Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo kryžiaus ligoninė (RK)

Prieš savaitę gimdžiau RK. Skųstis negaliu, tikrai gavau gerą priežiūrą prieš gimdymą ir gimdymo metu. Kadangi praėjus gimdymo terminui 13 dienų man vis dar nebuvo jokios veiklos, man skatino gimdymą. Ryte, man iš karto buvo leista rinktis ar daryt cezarį, ar bandyt gimdyt pačiai. Nors gydytoja pagal vaikučio dydį pasakė, kad gimdymas greičiausiai baigsis cezariu, bet aš nusprendžiau bandyt. Viskas baigėsi cezariu, kadangi net po skatinimo kaklelis atsidarinėjo nenoriai, sąrėmiai buvo labai skausmingi, deja, nereguliarūs, kas irgi stabdė gimdymo veiklą, be to, pradėjo kilti vaikučio tonai. Cezario metu gavau pilną narkozę, kadangi nebuvo kada laukti dėl vaikeliui gresiančios hipoksijos. Po operacijos gydytoja pasakė, kad gerai, kad nusprendėm nelaukti ilgiau, kadangi vistiek nebudžiau pagimdžius...dubens kaulai, pasirodo, per siauri, o mano gražuolė ne pati mažiausia gimė smile.gif Po gimdymo, atrodo, irgi buvo gera priežiūra. Tačiau kai reikėjo važiuot namo, tik tada gydytoja susimąstė, kodėl pas mane laikosi temperatūra virš 37. Pasirodo, buvo išskyrų užsilaikymas, deja, 5 dienas niekas net nežiūrėjo, netikrino, tad teko pagulėt dar porą dienų. Dabar geriu antibiotikų kursą. Na o apie vaikų seseles tai geriau nė nekalbėsiu...buvo kelios normalios, tikrai vertos medalio sesutės...gaila, nežinau pavardžių ir gaila, kad mūsų išrašymo dieną jos nedirbo ax.gif

Beje, niekam nemokėjau nė lito, nors kai kurios vaikų sesutės akivaizdžiai laukė "dovanėlės".
Noriu padėkoti gyd. Volochovič, kad sureagavo greitai ir vaikučio labui buvo atliktas cezaris 4u.gif
Gyd. Raguckienei, kad prieš išleidžiant namo, mane įdėmiai apžiūrėjo ir paliko ligoninėje, nes neaišku, kuo viskas būtų pasibaigę 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo musike: 26 rugpjūčio 2006 - 06:37
[FONT=Arial][SIZE=7][COLOR=red]Aš savo du vaikelius pagimdžiau RK. Pirmą vaiką(dukrytę) gimdžiau pas Raguckienę, ir likau labai patenkinta, po manęs daug mano draugių nuėjo pas ją gimdyti ir visos liko patenkintos. Mano gimdymas buvo labai greitas - 2,5val., bet ir tai suspėjau kelis kartus pasakyt, kad mirštu... Atsimenu, kad gydytoja tikrai turi humoro jausmą, nes nuramino štai kaip: "Nieks dabar dar nemirs, reikia pirmiau testamentą parašyt. Tuoj pagymdysi, parašysi ir gali sau mirt kiek norėsi bigsmile.gif ". Ir visa tai sakė negriežtai, o taip realiai, kad ištikrųjų pagalvojau, kad ner čia ko mirt; doh.gif netgi jėgų daugiau atsirado gimdymui. Atsimenu, kažką girdėjau, kad mano vyras su ja juokėsi ir man nuo to ištikrųjų buvo biški lengviau. Ir užsiuvo mane kuo puikiausiai thumbup.gif Ir per patį gimdymą, kai dukrytė išeidavo, labai padėjo teisingai kvėpuot, teisingai stumt, už rankos laikė, kaip mama rolleyes.gif . Taip, ji yra griežtoka, bet taip, manau ir turi būti, ji nerėkė ant manęs, tik kartais griežtai pasakydavo, kad pasistengčiau jos klausyti, kad mažiau skaudėtų, ir tai labai padėjo. nestuke.gif . Dėl sūnelio gimimo irgi susitariau su Raguckienę, bet išėjo taip, kad 2sav.iki gimdymo gulėjau RK, nes buvo aukštas spaudimas, svaigo galva, darė visus tyrimus, negalėjo suprast iki galo dėl ko taip, nes kaikurių tyrimų negalima buvo daryti nestuke.gif nestuke.gif . Todėl buvo nuspresta, kad bus planinė operacija(cezario pjūvis)dėl to kad buvo rizika man pačiai gimdyti, kad neplištų arterijos galvoje, nes negalima stangintis. Visas 2sav.prižiūrėjo A. Puzienė, ir tokias planines operacijas ji atlieka. Operacija pavyko labai gerai, gydytoja labai faina, švelni, rūpestinga. Sūnelis gimė sveikutis, gražutisĄ 4u.gif
