Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*68 Namučiai...

Man taip pat atrodo, kokia čia prievarta skaityti? Atrodo, kad su šautuvu kas stovėtų prie galvos ir lieptų skaityti savo namų bibliotekos knygas. Perkam jas, kaupiam, bet skaitom per prievartą? Tuo labiau, kai tai NORIMOS perskaityti knygos, o ne tarkim ne mėgstama, ne tavo žanro, stiliaus knygos. Jeigu man dabar kas lieptų kitąmet perskaityti Markso ir Engelso, Šilerio filosofijos raštus ir t.t. Tai gal ir pajusčiau, kad ne visai savo noru skaitau biggrin.gif Nors nežinosi, gal ir labai patiktų. Bet tai mes renkames knygas, kurioms vis nerandam laiko ar atidėliojam. Ir kaip Rasma minėjo, 12 knygų per metus visiškai nedaug, tarp sąrašo galima įterpti kad ir 100 knygų, kurias užsimanai skaityti tuo metu, pagal nuotaiką ir pan.
"Rožės vardas" gavau dovanų gimtadienio proga prieš 5 metus, iki šiol kažkokia baimė ją skaityti, kad nesuprasiu, kad numesiu, nors noras didelis. Tai įtraukimas į sąrašą yra kaip paskata sau, bandyk, skaityk, nesiskaitys tuo metu, pasiimsi kitą mėnesį. "Mažmožių dievas" jau tris kartus numečiau po 26psl, bet žinau, kad vistiek ją skaitysiu ir perskaitysiu biggrin.gif Ir ne dėl to, kad mane kas verčia, o dėl to, kad noriu ją perskaityti.
Ir kai skaitom knygą, kuri nuobodi, bet skaitom, nes nesinori palikti graužtuko, ar tai nėra prievarta? Ar nebūna knygose skyrių, kurie tokie nuobodūs, jog skaitai bele perskaityti, nes kitas skyrius galbūt įdomesnis? Ir jeigu ne tas vidinis savęs pastūmėjimas skaityti toliau, tai galbūt numestume daug gerų knygų.
Papildyta:
QUOTE(Stikliukė @ 2011 12 03, 10:45)
beje, Dorifore, o tu bendrą sąrašą darysi? įdomu, kiek knygų kartojasi- mačiau, kad pvz., Čiauškutė nemažai kur minima ax.gif

Taip, darysiu bendrą sąrašą, pačiai įdomu, kokią knygą kitąmet labiausiai norima perskaityti ax.gif Pastebėjau jau, kad daugiausiai minimi Remarkas, Eco, Austen, Bronte, Marquez'as. Nemažai klasikos.

Ir dar apie prievartą. Mano tikslas yra skatinti žmones skaityti. Kai tau parašo nepažįstamas žmogus, kad paskaitė blog'ą ir atsirado motyvacija skaityti, tai išties džiugina. Kai gauni laiškų su padėkom už tokius iššūkius, kai nueina paryčiais miegoti, nes visą naktį rinkosi 12 knygų, pervertė savo lentynas, išsitraukė seniai nugrūstas dėžes su knygomis ir atrado daug gėrio tarp jų, tai tikrai paglosto širdį. Jeigu po šio iššūkio atsiras dar vienas žmogus, kuris vėl atras skaitymo džiaugsmą, vadinasi mano tikslas pasiektas. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorifore: 03 gruodžio 2011 - 11:16
QUOTE(Dorifore @ 2011 12 03, 11:10)
"Rožės vardas| gavau dovanų gimtadienio proga prieš 5 metus, iki šiol kažkokia baimė ją skaityti, kad nesuprasiu

"Rožės vardas" nėra sudėtinga knyga, puiki, gera, intelektuali, bet nesudėtinga. Bent jau man taip pasirodė 4u.gif

QUOTE(Dorifore @ 2011 12 03, 11:10)
Ir dar apie prievartą. Mano tikslas yra skatinti žmones skaityti. Kai tau parašo nepažįstamas žmogus, kad paskaitė blog'ą ir atsirado motyvacija skaityti, tai išties džiugina. Kai gauni laiškų su padėkom už tokius iššūkius, kai nueina paryčiais miegoti, nes visą naktį rinkosi 12 knygų, pervertė savo lentynas, išsitraukė seniai nugrūstas dėžes su knygomis ir atrado daug gėrio tarp jų, tai tikrai džiugina. Jeigu po šio iššūkio atsiras dar vienas žmogus, kuris vėl atras skaitymo džiaugsmą, vadinasi mano tikslas pasiektas.  4u.gif

Šaunuolė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Night_: 03 gruodžio 2011 - 11:17
Aš ir noriu tam iššūkyje dalyvauti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(amber123 @ 2011 12 03, 01:33)
Rimtai?  bigsmile.gif tikiuosi graziai bendravom  lotuliukas.gif  sorry, nemaciau.. nepamenu, as kai tokia kalbi moteriske, tai sunku atsimint, bet tu matai, trb simpatija liko  lotuliukas.gif

