Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetika ir bandymai su gyvūnais

pati tai suprantu, todėl labai norėtųsi, kad kasnors įmestų kokią nuorodą, kurioje būtų objektyvesnė. bet gi šitoje pačioje temoje buvo keletas nuotraukėliu, man ir jų pakanka, kad paieškočiau to triušiuko ant pakuotės. smile.gif
Atsakyti
as pritariu ups, prieblandai ir pramones prospektui drinks_cheers.gif kur kas labiau nehumaniski man atrodo bandymai su zmonem,kad ir savanoriais.nezadu as nei atsisakyt mesos, nei odiniu batu,nei drabuziu,o tuo labiau tam tikros kosmetikos del gyvunu,kurie tam ir yra auginami,veisiami ir maitinami. gamtoj yra naturali mitybos grandine (lape zuiki nudaigoja,mes ta lape sau ant kaklo uzkariame).taip jau yra,gyvenimas ziaurus... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(fake @ 2006 04 24, 00:03)
as pritariu ups, prieblandai ir pramones prospektui  drinks_cheers.gif  kur kas labiau nehumaniski man atrodo bandymai su zmonem,kad ir savanoriais.nezadu as nei atsisakyt mesos, nei odiniu batu,nei drabuziu,o tuo labiau tam tikros kosmetikos del gyvunu,kurie tam ir yra auginami,veisiami ir maitinami. gamtoj yra naturali mitybos grandine (lape zuiki nudaigoja,mes ta lape sau ant kaklo uzkariame).taip jau yra,gyvenimas ziaurus... cool.gif

Jei žmogus dalyvauja bandymuose savanoriškai, tai nieko nehumaniško čia neįžvelgiu. Vakarų pasaulyje dabar būtų sudėtinga rasti vietą, kur būtų atliekami bet kokie bandymai su žmonėmis prieš jų valią. Kitas reikalas toks atskiras pasaulis kaip Šiaurės Korėja, bet čia atskirą temą apie tai būtų galima užvest verysad.gif
Man patiko, kaip kažkas sakė, kad kam žudyti gyvūną, jei esi pavalgęs ir apsirengęs. Aš į vegetares tikrai nepretenduoju, užtat saiko jausmas nekenkia niekur smile.gif
Atsižvelgiant į šiuolaikinio mokslo pasiekimus manau, kad bandymai su gyvūnais iš esmės nebeturėtų būti vykdomi, nebent išimtiniais atvejais humaniškomis sąlygomis.
Atsakyti
čia dar keletas nuotraukų apie sužalotus triušiukus po testacijos ..... silpnų nervų mamytėms nepatariu žiūrėti
Atsakyti
QUOTE(herrute @ 2006 04 19, 17:39)
norint isbandyt ar kremas nealergiskas zmogui uzteks ji naudoti paprastai, o gyvuneliui nuskus kailiuka, prilasins jo i akis ir pridarys nesamoniu. tas ir yra baisiausia, manau jei triusi tik pateptu tuo kremu, tai dar nebutu taip baisu, siaip ar taip pries isbandant produkta ant gyvo daikto su juo atliekama begale kitu tyrimu, bet kad visi taip issidirbineja su vargsais gyvuneliais.  gun_smilie.gif

blink.gif blink.gif blink.gif kas pripucia tokiu nesamoniu? Jusu ziniai kiekvienas gyvunas naudojamas tik vienam konkreciam tyrimui (be jokiu issidirbinejimu) ir paskui iskart sunaikinamas. Elementariai del to, kad kiekvienas netikslus tyrimas (o netikslus gali but, kaip reakcija i priesh tai atlikta) kosmetikos gamintojui gali kainuot nesusizhertus (ish produkto pardavimu) milijonus. Taip kad net odos patepimo kremu testas triushiui finale baigiasi mirtim. Penkiolikta karta noriu patikint, kad laboratoriniu gyvunu mirtis buna staigi ir neskausminga...

QUOTE(herrute @ 2006 04 19, 16:49)
neusprantu tokiu zmoniu, kaip ups. nesmerkiu, bet nesuprantu. o man pvz svarbu ar bandyta su gyvunais ir net labai. bent vienas isgelbetas triusis man atrodo daug. ir jei kas sako, kad dalis ingredientu jau yra kitu isbandyta ir nieko nuostabaus kad is naujo nieko netestuoja, tai tada kokio galo kitos firmos tai daro?

Ir turbut nesuprasi. Tai mano darbas (tiesa, ne kosmetikos pramonej). Labai neblogai zinau visa 'virtuve'. Ir teko nemazai pasimokyt kad kas patiketu uzhmusht kokia zhiurke (ka jus be licenziju padarot su paprasciausiais spastais)...ir kazkodel niekas nerekia,- 'gyvenkim su ziurkem'.....ar tarakonais/pelem/musem... kazkodel triushio gyvybe staiga pasidaro baisiai svarbi g.gif
Atsakyti
QUOTE(fake @ 2006 04 23, 23:03)
as pritariu ups, prieblandai ir pramones prospektui  drinks_cheers.gif  kur kas labiau nehumaniski man atrodo bandymai su zmonem

tikrai taip drinks_cheers.gif
Atsakyti
Iš pasisakiusiųjų šioje diskusijoje, mano manymu, racionaliausiai mąsto uups. Ir aš jai pritariu. Nesu prieš gyvūnų testavimą, man rūpi, kad mane pasiekiantys produktai būtų kiek įmanoma saugūs. Svarbiausia, kad viskas būtų atliekama kiek įmanoma humaniškiau ir gyvūnas būtų nužudomas be skausmo. Nesu toje srityje labai apsišvietus, bet manyčiau tiems triušiams turėtų būt kažkas suleidžiama, kad mirtų neskausmingai (čia gal uups geriau žino).

