Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(Lucero @ 2011 12 17, 14:00)
Lankes cia anksciau nestukiu unsure.gif  tai turetu buti... Emilia ar tu nemaitini??? g.gif

Viksva, tai tu nieko nelauk ir pati ta doze pasididink, nes as isivaizduoju kad tu nekaip jauties su 15 tth unsure.gif  nes as su 8 buvau lavonas doh.gif

maitinant didint paciai doze tikrai nerekomenduociau, bet rekomenduociau kuo skubiau begti pas gydytoja
Atsakyti
QUOTE(Viksva x @ 2011 12 17, 14:52)
yra kaip yra. klausimas: ar yra dar tokiu mamu kaip as? Zindanciu, zindziusiu?

To ir reikejo tiketis, kad padides, itariu ir man po gimdymo sukilo, nors nieko neitariau... Ir nebutinai visos vienodai turi jaustis TSH 15 ar 8, juk nereikia visko suversti skydliaukei, gal yra ir kitu problemu organizme, del ko vienos prasciau, kitos geriau jauciasi 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(AninaNina @ 2011 12 17, 17:09)
To ir reikejo tiketis, kad padides, itariu ir man po gimdymo sukilo, nors nieko neitariau... Ir nebutinai visos vienodai turi jaustis TSH 15 ar 8, juk nereikia visko suversti skydliaukei, gal yra ir kitu problemu organizme, del ko vienos prasciau, kitos geriau jauciasi  4u.gif

Į žindyvės pieną patenkantis skydliaukės hormonų kiekis, netgi vartojant didelę levotiroksino dozę, yra per mažas, kad sukeltų pavojų kūdikiams.
Radau anotacijoje mirksiukas.gif Ramiai vartok vaistus.
Atsakyti
QUOTE(Viksva x @ 2011 12 17, 09:56)
kaip pastojsau ATPO buvo 760 TSH 2.26. TSH yikrinau visa nestuma, jis buvo mazdaug toks pats. Dabar ATPO virs 1300 TSH virs 15  sad.gif

As zindziau dukryte. Bet nezinojau, jog man tiroiditas. Manau jos prasidejo man nestumo metu arba is karto po jo. Su kiekvienu menesiu man daresi vis blogiau, imunitetas siaubingai nuvaziavo, visokios kitokios ligos, galiausiai as vos galejau nepailsejus isvirti valgyt nebekalbant apie tai, kad reikejo rupintis abiem vaikais ir pan.. Kai suzinojau, jog sergu is karto maitinima nutraukiau, nes dukrytei jau buvo virs 1.5 metuku ir delto nebuvo jokiu psichologiniu problemu.
Maniau, jog vien to, kad nutrauksiu maitinima uzteks, kad sveikata pageretu. Labai klydau... Tiesa tiek maitinimo metu, tiek ir po to ilga laika mano TSH ir FT4 buvo normalus (TSH<1, FT4=~14)tik labai daug antikuniu.
Bet jeigu tavo problema tik tai, kad truksta tiroksino, tai manau jog sekmingai gali maitinti, man visi gydytojai ta sake, kad maitinti tikrai galima su tiroksinu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 17 gruodžio 2011 - 20:55
QUOTE(sau_lu_te @ 2011 12 17, 15:08)
maitinant didint paciai doze tikrai nerekomenduociau, bet rekomenduociau kuo skubiau begti pas gydytoja

As ir siaip nepasitarus su gydytojais bijociau doze didinti, o cia dar ir mazylio sveikata... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Viksva x @ 2011 12 17, 08:59)
Seikos, Mamos, jungiuosi ir as i si bureli... Labai prasau gal kas turejote panasios patirties - pasidalinkit. Turiu autoimunini tiriodita, 1.5 metu geriu mazas tiroksino dozes. Dabar turiu 5.5 men. suneli smile.gif Per nestuma tyrimai buvo geri, o dabar grizau su ziauriai pablogejusiais  doh.gif teks eiti pas endokrinologa, tikrai didins tiroksino doze, gal skirs papildoma gydyma (minejo beta blokatorius ir dar kazkoki fuflo). As kudiki zindau ir noriu zindyti toliau. Gal kas susiduret su tokia situacija? kokie buvo gydytoju sprendimai, kokius vaistus skyre? kaip reagavo kudikis? ACIU

As jau antra savo kudiki maitinu. Pirma maitinau ir geriau 125 tiroxino ir ismaitinau 20 menesiu. Augo sveika ir nieko blogo nebuvo. Dabar antra dukra maitinu ir geriu 125 tiroxino. Mano irgi 1300 antipo. Vakar pridaviau kraujo, kita sav. zinosiu atsakyma. Idomu, ar kas pasikeite ir ka gyd. sakys. Bet pati gerai jauciuosi. Kazkaip neimu i galva, ziuriu optimistiskai, kad viskas bus gerai smile.gif Mazoji irgi gerai auga kaip ant mieliu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Viksva x @ 2011 12 17, 07:59)
Seikos, Mamos, jungiuosi ir as i si bureli... Labai prasau gal kas turejote panasios patirties - pasidalinkit. Turiu autoimunini tiriodita, 1.5 metu geriu mazas tiroksino dozes. Dabar turiu 5.5 men. suneli smile.gif Per nestuma tyrimai buvo geri, o dabar grizau su ziauriai pablogejusiais  doh.gif teks eiti pas endokrinologa, tikrai didins tiroksino doze, gal skirs papildoma gydyma (minejo beta blokatorius ir dar kazkoki fuflo). As kudiki zindau ir noriu zindyti toliau. Gal kas susiduret su tokia situacija? kokie buvo gydytoju sprendimai, kokius vaistus skyre? kaip reagavo kudikis? ACIU

Sveika, as maitinau antraji vaika gerdama 100 mcg tiroksino iki 8 men (ilgiau nenorejau blush2.gif ). Mano gydytojas patvirtino, kad maitinti tikrai galima, tiroksino i krauja ir i piena patenka labai nedaug. Vienintelis dalykas, kuri jis man pabreze, kad ryte tiroksina gerti iskart pamaitinus vaika (ne pries maitinima), kad sekanciame maitinime tiroksino koncentracija butu mazesne.
O del pablogejimo, tai mane irgi ispejo, kad butent maitinancioms tai gali atsitikti (nemaitinancioms tai nutinka ypac retai), su pirmaja dukra buvo didelis pablogejimas, o su antruoju - doze man buvo didoka, reikejo mazinti. Tai tiek. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
O man nestumo metu ir dabar niekas netiria ATPO. g.gif
As irgi dar maitinu MP, geriu tiroksina. Vaikui viskas gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joleks: 18 gruodžio 2011 - 02:09
ACIU Jums. O gal kuriai nors tekpo gerti ka nors daugiau, ne tik tiroksina? Idomu, ka. noriu nueiti pasiruosus pas gydytojus...
Atsakyti
QUOTE(Viksva x @ 2011 12 18, 12:17)
ACIU Jums. O gal kuriai nors tekpo gerti ka nors daugiau, ne tik tiroksina?  Idomu, ka. noriu nueiti pasiruosus pas gydytojus...

Tai tu paziurek, ka dar tau israsys ir tada matysi... Man buvo israse prednizolona, kuris slopina antikunius. Bet tuo paciu kaip suprantu isjungia visa imunine sistema. Bet kiti gydytojai tokiu priemoniu jau nebereomenduoja. Pasitarus dar ir su situo forumu smile.gif negeriau.
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2011 12 17, 14:00)
Lankes cia anksciau nestukiu unsure.gif  tai turetu buti... Emilia ar tu nemaitini??? g.gif

Viksva, tai tu nieko nelauk ir pati ta doze pasididink, nes as isivaizduoju kad tu nekaip jauties su 15 tth unsure.gif  nes as su 8 buvau lavonas doh.gif

doh.gif nu bet ir TTH koks, neisivaizduoju kaip ji iskencia, as jauciu nelaukciau nieko ir gerciau vaistus
Atsakyti
QUOTE(Joleks @ 2011 12 18, 02:09)
O man nestumo metu ir dabar niekas netiria ATPO. g.gif
As irgi dar maitinu MP, geriu tiroksina. Vaikui viskas gerai.

Taip netiria ATPO dabar. Prie skydliaukes problemu jis nori nenori bus padidejes, ir be to sis rodiklis svyruoja labai, tarkim geriant ta pati kieki tiroksino pastoviai, viena men gali buti aukstesnis, o kita zemesnis - priklauso nuo daugelio veiksniu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(loretita2 @ 2011 12 18, 22:01)
doh.gif nu bet ir TTH koks, neisivaizduoju kaip ji iskencia, as jauciu nelaukciau nieko ir gerciau vaistus

Pas mane buvo 28 TTH ir nenumiriau biggrin.gif
Atsakyti
sveikos. siandien suzinojau tth rezultatus. tth 3,2
ar cia geri rezultatai?
4 men geriau tiroksina......
Atsakyti