Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo kryžiaus ligoninė (RK)

apie ta stafilokoka ar ten kaip - dabar visoms patartina apsidaryti tyrimukus... jie kainuoja apie 45 litus, bet kaip man pavyko issiaiskinti, tai kiekviena galime buti bacilos nesiotoja nestuke.gif ir nebutinai sirgti ir kol dar mazyliai po sirdele glaudziasi gydyti biskuti lengviau smile.gif

o sdel atsiliepimu apie RK - esu be galo dekinga, diena arteja ir ramiau darosi smile.gif

dar vienas, nors gal ir kvialokas klausimukas - ar vaikuciai su tavimi palatoje buna ar atskirai? (na, tuo atveju, kai viskas gerai)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo austeu: 30 sausio 2007 - 10:07
QUOTE(austeu @ 2007 01 30, 10:03)
apie ta stafilokoka ar ten kaip - dabar visoms patartina apsidaryti tyrimukus... jie kainuoja apie 45 litus, bet kaip man pavyko issiaiskinti, tai kiekviena galime buti bacilos nesiotoja  nestuke.gif ir nebutinai sirgti ir kol dar mazyliai po sirdele glaudziasi gydyti biskuti lengviau  smile.gif

o sdel atsiliepimu apie RK - esu be galo dekinga, diena arteja ir ramiau darosi smile.gif

dar vienas, nors gal ir kvialokas klausimukas - ar vaikuciai su tavimi palatoje buna ar atskirai? (na, tuo atveju, kai viskas gerai)

Vaikiuką pvz. man pirmą naktį paėmė į vaikų kambarį, nes negalėjau pajudėti, nes buvau po cezario. Tačiau visas kitas naktis ir dienas, vaikas buvo su manimi 24 val. per parą.

Jei viskas gerai tau ir vaikiukui, jūs abu būsit kartu 24 val. per parą. smile.gif
Atsakyti
ir aš neperseniausiai gimdžiau RK. Tariausi su gyd.G.M.Šarupičiene. Iš jos tikėjausi daugiau nei ji davė. Nors beveik visą gimdymo ir sąrėmių laiką ji buvo šalia, bet paties gimdymo eigoje ji galima sakyti nedalyvavo. Man kažkaip nesisekė išstumt, tai ji vis mane grąsino, kad ims akušerines reples, kas mane daugiau prie nevilties traukė. Ką padrė gyd. , tai prakirpo ir susiuvo - ir vsio!!! Užtat akušerė, kuri buvo šalia labai padėjo - ir kvėpavo su manim ir sakė kada stumt ir kaip ir visai be pykčio. Taigi, pinigai, mano manymu, buvo mokėti netikslingai. Aišku, akušerei po visko atsidėkojom, bet tai ašaros.
Kai tik avažiavau ligoninę, mane nusiuntė į palatas laukt gimdymo. Jėzau, kokios baisios ten palatos (I-am aukšte), taip susinervinau, nes pagalvojau, kad ten ir būsiu iki pabaigos. doh.gif
Pati gimdykla suremontuota ir visai nieko, šilta ir jauku.
Tulikai ir dušai irgi tipo suremontuoti, bet labai jau ten drėgna ir pelėsio pilna. Bet kai reikia praustis, tai ir varai.
Palatos tikrai ne viešbučio. Su manim visą laiką buvo vyras, tai pagelbėjo.
Dėl vaikų sesučių - tai pusė iš jų tokios, kad kai kurioms norėjosi duot į snukį bash.gif , kai kurios buvo super - padėjo ir su maitinimais ir su vaikučio pampersų keitimais (pirmą naktį negalėjau pasikelt, o vyras dar bijojo).
Maistas visai nieko, kitas ligoninės personalas irgi nieko.
su savim būtinai reik turėt tų paklodžių, sau pampersų ir vaikui, rūbelių (juos pasiimt į gimdyklą, nes iškart gimusius numaudo ir drabužių prašo, tai pas mus bardakas, vyras po kol rado... doh.gif ,, geriau gal iškarto pasiruošt į atskirą maišiuką).
Nu va, kiek prisiminiau, tiek parašiau... cool.gif
Atsakyti
Drakosa, na nereikia žmonių taip gąsdinti. Mes irgi apžiūrėjom gimdyklas, palatas. Viskas normaliai, juk nereikia norėti, kad būtų kaip BAK. O dėl personalo - žmonių nepakeisi, kokie yra, tokie ir bus.

Beje, pinigėlius visada reikia po darbo mokėti, o ne prieš ir po to gailėtis mirksiukas.gif
Atsakyti
tikrai nenorėjau nieko gąsdinti, gal tiesiog taip skamba, bet turiu su kuo lyginti (aš apie ligonines - pirmą gimdžiau Ispanijoj, paprastoj ligoninėj), tai ir sakau, kokie pojūčiai buvo.
O dėl pinigėlių mokėjimų, iš viso nežinojau ką daryti, bet viena pažįstama moteriškė pas ją gimdė ir mokėjo prieš, tai aš ir paklausiau. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(drakosa @ 2007 01 30, 19:18)
tikrai nenorėjau nieko gąsdinti, gal tiesiog taip skamba, bet turiu su kuo lyginti (aš apie ligonines - pirmą gimdžiau Ispanijoj, paprastoj ligoninėj), tai ir sakau, kokie pojūčiai buvo.
O dėl pinigėlių mokėjimų, iš viso nežinojau ką daryti, bet viena pažįstama moteriškė pas ją gimdė ir mokėjo prieš, tai aš ir paklausiau.  blush2.gif

Na tiesiog tavo pirmas pasisakymas pasirodė labai jau griežtas.