Man visada įdomu matyti žmones, kurie be galo sielojasi dėl bandomojo triušio, kuris yra specialiai užaugintas bei nužudomas staiga, tačiau be jokio gailesčio leidžia tarakonui žūti lėta mirtim nuo dichlofoso. Garsiai pasisakoma prieš testavimą, bet be sąžinės graužaties leidžiama pelei nusibaigti pelėkautuose. O natūralios odos batai? O mėsa? O pabandykim pafantazuot kokias kančias patiria žuvis, kuriai į gerklę susminga meškerės kabliukas. Jūs tik pamąstykit kokį stresą ji patiria, kuomet yra ištraukiama iš natūralios aplinkos ir kuomet jai leidžiama nusibaigti be vandens! Dar smagu būna, kuomet žmogus labai pergyvena dėl eglutės nukirtimo per naujuosius, bet be jokios sąžinės graužaties visus metus kurena židinį malkom.

Čia iš serijos: išsaugok medį- nužudyk bebrą.

Taip, mes esam vartotojiška visuomenė. Bet man nepatinka tas veidmainiavimas, kuomet iki ašarų susigraudinama dėl triušio, bet be emocijų žiūrima kriminalinė laida, kur pasakojama apie daug kraupesnius įvykius. Mes kasdien darome vienokią ar kitokią žalą aplinkai (automobilių išmetamosios dujos, ir etc. ir etc.). O savo vartotojiškumą bandome kompensuot begaliniu humanizmu triušeliams.
Atsakyti
QUOTE(Veila @ 2006 05 14, 14:24)
Iš pasisakiusiųjų šioje diskusijoje, mano manymu, racionaliausiai mąsto uups. Ir aš jai pritariu. Nesu prieš gyvūnų testavimą, man rūpi, kad mane pasiekiantys produktai būtų kiek įmanoma saugūs. Svarbiausia, kad viskas būtų atliekama kiek įmanoma humaniškiau ir gyvūnas būtų nužudomas be skausmo. Nesu toje srityje labai apsišvietus, bet manyčiau tiems triušiams turėtų būt kažkas suleidžiama, kad mirtų neskausmingai (čia gal uups geriau žino).

Man visada įdomu matyti žmones, kurie be galo sielojasi dėl bandomojo triušio, kuris yra specialiai užaugintas bei nužudomas staiga, tačiau be jokio gailesčio leidžia tarakonui žūti lėta mirtim nuo dichlofoso. Garsiai pasisakoma prieš testavimą, bet be sąžinės graužaties leidžiama pelei nusibaigti pelėkautuose. O natūralios odos batai? O mėsa? O pabandykim pafantazuot kokias kančias patiria žuvis, kuriai į gerklę susminga meškerės kabliukas. Jūs tik pamąstykit kokį stresą ji patiria, kuomet yra ištraukiama iš natūralios aplinkos ir kuomet jai leidžiama nusibaigti be vandens! Dar smagu būna, kuomet žmogus labai pergyvena dėl eglutės nukirtimo  per naujuosius, bet be jokios sąžinės graužaties visus metus kurena židinį malkom.

Taip, mes esam vartotojiška visuomenė. Bet man nepatinka tas veidmainiavimas, kuomet iki ašarų susigraudinama dėl triušio, bet be emocijų žiūrima kriminalinė laida, kur pasakojama apie daug kraupesnius įvykius. Mes kasdien darome vienokią ar kitokią žalą aplinkai (automobilių išmetamosios dujos, ir etc. ir etc.). O savo vartotojiškumą bandome kompensuot begaliniu humanizmu triušeliams.

geriau pasakyta ir negalejo buti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Veila @ 2006 05 14, 14:24)

Man visada įdomu matyti žmones, kurie be galo sielojasi dėl bandomojo triušio, kuris yra specialiai užaugintas bei nužudomas staiga, tačiau be jokio gailesčio leidžia tarakonui žūti lėta mirtim nuo dichlofoso. Garsiai pasisakoma prieš testavimą, bet be sąžinės graužaties leidžiama pelei nusibaigti pelėkautuose. O natūralios odos batai? O mėsa? O pabandykim pafantazuot kokias kančias patiria žuvis, kuriai į gerklę susminga meškerės kabliukas. Jūs tik pamąstykit kokį stresą ji patiria, kuomet yra ištraukiama iš natūralios aplinkos ir kuomet jai leidžiama nusibaigti be vandens! Dar smagu būna, kuomet žmogus labai pergyvena dėl eglutės nukirtimo  per naujuosius, bet be jokios sąžinės graužaties visus metus kurena židinį malkom.

