Įkraunama...
Įkraunama...

Senelių globos (slaugos) namai

QUOTE(jagozaster @ 2009 05 04, 19:46)
Aš pati ką tik tvarkiausi močiutės globą,pirmas ėjimas pas šeimos gydytoją,viską reike tvarkyti perją.Jinai siunčia pas psichiatrą.O jei su tą liga žmogus yra gulėjas ligoninėje,reikalingas bus išrašas,bet pradėti reikia nuo šeimos gydytojo.

O ar advokato pagalbos ruošiant dokumentus reikėjo? Ar čia visai nesunku pačiai tai susitvarkyti? g.gif t.y. kad einant į teismą būtų visi dokumentai jau suruošti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2009 05 04, 22:46)
O ar advokato pagalbos ruošiant dokumentus reikėjo? Ar čia visai nesunku pačiai tai susitvarkyti?  g.gif t.y. kad einant į teismą būtų visi dokumentai jau suruošti  unsure.gif

pritariu čia tikrai ir be advokato apsieisit jis gal net neapsiimtų tokių smulkmanų pradėti,teisingai nukreipė jus pas šeimos gydytoją thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Emerencija @ 2008 09 04, 17:26)
Tai jei yra tegu tada ir tvarko dokumentus  smile.gif  dokumentus gali tvarkyti vos ne bet kas  ax.gif

smile.gif labas,radau jusu laiskutį apie slaugos namus,ir butent garliavos.galiu jus informuoti,nes pacios tevelis ten gulejo.deja tik desimt dienu,spejau pasiimti bandau po truputy pastatyti ant koju,vilciu jau daug neturiu verysad.gif aisku jis sirgo po 5 insultu ,parkinsono sindromas.zodziu daug visko bet nuvezem iten dar ant savo koju stovinty,bet po 10 dienu pasiiemiau ir pateko i reanimacija,zodziu ruosiu dokumentus ir nes padaviau i teisma uz tokia slauga verysad.gif jai i kapus nuvaryt zmogu norit siuskit ten verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(indre-vakare @ 2009 05 05, 16:44)
smile.gif labas,radau jusu laiskutį apie slaugos namus,ir butent garliavos.galiu jus informuoti,nes pacios tevelis ten gulejo.deja tik desimt dienu,spejau pasiimti bandau po truputy pastatyti ant koju,vilciu jau daug neturiu verysad.gif aisku jis sirgo po 5 insultu ,parkinsono sindromas.zodziu daug visko bet nuvezem iten dar ant savo koju stovinty,bet po 10 dienu pasiiemiau ir pateko i reanimacija,zodziu ruosiu dokumentus ir nes padaviau i teisma uz tokia slauga verysad.gif jai i kapus nuvaryt zmogu norit siuskit ten verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Vaje, kaip baisu verysad.gif
Aš asmeniškai nieko nežinau apie Garliavos slaugą, bet buvau geresnės nuomonės apie šią ligoninę unsure.gif

Sveikatos jūsų tėveliui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jagozaster @ 2009 05 04, 19:46)
Aš pati ką tik tvarkiausi močiutės globą,pirmas ėjimas pas šeimos gydytoją,viską reike tvarkyti perją.Jinai siunčia pas psichiatrą.O jei su tą liga žmogus yra gulėjas ligoninėje,reikalingas bus išrašas,bet pradėti reikia nuo šeimos gydytojo.

na nežinau ką čia jums galejo pagelbėti šeimos gydytoja, nes neveiksnumą ir globą nustato teismas ir jis išsireikalauja visų dokumentų, nes jei būsimas globotinis turi psichinę negalią apie jo būklę niekas negali duoti jokių išrašų, gal Jūs turite mintyse rūpybą?
Papildyta:
QUOTE(syri @ 2009 05 03, 22:23)
Kaip sekasi tvarkyti dokumentus? Manęs viena moteris vis klausia kaip elgtis, nori susitvarkyti motinos globą "ant savęs", mama trupuį rodos su pcichine negalia...

Ko reikia, nuo ko pradėti, gal kokie advokatai tvarko dokumentus?

dėl dokumentų galite rasti internete kas reikalinga pristatyti į teismą, ir nors šios procedūros vyksta ypatingos teisenos tvarka, užtrūksta gana ilgai, advokatas manau čia nereikalingas, čia ir pats žmogus gali viską susitvarkyti
Atsakyti

