Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(Jurga75 @ 2012 01 05, 17:55)
o antinksciu hormonus daret kada nors?

atrodo dariausi karta kortizoli

QUOTE(Lucero @ 2012 01 05, 17:57)
nezinau net bet ziurejo juos echoskopu

kiek zinau, antinksciu echoskopu neiziuresi g.gif daromas KT....kazkada norejau juos issitirt
Papildyta:
QUOTE(Jurga75 @ 2012 01 05, 18:02)
antinkscius?o jie ka nors bendra turi su skydliauke?

ne tiek su skydliauke, kiek bendrai su endokrinologija
Atsakyti
QUOTE(Vicci @ 2012 01 05, 17:07)
atrodo dariausi karta kortizoli
kiek zinau, antinksciu echoskopu neiziuresi g.gif  daromas KT....kazkada norejau juos issitirt
Papildyta:

ne tiek su skydliauke, kiek bendrai su endokrinologija

niekad neteko daryt,gal verta.o echoskopijos nieks net nesiulo daryt.
Atsakyti
QUOTE(Jurga75 @ 2012 01 05, 18:10)
niekad neteko daryt,gal verta.o echoskopijos nieks net nesiulo daryt.

ir nesiulys, jei ner reikalo
Atsakyti
QUOTE(Vicci @ 2012 01 05, 17:18)
ir nesiulys, jei ner reikalo

o kada buna reikalas?
Atsakyti
QUOTE(Jurga75 @ 2012 01 05, 18:20)
o kada buna reikalas?

jei atsiranda tam tikri nusiskundimai ar simptomai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurkele @ 2012 01 04, 16:01)
suprantu skruzdeta tavo panika, nes ir as kartais panikuoju ir kai pagalvoji visai be reikalo. bet pas tave kiek suprantu jau ne vienas vaikas, tai del to gali but atsiputus, nes pas mane tik vienas  ir dar oi kaip noris to antro, tai dar didesne panika apninka kaip pagalvoji, o jeigu taip, o jeigu dar kitaip gali but. nu vienu zodziu, kaip sake mano endokrinologas kad skydliauke ir nerimas neatsiejami dalykai, tai ir laviruoju as taip  smile.gif , viena diena blogiau kita diena geriau  biggrin.gif

sveika, gal klystu, bet ar ne tu minejai, kad vartojant tiroksina, visai negalima jodo, bet kokiame pavidale, gal gali papasakoti, kodel ?
man su jodu darys plauciu kompiuterine tomografija, norisi placiau zinoti....
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 01 05, 18:28)
sveika, gal klystu, bet ar ne tu minejai, kad vartojant tiroksina, visai negalima jodo, bet kokiame pavidale, gal gali papasakoti, kodel ?
man su jodu darys plauciu kompiuterine tomografija, norisi placiau zinoti....

laba, kazka maisai, tikrai nieko neminejau apie tiroksina ir joda, cia manau skruzdeda, kazka lyg pasakojo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurkele @ 2012 01 05, 19:06)
laba, kazka maisai, tikrai nieko neminejau apie tiroksina ir joda, cia manau skruzdeda, kazka lyg pasakojo  4u.gif

soriukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 01 05, 19:11)

kazkada teiravausi endokrinologes, tai sake, kad prie hipo galima ir ant saules but, ir joda naudot g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicci @ 2012 01 05, 19:36)
kazkada teiravausi endokrinologes, tai sake, kad prie hipo galima ir ant saules but, ir joda naudot g.gif

man sake saules vengti man pvz pasideginus kelias val sauleje pasidaro silpna ir bloga unsure.gif besideginant ima musti sirdis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 05 sausio 2012 - 18:41
cia istrauka is tiroksino isntrukcijos

Propiltiouracilas (vaistas, slopinantis skydliaukės veiklą), gliukokortikodai (antinksčių žievės hormonai), β adrenoreceptorių blokatoriai, kraujospūdį mažinantys vaistai), bei kontrastinės medžiagos, kurių sudėtyje yra jodo, slopina T4 virtimą į T3.
reiskia, is tiesu man negalima naudoti sios kontrastines medziagos
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 01 05, 20:58)
cia istrauka is tiroksino isntrukcijos

Propiltiouracilas (vaistas, slopinantis skydliaukės veiklą), gliukokortikodai (antinksčių žievės hormonai), β adrenoreceptorių blokatoriai, kraujospūdį mažinantys vaistai), bei kontrastinės medžiagos, kurių sudėtyje yra jodo, slopina T4 virtimą į T3.
reiskia, is tiesu man negalima naudoti sios kontrastines medziagos

bet gal ta vienintele intervencija yra svarbiau? Juk ne veltui siuloma tokia procedura. O po to vel sekmingai gersi tiroksina ir ji kaupsi. Cia reikia pasitart su medikais
Atsakyti