Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo kryžiaus ligoninė (RK)

As taip pat gimdziau RK pries pora menesiu. Negaliu pasakyti ne vieno blogo zodzio. Prieziura tiek gimdyves tiek kudikiu tokia kokia reikia.
Na tik vienas niuansas: kai gimem, nuogo vaikiuko man neuzdejo ant krutines, o to as labai norejau. Kaip supratau - tai neraligonines praktika. Tiesiog suvyniojo i ligonines vystyklair tik tada dave man.Tai vat to pirmojo rysio kunas prie kuno man labai truko. Na bet dabar aisku jau visa tai pasimirso.
Siaip gimdziau pas Puziene, kalba trumpai,konkreciai, bet ko ir noret, tik greiciau pagimdyt tongue.gif
Mums dave dviviete palata, pirmaja nakti buvo pasilikes ir vyras, nirs galejo miegoti sumumis dar ir kitasdvi naktis, nes jeigu tik nera per daug gimdyviu - tikrai tai yra leidziama.
Na su labkymo valandomis tai tikrai poblema, vyras viena vakara net paslapcia sliukino, nesjau visos durys buvo uzrakintos doh.gif ... biggrin.gif
Kadangi gimdziau lapkriti bijojau,kad tik palatose nebutu salta, bet tikrai ne, tik labai jau gaivaus oro truko,tad vis nedrasiai vedinom.
Na o del parkavimo - tad kadangi gimdymas prasidejo nakti, tad atvaziavus apir 6ta ryto vyras masina apstate vidinej aikstelej, niekas nepriestaravo. Na o lankant - zinoma, teko moket. Betkas tie keli litai priesneikainojamamazli, a? thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(VilmaS @ 2007 01 26, 14:20)
As taip pat gimdziau RK pries pora menesiu. Negaliu pasakyti ne vieno blogo zodzio. Prieziura tiek gimdyves tiek kudikiu tokia kokia reikia.
Na tik vienas niuansas: kai gimem, nuogo vaikiuko man neuzdejo ant krutines, o to as labai norejau. Kaip supratau - tai neraligonines praktika. Tiesiog suvyniojo i ligonines vystyklair tik tada dave man.Tai vat to pirmojo rysio kunas prie kuno man labai truko. Na bet dabar aisku jau visa tai pasimirso.
Siaip gimdziau pas Puziene, kalba trumpai,konkreciai, bet ko ir noret, tik greiciau pagimdyt tongue.gif
Mums dave dviviete palata, pirmaja nakti buvo pasilikes ir vyras, nirs galejo miegoti sumumis dar ir kitasdvi naktis, nes jeigu tik nera per daug gimdyviu - tikrai tai yra leidziama.
Na su labkymo valandomis tai tikrai poblema, vyras viena vakara net paslapcia sliukino, nesjau visos durys buvo uzrakintos  doh.gif  ...  biggrin.gif
Kadangi gimdziau lapkriti bijojau,kad tik palatose nebutu salta, bet tikrai ne, tik labai jau gaivaus oro truko,tad vis nedrasiai vedinom.
Na o del parkavimo - tad kadangi gimdymas prasidejo nakti, tad atvaziavus apir 6ta ryto vyras masina apstate vidinej aikstelej, niekas nepriestaravo. Na o lankant - zinoma, teko moket. Betkas tie keli litai priesneikainojamamazli, a?  thumbup.gif

Aš taip pat lapkritį, tai buvo šilta, reikėjo vėdinti ir vėdinti palatą. Bet geriau nei šalta.smile.gif O mano MB irgi slapta ateidavo, ten reikia saugotis vedėjos tos p. Puzienės, kitos nieko nesako, kad būna ir nelankymo valandom lankytojai. lotuliukas.gif Kada žinodavau, kad jos nebus, MB pabūdavo iki 20, 21 val. smile.gif

Tik su vaikais iki 12 metų ten neleidžia, kad bacilų neneštų.