QUOTE(Dorifore @ 2011 12 03, 12:10)
Ir dar apie prievartą. Mano tikslas yra skatinti žmones skaityti. Kai tau parašo nepažįstamas žmogus, kad paskaitė blog'ą ir atsirado motyvacija skaityti, tai išties džiugina. Kai gauni laiškų su padėkom už tokius iššūkius, kai nueina paryčiais miegoti, nes visą naktį rinkosi 12 knygų, pervertė savo lentynas, išsitraukė seniai nugrūstas dėžes su knygomis ir atrado daug gėrio tarp jų, tai tikrai paglosto širdį. Jeigu po šio iššūkio atsiras dar vienas žmogus, kuris vėl atras skaitymo džiaugsmą, vadinasi mano tikslas pasiektas.  4u.gif

Labas rytas mielosios mirksiukas.gif
amber aš su kitu niku buvau,pasikečiau prieš pusmetį į Tigriukė@ cool.gif biggrin.gif
Dorifore,tavo tikslas šaunus ir motyvacijų mes visos be abejo turim,tik aš kol kas nelabai noriu sudarinėti knygų sąrašo,jeigu nuo pavasario tada galėčiau vasarai užsibrėžti tikslą perskaityti aibė knygų,šio metų tiesiog dėl laiko trūkumo neprisijungsiu,bet man labai patinka ką sugalvojai,super 4u.gif thumbup.gif
Gero šeštadienio visoms,va galvoju ką pietums ir vakarienei šeimynai pagaminti,gaila ,kad neturiu Beatos knygų rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tigriukė@: 03 gruodžio 2011 - 11:32
Juk dalyvavimas ir nėra būtinas 4u.gif ax.gif

Aš vakar gavau knygą, nusprendžiau turėti nuosavą, taip pat seniai norėta ir atidėliota biggrin.gif Dar pavyko nebrangiai nusipirkti thumbup.gif
user posted image

Taip pat tėvai parvežė iš babos didžiulį maišą senų knygų thumbup.gif Apie 50 bus,mačiau, kad Hugo yra, Markas Twenas, Malūkas biggrin.gif Ir labiausiai nustebau, kai radau Ian McEwan "Tvari meilė" bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorifore: 03 gruodžio 2011 - 11:59
Kas čia ieškojo idėjų interjerui- štai jums ir lentyna mėgiamoms knygoms susidėti laugh.gif
user posted image
Atsakyti
Ojetau, čia ir pats save gali ant tokios lentynos užsidėti laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikliukė @ 2011 12 03, 13:14)
Kas čia ieškojo idėjų interjerui- štai jums ir lentyna  mėgiamoms knygoms susidėti laugh.gif

JAMU!!! su viskuo ir da damokesiu lotuliukas.gif
labas dienas
Papildyta:
QUOTE(Tigriukė@ @ 2011 12 03, 12:29)
amber aš su kitu niku buvau,pasikečiau prieš pusmetį į Tigriukė@ cool.gif  biggrin.gif

Prasom greit parasyt man i az koks tas nikas buvo g.gif 4u.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(eliss @ 2011 12 03, 11:15)
Pradėjau skaityti Gėlių kraują

Savotiskai pavydziu.. nereali knyga
Papildyta:
QUOTE(Stikliukė @ 2011 12 03, 11:45)
O aš registruojuosi su 4u.gif
user posted image

Irgi labai patiko wub.gif si knyga dabar garbingoj vietoj puosia mano lentyna, nes virselis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikliukė @ 2011 12 01, 19:41)
Gal klaipėdietės eis? g.gif  4u.gif gal kuri jau skaitėt? girdėjau ir labai gerų ir labai blogų atsiliepimų 4u.gif
user posted image

baiginėju kaip tik smile.gif
Papildyta:
QUOTE(LEEja @ 2011 12 02, 11:31)
ai ne, nesiteisinu as, tik atsakau i ankstesnes replikas merginoms smile.gif

del metu - mano knyga 1970 isleista.  as visa gyvenima galvojau, kad kur autorius ir pavadinimas originalo kalba parasyti ir prie ju metai - tai ir yra to romano parasymo data.. tai va - ten 1963 metai prie pavadinimo prirasyti.
bet nuejau i wikipedia ir akurat 1942 mirties metai, tai tada nezinau ka ten prie pavadinimo jie raso  g.gif

rašo, iš kurio leidimo vertė
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 12 03, 12:57)
baiginėju kaip tik smile.gif

Ir kaip? Aš Klaipėdoje neisiu, nes kitą šeštadienį bus mūsų miestelį (ji iš čia kilusi, baigė mokyklą tą pačią kaip SS). Tai jeigu planai nepasikeis, nueisiu.

O ryt bandysiu spėti į susitikimą su Beata Pegase ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2011 12 02, 14:00)
Sveikos,
Mano nuomone ši knyga neverta tokio projekto. Apskritai niekalas.  blush2.gif

kas ką nori, tas tą traukia į projektą. Bet knyga tikrai prasta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2011 12 03, 13:58)
O ryt bandysiu spėti į susitikimą su Beata Pegase  ax.gif

čia Klaipėdoj Pegase? bigsmile.gif

beje, aš autorę irgi pažįstu tongue.gif mažas tas mūsų miestas biggrin.gif

Marakeš, tai kaip tas Ilja? bigsmile.gif smalsu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukė: 03 gruodžio 2011 - 14:56