Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo kryžiaus ligoninė (RK)

nee, maniskei atrodo, kad jie ten pasipute, o gal tik apie ta mano gydytoja taip galvoja. nors is tiesu, as pati apie ji taip galvoju.
atseit visos jos mergaites gimde RK ir patenkintos liko.
del pribumbasu tai manau, kad viskas ten kas reikia yra. nedarytu gimdymo namu be pribumbasu.
o del atstumo, tai kaklelis atsidarineja ir saremiai trunka kelias valandas, taip kad pilnai uzteks laiko nuvaziuot is bet kurio Vilniaus galo. man tik neramu, kad vyras bus susijaudines toki kelia mane vezdamas, bet gal kaip nors susitvarkysim.
Atsakyti
As visoms neapsisprendusioms nuosirdziai rekomenduoju RK 4u.gif Pati ten neseniai gimdziau pas gyd. Puziene thumbup.gif Labai gera gydytoja, labai kompetetinga, ir tikrai naturaliste, nepjaus jei nebus reikalo ir bus bent menkute galimybe pagimdyt paciai bigsmile.gif (nors man jau geriau Cezaris iskart nei po 14 val saremiu g.gif )
aciu dievui as pagimdziau pati ir greitai, nuo pirmo saremiuko iki lelkos gimimo praejo vos 6 val, taip kad nebutinai pirmas gimdymas bus ilgas mirksiukas.gif
Del technikos, viska RK turi, operacines superines mirksiukas.gif Jei abejojat, nueikit i paskaiteles RK jie viska aprodo ir gimdyklas ir palatas, viska papasakoja. Aisku, palatos ne viesbutis lotuliukas.gif Bet personalas super, visos seseles, visos akuseres, visi gydytojai kurie buvo ateje priziuret, visi malonus, skiria daug demesio, viska paaiskina, tik nereik bijot klaust. Naujagimiu skyriaus seseles isvis superines, vaikui ir pamperi pakeicia ir nuprausia jei mamai dar keltis sunku blush2.gif Tikrai neatskiria vaikucio nuo mamos.
Atsakyti
QUOTE(austeu @ 2007 04 15, 16:36)
puikiai papasakojai visu RK privalumus  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  as dabar visoms  labai rekomenduoju smile.gif o del Puziens atvykimo ar neatvykimo nezinau - pas mane ji atvyko sestadienio vakara ir praleido kartu iki pirmos valandos..  thumbup.gif  thumbup.gif

Aš irgi tariausi su Puziene. Ji iš karto pasakė, kad be jokių problemų atvažiuos bet kada, tik jeigu nebus porą bemiegių naktų praleidusi. Tada iš jos patirties jokios naudos nebus. Man tai patiko, kad ji neprižadėjo 100%, o žmoniškai paaiškino situaciją, kokia gali įvykti. Tačiau tuomet rekomenduos kitą aukštos kvalifikacijos gydytoją, nes aš priklausau aukštos rizikos gimdyvei. Man gimdyti kitą savaitę, tai po visko būtinai parašysiu savo įspūdžius.

Tartis su akušere gerai, jei nėra rizikingas gimdymas. Kitu atveju turi būti gydytojo priežiūra. Tokios taisyklės. Aš iš pradžių tariausi su vyr. akušere, bet kai pamatė mano problemas, tai liepė tartis su daktare ir rekomendavo Puzienę.
Atsakyti
Taip, RK akuseres labai padeda del maitinio, ateina patikrinti kaip lelka ima kruti, pamoko kaip teisingai speneli paduot, netgi patikrina ar guzu krutinej nera, jei yra, pamoko kaip ismasazuot mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zoske @ 2007 04 11, 16:00)
be to, gal tarp jusu yra moteriskiu, palaikanciu naturalizmo ideja. t.y. kad nebutu be reikalo leidziami nuskausminamieji, skatinamieji, daromos operacijos. ir gal zinot gydytoju (Raudonajam Kryziuj), palaikanciu sia ideja?

pritariu anksčiau išsakytoms mintims - A.Puzienė tikrai be reikalo ir iškarto nesiūlo nuskausminimo. Aš, pvz., su ja tariausi, kad bandysiu gimdyt natūraliai, bet, jeigu prispirtų reikalas, norėčiau nuskausminimo.