O dėl parkavimo ligoninės kieme iš kitos pusės, t.y. ne ten kur šlapbaumas stovi, o ten kur link Katedros einant nuo ligoninės tų vartelių einant yra nemokama aikštelė, diena aišku ji būna pilna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 26 sausio 2007 - 15:08
QUOTE(Heart @ 2007 01 25, 15:11)
Vienintelis dalykas, kuris šiek tiek nuliūdino - labai griežtos lankymo valandos. Netgi jaunajam tėčiui nėra jokių išimčių. Bet, kita vertus, gal tai ir gerai - lankytojai neina "šniūrais", nelipa ant sprando pirmosiomis dienomis, netrukdo palatos kaimynei.
Labai įdomu būtų išgirsti kuo daugiau "šviežių" atsiliepimų iš ten gimdžiusių mamyčių. Ypač - apie personalą.

Mes irgi gimdysim RK. Man va labiausiai ir patinka tos griežtos lankymo valandos. Visai nenorėčiau pakliuvus į dvivietę palatą, kad pas kaimynę šniūrais lankytojai eitų, nes pati visiems pasakiau, kad be tėvelio daugiau niekas neeitų. ir ko ten eiti - bacilas nešioti. Mamai ir vaikeliui reikia pailsėti, susptiprėti, o ne lankytojus priiminėti.
Mums ir per kursus RK pasakė, kad lankymas griežtas.
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2007 01 25, 16:11)
1. Buvau čia prisiskaičiusi, kad ten važiuojant gimdyti reikia vos ne viską vežtis - nuo elementarios klizmutės iki chirurginių siūlų.

2. Labai įdomu būtų išgirsti kuo daugiau "šviežių" atsiliepimų iš ten gimdžiusių mamyčių. Ypač - apie personalą.

1. Ten duoda pasirasyt popieriuj: ar noresi geresniu vaistu is savo kisenes. Mes pirkomes nuskausminamuosius ir antibiotikus. Israse recepciuka ir vyras nupirko.

2. Super fainos akuseres ir gydytojai, bet turejom problemu su viena naujagimiu skyriaus sesute. Ji neleido buti su vaiku (jis gulejo inkubatoriuj), motyvuodama tuo, kad pazadinsim. Pareiske, kad ateitumem iki 17val. (pries kita maitinima), kai buvo prasius atnest priespienio 18val. Pasitikslinus kada maitins pasake, kad palauks iki 18val, jei as isvis kada turesiu pieno. TURIU!!! I VALIAS!!! tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Atsakyti
Prisipazinsiu, tingejau skaityti viska nuo pradziu iki galo blush2.gif , tai nezinau ar kas idejo si straipsni apie gyd. D.Barkeviciene, bet gal kam bus idomu pasiskaityti ir siaip google galima susirasti visa jus dominancia info apie gyditojus. Jau du kartus gulejau RK del gresiancio ir mane priziurejo si gyditoja ir kiti, manau tie patys, kurie buna ir gimdant, tikrai visi labai normalus zmones. Ruosiuosi gimdyti pas Bartkeviciene, per kelis menesius tikrai pamaciau jos atsidavima ir meile sitam darbui, be to pazistu daug mediku, kurie yra LABAI GEROS nuomones apie ja, zinau kad pati turi berods dvi dukrytes.
Papildyta:
Oi straipsnio nuorodos taip ir neidejau smile.gif doh.gif http://www.ieva.lt/z...et&item=56&pg=6
Atsakyti
Na jau rasiau siame skyrelyje, bet kazkaip ilindau dar paskaitineti 4u.gif As taip pat gimdziau pas gyd. Bartkeviciene ir jei leis likimas tai gimdysiu ir kita karta ax.gif Labai faina gydytoja ir labai priziurinti savo pacientes.
Bet va kad RK grieztos taisykles, tai pirma karta girdziu g.gif Mano vyras ir miegojo kartu su mumis pirma nakti ( na kokia ten naktis kai i palata gryzom tik 5 ryto) lotuliukas.gif bet ir sekanciasd dienas buvo kiek norejo ir klause sesutes ar liks kita nakti nakvoti. Ir lanke mane mama, anyta ir brolis, jokiu valandu nebuvo. Bet aisku as gulejau vienvieteje palatoje thumbup.gif Gal bendrose siek tiek kitaip yra. g.gif
Atsakyti
QUOTE(irmusia @ 2007 01 27, 12:06)
Na jau rasiau siame skyrelyje, bet kazkaip ilindau dar paskaitineti  4u.gif As taip pat gimdziau pas gyd. Bartkeviciene ir jei leis likimas tai gimdysiu ir kita karta  ax.gif  Labai faina gydytoja ir labai priziurinti savo pacientes.
Bet va kad RK grieztos taisykles, tai pirma karta girdziu  g.gif  Mano vyras ir miegojo kartu su mumis pirma nakti ( na kokia ten naktis kai i palata gryzom tik 5 ryto)  lotuliukas.gif bet ir sekanciasd dienas buvo kiek norejo ir klause sesutes ar liks kita nakti nakvoti. Ir lanke mane mama, anyta ir brolis, jokiu valandu nebuvo. Bet aisku as gulejau vienvieteje palatoje  thumbup.gif  Gal bendrose siek tiek kitaip yra.  g.gif