jei ne taip tave supratau tada atsiprasau. bet pagal tavo žodžius atrodo, kad gal išvis nesistenkim dėl nieko. kažkas nevalgo mėsos, kažkas nenešioja odonių batų ir drabužių, neperka bandomos kosmetikos su gyvūnais( aš iš tų). kiekvienas savaip saugo gamtą. ir visa tai yra sveikintina. bet kai žmogus sako, kad nieko nedarom nes viskas ir tai yra blogai. tai pikta darosi. kuo daugiau tokių žmonių tuo bjauriau elgiames su gamta iš kurios patys esame. tai, jei pasaulyje žudomi žmonės tai gal nieko tokio jei ir as viena nuzudysiu. doh.gif doh.gif doh.gif žinau sakysit nesulyginami dalykai, bet man tokių mąstymas primenamažų vaikų. "jei kitas taip daro tai kodėl man negalima" schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(herrute @ 2006 05 15, 19:56)
jei ne taip tave supratau tada atsiprasau. bet pagal tavo žodžius atrodo, kad gal išvis nesistenkim dėl nieko. kažkas nevalgo mėsos, kažkas nenešioja odonių batų ir drabužių, neperka bandomos kosmetikos su gyvūnais( aš iš tų). kiekvienas savaip saugo gamtą. ir visa tai yra sveikintina. bet kai žmogus sako, kad nieko nedarom nes viskas ir tai yra blogai. tai pikta darosi. kuo daugiau tokių žmonių tuo bjauriau elgiames su gamta iš kurios  patys esame. tai, jei pasaulyje žudomi žmonės tai gal nieko tokio jei ir as viena nuzudysiu. doh.gif  doh.gif  doh.gif žinau sakysit nesulyginami dalykai, bet man tokių mąstymas primenamažų vaikų. "jei kitas taip daro tai kodėl man negalima"  schmoll.gif  schmoll.gif

Aš supratau, kad juokingai atrodo žmonės, brakiauntys ašarą dėl triušiuko, bet su nekantrumu laukiantys kriminalinių naujienų doh.gif Aišku, jei žmogui nuosekliai visi tie dalykai kelia siaubą ir jis savo gyvenimą tvarko taip, kad bent jau kiek jo jėgos leidžia apsaugotų tiek gamtą, tiek savo artimą, tai ir ginčytis nėra ko. Tačiau dažnai gyvūnams žmonės rodo daugiau šiltų jausmų nei savo artimui. Taigi ir jų skelbiamos garsios frazės bei postulatai yra veidmainiški schmoll.gif

Atsakyti
na prieblanda kaip ir atsakė už mane.
Aš nekalbu apie tokius, kurie nuolatos gyvena taip, kad nepakenktų gamtai ir pan. Voila, palaikau tokius žmones. Bet nemėgstu veidmainiškų osobų, kuriems po nosim pakišus triušio nuotrauką (beje išrinktą kuo labiau graudinančią), jie iki sielos gelmių susigraudina, pradeda skelbt tiesas, jog gyvūnai neturi būt naudojami žmonių reikmėms, o paskui eina į kitą temą įsigytų kailinių aptarinėt.
Atsakyti
Na kas liecia batus - dauguma ju gaminami is maistui paskerstu galviju ar kiauliu odos, tad lyg ir nera tam reikalui nuzudoma antra karta?
O del kosmetikos naudojimo ant gyvunu, tai man perskaicius visa tema, susidaro ispudis, kad upss taip suzverejo nuo tu gyvunu zudymo, jog jai jau nei motais, kad kosmetikos pramone tuos gyvunus galetu ir issaugoti. O kam? Jie juk SPECIALIAI tam ir uzauginti, kad juos NESKAUSMINGAI uzmuztu po keliu ar keliolikos valandu SKAUSMO... Hmm idomus poziuris sakyciau..
Kompanijos, kurios nemegina gaminiu su gyvunais, taip pat sukuria naujus gaminius (o ne kaip upss issireiske naudoja tuos pacius kazkada sukurtus kremus), taciau jie isbandimi su savanoriais zmonemis, o ir patys tyrimo centro darbuotojai gan daznai dalyvauja bandymuose. Nes tokie gaminiai prieina isbandymu stadija tada, kai kompanija jau isitikina ju naudingumu ir nekenksmingumu. Juk mokslas zino daug budu ir be gyvo organizmo patikrinti, kas ir kaip su kokiomis medziagomis reaguoja. Taciau cheminiai ingredientai nemazus pinigus kainuoja, o ir tu bandymu, reakciju reikia atlikti begale.. Ir darbuotoju reikia labai daug, ir laiko tam sugaistama zymiai daugiau! Su gyvunu viskas gerokai greiciau ir pigiau! O gyvunai.. kam ju gailet? Galima tirti ir tikrinti net ir nujauciant kad rezultatas gali buti netenkinamas... o gal pavyks netycia? O be to, juk ji paskui NESKAUSMINGAI nuzudys... bigsmile.gif
Atsakyti