Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetika ir bandymai su gyvūnais

QUOTE(Bonifacija @ 2006 04 05, 08:55)
o jei nenesioju ir is principo neperku odiniu drabuziu, rankiniu ir tuo labiau kailiniu?  Taip, valgau mesa, bet jos atsisakyti neleidzia sveikata ir del to nesijauciu itin gerai. Namie auginu 3 triushiukus ir todel man pikta yra, kai triushius skaiciuoja vienetais.

sveikinu:4u: tikriausiai ir odinius batus pamirshai paminet. Mesos, jei labai nori, manau, imanoma atsisakyt (ypac jei tai del mazhakraujysciu ar pan)unsure.gif

Siaip, suprantu jusu pykti ir pasibaisejima, tik gaila, mazhai kas nori pasigilint kas, kodel ir kaip testuojama...
Atsakyti
Aš šiandien pasišlykštėjau ir apsiverkiau bežiūrėdamą kaip žmonės(???) užmuša ruonius.Tas ruonis(mažas,jauniklis) žiūri į pribėgantį žmogų(????),o tas pribėgęs jam su kūju per galvą... cray.gif cry.gif protest.gif Jei žmogus gali šaltakraujiškai užmušti gyvūną...tai ką dar jis gali?Aš neįsivaizduoju kaip jis gali ramiai vakare užmigti ir negalvoti apie tai ką padarė(dėl mėsos ar dar kokio ššš...).Gal kas iš Jūsų turi National Geographic kanalą...tai galite ten pamatyti tą reklamą.Pati esu atsisakius mėsos ir nejaučiu poreikio jos vartoti.Bet tai jokiu būdu neliepiu daryti kitiems...tiesiog buvo priverstinis atsisakymas,kuris iki šiol išlikęs.
Vaistams bandymai būtini.Aš praėjus Laisvės Al.ir pamačius parduotuvę berods Vilniaus kailiai...pasišlykščiu...nematau jokio grožio tuose kailiuose,nes tuoj pat išnyra vaizdai,kuriuos mačiau vienoj svetainėj...
Ir tos nuotraukos ,kurias parodė...siaubas...geriau jau net nebūčiau žiūrėjus verysad.gif gun_bandana.gif
Atsakyti

Aš pritariu uups nuomonei drinks_cheers.gif
Gyvūnų teisių gynėjų organizacijos jau seniai pačios sužvėrėjo (blogąja prasme). Jų tikslas nebepateisina priemonių (tos manekenės plikais užpakaliais užsidariusios narvuose šiuo atveju nesiskaito). Laikas nuo laiko pasirodantys pranešimai spaudoje apie PETA ir kitų panašių organizacijų išpuolius yra labai iškalbingi. Kas garantuos, kad jie neįdarbina savo žmonių kosmetikos kompanijose tam, kad šios būtų sukompromituotos?
Esu įsitikinusi, kad tikri mokslininkai (kurie ir turėtų atlikti bandymus su gyvūnais) laikosi mokslinės etikos taisyklių. Be abejo, pasitaiko visokių sadistų, bet jų mažuma ir to išvengti neina - jie vis tiek kažkur savo šlykštybes išlies.
Visada pasisakau už priemones, kurios reikalauja mažiausiai kompromisų su sąžine. Gyvūnus taip pat labai myliu wub.gif
Su gyvūnais turi būti elgiamasi humaniškai. Manau, kad kasdieniniame gyvenime (už kosmetikos kompanijų laboratorijų ribų) jų nukenčia kur kas labiau. Nereikia eiti į skerdyklas, kailinių gyvūnų fermas, pakanka apsidairyti aplinkui: tai šunelis bastosi po gatves, išmestas šeimininkų, nes jiems atsibodo ar pasidarė per sunku juo rūpintis, tai koks katinėlis, tai per žinias parodo, kaip šeimininkas savo kalytę tvirkino schmoll.gif
Mano kosmetikos produktų pasirinkimą ir toliau apspręs ingredientų sąrašas, o ne faktas, bandyta ji su gyvūnais ar ne. Būtų šaunu, jei nereikėtų bandymų su gyvūnais, bet gyvename realiame pasaulyje ir čia ne viskas taip paprasta. Pastaruoju metu dėl kai kurių dalykų buvusi kategoriška nuomonė, ėmė darytis nuosaikesnė. Gal senstu, ar ką? biggrin.gif
Tai va, tikiuosi dabar nesuvalgysit manęs gyvos 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(uups @ 2006 04 05, 12:06)
sveikinu:4u:  tikriausiai ir odinius batus pamirshai paminet. Mesos, jei labai nori, manau, imanoma atsisakyt (ypac jei tai del mazhakraujysciu ar pan)unsure.gif

Siaip, suprantu jusu pykti ir pasibaisejima, tik gaila, mazhai kas nori pasigilint kas, kodel ir kaip testuojama...

aga, pamirsau pamineti batus biggrin.gif

taciau taip pat nepritariu gyvunu teisiu gynejams, kai jie paleidzia laisves gyvenime nemaciusias fretkas, kuriu kiekis gali buti netoli 1000 ir leidzia jiems numirti po masinos ratais. Tai jau primena apsedima, o ne gelbejima.
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2006 04 04, 00:18)
joooo.....blink.gifblink.gif blink.gif
pirma, sitos gyvunu nuotraukos nera ish kosmetikos testavimo, kosmetikai testuoti naudojami triushiai. Ar gal isivaizduojat,kad gyvunus supjaust ir  jusu kremus-shampunus jiems i vidurius sukisha?? blink.gif
antra, gandas, kad pridejus nauja ingredienta i kosmetikos produkta jis yra ish naujo testuojamas yra visishkas nonsensas. Testuojami tik ypac novatorishki junginiai/sudetys.
trecia, niekas ten shimtais gyvunu nevartoja,- vienam produktui pakanka keturiu triushiu,- 2 kontroles/2 produkto testavimui. Testuojant, tarkim, krema, triushiams yra patepama juo ausis. Man tai neatrodo kad jie labai baisiai del to kankintusi g.gif

Si nuoroda butent apie kosmetikos testavima. Manau, kad si informacija yra patikima ir objektyvi. g.gif
http://www.animalaid.org.uk/education/cosm...cs%20tests'
Kaip matote, pagrinde yra naudojami triusai (uzfiksavis galva, ilasimana i akis blink.gif tarkime, plauku dazu keliolikai valandu; triusiai, bandydami issilaisvinti is laikiklio daznai susilauzo stubura- aisku grauzia ziauriai, norisi "nusiprausti", po tokiu testu triusiai daznai apaksta)
Juru kiaulytes ir ziurkes yra per prievarta seriamos sampunais, kad nustatyti ar jie toksiski.
Dar noriu pridurti, kad kartais zenklas ant pakuotes reiskia ne tik tai, jog kompanija neatlieka bandymu, bet ir puoseleja bendras humanizmo vertybes thumbup.gif t.y. finansuoja zmogaus teisiu gynimo populiarinima, gamtosauga, vaiku gerove, projektus pries kruties vezi, prisideda prie mokyklu steigimo skurdziose valstybese. Aisku, tokiu yra mazuma, bet tarp ju yra pvz visiems zinoma 4u.gif The Body Shop company (gamtosaugos finansavimas, zmogaus teisiu, alternatyviu energijos saltiniu populiarinimas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Josephine: 06 balandžio 2006 - 12:26
QUOTE(Josephine @ 2006 04 06, 10:17)
Si nuoroda butent apie kosmetikos testavima. Manau, kad si informacija yra patikima ir objektyvi. g.gif
http://www.animalaid.org.uk/education/cosm...cs%20tests'
Kaip matote, pagrinde yra naudojami triusai (uzfiksavis galva, ilasimana i akis  blink.gif  tarkime, plauku dazu keliolikai valandu; triusiai, bandydami issilaisvinti is laikiklio daznai susilauzo stubura- aisku grauzia ziauriai,  norisi "nusiprausti", po tokiu testu triusiai daznai apaksta)

jei paguos, tai tie triushiai nespeja apakt,- ishkart po testo jie sunaikinami (net ir kontroles). Ir plauku dazhu i akis tikrai niekas nelashina,- tokiems dalykams daromi odos testai.
O shitas shaltinis, kuri nurodei tikrai patikimas thumbup.gif Siulau isiskaityti i tas vietas, kur rashoma, kad etikete "netestuota ant gyvunu" ar pan nieko nereishkia, nes ingredientai yra testuoti.

