Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo kryžiaus ligoninė (RK)

O, kokia įdomi diskusija apie samaliotus biggrin.gif

Baisokas tas samaliotas, bet ar reikia iš to daryti tragediją. Gimdymo metu mažiausiai rūpės, koks ten samaliotas, sienų plytelių spalva ar dar kažkas. Estetikos gimdyme apskritai nėra ko ieškoti, ten jau tikrai anuolėliai su arfomis aplinkui neskraido lotuliukas.gif

Dėl patogumo - jo RK gimdyklose užtenka. Per sąrėmius guli lovoje, sėdi ant kamuolio arba vaikštai, apžiūros ir kitos procedūros taip pat vyksta lovoje. Ant samalioto lipama tik "finalui". Vyras stovi prie šono. Man jis dar kartu su gydytoju padėjo riestis į kamuoliuką stūmimo metu. Yra ir kur kojas pasidėti, ir kur įsikibti. Po gimdymo iškart ant to paties samalioto susiuva klyną, jeigu reikia. Tada perkelia atgal ant lovos ir pora valandų reikia pagulėti.

Svarbiausia, kad RK dirba geri gydytojai. O pastatas, aišku, ne viešbutis, bet juk ne į kurortą ir važiuoji.
Atsakyti
o tai pala, kaip suprast ''perkelia nuo samalioto i lova""? tipo paciai reik nusikabaroti nuo jo? blink.gif
Atsakyti
smile.gif+2008 01 21, 22:12-->
QUOTE(Izabelė smile.gif @ 2008 01 21, 22:12)
o tai pala, kaip suprast ''perkelia nuo samalioto i lova""? tipo paciai reik nusikabaroti nuo jo?  blink.gif

Juk parašiau "perkelia" smile.gif Tai ir turėjau galvoje mirksiukas.gif

Lova yra su ratukais ir reguliuojamas aukštis. Tad ją priveža prie samalioto, pakelia, kiek reikia, ir padeda atsargiai pasisukti ant šono ir perlipti tiesiai nuo samalioto ant lovos. Tada nuleidžia. Kabardotis nereikia mirksiukas.gif
Atsakyti
o sakykite is kart po gimdymo, jie patys duoda kazkoki iklotą ar palą, ar butina savo tureti?
Atsakyti
Iklotus reikia savo turet. Man iskart po gimdymo dave pala, bet po to jau savp ka turi naudoji.
Atsakyti
QUOTE(IwonaBogd @ 2008 01 22, 08:58)
Iklotus reikia savo turet. Man iskart po gimdymo dave pala, bet po to jau savp ka turi naudoji.

dekui, ta ir norejau suzinoti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2008 01 21, 18:57)
Po gimdymo iškart ant to paties samalioto susiuva klyną, jeigu reikia. Tada perkelia atgal ant lovos ir pora valandų reikia pagulėti.

smile.gif+2008 01 21, 19:12-->
QUOTE(Izabelė smile.gif @ 2008 01 21, 19:12)
o tai pala, kaip suprast ''perkelia nuo samalioto i lova""? tipo paciai reik nusikabaroti nuo jo?  blink.gif

Niu va, o kai lovoje gimdziau, tai nereikėjo susiuvimui guleti ant samolioto, o po to ristis i lova - viska padare vienoj vietoj, tai šia prasme patogiau yra ax.gif Ir apskritai, kai susiuvo, tai vel transformavo viska i normalia lova ir jau guli joje sau nebegalvodama kaip čia nusiridenus iki lovos. Ridentis reikėjo tik jau tada, kai atvažiavo akušerės pasiimti į pogimdyvinę palatą ax.gif

Aišku, kaip yra, taip gerai, kai viskas gerai, žinoma rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2008 01 22, 10:26)
Niu va, o kai lovoje gimdziau, tai nereikėjo susiuvimui guleti ant samolioto, o po to ristis i lova - viska padare vienoj vietoj, tai šia prasme patogiau yra ax.gif Ir apskritai, kai susiuvo, tai vel transformavo viska i normalia lova ir jau guli joje sau nebegalvodama kaip čia nusiridenus iki lovos. Ridentis reikėjo tik jau tada, kai atvažiavo akušerės pasiimti į pogimdyvinę palatą ax.gif

Aišku, kaip yra, taip gerai, kai viskas gerai, žinoma rolleyes.gif

O jei ne paslaptis, kur Tu gimdei, na ta prasme, kokioj įstaigoj, kad buvo lova? Ar tai buvo namie?
Šiaip RK yra 3 gimdyklos. Aš gimdžiau abu kartus kitoj gimdykloj, nei parodyta nuotraukoje. Toje, kur mėlynos plytelės. Tai ten yra gimdymo lova. Arba jei tai vadinsim samoliotu, tai jis kur kas didesnis. Praktiškai kaip lova, ir platus, tik gale kojų toks išlenkimas. Visus sąrėmius, kaip ir daugelis čia rašė, pragulėjau lovoj, o po to jau finišui, kol sąrėmio nebuvo, teko greit nueit, aišku, su gydytojos ir akušerės pagalba, ant tos jau gimdymo lovos. Įsispirt yra kur, ir įsitvert yra kur - už tokių kilpų.