Žinau, kad anksčiau ten eidavo lankytojai kada nori, o dabar yra tikrai griežtai. Ten p.Puzienė tikrai tai kontroliuoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(austeu @ 2007 01 27, 20:21)
klausykit, dar daugiau info papasakokit apie tai ko daugiau nusigabenti, ko isvis neprireike, ko pasigedot... viskas labai pravers smile.gif

Nu reikia būtinai nusigabenti atsigerti ko nors, kokią radiją, kad ir mobiliam telefone ji būtų, man žymiai buvo linksmiau su ja. Kokį žurnalą. Būtinai reikia tų vienkartinių paklodžių pvz. kokius 3 vnt tai būtinai. Chalatus gali įsimesti du, nes bus karšta ir tikrai norėsis persirengti. Būtinai turėk papukams multi mam kompresų, garmastan vaistukų. Super padeda.

Ai, jei eisit praustis RK, tai eikit į trečią aukštą, ten dušai labai geri, o kitur tai tokie nekokie.

O dėl pinigų mokėjimo. Tai va, ką galiu papasakoti.
Kiek kalbėjau su moterimis, kurios ten tuo metu gulėjo, gimdė, tai niekas nemokėjo niekam. Ir visos buvo patenkintos. Ir pvz. kai viena pamatė, kaip su manim kalbėjo gyd. Sakalauskaitė, pagalvojo, kad aš jai mokėjau Lt.
Bet kitą dieną pati įsitikino,kad ji taip elgias su visais.
Ir dar mano palačiokė, labai sunkiai gimdė su komplikacijom buvo jos gimdymas. Jai padėjo gimdyti gydytoja visą gimdymą, tai yra ji buvo visą laiką su ta gimdyve. Tai paskui jos vyras nuėjo atsidėkoti su vokeliu, tai ta gyd. nepriėmė ir pasakė, ką aš jums padariau, nieko.