Atsakyti
Butu nuostabu 4u.gif , jei samoningi pirkejai susipazintu su kosmetikos firmos bukletu ar svetaines informacija ir isitikintu, kad nei zaliavos, nei kosmetika nebuvo ziauriai testuojama. Vel pateiksiu pvz. su BodyShop`u. Savo svetaineje jie paskelbe, kad grieztai atlieka savo zaliavu (t.y. kosmetikos sudetiniu daliu) gamintoju monitoringa ir filtruoja gyvunu atzvilgiu neetiskus blush2.gif tiekejus.
Zinot, man sie testai jau labai primena koncentracines stovyklas. Zmonems buvo atliekami ivairus skausmingi tyrimai (o kam veltui duona valgyti lagere, bent medicinai nauda bus g.gif ) Manau, kad tie zmones jaute skausma ir nevilti , it triusiai laboratorijoje. Nezinau ar gyvunas jaucia dvasini skausma, bet fizini - pansiai kaip ir mes.
Atsakyti
toms kurios yra pries kosmetiniu priemoniu testavina- kaip jus isivaizduojate "vis geresniu", naujesniu priemoniu atsiradima rinkoje be testavimo ant gyvunu? testai ant zmoniu tuomet? juk daugelio is musu kosmetikos sandeliukuose yra kalnas tiubeliu tiubeliuku, kuriuos pirkome sugundyti naujo dizaino, naujos sudeties, nors is principo be to produkto galetume laisviausiai apsieiti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pramones prospektas @ 2006 04 06, 19:24)
toms kurios yra pries kosmetiniu priemoniu testavina- kaip jus isivaizduojate "vis geresniu", naujesniu priemoniu atsiradima rinkoje be testavimo ant gyvunu? testai ant zmoniu tuomet? juk daugelio is musu kosmetikos sandeliukuose yra kalnas tiubeliu tiubeliuku, kuriuos pirkome sugundyti naujo dizaino, naujos sudeties, nors is principo be to produkto galetume laisviausiai apsieiti g.gif

kodel gi ne. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2006 04 06, 18:32)
kodel gi ne.  drinks_cheers.gif

gal ir neblogai g.gif tai bent sutaupyciau pinigo. dabar gi mano sandelys vis pleciasi, niekaip i racionaliai kosmetikos krepseli mazinanciuju gretas neistoju doh.gif
keista, kad sutinki, jog tavo oda nuolat kentetu mazu maziausiai nuo alergiju, nudegimu, gal g.gif
o ir kompanijoms butu nezinia koki produkta gaminti
o as vargu ar naudociau kosmetika. zodziu, as visiskai nesutinku su tokia pozicija
Atsakyti
QUOTE(Pramones prospektas @ 2006 04 06, 19:43)
gal ir neblogai g.gif tai bent sutaupyciau pinigo. dabar gi mano sandelys vis pleciasi, niekaip i racionaliai kosmetikos krepseli mazinanciuju gretas neistoju doh.gif
keista, kad sutinki, jog tavo oda nuolat kentetu mazu maziausiai nuo alergiju, nudegimu, gal g.gif
o ir kompanijoms butu nezinia koki produkta gaminti
o as vargu ar naudociau kosmetika. zodziu, as visiskai nesutinku su tokia pozicija

yra nemazai firmu, kurie atlieka bandymus su zmonem. (jie yra baltajam sarase). As nesakiau, kad sutinku, jog bandymai butu atliekami ant mano odos, bet patykek, tokiu zmoniu atsirastu labai daug. Tik klausimas, ar firma sugebes moketi tokius pinigus. Vat kai kurie ir sutaupo - renkasi testavimui gyvunus.
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2006 04 06, 18:01)
yra nemazai firmu, kurie atlieka bandymus su zmonem. (jie yra baltajam sarase). As nesakiau, kad sutinku, jog bandymai butu atliekami ant mano odos, bet patykek, tokiu zmoniu atsirastu labai daug. Tik klausimas, ar firma sugebes moketi tokius pinigus. Vat kai kurie ir sutaupo - renkasi testavimui gyvunus.

nezhinai ka shneki.... testavimas ant zmoniu yra sekanti pakopa po gyvunu,o ne vietoj jos. Arba, kai pagerinama sudetis, bet neidedama nieko ypac novatorishko/dar niekur nenaudoto/ netestuoto priesh tai kitose firmose ar ne kosmetologijoj.
Beje, nemazai kremu ingredientu, naudojamu kosmetikoj atejo tiesiai ish gydomuju preparatu (drekinimas, randu lyginimas, etc).
Atsakyti