Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(skruzdeda @ 2012 01 10, 22:13)

Zinot cia gal ir zmogaus natura. Esu linkusi i naujoves. Manau, kad nepuolu pametusi galvos. Pradzioje labai gerai pamatuoju, surenku informacija. Ivertinu visas rizikas. Ir kai manau jog man naudingas konkretus gydymo metodas ar gydymas man nera jokiu autoritetu, kuriu reikia klausyti. Beto visada yra gi kelias atgal. Jeigu pradejai vartot vaistus ir matai jog jie tau netinka. Nu ka darai... ? Gi paprasciausiai liaujiesi juos vartojes ir tiek.

Skaitau ir atrodo kad as cia parasiau.Taip as pabandziau gerti thybona biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(lina46 @ 2012 01 11, 21:17)
Skaitau ir atrodo kad as cia parasiau.Taip as pabandziau gerti thybona biggrin.gif .

man klp endo tikrai jo nerasys, gal reiktu kada i kauna nuvykt i klinikas pas ta kazanaviciu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2012 01 11, 09:57)
Merginos, norejau pabegt is sito forumo. Nebegaliu, jauciu nuo interneto didele priklausomybe. Manau, kad issiregistravimas is sito forumo labai labai smarkiai ja turetu sumazint. Gal pasimatysim kada nors veliau, kai jau nebebusiu tokia baisi interneto alkoholike ir galesiu vel save kontroliuot. Nes dabar kencia mano gyvenimo kokybe, mano sveikata ir manau kazkiek seimos gyvenimo ir kokybe ir sveikata. Is ryto pirmas zingsnis internetas, vakare iki velumos vel internetas. Taip nebegalima.

Labai gaila kad palieki mus.As taip pat pasilgstu kompiuterio nes mano darbe jis nereikalingas.Vakare gryzusi namo pirmiausia prie jo.Labai daug suteikiai mums ziniu is savo patirties.
Lauksim sugryztancios.Sekmes tau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Lucero @ 2012 01 11, 20:32)
man klp endo tikrai jo nerasys, gal reiktu kada i kauna nuvykt i klinikas pas ta kazanaviciu unsure.gif

Labai brangios jo konsultacijos.O gal Lucero turi koki kita pazystama gyd.jeigu manai kad seimos ar endokrinologas Klaipedoj nerasys recepto.Kai as nutariau pabandyti ta vaistuka tai pasiskambinau i vokieciu vaistine ir paklausiau kokios galimybes vaistus nusipirkti.Tai atsake kad reikia paprasto receptelio,nesvarbu kokio gyd.,tik kad butu antspaudas jo ir reikalinga deklaracija.Kad man nereiketu vaziuoti i vilniu pirkti vaistu,tai paprasiau pazystamu kurie ten vaziavo,ir parveze.Na galvoju kad perdaug jaudiniesi,juk gali pabandyti paprasyti kad koks gyd parasytu.Beje maciau internete galima nusipirkti be recepto.Ir nebutina pirkti visa pakuote,galima po lapeli(jeigu ka ar netiktu,tai mazesnes islaidos)
Atsakyti
manau reiks bent lapuka nusipirkt is internete parduodanciu zmoniu mirksiukas.gif

nes as nebegaliu, didina didina man ta tiroksina, bet kaip as nuo jo prakaituoju (su 50 mg tiek neprakaitavau schmoll.gif )doh.gif ir svoris auga unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 11 sausio 2012 - 21:11
QUOTE(skruzdeda @ 2012 01 11, 10:57)
Merginos, norejau pabegt is sito forumo. Nebegaliu, jauciu nuo interneto didele priklausomybe. Gal pasimatysim kada nors veliau, kai jau nebebusiu tokia baisi interneto alkoholike ir galesiu vel save kontroliuot.

Gaila ,kad pabegi verysad.gif isleistuviu noretusi. O beto esi ne baisi interneto alkoholike, o interholike, bet musu cia tokiu dauguma.
Atsakyti
QUOTE(panterra9 @ 2012 01 10, 22:25)

O pas mane padetis stipriai nepasikeitusi, TTH & ATPO vel padaryti buvo, mazgu punkcija atlikta pirma kart - viskas gerai, net ant sirdies lengviau pasidare  clap.gif

P. S . Didziulis dekui liutukei uz nuostabu optimizma  clap_1.gif

Smagu, kad viskas gerai 4u.gif Manes si procedura laukia menesio pabaigoj unsure.gif

Turiu kvailą klausimą: ar skauda kai duria? ar duoda nuskausminamuju ? blush2.gif
Atsakyti
skruzdeda, šaunuolė tu 4u.gif kuo geriausios kloties tau mirksiukas.gif
o čia gerai nuotaikai ir rytmečio pradžiai:
user posted image

Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif
ilgokai buvau temos skaitytoja, matau, kad dažna vargsta su skydliauke.. Vakar buvau pas gyd. Šidlauska, ir sakau, kad kuo labiau gilinuos i tuos hormonus, tuo labiau man niekas neaišku blush2.gif Atsakė, kad dėl to ir labai "įdomi" liauka. Na nebent gydytojui įdomu, nes kai pati to įdomumu neįvardinčiau smile.gif
Man vis sako, kad turiu ypatingai vengti jodo. Na tikrai nevalgau jūros gerybių, ir druskos joduotos nenaudoju, bet vistiek vakar padare išvadą, kad aš jo iš kažkur per daug gaunu... smile.gif nes hormonu parodymai kažkokie keisti (mano supratimu biggrin.gif)-FT4-24, FT3-5, gerai nepamenu koks TTH, bet atrodo žemiau normos.. Geriu L Tyroxina 2 mėn.- vieną rytą-50 mg, kita-25 mg.. Pulsas žemas, rankos šaltos, pati standi labai sakė, viskas kaip ir į hipo linksta.. Bet tas FT4 virš normos. Nu ir nesuprantu kaip čia kas biggrin.gif
Ir kaip to jodo vengt?? smile.gif rašo, kad randama piene, kiaušiniuose, vandenyje,vištienoje... Kaip ir nelieka ką valgyti smile.gif
Visoms linkiu stiprybės, linksmesnių nuotaikų ir sveikatos kuo daugiau 4u.gif
Atsakyti
tikrai nelinksma si liga
Atsakyti
Kol manes dar neišregistravo, Lucero ir kitos klaipedietės, galite nuvykti i Palanga pas Antana Šatą. Jis endokrinologas, dirba Palangos poliklinikoje arba dar geriau pas jį eiti į Palangos Pušyno sanatorijoją, nes galima ir šeštadieniais. Sanatorijoje kosultuoja oficialiai, bet galima ir neoficialiai įlyst. į kabinetą, (aš taip nemoku, bet tikrai galima, čia pagal kiekvieno skonį) man rodosi konsultacija 60Lt jeigu pamenu, bet būtent su juo mes ir pradėjom tą kiaulės skydliaukės ekstraktą. Jis manęs paklausė kaip rašyti receptą (nes reikia išsiaiškint konkrečioje vaistinėje) ir paskui išrašė. Jis išrašė generalizuotą pavadinimą (Thyroid extract, THyroxine 19mg, Liothyronine 4.5 g) man ir tiko. Bet kitiems netinka, pvz. tam ERFA reikalauja reikia kad butu ant konkretaus recepto taip ir parasyta "ERFA Thyroid" . Tad reikia pasiaiškinti.
Eidavau pas Šatą kol gyvenau Palangoje. Nereikės jokių Kazanavičių ir Kauno. Šiaip sakyčiau man jis patiko, nes linkęs labai į natūralius gydymo būdus (nenuostabu, nes dirba sanatorijoje), pats aktyviai sportuoja ir kitiems labai rekomenduoja... Galite pas jį lankystis. Bet vieną dieną jis išrašė man Prednizoloną, o aš jo negėriau ir mūsų draugiškas bendravimas baigėsi. Tiek, kad aš persikėliau gyvent į Vilnių ir bet kuriuo atveju pas jį nebesilankau. Bet juk klaipėdiečiams Palanga ranka pasiekiama.

Kaip jis reagavo į mano prašymą išrašti tą kiaulės skydliaukės ekstraktą? Aš aišku išsakiau savo bėdas dėl širdutes ir pasakiau, jog skaičiau abai daug gerų atsiliepimų apie kiaulę. Jis be abejo labai entiziastingai nepažiūrėjo į mano tokį norą, bet sako "kadangi tai yra natūralus produktas, tai pakenkti tikrai nepakenks, o gal ir bus geriau, pažiūrėk".

Arba dar paprastesnis būdas doh.gif nuskenuoti bet kokį receptą ir su paveiksliukų editorium pakeisti reikiamas vietas. doh.gif

Wau koks tortas. Čia pagal mano užsibrėžtą gyvenimo būdą smile.gif Ačiū ir sėkmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 12 sausio 2012 - 16:36
labas vakaras:)
QUOTE(panterra9 @ 2012 01 10, 22:19)
Nieko sau , taip ir nesulaukt galima! T.y man Lt pora valandu irgi uztruko ir dariausi pirma kart pries 3.5 men - taigi panasiai. Manau, man verta paluketi ilgiau ir darytis tyrimus LT.

Beje, mano su gydytoja pasitarem dozes dar nedidint, spresim kaip bus kita kart. O dar taip idomiai issireiske - 'galim padidint doze, kad lengviau su svoriu butu susitvarkyti, bet gal nereikia jeigu gerai jautiesi, nes jis apetita kelia'. Suprask , kaip nori  doh.gif

Jo,,ilgai cia reikia ju laukt.Skaiciuoju dienas,kai ju laukiu:)
Na,jei tu daznai gristi,taip tau geriau LT pasidaryt visus tyrimus,as taip daznai neprivazinesiu.

Skruzdeda,taves labai cia truks 4u.gif 4u.gif 4u.gif gaila,kad mus palieki...
Linkiu sekmes tau taip pat 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2012 01 12, 17:27)
Kol manes dar neišregistravo

Wau koks tortas. Čia pagal mano užsibrėžtą gyvenimo būdą smile.gif Ačiū ir sėkmės.

Ir ka mes be taves darysim? Sitiek informacijos, patirties.... Bet kiekvienas turim daryti tai, kas mum svarbiausia - didziausios sekmes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Kamėja @ 2012 01 12, 03:31)
Smagu, kad viskas gerai  4u.gif Manes si procedura laukia menesio pabaigoj  unsure.gif

Turiu kvailą klausimą: ar skauda kai duria? ar duoda nuskausminamuju ?  blush2.gif

Nuskausminamuju neduoda, kad skauda nepasakyciau - nemalonu, bet sako priklauso nuo daranciojo - jei is pirmo karto nepataiko gali bandyti vel ir vel doh.gif - man sklandziai praejo ax.gif Labiau nemalonu ne kai duria, bet kai traukia/ima megini - nuskausminimo tikrai nereikia- dantistas zymiai baisiau lotuliukas.gif

Siek tiek nepatogumo jausmas po proceduros - man tesesi visa diena, kaip sukaustyta , bet manau priklauso ir nuo durio vietos. Pergyventi nera ko del proceduros, tikrai neverta - nors pati zinau, jog pergyvenau ir isitempusi buvau.

Taigi, sekmes ir geru rezultatu , o visa kita - niekai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panterra9: 12 sausio 2012 - 21:43