Aš asmeniškai niekad nemokėčiau prieš, nors irgi tariuosi RK su viena gydytoja. Pinigai tik po to ax.gif Juk tai, kad sumokėsit iš anksto, nereiškia, kad priežiūra bus kitokia ar kad už jus pagimdys. Man pinigai tik padėkos forma, o jų kiekis priklausys nuo mūsų su vyru, nes jokių kvotų nėra.
Atsakyti
Na ne į viešbutį važiuojam gimdyt,gal Antakalnį nebuvot g.gif Vot ten tikrai nenorėčiau doh.gif O dabar po gimdymo nuvariau apžiūron į polikliniką,tai apžiūrėjo bile apžiurėjo ir įstatė spiralę,kuri įstatyta buvo nesilaikan reikalavimų.2 savaites kenčiau skausmus,kol dašilo pasiskambint Bartkevičienei,ir ji mielai mane priėmė ligoninėj ir patvarkė situacija neimdama nei lito wub.gif
Atsakyti
Aš taip pat pakliuvau pas B. Žaliūną 4u.gif Nors dėl nė vieno vaikučio nesitariau (abu gimė (po operacijos) RK ) Tikrai gydytojas thumbup.gif

Padovanojau jam albumą įdėjusi sūnelio pirmą nuotrauką tik gimus, su idėja, kad tas albumas bus užpildytas vaikučių, kuriems padėjo ateiti į šį pasaulį, nuotraukytėm 4u.gif Tai kas tarsitės galit tęsti tą idėją 4u.gif
Aš pažadėjau padėti 4u.gif Galit ir su manimi tartis, padėsiu 4u.gif Nemokamai aišku blush2.gif Turėsit gražią nuotraukytę ir sau 4u.gif O aš labai noriu, kad ta idėja neužsimirštų jam 4u.gif

Viena iš mano ką tik gimusio 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo INKOGNITO: 02 vasario 2007 - 21:10
as irgi gimdziau Raudonojo Kryzaus ligonineje pas gydytoja Puziene liuks moteriske thumbup.gif .dar budama nescia pas ja lankiausi tai dave ir savo kontaktinius telefonus ir skambint galejau kada tik reikejo pasikonsultuot.laukem kol naturaliai pasigimdysiu,bet finise lialius nustojo judet,saremiai baigesi,o musu stebuklo dar nebuvo .tai staigiai ant operacinio stalo padare Cezario pjuvi ir jau girdim ua ua ua.Aciu Dievui viskas gerai ir laiku.Nu bet palatos gydytoja tai nusisauk su duru rankena g.gif ilekia i palata kaip vejas ko paklausi to negausi,o kulturos visai nerasta,prie pacienciu sugeba apmauroti sesutes doh.gif .gaila nezinau jos pavardes nes vaiksciojo neprisisegus,tikrai buciau kokiam laikrasti jai 'reklama 'padarius blink.gif Prieziura puse bedos.gulejau dvivietei palatoj.Tik vienas kas nepatiko tai kad nakciai nepaima lialiu.Tikrai neduociau niekam savo naujai iskepto dziaugsmo bet kai paciai temperatura 39 su trupuciu,nu ka as zinau is manes issunke paskutines sultis per ta savaite.O temperatura vis nekrito...tai teko kitaip is ten nusiplauti-nukratydavau termometra ir taip mus isleido.Daktare Puziene dar keleta dienu liepe skambint ir pasakyt ar nepakilo temperatura.Namie dar penkias dienas pakarsciavau ,bet cia ir mama mano buvo ir vyras tai bendrom jegom issikapstem thumbup.gif .Dabar musu maziukui jau 1.8m
Atsakyti
QUOTE(austeu @ 2007 02 08, 12:37)
ei, ar kurios nors gimdyme vyras dalyvavo? kaip RK personalas i tai ziuri? blush2.gif

Gimdyme dalyvauja vyrai, draugės, mamos, sesės. RK į tai žiūri labai normaliai.
Per cezarį neleidžia dalyvauti vyrui.
Atsakyti
QUOTE(austeu @ 2007 02 08, 12:37)
ei, ar kurios nors gimdyme vyras dalyvavo? kaip RK personalas i tai ziuri? blush2.gif

Mano vyras dalyvavo gimdyme, paskuiliko ir nakvoti - gavome vienvietę palatą, vyrui - sudedamą lovelę. Kitą naktį pasiliko mano sesė nakvoti, labai padėjo man, nes vis gi buvau po šiokios tokios operacijos (placenta man pati neatsidalino) ir kirpo mane, tad ir jėgų nebuvo, labai nusilpusi buvau, ir sėdėti negalėjau.

Personalas į vyro ir sesės pasilikimą žiūrėjo labai palankiai! thumbup.gif Džiaugiuosi tuo! 4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti