Labas rytas
Mano paskutiniai skaitiniai:
Mark Mills "Žiaurusis sodas". Ne itin patiko, vietomis tikrai buvo labai nuobodu skaityti, kaip jau minėjau anksčiau, jaučiausi tarsi skaityčiau vadovėlį skirtą būsimiems architektams ar meno istorijos žinovams. Pati sodo ir jo statulų, statinių simbolika tikrai įdomi, bet gal pateikta kiek sausokai ir moksliškai, bent jau man taip pasirodė.
David Baldacci "Žaidimas su laiku". Susiskaitė pakankamai greitai ir įdomiai, tačiau vietomis visgi kliuvo tam tikros šabloniškos frazės, pasakomos standartinėse vietose ir situacijose. Nieko baisiai ypatingo, pakankamai įprasta ir standartiška, toks lengvas, greitas skaitalas.
Maggie Stiefvater "Dabar ir visados". Sakiau, kad nepirksiu šios knygos, bet smalsumas nugalėjo. Perskaičiau vienu prisėdimu, per dieną. Tikrai norėjosi sužinoti kuo viskas baigsis, kaip viskas išsirutulios. Labai dažnai aplankydavo stiprus deža vu jausmas ir iškildavo asociacijos su Saulėlydžio sagos pagrindiniais herojais - Bela ir Edvardu, jų meile ir ypač su vilkais, jų gyvenimu miško trobelėje. Taigi, perskaičiau, pabaigą žinau ir esu rami, trilogija pabaigta.
Dabar skaitau
Sarah Waters "Svetimkūnis". Kol kas patinka, tik kiek sunkokas tekstas, ta prasme dėl kalbos ir sakinių konstrukcijos, gal net ir pačio dvaro, aplinkos aprašymų, lėtai skaitosi. Nėra taip, kad sakiniai natūraliai ir lengvai gintų vienas kitą, o akys tiesiog nestabdomai slystu tekstu.
Skaitymas - atgaiva sielai.