Atsakyti
Aš Raudonojo Kryžiaus ligoninėje gimdžiau pernai metais ir likau labai patenkinta ir personalu ir palatom. gimdyma priėmė gydytojas Bronius Žilys ir akušerė Tatjana o pavardės nepamenu. daktaras geras , o akušerė tai dar geresnė , ji taip rūpinosi kai buvo sąrėmiai , tiesiog galima palyginti kaip rūpinasi motina savo vaikų. man atrodė kad ji jaučia mano skausmą atrodė kad ji išgyvena ta pati ka ir aš. Ž odžiu aš gyvenime nebuvau sutikusi tokio žmogaus taip mylinčio savo darbą.
Atsakyti
As irgi neseniai gimdziau pas daktara Bronių Žaliuną. Neturiu kuo skustis. Manau, jei gimdysiu dar karta, bandysiu vel su juo tartis. Akuseriu pavardziu nepamenu (kadangi gimdymo metu pamaina keitesi, tai susiduriau su dviem), bet abi buvo normalios:) Taigi, personalu Raudonajam kryziuj likau patenkinta. Kiek sunkiau buvo su vaiku personalu. Ne tai kad blogas, bet kiekvienas turi savo nuomone apie vaiku prieziura. Tai su vyru visai pasimetem kaip leliu priziureti. Nes kai tik pasikeicia pamaina, taip kitoki nurodymai apie vaiko prieziura ir maitinima:)
Atsakyti
gimdziau pas Puziene.buwau susitarus.bet kad likau labai patenkinta negaliu pasakyti.gimdymas praejo sklandziai bet kadangi gimdymo metu buwau kirpta mane susiuwo.po poros walandu nuweze i palata kaip ir wiskas twarkoj.bet wakare nusprendus nueiti i dusa kuris nuo mano palatos buwo per tris zingsnius du kartus nualpau.atsistojus is lowos pasijutau kaip skersta kiaule is wyro israiskos buwo matyt kad atrode wisa tai siaubingai.palatoj kraujo BALA as pati wisa isbalus kaip popierius.apie tai pasakiau seselei is ryto ir daktarei bet pasake jog tai normalu.po dwieju dienu mane isleido namo.tas dwi paras wyras nakwojo su manim ligonineje nes as net waiko is lowytes negalejau pati pasiimti.grizus namo as dar menesi kraujawau.gal butu wiskas uzsitese ir dar ilgiau jei nebuciau nuejus pas ginekologe ji apziurejus pasake kad gimdoje like placentos gabalikai kurie sukele infekcija.aciu diewui wiskas baigesi laimingai.
o sdaktarei sumokejom 300lt o seselei 100
Atsakyti
As irgi gimdziau pas A. Puziene, tai esu labai labai patenkinta! Ir dziaugiuosi, kad buvau is anksto su ja susitarusi del gimdymo, nes gimdymo eigoje paaiskejo, kad del siauro dubens teks daryti Cezario operacija... verysad.gif
Tai galiu tik pasidziaugti, kad gyd. Puziene viska atliko taip graziai, kad galesiu deveti pati atviriausia bikini tongue.gif
Dar esu labai dekinga nuostabiai anesteziologei, kuri dare man epidura ir visa laika, kol mane operavo stovejo salia ir gloste man galva! smile.gif
Gal todel jau po poros savaiciu jauciausi kaip negimdziusi tongue.gif
Sekanti savo maziuka butinai gimdysiu tik RK ir labai noreciau, kad ji priimtu tik gyd. Puziene! Visoms mamytems ja rekomenduoju. Geresnes ir svelnesnes gydytojos nebuvau sutikusi.
