Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(skruzdeda @ 2011 12 22, 13:33)
Normaliausias TTH yra kai jis yra <1. Bet virsutine norma yra 4.
Su TTH =106 ir Ft4=2.7 (zemutine norma 11.5) turetumei jaustis siaubingai. Sakyciau beveik turetum nesikelti is lovos. Ar taip ir jautiesi?  Jeigu taip nesijauti, tai manau tik laikinai, FT4 balansuojamas kitu organizmo hormonu saskaita. Kas irgi yra blogai.

Tuo metu kai dariausi jaučiausi tikrai siaubingai. Dabar kol kas geriu 100, prieš naujus eisiu vėl pas gydytoją, tikriausiai didins.
Atsakyti
Sveikute Dera1 4u.gif As irgi nustebinta, nes as su TTH 8 jau i lavona buvau panasi... o tau net 106 blink.gif sokas man, manes jau nebebutu gyvos jauciu blush2.gif

O tai kaip tau su svoriu? auga? o plaukai slenka? kaip spaudimas/pulsas? g.gif man rodos tavo skydliauke isvis neveikia tai butina gerti 100-200 ir tikrai tavo atveju geriau nedelsti su mazomis, as kiek zinau tokiais extra atvejais duoda iskarto 150 - 200 ... t.y skubama kaip imanoma greiciau numusti tth
Atsakyti
Sveikos,

norejau suzinoti del tyrimu. Po to kai nustate problemas del skydliaukes endokrinologe liepe pasirodyti po pusmecio, bet nuejus pas seimos gydytoja (nunesti lapeliu is endokrinologes), ji nenori rasyti siuntimo pas endokrinologe ir teigia, jog reikia susimoketi uz tyrimus ir issitirti seimos centre.
Bet ar neimanoma su siuntimu klinikose nemokamai issitirti hormonu kieki kraujyje? g.gif (nes diagnozuojam liga taip ir buvo. gavau siuntima ir klinikose nemokamai atliko tyrimus)
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2011 12 22, 18:06)
Sveikute Dera1 4u.gif  As irgi nustebinta, nes as su TTH 8 jau i lavona buvau panasi... o tau net 106 blink.gif  sokas man, manes jau nebebutu gyvos jauciu blush2.gif

O tai kaip tau su svoriu? auga? o plaukai slenka? kaip spaudimas/pulsas? g.gif  man rodos tavo skydliauke isvis neveikia tai butina gerti 100-200 ir tikrai tavo atveju geriau nedelsti su mazomis, as kiek zinau tokiais extra atvejais duoda iskarto 150 - 200 ... t.y skubama kaip imanoma greiciau numusti tth

sveika 4u.gif
Na kadangi man visa tai įvyko kažkaip labai staigiai, tai ....plaukai labai slenka, baigiu visą savo ševeliūrą pamest, tai nusikirpau visiškai trumpai, vis ne taip baisiai atrodo. Svoris buvo truputį padidėjęs, nors maitinausi minimaliai, visiškai jokio maisto nevirškino. Ištisai pykino. Dabar palengva krenta, nors apetitas atsirado. O pulsas ir kraujospūdis susinormalizavo per kokį mėnesį, o buvo tai kaip lavono. Gaila, regėjimas labai pablogėjo. Ir greičiausiai prasidėjo kaulų retėjimas, pasiėmiau siuntimus tyrimus pasidaryti. Labai erzina kamuolys gerklėje, ir pastoviai užeinantys kažkokie seilėjimosi priepuoliai, ryti seilių nespėju. O nuo to sakė vystosi skrandžio erozija.
O pradėjau aš nuo 25, kas savaitę didinau. Sakė kad mano atveju organizmas yra kaip po ilgalaikio badavimo, todėl negalima staiga duoti didelių dozių, gali būti organizmui šokas ir.... kaip ir puota po daugiadienio badavimo. Mirtinai pavojinga. Todėl kol kas 100, o po naujų manau didins.
Atsakyti
QUOTE(dera1 @ 2011 12 22, 12:21)
Deja nepamiršau. Ten po 106 ir kablelio dar 3 skaičiukai eina.

Beje, daktarė sakė, kad per jos praktiką esu tik 3 ligonis su tokiais prastais rodikliais.
Man keista, kad pas jus tokie maži nukrypimai nuo normos, o jūs taip blogai jaučiatės.
Jei neprieštarausit aš retkarčiais užsuksiu su klausimėliais.  4u.gif  Nes man kol kas viskas dar labai neįprasta ir nauja.

Eina sau blink.gif 4u.gif As tikrai maniau,kad pamirsai taskiuka padet 4u.gif . Net baisu pagalvot,kaip tu turejai jaustis.Svarbu jau dabar geriau 4u.gif
Atsakyti
Nu man irgi taip buvo su 8 tth...
o regejimas tai irgi pablogejo, dar sanariai daznai gelia doh.gif

o oda tavo ar sausa?
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2011 12 22, 18:50)
Nu man irgi taip buvo su 8 tth...
o regejimas tai irgi pablogejo, dar sanariai daznai gelia doh.gif

o oda tavo ar sausa?

Va sąnariai ir man labai skauda, dar jėgos rankose neliko nei kruopelės, kavos puodelį vos išlaikau. Indų truputį apmažinau namuose. ax.gif
Oda tai mano visada riebi buvo, tai jo, pastebėjau, šiek tiek sausoka darosi. Kartais norisi rankas kremu pasitept nei iš šio nei iš to.
Atsakyti
Po 2 men. vaistu gerimo, TTH-5 kaip ir buvo, FT4-16 kaip ir buvo... Geriau 0.25, padidino kas antra diena 50 ir 0.25. sake nedidelis nukrypimas. Savijauta ta pati, truputi slenka plaukai, sausa oda (visada tokia buvo). Gal ir nera gerai, bet svarbu nepablogejo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AninaNina: 22 gruodžio 2011 - 20:40
QUOTE(AninaNina @ 2011 12 22, 21:39)
Po 2 men. vaistu gerimo, TTH-5 kaip ir buvo, FT4-16 kaip ir buvo... Geriau 0.25, padidino kas antra diena 50 ir 0.25. sake nedidelis nukrypimas. Savijauta ta pati, truputi slenka plaukai, sausa oda (visada tokia buvo). Gal ir nera gerai, bet svarbu nepablogejo.

verysad.gif verysad.gif o dieve, po dvieju men nieko nenukrito.... blink.gif jeigu man taip bus tai jopsikmat doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(AninaNina @ 2011 12 22, 19:39)

o kaip ATPO?
Atsakyti
QUOTE(aura/v @ 2011 12 22, 23:14)
o kaip ATPO?

Nesityriau.
Atsakyti
pr ta darbu maratona ir cia reciau uzsuku... pasidariau TTH tyrima - 1,46
kaip ir nieko blogo, tik savijauta vis del to man nelabai patinka
Atsakyti