kai pasako 3000 lt, tai tikrai reiktų pačiai tvarkytis...
Atsakyti
Siaubas garlevoje... mociute po triju dienu isekusia issivezem i klinikas tai atstate aciu dievui kaskiek...BET TIK NE GARLEVA... Jokiu budu.. baisu ten zmogu gali nuvesti tik numirti..
Atsakyti
tvarkantis globa žmogui su psichine negalia .pirmiausia turi teismas nustatyti ar jis yra veiksnus ar ne .šitas procesas užtrunka apie kelis menesius ir nemažai dokumentu reikia .o jei pirmas teismas nustato to asmens neveiksnuma ,tada reikia jau tam asmeniui ,kuris nori globoti ,eiti per gydytoju komisija ,pradedant nuo šeimos gydytojo .tada visus reikalingus dokumentus -sveikatos pažyma ,prašyma ,buities tyrimo akta, jei reikia kitu šeimos nariu sutikimo -i globos rupybos skyriu .jie tos dokumentus pristato teismui .ir tada teismas nusprendžia del globos .o socialinis skyrius per teisma pritaria arba nepritaria tai globai .vargo tikrai daug ,nes ka tik pati tuos kelius perejau .
Atsakyti
QUOTE(fukcija @ 2009 05 06, 09:45)
tvarkantis globa žmogui su psichine negalia .pirmiausia turi teismas nustatyti ar jis yra veiksnus ar ne .šitas procesas užtrunka apie kelis menesius ir nemažai dokumentu reikia .o jei pirmas teismas nustato to asmens neveiksnuma ,tada reikia jau tam asmeniui ,kuris nori globoti ,eiti per gydytoju komisija ,pradedant nuo šeimos gydytojo .tada visus reikalingus dokumentus -sveikatos pažyma ,prašyma ,buities tyrimo akta, jei reikia kitu šeimos nariu sutikimo -i globos rupybos skyriu .jie tos dokumentus pristato teismui .ir tada teismas nusprendžia del globos .o socialinis skyrius per teisma pritaria arba nepritaria tai globai .vargo tikrai daug ,nes ka tik pati tuos kelius perejau .

"Pradžiuginsiu" moterį, kuri pradėjo tą vargą. 4u.gif
Kaip suprantu, soc. skyriaus išvada (pritarimas) nėra imperatyvi (privaloma), tik patariamojo pobūdžio?

Ir įtariu, kad kito šeimos nario sutikimo gali negauti... kaip tada, ar gaunasi taip, kad asmuo yra neglobojamas, paliekamas likimo valiai? To asmens interesas kaip ir pažeidžiamas, nes turi teisę būt globijamas, bet teismas gali jos ir nepaskirti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo syri: 06 gegužės 2009 - 11:06
visu tu teisiniu vingrybiu nežinau ,bet kai man buvo teismas ,tai teisejas klause skyriaus atstova ar jie sutinka ,kad tas asmuo butu globeju ,o sutikimo man reikejo iš vyro ,kad jis neprieštarauja ,kad aš bučiau dukters glogeja .o kaip ten su tėvu ar seneliu globa tiksliai nežinau ,bet sake ,kad viskas labai panašiai .
Atsakyti
Sveiki perskaičiau visas žinutes apie senelių priežiūra ir jų patalpinimą ir susidariau nuomone, jog svetimiems daugiau rūpi, nei artimiems. Man tai baisu darosi matant kas darosi aplink, pačios tėvai jau keliauja link saulėlydžio, tačiau darome viską, kad jų gyvenimas neteiktų kančios ir jiems ir artimiesiems. Aš namau kol yra galimybė tėvus reikia prižiurėti patiems ar tiesiog šiais laikais yra puikių pasirinkimų dėl priežiūros namuose.
g.gif
Atsakyti
Sveikos,

nuo pernai metų turėjau "pamokų" iš slaugos srities, buvau apsižiūrėti Garliavoje ir vėliau teko lankytis Kauno Raudonojo kryžiaus slaugos ligonineje Panemunėje. Garliavoje iš anskto susitariau pokalbiui, labai maloniai pabendravome su atsakinga darbuotoja. Parodė patalpą kur madomi igoniai. Kadangi buvau nuo ryto, tai mačiau vaikštančius ligonius ar šiaip ten gyvenanačius. Visi šypsojosi, juos kalbino personalas (nežinau, gal dėl to , kad aš ėjau su ta atsakingąją tuo metu). Atrodė, kad nieko baisaus ir viskas kaip turėtų būti. Deja, pamiršau įeiti į nors vieną palatą, tačiau sakė, kad gyvena įvairiai - ir po 4 ir po 5 ir po du. Viskas po remonto atrodė švariai ir jaukiai. Išėjau ir buvau rami, kad ten apsistos (laikinai) teta , tačiau... Nuėjusi į Socialinį skyrių gavau patarimą geriau guldyti į Panemunę. Taip ir liko Garliavos vieta neištirta. Ką galiu pasakyti iš patyrimo. Aišku, visur gerai, bet namie geriausia. Bet daug kas priklauso nuo paties ligonio. Panemunėj mačiau ir vaikštančias moteris senutes, kurios apsirūpindavo save ir kitus ir bendravo su kitais. Atrodė kaip ir namie kad būtų. Pagalvojau, kad jeigu nėra išeities ir žmogų belieka palikti vieną namuose, tai visai neblogai ir ten. Aišku, kietos lovos, kėlimasis ankstyvą rytą, įvairūs kvapai, negalėjimas pačiam išeiti į lauką (gulėjo teta paskutiniame aukšte), ne naminis maistas. Bet visumoj - personalas geranoriškas, kiek mačiau padedantis jeigu paprašo ir kt. Ir kitos ligonės tai patvirtindavo. Savas lieka savu, bet jeigu neturi to savo , tai ką daryti giminėms? Mes ieškojome išeities, kažką kol kas padarėme.
Iš kitos pusės žiūrint pasaulyje yra gerų pensionų pagyvenusiems ar vienišiems, ir jie mielai juose gyvena, nes supranta, kad jaunimas turi savo gyvenimą. Bet čia kita tema...
Atsakyti