O trečioji gimdykla visai mažutė. Kai 2005 m. ją aprodė, viena iš akušerių, tai sakė, čia jau extra atveju, jei abi kitos užimtos. Matyt, taip retai būna.

Po gimdymo, pagulėjus kurį laiką, pirmą sykį, išvežė į palatą su lova, ta kur reguliuojamas aukštis ir su ratukais, O antrą kartą, tai sako, jei pati, gali eit, tai nueisim. Nu ir nuėjau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ababa @ 2008 01 22, 09:59)
O jei ne paslaptis, kur Tu gimdei, na ta prasme, kokioj įstaigoj, kad buvo lova?

Šiaip RK yra 3 gimdyklos. Aš gimdžiau abu kartus kitoj gimdykloj, nei parodyta nuotraukoje. Toje, kur mėlynos plytelės. Tai ten yra gimdymo lova. Arba jei tai vadinsim samoliotu, tai jis kur kas didesnis. Praktiškai kaip lova, ir platus, tik gale kojų toks išlenkimas. Visus sąrėmius, kaip ir daugelis čia rašė, pragulėjau lovoj, o po to jau finišui, kol sąrėmio nebuvo, teko greit nueit, aišku, su gydytojos ir akušerės pagalba, ant tos jau gimdymo lovos. Įsispirt yra kur, ir įsitvert yra kur - už tokių kilpų.

O trečioji gimdykla visai mažutė. Kai 2005 m. ją aprodė, viena iš akušerių, tai sakė, čia jau extra atveju, jei abi kitos užimtos. Matyt, taip retai būna.

Po gimdymo, pagulėjus kurį laiką, pirmą sykį, išvežė į palatą su lova, ta kur reguliuojamas aukštis ir su ratukais, O antrą kartą, tai sako, jei pati, gali eit, tai nueisim. Nu ir nuėjau. smile.gif

Aš gimdžiau VGN, tai gimdykloje buvo tik ta viena lova transformeris, daugiau jokiu samoliotu ir viskas toje vienoje lovoje ir vyko - ir saremius pragulejau, ir apziuros ten praėjo, o kai atejo laikas stumt, akuserė is tos lovos padare ''samoliota'' - atlenke koju kilpas, nuleido lovos gala, pakėlė galvos atlosa, parodė kur laikytis ir t.t.....o kai pagimdziau vėl viską į savo vietas sustatė, man niekur nereikėjo nulipinėti.

As tai nezinau, ar galeciau is karto po gimdymo eiti, nes po pirmojo kai reikejo po tu 6 valandu atsikelti buvo labai bloga - neatsikeliau g.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2008 01 22, 13:02)

As tai nezinau, ar galeciau is karto po gimdymo eiti, nes po pirmojo kai reikejo po tu 6 valandu atsikelti buvo labai bloga - neatsikeliau g.gif

Tai niekas ir nesako, kad būtinai reikia pačiai eiti biggrin.gif . Po pirmo ir antro gimdymo, aš ir negalėjau. Nu vat po trečio, jau galėjau smile.gif . Pirmą kart gimdžiau VGN, irgi tokioje lovoje. Bet prisiminimai iš ten labai nekokie, todėl antrus du sykius rinkausi RK. Mano nuomone, daug geriau sąrėmius praleist normalioj lovoj, negu toj, kur buvo vgn. Bet čia juk kiekvienai individualiai. 4u.gif
Atsakyti
Nu ką, buvau su MB apžiūrėti RK gimdymo namų kurie paliko visai neblogą vaizdelį.
Moteriškė, kuri viską rodė, buvo labai maloni, taip kad esame jau apsisprendę, kad gimdysime ten.
Atsakyti
Sveikom mamytes esamos ir busimo, ir aš noriu pasidalinti ax.gif ,
beveik prieš 2 metus irgi gymdžiau RK....man ten viskas patiko,tik buvo gėda blush2.gif , kad nesužinojau gydytojos pavardės, kuris darė man cezarį, kadangi net negalvojau , kad negalėsiu pagimdyti pati, o čia kaip tik atėjo nauja pamaina, naujas gydytojas, ir įvyko viskas labai greitai ( tai buvo apie 40m. vyrukas, labai malonus ir rūpestingas)
Kadangi buvo cezario pjūvis, tai reikėjo gulėti 5d. tai iš tu 5d. tik 1k. buvo nelabai maloni pamaina......o šiaip visko esu patenkinta thumbup.gif ir 2k nestuke.gif . važiuosiu būtent ten
Atsakyti