Įkraunama...
Įkraunama...

Ar saugote krikšto drabužėlius?

QUOTE(Violetukas @ 2005 06 19, 21:23)
Na niekur nėra tiksliai reglamentuota, kad krikšto drabužis turi būti skraistė.

Parašiau tai su kuo dažniausiai susiduriama praktikoje...anyway, tai yra krikšto rūbelis, kuriuo apsiaučiamas (ar dar kaip) vaikutis, kai pakrikštijamas...
tavo minimo varianto praktikoje neteko matyti , todėl ir pasidomėjau ...
O dėl etalonų...nius pakanka tos skraistytės tikrai...visa kita skonio, besilaikomų šeimos tradicijų ar dar kieno reikalas...nėra jokio reglamento, kuris lieptų iš jo siūti rūbą komunijai...Tikrai.
Bet tradicija graži ir gražu kad dar yra žmonių, kurie jos laikosi rolleyes.gif ...
Kita vertus, mano krikšto suknelė siūta buvo iš mamos vestuvinės suknelės...Suknelę komunijai siuvo teta naujut naujutėlę (ne iš krikšto rūbo)...paskui ji atiteko sesei, o paskui tiesiog buvo perdažyta ir panaudota karnavale...negi dar ir pirmos komunijos suknytę saugot... tuo labiau, kad pastaruoju metu dauguma jų tiesiog išsinuomojama tai dienai ir tiek.
Man kažkaip prasmingiau išsaugot tą pirmąjį rūbelį, su kurio vaikutis priėme patį pirmąjį savo gyvenime sakramentą. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 19 birželio 2005 - 23:12
Panašu, kad tavo žodis visada turi būti paskutinis. Tebūnie, nes suprantu, kad tu viską žinai. Nenoriu piršti savo nuomonės dėl to, kad privalu laikytis mano aprašytų tradicijų ir viskas - tiesiog parašiau tai, ką žinau ir su kuo buvau susidūrusi pati. Be to, nemanau, kad po krikšto trumpam pridėtą kriktšo rūbelį reikėtų laikyti jau padėvėtu. O apie tai, kad sukneles komunijai galima išsinuomoti ir kad dauguma taip daro, aš taip pat žinau - pati savo vyresnėlei nuomojau ir nesiuvau iš jos krikšo rūbo, kaip tai darė mano mama. Tiesiog norėjau parašyti vieną iš variantų - o ar jį rinktis, kiekvieno asmeninis reikalas. Beje, gal kai kurioms tai buvo dėmesio verta informacija.
Atsakyti
QUOTE(Violetukas @ 2005 06 20, 10:09)
Panašu, kad tavo žodis visada turi būti paskutinis. Tebūnie, nes suprantu, kad tu viską žinai.
Beje, gal kai kurioms tai buvo dėmesio verta informacija.

Violetukas, a ko daba taip? rolleyes.gif Ir man tai ką tu parašei buvo tikrai įdomu...juk parašiau, kad gražu...tiesiog pasvarsčiau "garsiai" ir apie kitokį variantą... ir tiek ...ir nereikia tų variantų dirbtinai supriešinti rolleyes.gif
Ne viską aš žinau ir to negėda prisipažinti..tiesiog stengiuosi užmegzti pokalbį ir tiek, o ne pasisakyti ir nebeužsukti, nes man tai įdomu.
Galų gale ir viena iš specialybių mano tokia. Nejaugi matydama kažkokį klausimą ar man įdomią temą vien dėl to, kad nebūtų per daug žinučių vienoje vietoje, turiu pabėgti? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2005 06 20, 12:34)
Violetukas, a ko daba taip?  rolleyes.gif Ir man tai ką tu parašei buvo tikrai įdomu...juk parašiau, kad gražu...tiesiog pasvarsčiau "garsiai" ir apie kitokį variantą... ir tiek ...ir nereikia tų variantų dirbtinai supriešinti  rolleyes.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Saugosiu kriksto skraiste, nes man paciai labai grazu pasiziureti i mano krikstynos skraiste (issaugojo mama wub.gif ), taip pat zvake. Noriu, kad su ja vaikas priimtu ir pirmaja komunija smile.gif
Atsakyti
Krikšto skraistę dar ir savo turiu (mama išsaugojo). Netgi esu giordėjusi, kad su ta pačia ir savo vaikiukus galėčiau krikštinti. Bet, kad šiais laiaksi juk gražesnės.
dėl pačio kostiumėlio, tai net nežinau ar saugosiu, bet va skraistę, žvakę tai tikrai saugosiu. Na ir batukus tai turbūt tikrai prisiminimui dar pasiliksim, nes p[ačiam vaikučiui bus manau įdomu į tokius mažus savo krikšto batukus užaugus pasižiūrėti.
Atsakyti
QUOTE(simre @ 2005 06 17, 19:04)
Pirmo sunaus kriksto rubeliais rengsime antraji, kai krikstysim. O veliau saugosim, net jei ir nebeturesim daugiau vaiku.

as irgi taip planuoju daryt thumbup.gif drinks_cheers.gif

CACA, jei as tureciau savo skraiste, kuria mane krikstino, tikrai naudociausi ja...faina gi bigsmile.gif
Atsakyti
Pirmo vaiko isliko tik zvake su papuosimu,nes rubelius ir grandinele nusislave vagys per buto vagyste sad.gif ,o antro vaiko issaugosiu skraiste,zvake,jos papuosima ir sventinta grandinele su pakabuciu,basutes ir suknele nesiojam dabar 4u.gif
Atsakyti
kai su vyru krikštijome vaikutį padovanojome jam skrynią, ten mamytė padėjo žvakę, dovanotą angelą, krikšto drabužėlius.
Skrynia tai labai gražutė blush2.gif truputi giriuos blush2.gif
Atsakyti
As savo dukra krikstyjau su savo skraiste ,tikiuosi ir anukus krikstysiu su ta pacia.
Atsakyti
Šaunuolė, sako tai ypač gerai, tipo sėkmę neša
Atsakyti
QUOTE(Lotari @ 2006 07 19, 18:13)
Šaunuolė, sako tai ypač gerai, tipo  sėkmę neša

Gražu, bet ten kur prasideda kalba apie sėkmės nešimą, ten jau prasideda prietarai, kuriems vietos kalbant apie krikštynas jau neturėtų būt, nes nu nedera tongue.gif
Bet pats faktas kai krikštijama su tėvelių (ar net senelių) skraistele man gražus smile.gif Toks tęstinumas iš kartos į kartą.
Atsakyti