Visą darbą padarė jūsų žmona, jai reikia dėkoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 27 sausio 2007 - 21:43
paniškai bijojau ligoninių.dėl to planavau gimdyti Vaisingumo klinikoje.nesam milijonieriai,bet lyg ir galim sau tai leisti,pagalvojus,kad gimdysi juk ne 10kartų gyvnime.tačiau pasiskambinus į VK kilo daug abejonių.taigi suvalkiečio žmonos vidinis balsas nugalėjo biggrin.gif ir nusprendėm pataupyti pinigus.RK pasirinkau gal todėl,kad pati ten gimiau.ir nors mamos prisiminimai apie gimdymą ir RK košmariški-kažkodėl ten traukė.draugai rekomendavo gydytoją Puzienę thumbup.gif na,visos tos kalbos apie jos nepareigingumą ir pan gal ir ne iš piršto laužtos.man pvz.buvo taip,kad susitarėm susitikt tą ir tą dieną.o sutartą dieną paskambinus ji pasakė,jog atostogauja ir bus tik po poros savaičių blink.gif na,truputį šokas buvo..bet lelius palaukė tas pora savaičių,(gimė 11dienų po termino)Na,bet gydytoja gimdymo metu ir po jo man pasirodė superinė.dar dėl ko džiaugiuosi pasirinkus RK?gimdymas,po 12 val sąrėmių baigėsi cezariu,mat leliukas buvo tikrai didelis ir atsisukęs veideliu.kadangi VK nuomojasi patalpas RK,o tokiu atveju viskas būtų pasibaigę toj pačioj RK operacinėj.tik vietoj 5000lt,sumokėjau 500.tiesa,labai nepatiko anesteziologė.na,aš ir taip kantri skausmui,nerėkiau nespiegiau,tarp sąrėmių personalo ir vyro atsiprašinėjau,kad taip drąskaus lotuliukas.gif bet,kai sąrėmiai kartojas kas 2min ir jau su konvulsijom,o man kiša skaityt popierius ir rėkia,kad neskaitau... blink.gif
na,palatos tai ne viešbučio lygio,bet kai visą tą laiką kartu gyveno vyras ir leliukas-tikrai nieko daugiau ir nereikėjo.gulėjau 3aukšte taigi buvo tie gerieji dušai biggrin.gif šalia naujagimių skyrius,kur galėdavom kreiptis iškilus kokiem neaiškumam.tiesa,labai bijojau nepriežiūros ar kokio grubumo.bet tikrai visas personalas elgėsi super ir be jokių pinigų.mokėjome tik daktarei.
grįžus namo,po savaitės išvažiavome į santariškes su auksiniu stafilokoku.vieni daktarai sako, jog jis iš RK,kiti jog iš bet kur...kaip yra iš tikro nežinia.. unsure.gif
tai va tokia istorija.nepaisant visų nemalonumų,greičiausiai vėl rinkčiausi RK ir gyd.Puziene.
Atsakyti
Gimdžiau irgi RK. Personalas puikus. Ir akušerės, ir sesutės, ir visi gydytojai.
Gulėjau ten visą savaitę, taigi personalo pamačiau tikrai nemažai. Bet visi buvo tikrai super malonūs ir dėmesingi.
Kažkas klausė apie gyd. N. Amšiejūtę. Labai profesionali vaikiukų gydytoja. Na, o dėl charakterio - visi mes skirtingi smile.gif

Vežtis reiktų tik vienkartinių paklotėlių ir drabužėlių leliui. Dar patarčiau ir kokią kaldrytę mažiui. Smagiau jausitės.
Vienintelis dalykas, kas užkliuvo - prastas maistas. Bet čia priklauso jau ne nuo akušerinio skyriaus.
Atsakyti
ir dar norejau paklaust apie gydytoja Sofija Suckel,. gal pas ja kas gimdet?Ar taip ka galit papasakot, prasau pasidalinkit.Aciu
Atsakyti
QUOTE(odetulia @ 2007 01 29, 21:29)
ir dar norejau paklaust apie gydytoja Sofija Suckel,. gal pas ja kas gimdet?Ar taip ka galit papasakot, prasau pasidalinkit.Aciu

Na, jeigu pasikaitysi šitam forume, tai rasi, kad ji "ryža, vriedna". Bet aš su ja tariausi, nes ir iki nėštumo pas ją lankiausi (ir po to lankysiuosi smile.gif, ji pirmoji ir dvynukus pastebėjo. Ką galiu pasakyt - reikia, kad tiktų jos būdas. Nėra jokių caca lialia, viskas tiesiai šviesiai, nėra kada savęs gailėt, neleidžia išskyst. Jeigu esi jautruolė - ši gydytoja turbūt ne tau. Nors aš irgi jautruolė biškį smile.gif.
Atsakyti