QUOTE(kuskusas @ 2007 04 11, 16:28)
ohmy.gif ish ten dirbanchiu gydytoju labiausiai naturalistishka kiek girdejau yra puziene, bet irgi forumuose prisiskaichius buvau, kad neatvaziuoja daznai...  nors kita vertus mano vyro sesuo pas ja gimdesi ir taresi atviru tekstu, ar atvaziuos jei gimdymas prasidetu nakti ar savaitgali ir pan. tai prisizadejo, kad be abejo. tik patikrint nepavyko, nes gimdesi per jos pamaina ryte biggrin.gif ir labai sekmingai ir labai patenkinta buvo

QUOTE(Dovyte @ 2007 04 13, 19:22)
As irgi atvaziauvau per puzienes budejima, tai negaliu pakomentuoti del neatvykimo i gimdyma, Bet as dabar sunerimau, kai suzinojau toki fakta, Liepa gimdau ir vel ketinu su ja tartis. Na, ziuresim  g.gif

Aš turėjau gimdyti liepos viduryje, tai A.Puzienė iškart, kai tik atėjau su ja tartis, pasakė, kad nuo tada iki tada tikrai nebus, nes atostogaus. Be to likus savaitei iki gimdymo ji paskambino ir pranese, kad savaitgali bus isvykusi ir tikrai, jeigu reikes, negales buti gimdyme (del visa ko dave savo kolegos kontaktus), per apziura mano pilvuko paprase dar savaitgali palaukti wub.gif ir istikruju, man saremiai prasidejo pirmadieni paryciui, tai kaip tik i Puzienes pamaina ir atvaziavau. Fantastiska gydytoja thumbup.gif Rupinosi ir iki gimdymo, ir gymdymo metu, ir po gimdymo.

QUOTE(zoske @ 2007 04 12, 11:03)
na dar as skaitinejau dabar keliu metu senumo temas, atseit RK atskiria vaikus nuo motinu ir seseles nemalonios ir pan. kaip ten yra dabar?
o apie RK visokiu nuomoniu yra..
juolabiau, kad ir pas koki gydytoja eit  nezinau. is forumu labai sunku apsisprest, is draugiu nieks dar negimde, tetos jau pries kelis metus pagimde ir viskas pasikeite. verysad.gif

nezinau, niekas ten neatsiria vaikiuku nuo mamyciu. man pvz. labai silpna buvo po gimdymo, tai sesutes buvo paemusios mano dukryte ir atnese, kai jau galejau ja pati rupintis.

Atsakyti
Gal zinote, kokia gera akusere RK? Girdejau, kad yra kazkokia Birute (jei gerai atsimenu varda) - moteris amziuje, kuri yra nepaprastai gera akusere. Gal zinote jos kontakus ir pavarde? Gimdysiu pas Puziene.
Tiesa, kokie atsiliepimai apie anestaziologa S. Berzanska, tariausiu su juo, kad atliktu epidiura?
O kaip ten vaiku gydytojai? Girdejau nelabai geru atsiliepimu sad.gif
Atsakyti
jei jau apsisprendei gimdytis pas puziene, tai ir tartis geriausia butu su jos "komanda", gal anesteziologas ir tas pats pas ja g.gif , o akushere, tai labai superine yra elena skirmantiene (vyr.akushere). ji vyresnio amziaus, bet neichiau pas nieka kita blush2.gif gal yra ir kitu fainuoliu, bet man ji pachiu pachiausia thumbup.gif wub.gif o del vaiku skyriaus gydytoju tikrai nieko blogo negaliu pasakyti, na gal viena kita sesute prichiuozus yra ir isivaizduoja zinanchios daugiau uz gydytojus smile.gif na bet su jom nebutina i kalbas leistis mirksiukas.gif
Atsakyti