Atsakyti
As ten gimdziau tik su akusere pazystama susitarus, visa para kankinausi, bet siaip viskas gerai buvo, anestiozologe labai faina buvo, po gimdymo sumokejau tik akuserei kuri manim visa laika rupinosi ir nakti kai man nubego vandenys irgi vaziavo i ligonine, galiausiai daktarais patenkinta, isskyrus...sesutes, kurios vaikucius ziuri, nu sakes, kadangi apgimdziau velokai vakare, tai man atnese dukra ir dave tel Nr kuriuo galeciau paskambint jei ka ir jos ateis, skambinau nakti gal n kartu, nes vaikas verkia, o as net is lovos nesugebu islipt jos paimt, vienu zodziu po tos nakties jos jau kreivai i mae ziurejo, mol ko as cia skambineju, nu blyn nesuprantu kaip jos nesupranta, kad po paros gimdymo as visai nukvakus, o ko naujagimis rekia irgi nezinau blink.gif Bet graziausia buvo israsymo diena, nueinu pas jas su vaiku, susirasius ant lapelio ko noriu paklaust (kadangi mamos nera, o drauges negimdziusios nezino), ir kuomet paklausiau ar galima naudot dregnas Pampers serveteles, tai man pasake: pabandyk savo sikna pasluostyt ir pamatysi blink.gif Nu cia tai buvo visko virsune mad.gif
Atsakyti
As irgi pagimdziau dukryte RK birzelio menesi. Likau patenkinta. Buvau susitarus su gydytoja Daiva Bartkeviciene ir net neisivaizduoju kad koks gydytojas galetu geriau rupintis. Kas del mokejimo, tai jinai ne is tu gydytoju, kurie dirba del to, mokejom jau po visko, tiesiog atsidekodami. Akuseres buvo dvi, nepamenu vardu, bet abi fainos buvo. O is kitu gydytoju ten teko dar su keliais susidurt. M. Silkunas patiko labai, Puziene - tokia grieztoka, bet nieko; Suckel - nelabai maloni, bet savotiskai irgi nieko visai; Maniusyte - labai nepatiko. Tik kaip ir daugeliui, man nepatiko naujagymiu skyrius. Viena gydytoja super abejinga, o kita - superkategoriska. Mus prigasdino kad vaikas neprivalgo. Vietoj to, kad pamokintu kaip maitint, atejo siulyt misinio. Viena sesute apskui pamokino, betkai kurios tik numodavo ranka, kad ai, nera pieno. Bet jau trecia diena "liejosi lasivai".

Siaip ligonine labai jauki. Gimdyklos man visos fainos, i dusa galima nueit per saremius (padeda, o ir suremontuoti tvarkingai), palatos yra vienvietes ir dvivietes. Kadangi daug gimdyviu buvo, pirma nakti miegojom dviese su kita mama, o kitas dvi naktis su vyru vienvietej palatoj (vyrui tokia kusete islanksto, nepatogi, bet istvere:)

Gimdyt tikrai rekomenduoju ten, personalas rupestingas ir malonus thumbup.gif
Atsakyti
Na va prieš mėnesį pagimdžiau antrą sūnų ir antrą kart gimdžiau RK thumbup.gif Priekaištų tikrai niekam neturiu,nes personalas tikrai rūpindavosi,o viena mamytė,kuri gulėjo su manim palatoj turėjo problemų su maitinimu,tai pas ją lakstė sesutės ir vis bandydavo jai padėt maitinti savo pienuku,o kad mažylė ramesnė būtų,nes alkana duodavo mišinio.Aš pagimdžiau beveik 12h nakties,tai palatoj jau buvau 2.30h ir leliuką man paguldė į mano lovą,kad nereiktų naktį keltis.
Maitinimas geras,galiu pasakyt,kad skaniau nei prieš kelis metus ax.gif Palatas plauna kartą per dieną.Kiekviena palata turi raktą.
Gimdžiau pas D.Bartkevičienę thumbup.gif ,susidūriau su Šilkūnų irgi fainas vyrukas ir dar per gimdymą padėjo Raguckienė thumbup.gif Ji mane išmokė per sąrėmius kvėpuot,o kai moki kvėpuot,tai skausmas sumažėja 50 proc.
