Įkraunama...
Įkraunama...

SPINA BIFIDA

[quote=strazdaneles_ant_veido,2012 02 07, 23:09]

Laba diena,

Pirkau sunui elektrostimuliatoriu, kad nereiketu vazinetis i klinikas atlikineti sias proceduras, taciau mums prasidejo traukuliukai ir stimuliuoti dabar negalime. Turime daniska elpha 2000. Ji mums rekomendavo gydytojai. Parduosime uz puse kainos. Parasykite zinute i pasta violas@ one.lt
Atsakyti
Strazdanėlės,
aš manau, kad jums reikia pasikonsultuoti su ta gydytoja, kur minėjo Imgarda. Ji dirba Kauno klinikose. Jums patartų kokio reikia aparato ir kaip juo naudotis. Mes jau senokai pas ją buvom. Anksčiau labai sąžiningai darėm tas elektrostimuliacijas (dažniausiai ryte atsikėlę), bet kai pradėjo lankyt darželį, tai retai.
Tos gydytojos nr. atsiųsiu į až.

Imgarda, kažkada klausėt apie vežimėlių kompensaciją. Mes esam patys nusipirkę vežimėlį iš ''Teidos'' Kaune. Iš pradžių reikėjo patiems sumokėti visą sumą, o paskui (po mėnesio) valstybė mums kompensavo 4 ar 5 tūkst..
O dėl to matuoklio gal reiktų kreiptis į kompensacinę techniką, mes ten kreipėmės, kad sugrąžintų pinigus už vežimėlį. Anksčiau jie buvo įsikūrę Vilties gatvėj, senoj vaikų poliklinikoj, dabar nežinau ar nepasikeitę.
Atsakyti
sveikos mamytes smile.gif

Strazdanele, as pritariu Kanjoai, kad reiketu pasikonsultuoti su sia gdytoja, nes ji gali patarti kokio jums reiktu. Mes taip pat lankomes pas ja, labai nuostabi gdytoja thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Mes pradejom daryti elektrostimuliacijas rudeni ir koklkas jas darom labai zaziningai, kojytes tikrai darosi stangresnes, jos buvo visiskai tokios pliuskutes. Stiprinam ir nugaryte, ir uzpakaliuka. Mes turim CEFAR PHYSIO aparata.
Atsakyti
Ačiū už patarimus 4u.gif
Pabandysiu susisiekti su Violeta
Atsakyti
Sveiki,

Gal galite man paaiškinti kaip yra su kateterizavimu spec. darželyje? Ar tikrai neprivalo kateterizuoti? /tai kaip tokiu atveju dirbantiems tėvams suktis?

Atsakyti
Labas,
Stazdanėlės, mums irgi buvo tokia pati situacija. Iš pradžių darželio direktorė sakė, kad mums nieko negali padėti, nes nėra kam tai atlikti, seselė atseit ateina tik kelias dienas per savaitę iš kitos m-klos, dietistė negali to daryti. O kad masažistė su medicininiu išsilavinimu gali tą atlikti, tai nutylėjo. Žodžiu, teks man pačiai važinėti ir kateterizuoti. Aš ir važinėjau 3 kartus per dieną į darželį.
Po kiek laiko vėl nuėjau pas ją paklausti, ar tikrai negalima nieko pakeisti? Pasakė, kad pasitarė su medikais, teisininkais, kad nieko negali padėti, užjaučia, bet reiks vis tiek kateterizuoti pačiai. Tada aš paklausiau gal mane galėtų ten priimti padėjėja dirbt, jeigu niekas negali to atlikti, tik aš, nes vis tiek darbo neturiu. Ne, negali steigt daugiau etatų.

