QUOTE(tolitoli @ 2012 01 23, 11:22)
laba diena, gal man galetumet paaiskinti. jau pribrendome prie reikalo pasiimti vaikus i UK, nes gyvenimas per dvi salys veda is proto. prasau, patarkite, nuo kokiu dokumentu reiktu man pradeti. vienas vaikas maziukas, kitas jau 10metis, kokius dokumentus man cia reiketu atvezti, kaip registruoti i mokykla, kaip i poliklinika? gal dar ka. turime pasus, gimimo liudijimus. ar vaikus reikia registruoti nuomojamam buste?
tiek daug neaiskum. kas su vaikai atvaziavo - atsakykite!!! dabar tvarkau dokumentus CB ir taxbenefits. bet dar vis negaunam. vis dokumentus siunciame. HB tvarkysim, kai atvaziuos vaikai. bet del kitko - visai nezinau, kur ziureti.
pirma, ka as padariau atvaziavus, atsidariau saskaita banke, tiksliau as ja jau turejau tik pasikeiciau kortele, susirtvarkiau NI, po keliu dienu susiradau darba ir po kiek laiko kreipiausi del CB, WTC IR CTC, ir dar del HB.i mokykla ar darzeli uztenka tik gimimo liudijimo, i poliklinika reikia, gimomo liudijimo, skiepu paso ir kazkokio laisko ar keliu, kaip irodymo, kad gyvenat tuo adresu, bent musu to prase.Jei ka pamirsau, gal kad pataisys
dokumentai, kuriuos pasiemiau i UK TAI:
vaiku pasai/korteles, gim. liudijimai, skiepu pasai, santuokos liudijimas, senos banko korteles (zinoma, jei tokiu turima), na ir mano su vyru pasai, lyg viskas.na dar nebent yra tokie, kaip skirybu dok. del NI gali klaust.