Atsakyti
na as irgi kovo men gimdziau sioje ligonineje. Atsiliepimai apie gydytojus visai neblogi. Gimdziau pas Bartkeviciene, tai thumbup.gif gydytoja, taip pat akusere kuri budejo ta nakti taip pat labai patiko, nes pamokino kvepuote, palaike labai mane, zodziu irgi thumbup.gif . O kalbant apie seseles doh.gif ypac naujagymiu skyriaus, tai patyliu. Bent jau mums viena toookia pasitaike....
Kadangi pas mane buvo komplikuotas gimdymas negalejau pasikelti is lovos, nes svaigo galva, o mazoji daug verke, tai sesutes pries nakti taip pat tik paliko skyriaus telefona, stiliaus jei bus labai blogai paskambink doh.gif Tai atejo i pagalba tik ginekologe, kuri budejo ta nakti, nes kabineto durys buvo salia mano palatos ir panesiojo mazaja, ir uzmigde, ir padejo man i lova, tai buvau labai dekinga jai aciuks.gif O antra nakti, paklausiau (tiksliau mano vyras paklause) ar negaletu jei bus labai blogai paimti mazosios nors trumpam, kad galeciau pailseti. tai pasake, kad jei mokesim su ja susitarti (tiesiogine prasme duosim pinigeliu), tai gal ir paziures, nes juk ne ji nemiegos visa nakti schmoll.gif doh.gif Visu pirma niekas jos neprase visai nakciai, kad bent butu atejus ir panesiojus, nuraminus, nes as nesugebedavau atsikelti. Tai va nusivyleme ta sesute naujagymiu visai, nes ir kita diena ji i mane kreivai ziurejo jei ko paklausdavau, stiliaus, o tu ka nezinai blink.gif
Bet siaip palatos, maitinimas ir gydytoju prieziura gera, nes girdejau kd Lietuvos gimdymo namuose visur tokios pacios problemos, visi siais laikais nori i kisene.... doh.gif Isskyrus ten kur gimdymas kainuoja nuo 5000 lt schmoll.gif
Atsakyti
Aš ne tik ten gimdžiau, bet gal kokį pusmetį dirbau ten vaikų slauytoja naujaginių skyriuje. 4u.gif Aplamai iki dekreto vareu per du darbus dar ir kūdikių namuose. Kai dar dirbau ten nebuvo taisiklės, kad po gimdimo visi naujagimiukai keleuja pas mamas. dabar tokia taisiklė yra net katik gimusius leliukus išmaudo gimdikloje. Tikrai pritariu thumbup.gif tik reikia tam nusiteikti,nusiraminti ir džiaugtis 9 men. lauktu kūdikiu wub.gif Gimdžiau pas daktarą Žaliūną perdaug nešnekantis, ant pinigų nepasinešęs,neišsidirbęs fainas gydytojas, be to dar ir puikiai darantis echoskopijas. O Jūs mamytes nebijokite savo vaikų, stenkites įsįklausyti į juos,pasitikekite savimi ir maitinkite savo pienuku. Aš vis dar tai darau Ievutei 1.7 men., nors pirmą vaiką maitinau tik 2 men. Bukite laimingos thumbup.gif
Atsakyti
As irgi gimdziau RK ligonineje ir likau labai patenkinta lotuliukas.gif . Gimdyma prieme M. Silkunas thumbup.gif , buvau isanksto susitarusi, atvaziavo nakti ir musu su vyru pastebejimais dazniau lankesi gimdykloje nei akusere. Gimdymas truko 10 val doh.gif . Pries gimdyma manes klause ar noresiu iskart pasiimti vaikiuka, man net nekilo minciu savo vaika laikyti naujagimiu palatoje, nors mano palatos kolege labai purkstavo kai jai atnese vaika. Pries gimdyma ir po prieziura thumbup.gif clap_1.gif. Vaiku gydytojos irgi thumbup.gif , vienu zodziu ligonines personalu labai patenkinta. I mano klausimus visada buvo pateikiami atsakymai, mano zuikelis mete svori, tai mus dar keliom dienom paliko. Ir misinuka sesutes dare ir maude zuikeliuka. Bet kuriuo paros metu kreipiantis, sulaukiau pagalbos. Nors mokejau tik gydytojui ir akuserei.

Atsakyti