 kartus valydavo. Is kur ta mama istrauke kad ten tokia betvarke??? blink.gif Gal pries kelis metus taip buvo g.gif . Nors esu pati labai islepinta blush2.gif bet nei tvarka nei personalu (na gal tik ten tokia gydytoja Suckel nepatiko, bet is komentaru ji niekam nepatinka ) tikrai nesiskundziu, nors tikrai niekam nieko nemokejau mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes! mirksiukas.gif Savo pirmaji suneli, pries 11 metu gimdziau RK. Mokejom gydytojui ir akuserei (pati nunesiau jai, nes pasakiska moteris buvo 4u.gif ). Taciau gydytojas, manau, dare viska kaip yprasta, tad antraji savo mazuliuka gimdant tikrai nenusiteikus moketi. Nes kita diena net nepasirode ir buvau nezinioje kodel neatnesa man maziuko. Buvau jauna baile ir bijojau pati pasiklaust kodel 3 dienas nieko nezianau apie savo suneli verysad.gif . Kol viena diena kartu gulejusi moteris nuvede mane ir parode "inkubatoriuje" gulinti suneli, o sesute net leido ji pamaitint is buteliuko. Tuomet gimdziau su vyru, gavom atskira palata pirmame aukste, ir vel noretume kartu. Gal kas nesenai gimde su vyru ir galit papasakoti kaip ten vyksta dabar? cool.gif Kadangi ligonine nedidele, vis pergyvenu jog be susitarimo gali pasakyt,tipo nera vietu gimdyt dviese... Na, nezinau tiesiog neramu, o moket nenoriu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(buzuka @ 2006 08 08, 08:32)
Mamos,kurios gimdėt neseniai,parašykit ar reik vaikui drabuželių ir pamperių  g.gif Nes prieš 2,5m. Drabužiukus ir pamperius davė blush2.gif O dovanėlių gavot g.gif

pampersus mes pirkome kita diena, nes sunelio susilaukeme nakti ir nebuvo kur begti pampersu, o nepirkom isanksto nes nezinojom kokio svorio mazylis bus. tai savus pampersus tai apie pietus uzdejome, o taip dave naujagimiu skyrius. drabuzelius buvome pasiruose issiskalbe savus tai perenge mazyli musu drabuzeliais, o jei nenorite savu imti tai ten jie turi. vilnones kojnytes mes pacioj ligoninei isigijome. dovaneliu gavom, bet ten daugiau reklamines dovaneles, bet vistiek labai smagu 4u.gif
o siap patartina per daug neprisikrauti, jei kas tai vyras ar mama atves. as tai buvau namuose kelis maiselius paruosusi reikalingu daiktu ir ju net neprireike doh.gif

QUOTE(Renatuska @ 2006 08 08, 13:52)
Gal kas nesenai gimde su vyru ir galit papasakoti kaip ten vyksta dabar?  Kadangi ligonine nedidele, vis pergyvenu jog be susitarimo gali pasakyt,tipo nera vietu gimdyt dviese... Na, nezinau tiesiog neramu, o moket nenoriu...