Tikrai nereikia tų gydytojų per daug lepinti. Duosi pinigėlių daug ar mažai vistiek turėsi pati gimdyti, gal parodys tau daugiau šypsenėlių ar paklaus daugiau kartų ar viskas gerai, bet tikrai nepaliks vienos jei ir neturėsi tų babkių. Gimdžiau RK prieš pusę metų, su niekuo nesitariau, bet priežiūra buvo normali. Su vyru nutarėm nemėtyti pinigėlių veltui nes mažiui oi kiek reikia, taigi po visko vyras davė gydytojai ir akušerei po 100 lt., atsidėkojom kukliai bet kas būtų pasikeitę jei būtumėm padavę kad ir po 500 g.gif Tikrai niekas. Aišku gygytoja ta pas mane nelakstė į palatą, bet kiekviena ten budinti yra super ir visada padėjo, tai ko dar norėti geriau thumbup.gif na bet čia mano istorija wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emazius: 20 balandžio 2007 - 10:55
Sveikos busimos mamytes! Noriu pasidalinti ispudziais apie savo gimdyma Raudonajame kryziuje Vilniuje.(Dabar vadinasi VUL Santariskiu kliniku centro filialas).
Sita ligonine issirinkau atsitiktinai( tiesiog zinojau kad tikrai nenoriu gimdyti Antakalnyje, o Gimdymo namuose mano seimai buvo nepatogu mane lankyti). Mano ginekologe pasiule man Raudonaji kryziu del to, kad ligonine yra centre patogioje vietoje ir del to, kad ten ypatinga preziura gimdyvems ir vaikuciams. Ir ji buvo visiskai teisi. As likau labai patenkinta ir nekiek nenusiviliau. Is anksto su niekuo nebuvau susitarusi, atvaziavau gimdyti per Velykas velai vakare, bet vaikutis gime tik sekancia diena 18.30. Paciai pagimdyti nepavyko, galu gale padare Cezario pjuvi. Tiesiog visaip skatinama neatsidare gimda( tik 4 sm, kai saremiai jau buvo kas minute ir labai stiprus).
Man teko bendrauti su 2 pamainomis Ir as labai laiminga , kad as nepagimdziau kai budejo1 pamaina. Budincia tuo metu daktare man nepatiko, nezinau juos pavardes, bet jauna , tamsiaplauke ir akiniuota. Pasirode siurksti ir labia griezta. Jokiu paaiskinimu ir mazai demesio,nors is kitos puses buvo naktis ir daug gimdymu. Girdejau , kad gretimoje gimdykloje sekmingai gimde moterys ir jokiu ypatingu pastabu negaleciau pasakyti. Mano gimdyma prieme daktare V.N.Raguckiene. NUOSTABUS ZMOGUS!!!!! Labai atidziai mus stebejo. Vaikutis buvo kiek pernesiotas + zalieji vandenys. Pastoviai uzeidavo, tikrindavo parodymus. Gire kaip gerai as ismokau kvepuoti. Girdejau tokia nuomone, kad dabar daktarams tik prapjauti kuo greiciau, jeigu kas netaip .Ir kad laisvos butu. Tai netiesa. Mane stengesi visaip paskatinti , dave skirtingus vaistus , kad gimda atsipalaiduotu, bet nieko nepavyko, o tempti toliau jau buvo pavojinga. Sprendima apie Cezari daktare dare kartu su vedeja. Pries tai man buvo padarytas epiduras, kaip paskutine priemone atpalaiduoti gimda. Daktare pastoviai aiskindavo man ir mano vyrui kas vyksta. Kodel jie daro toki ar anoki sprendima. Aiskino tam tikru vaistu uz ir pries. Parekomendavo epidura galu gale, bet sake , kad galiu atsisakyti. Vienu zodziu paskutinis zodis buvo musu su vyru.
Siek tiek apie epidura. Galiu pasakyti, kad labai veiksmingas vaistas , skausma nuima akimirksniu. Vaistus suleidzia i nugara anesteziologas, jisai parenka pagal svori ir bendra bukle doze. Epidura galima naudoti, kai gimda maziausiai atsidariusi 4 sm, jisai veiksmingas keleta valandu. Kai atidaryta 8-10 sm naudoti jau per velu. Nes epiduro poveikis butinai turi praeiti iki vaiko isstumimo fazes. Todel verta is anksto perspeti, kad noresite. Mano atveju man ji pasiule, kaip priemone padedancia gimdos atsidarymui. Saremius jauti, o skausma ne. Pries tai bande kitus vaistus, bet nuskausminimo poveikio nebuvo ir gimda irgi nereagavo. Nuskausminimo per Cezari irgi leido per ta pacia adata nugaroje. As patenkinta, kad man dare epidura, nes pjauti mane tuo metu, kai buvo priimtas sprendimas galimybes nebuvo, nes gretimose gimdyklose ( is viso ten 3 gimdyklos) gimde 2 moterys. Ir del nuskausminimo as galejau ramiai palaukti.