Mh, prisiminėm, kad turim giminaitę švietimo ministerijoj. Jos paklausėm, kaip čia yra? Ji kaip tik prieš tai buvo dirbusi su neįgalių vaikų programomis. Pasakė, kad darželyje turėtų kateterizuot, nes vaikas eina į spec. grupę. Be to sako, pasižiūrėkit kas parašyta darželio nuostatuose. Taip, ten ir buvo parašyta, kad teikti visokią pagalbą, tame tarpe ir medicininę. Čia ir yra medicininė pagalba.
Tada vyras, žinodamas šitą informaciją, nuėjo vėl pas direktorę. Na, ji sakė, kad rašys asmeniškai šviet. sk. vedėjui raštą, kad galėtų mums suteikti šitą paslaugą. Bet man atrodo nespėjo ji nieko parašyti. Giminaitės skambutis į švietimo skyrių ir daržely pradėjo kateterizuoti. Kateterizuoja masažistė (11 val.) ir dietistė po pietų miego. O masažistė sakė: man niekas nieko neužsiminė, tikrai būčiau jums padėjus iš karto. Nes ji dirbus ligoninėj ir kateterizavus suaugusius.
Tiesa, dar reiktų vaistus iš ryto, kad paduotų po pusryčių dėl šlapimo pūslės, bet jau neprašau. Duodu namie juos išgerti truputį užvalgius.

Taip, kad, Strazdanėlės, manau turėtų daržely kateterizuot, tuo labiau, kad tai spec. darželis. Vilniuj kokie atstumai, neprivažinėsit kateterizuot. Dar atsivertę tinklalapį pasiskaitykit darželio nuostatus.

Sėkmės! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kanjola @ 2012 02 22, 14:42)
Labas,
Stazdanėlės, mums irgi buvo tokia pati situacija. Iš pradžių darželio direktorė sakė, kad mums nieko negali padėti, nes nėra kam tai atlikti, seselė atseit ateina tik kelias dienas per savaitę iš kitos m-klos, dietistė negali to daryti. O kad masažistė su medicininiu išsilavinimu gali tą atlikti, tai nutylėjo. Žodžiu,  teks man pačiai važinėti ir kateterizuoti. Aš ir važinėjau 3 kartus per dieną į darželį.
Po kiek laiko vėl nuėjau pas ją paklausti, ar tikrai negalima nieko pakeisti? Pasakė, kad pasitarė su medikais, teisininkais, kad nieko negali padėti, užjaučia, bet reiks vis tiek kateterizuoti pačiai. Tada aš paklausiau gal mane galėtų ten priimti padėjėja dirbt, jeigu niekas negali to atlikti, tik aš, nes vis tiek darbo neturiu. Ne, negali steigt daugiau etatų.

Mh, prisiminėm, kad turim giminaitę švietimo ministerijoj. Jos paklausėm, kaip čia yra? Ji kaip tik prieš tai buvo dirbusi su neįgalių vaikų programomis. Pasakė, kad darželyje turėtų  kateterizuot, nes vaikas eina į spec. grupę. Be to sako, pasižiūrėkit kas parašyta darželio nuostatuose. Taip, ten ir buvo parašyta, kad teikti visokią pagalbą, tame tarpe ir medicininę. Čia ir yra medicininė pagalba.
Tada vyras, žinodamas šitą informaciją, nuėjo vėl pas direktorę. Na, ji sakė, kad rašys asmeniškai šviet. sk. vedėjui raštą, kad galėtų mums suteikti šitą paslaugą. Bet man atrodo nespėjo ji nieko parašyti. Giminaitės skambutis į švietimo skyrių ir daržely pradėjo kateterizuoti. Kateterizuoja masažistė (11 val.) ir dietistė po pietų miego. O masažistė sakė: man niekas nieko neužsiminė, tikrai būčiau jums padėjus iš karto. Nes ji dirbus ligoninėj ir kateterizavus suaugusius.
Tiesa, dar reiktų vaistus iš ryto, kad paduotų po pusryčių dėl šlapimo pūslės, bet jau neprašau. Duodu namie juos išgerti truputį užvalgius.