gimdziau su vyru, viskas labai fainai, dave mums gimdykla ir liepe joje jaustis kaip namuose, vyras visada buvo salia. nesijaudink jei atvaiuosi gimdyklos erdvios vietos tikrai jums su vyru atsiras ir nieks tai pasakyti neturetu. o gydytojai mana ten labai patiko (susiduriau su zaliunu ir volochovic). jei pergyveni nuvaziuok ir pati isitikinsi, kad gimdyklos atremontuotos ir viskas OK. Ir beje yra palotos kurise su vyru po gimdymo galesite pailseti ir pasidziaugti jusu stebukleliu biggrin.gif
Atsakyti
As pries pora savaiciu cia gimdziau ir likau visai patenkinta, nors iki pat paskutines dienos blaskiausi tarp ligoniniu ir gydytoju...
Kas ten patiko - tikrai fainas personalas: gydytojai, akuseres, vaiku slauges, net valytojos... smile.gif Na, susiduriau ir su pora nelabai maloniu atveju, bet tai buvo tik du is daugelio... palatos, dusai, ir siaip - viskas ok. Tik kazkodel klozetu nuleidimo mechanizmai ar suluze ar pan., tai vandeni nuleisti sunkoka buvo (deja, daugumoje atveju pries save rasdavau nenuleista - matyt kitu moteriskiu pirstai ne tokie laibi kaip mano - norint ji nuleisti reikia plona pirteli ikisti i tokia skylute ir stipriai paspausti... smile.gif )
Man operacioja dare Bronius Žaliūnas - labai šaunus ir profesionalus gydytojas - galiu tik rekomenduoti pas jį gimdyti.
Kas nelabai gerai - nesakau, kad blogai, bet is pradziu nustebau, kad reikia viska tureti savo: vaikelio rubelius, pampersus, tvarscius, nuskausminamuosius, palas ir t.t., nes pries keleta metu gimdant Antakalni, savais rubeliais tik namo parsivezti vaikeli parrengiau... Tai kai su kitokia tvarka susiduriau, keista atrode...
Kai vaikeli po gimdymo perkelia i naujagimiu skyriu - ji ten ivynioja i vystklus ir aprengia rubeliais tik kai paduodi savo. As po oprecijos pora dienu be vaikelio gulejau, tai vistiek reikejo savus pampersus duoti... Vz, labai ten viska taupo, na, bet matyt, jiem kitaip neiseina... Nors tas dalykas vienu metu pasirode krastutinis: kai po operacijos mane perkelinejo i kita palata, sako - visiskai neturim patalynes, teks su senaja kraujuota persikelti.. Kazkodel po keliu minuciu ta patalyne visgi atsirado (turiu keleta versiju, kodel, bet nesakysiu smile.gif )
Visumoj tikrai sauni vieta gimdyti smile.gif
Papildyta:
Tiesa, del vyru:
Gimdyti su vyru tai visada galima (jei ne operacijos atvejis), bet jei klausi del vyro nakvynes, tai vyras gali nakvoti, jei yra tuo metu vietu (paprastai buna), nors ta nakti kai as atvaziavau gimdyti visi daktarai kalbejo, kad ,,dievas duris atidare", nes per nakti 8 gimdymai (is ju - keturios oprecijos) vyko ir ligonine praktiskai per nakti persipilde. Na, mano vyras ir nesiruose nakvoti, tai mums buvo neaktualu... Po poros dienu ligonine vel atrode tuscia.
Atsakyti
As taip pat gimdiau Raudono kryziaus ligonineje ir likau patenkinta. Zinoma reikalingu pakloteliu, iklotu ar vaiku drabuzeliu negavau, taciau man tai nerodikilis. Na o reklaminiu sauskelniu ir zurnaliuka visos gavom. Tiesa, labai idomiai ten vyksta reklamines akcijos, as po gimdymo ir po nemiegoto nakties diena uzmigau, vyras sedejo salia leliaus, tai atvaziavo kokia tai sesele ir sako mano vyrui "pazadinkit mamyte", po to vyras sako "buciau as zinojes kam reikia zadinti doh.gif "... nu tas tai nepatiko, bet dabar prisimenu su sypsena cool.gif
Tiesa ir drauge mano pries dvi savaites ten gimde, su nieko nesitare ir liko labai patenkita.
Atsakyti
QUOTE(VilmaS @ 2006 07 27, 20:32)
Sveikutes,
o ką manote apie Bartkevičienę? Nerandu jos pavardės tarp komentarų?
Aš tai pat ruošiuosiu gimdyti RK, kalbėjau su mano minima gydytoja, pasirodė labai maloni. Gal galite patvirtinti ar paneigti mano nuomonę?

Aš gimdžiau pas gydytoją Bartkevičienę. Kai nuspręsiu turėti antrą vaikelį, tai tik pas ją norėčiau gimdyti! Tai labai atsakinga gydytoja, kuri gimdymo metu kiekvieną situaciją išaiškina, atsako į visus rūpimus klausimus, yra labai rūpestinga. Mano gimdymas buvo komplikuotas tad beveik visa laika mane prižūrėjo nuo pradžios iki galo. Galiu rekomenduoti ją - jei gimdysi pas ją tikrai turėsi puikią priežiūrą.
Atsakyti