I vyru dalyvavima ziuri labai palankiai. Tik Jusu vyrui reikia tureti svariu drabuziu ir tapkiu is namu ir persirengti. Mano daktare buvo labai taktiska ir kai mane apziuredavo ar keisdavo vystyklus, ar basona state, ar leisdavo vaistus – vyra prase iseiti i koridoriu , ir as jai uz tai labai dekinga. Nes dalyvavimas gimdyme tai viena, o fiziologiniai procesai kas kita. Priimajame ir Jus , ir vyras turi persirengti i savo drabuzius. Klizma ir skutimas pagal pageidavima, bet nesiulomas netgi. Jeigu paprasysi- padarys.Gimdykloje jeigu noresite jums duos drabuzius gimdymui. Siulau pasinaudoti. Jie aiskiai baisus, bet svarus ir negaila ir negeda sutepti.
Del vyro dalyvavimo. Siaip labai padeda, kai salia sedi zmogus ir laiko uz rankos. Linksmina per pauses ir suspaudzia ranka per saremius. Ypac kai girdi , kaip uz sienos gimdo kitos moterys. Pasidaro baisu.
Per saremius svarbu atsipalaiduoti ( nors tai sunku) ir kvepuoti. As nebuvau kursuose apie gimdyma, tik skaiciau knygose ir internete. Jokios jogos nemokejau, kvepavimo pratimu irgi negalejau prisiminti, bet atejo kazkaip tai savaime naturaliai. Trumpai ikvepiam ir ilgai burna isleidziam ora. Tikrai padeda. Daktare man pasake, kad tai pats efektyviausias budas mazinti skausma, nes toks kvepavimas neduoda raumenims susispausti.
Apie Cezari. Irgi nieko baisaus. Operacija daro 8 darbuotojai. Nuskausminmas vietinis. Operacija trunka apie 45 min su viskuo( atvezimu,paruosimu, isemimu, susiuvimu).Nuo prapjovimo iki vaiko isemimo praeina 5-6 min. Stato sirma, kad niekuo nematytum. Nieko nejauti , tik supranti, kad kazkas tai vyksta. Pats nemaloniausias operacijos momentas- man asmeniskai buvo susiuvimas. Ir zinoma , kai praejo nuskausminimas.smile.gif
Vaiko ant kruties nededa, bet parodo ir nesa tvarkyti i vaiku skyriu. Po valandos atnesa i pooperacine. Jeigu pasiseks gali pavykti duoti vaikuciui keleta lasiuku priespienio. Pirma nakti vaiko neduoda, jeigu nereikalausi. Bet po operacijos, kai viskas skauda ir gali guleti tik ant nugaros tai tikrai nenori vaiko salia. Sekancia diena jau atnesa visam laikui . Nuskausminimo duoda bet kada, kai paprasysi. Kas valanda tikrina kaip jautiesi. Pati sunkiausia 2 diena. Kai reikia keltis ir bandyti eiti, ir tvarkyi vaika, bet negali stoveti, nes sukasi galva. Labai reikia seimos pagalbos visa ta diena- toliau lengviau.
Is pooperacines perkelia i kita palata. Gali pasirinkti vienviete nemokamai ( yra keleta) arba gali pasirinkti gyventi su vyru( 2-viete ir + 30 lt sumoki uz ta antra lova per para). Arba su kita moterimi. Palatos nelabai baisios. Tos kurios 2 ar 3 tai suremontuotos geriau. Gimdyklos labai neblogos- netgi pasakyciau europines( ypac 1). 3 aukste labai geri WC ir dusai. Maitina , pasakyciau , pakenciamai. Maistas aiskiai dietinis, bet man po operacijos labai tiko. As netgi is namu nieko neprasiau , isskyrus jogurtus. Tvarko palata 2 kartus per diena. Lankymas ribotas 11-13, 17-19 , bet vyras gali ateiti ir iseiti bet kada. Maniskis del darbo ateidavo 23 ir 7 ryto ir visada ileisdavo.