Taip, kad, Strazdanėlės, manau turėtų daržely kateterizuot, tuo labiau, kad tai spec. darželis.  Vilniuj kokie atstumai, neprivažinėsit kateterizuot. Dar atsivertę tinklalapį pasiskaitykit darželio nuostatus.

Sėkmės! 4u.gif

Jetau... mums irgi tokia pacia dainele dainavo....
ACIU, KANJOLA, net akyse prasviesejo 4u.gif Eisim skaityti nuostatu ir skambinsim i svietimo ministerija!

Papildyta:
Ir dar, gal ta jusu giminaite galetu pasidalinti informacija kam is svietimo ministerijos skambinti, kad reikalai pajudetu?
Atsakyti
ten,"Zolynejyje" ,reikia del visu smulkmenu apsigingkluoti istatimais... nes prasidejo reformos,ir reikia stebeti...butent dabar,onet ne menesi atgal...niekada neturejau jokiu pazystamu toj sryty...obutent dabar labai daug ka keicia...reikia pvz surinkt visus dokumentus ,kad vaikas neigalus,kad galetu toliau lankyti darzeli....nesvarbu,kad jau metai,kai mes ten lankomes...o komisija pilna-VISI daktarai....

bet buvo net taip,kad nenorejo vaikui duoti vaistu,kur pati atnesiau( t.y. vyras) del gripo profilaktikos....juokinga.... irki paspaust ziniom ir gal valdyt...cia butent apie "zolyneli..".. jei ka asmeniskai komentarai...
bijau perskaitys ir pakeis savo taktika....o tas greiciausia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo manoangelass: 28 vasario 2012 - 03:54
Laba diena,

Su pavasariu! Kaip laikotes? Mes buvom pasigave kazkoki slykstu virusa, tik 2 diena be temp. unsure.gif esam pasieme sanatorine gydyma santariskese, kai pasveiks pratesim, labai noreciau pastiprinti kojeles, vis tikimes, kad pavyks atsistoti ir vaikscioti... ax.gif
Atsakyti
Sveikinu, Agutis, sulaukus savo džiaugsmo!
Ave vita, Mykolo skoliozė buvo 65 laipsnių. Per pusę metų ji pasiekė šį laipsnį nuo 45 laipsnių. Tai buvo labai staigus šuolis,manau susujęs su augimu. Po antrojo koregavimo liko apie 20 laipsnių,bet stipriai krupsta kita stuburo dalis... Iki operacijų naudojom tik specialų labai stangrų koregavimo dirža,bet tik mankštų metu. Mums visuomet visi gydytojai sakė,kad joks įtvaras nepadės ir skoliozės nesulaikys.
Pirmoji operacija (strypų įstatymas su 8- iais tvirtinančiais varžtais) truko apie 5 val. Į vežimėlį sėdomės po 8 dienų,lovoje pusiau sėdomis gulėjome jau kitą dieną.Tai tiek.
Atsakyti
Mikele, o kas ir kur dave gamino ar skyre jums koregavimo dirza. Nes elena krypsta ir nezinau kur kreiptis. Bernotas nieko nesake pernai del to. Ar dar karta pas ji lyst?
Atsakyti
Molitera,mums tą dirža padarė vokiečių ortopedai technikai,kai darė tas gerąsias langetes. Technikams mus parodė dakt. Galvydienė,nes tuo metu Mykolas dar gydėsi pas ją, o tie technikai buvo atvykę į tą įmonę,kur ji dirbo.Pamiršau jos pavadinimą-Vilniuje,netoli "Pasidaryk pats"...
Bet kuriuo atveju mūsų tas diržas neišgelbėjo ir daugelis kitų ortopedų sakė,kad tai nesustabdys stuburo krypimo,jei jis linkęs į tai.Aš tam pritariu. O kur dar vaikui didelis nepatogumas ir suvaržymas...Pilna ir taip jų gyvenime.
Atsakyti