Butinai turekite vaikuciui drabuzius . Pasiimkite daugaiu. As turejau 4 kombinezonus su knopkemis tarp kojiciu, 2 megztinukus, 2 kepurites, kojiniu megztu- tai neuzteko, nes laike 6 dienos. Kombinezonu reiketu daugiau. Butinai turekite pirstinaities, kad vaikas veiduko nedraskytu. As ir zirkuties turejau, bet nesugebejau apkarpiti tokius nagiukus.smile.gif
Dar turekite vienkartinius vystyklus ir pakloti ant staliuko patogu ir Jums per gimdyma ir po prireiks irgi. Nupirkite pogimdyvinius paketus . Paprastieji tikrai nesulaikys skysciu.
Pienas atsiras 2-3-4 diena ir panikuoti neverta. Jeigu pasirodys, kad vaikutis alkanas , Jums duos seseles misinuko bet kada, net ir 5 valanda ryto. Kai pienas atsiras- jo buna per daug, labai patogu tureti pientrauki. Verta pasiskolinti,nes perteklius bus 2-3 dienos. Yra zmoniu kurie pries pientraukius, bet tu gali nemalonius pojucius isvengti visiskai, vietoje tuo kad guleti su kieta krutine ir temperatura. Butinai turekite vitaminus(nesciosioms ar zindyvems). Kai pajusite,kad norisi verkti, liudna – isgerkite dviguba , triguba doze. 2-3 dienas ir jus zvali kaip mokykloje)) Geri Gamtos namai vitaminai. Jeigu nugriauzti speneliai- pades Garmastan tepalas ar Bepanten. Jums padovanuos ligonineje meginuka. Man jo pilnai pakako.
Personalas ligonineje buvo super!! Buvo aisku pora maziau demesingu zmoniu, bet visumoje as jauciausi labai priziurima. Vaikas irgi. Kai kurios mamos rase, kad mazai lanke vaiku gydytojai ir ju neimanoma prisisaukti. Jie atejo tik 2 diena po gimdymo, bet nuo to laiko kasdien apziuredavo. Del personalo tikrai rekomenduoju Raudonaji kryziu. O mano daktare Raguckiene buvo fantastiska. Jauciausi visiskai rami ir laiminga.
Po operacijos mes atidekojome, nes labai buvome laimingi ir tikrai norejome tai padaryti. Daktarei vyras dave vokeli su 500 lt. Pries tai palatoje buvome sumokeje anesteziologui 100 lt, po epiduro padarymo, nes skaiciau forume ,kad anesteziologam reikia atskirai moketi. Akusere nieko nebuvo moketa, nes mano atveju viska dare daktare.Dar sumokejome 100 lt merginai, kuri budejo para vaiku skyriuje ir ziurejo musu mazyli po operacijos. Daveme i prieki, iskart po gimdymo . Pinigu nekiek negaila. Nes tikrai norejosi atidekoti. Galiu pasakyti, kad darbas buvo atliktas gerai, niekas is musu pinigu neprase ir mes irgi nesakem, ar mokesime , ar ne. Nuo to personlo darbas TIKRAI NEPRIKLAUSO!!!
Pasakiau viska ka norejau. Gal neviskas “v temu”. Gal ilgokai isejo. Visiems sekmes!!!! Viskas bus gerai!
Vaikai tu pastangu tikrai VERTi!!
Atsakyti
blink.gif niu shaunuole mamyte!!! thumbup.gif kai dejo pasisakyma tai turbut vienoj zinutej pasake daugiau nei visam forume buvo pasishneketa! lotuliukas.gif thumbup.gif istengiau paskaityt tik puse laishkuchio, nes manishkis nutare mamai neleist perdaug atsipalaiduot smile.gif
bet viskas labai tiksliai nupasakota, kas liechia aplinka, prieziura, "pagasdinimus"...
galima butu koki lankstinuka padaryt, kuri visos rk mamos galetu i ligonine vaziuodamos pasiimti biggrin.gif
Atsakyti
swetika tikrai nuostabiai smile.gif dar galiu tik pridurti, kad jei gulite antrame auk6te, tai sesutems sunkiau isgirsti, kada vaikiukas verkia ir atbegti padeti smile.gif cia man tiap sesutes skundesi - sake nespejam atbegti smile.gif

sekmes, kurios dar ruosiates gimdyti RK! thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
mes gulejom antram aukshte tai mums kortele su tel nr dave, tai tik kas ir skambina ishkart, zek po minutes ir atbega gelbet thumbup.gif , bet kartais jos pamirshta parashyt ta nr, tai bachioms paparashyt reikia mirksiukas.gif
Atsakyti