Pažiūrėjau, kad man pvz. nereikės mokėti auto mokesčio, nes kw nepakanka per plauką. Taip kad čia įdomus faktorius atskaitos taškui. O dėl ekologijos, tai, Sophi, reikėtų rūpintis senais kledarais, o ne naujais varikliais ir naujus eko reikalavimus atitinkančiais automobiliais

QUOTE(Subjektyvi @ 2011 12 09, 18:28)
Tikrai? O neteko girdėti, kad žmonės kuo geresnius mokslus baigia tam, kad po to nereikėtų sunkiai fiziškai dirbti. Pasiekia tokį profesionalumo ir karjeros lygį, kad darbui gali skirti vos valandą ar mažiau protinio darbo laiko, nes padaro pridėtinės vertės daugiau, protu, nei tas, kuris lenkia nugarą. Čia tik viena kategorija. Bet įvairių prof. darbuotojai turi savo krūvį, atsakomybės lygį, todėl nereikia čia taip nuvertinti tų taip vadinamų baltarankių. Jie mokslus krimto ir karjeras darė, kad užsidirbtų.
Neveltui mokslas toks brangus ir ne vieno pageidaujamas.
Neveltui mokslas toks brangus ir ne vieno pageidaujamas.

off topic pavyzdelis: neseniai buvo mano sesers klases susitikimas. na, ji buvo vienintele moksliuke ne per geriausioj klasej. praejus 10 metu ji taip pat vienintele, kur uzkala gera piniga, nors, aisku, iki to gerbuvio visko buvo macius. tai va. tam klases susitikime visi tik ir vare ant stipresniosios klases, kurie, atseit, gyvenimo, vargo ir darbo nemate, baltarankiai, bla bla bla....
tai mano sesute isstojo ir isreze - kai jie vadovelius kalet, jus demonstratyviai per pamokas nagus lakuodavot ir laikrascius skaitydavot.
cia panasiai, kaip negrazios moterys varo ant graziu, nors ir pacios, idejusios pastangu butu ne blogesnes.
moralas - kiek idedam, tiek ir turim, ir nereik ant turinciu varyt/pavydet
Taip, kiti be ryšių prasimuša, verslus kuria nuo nulio ar skolintų, ir neverkšlena.
Dar toks į temą komentaras: "ka tu kvaile niekus tauziji. kaip pvz bus su zmonemis, kurie gyvena pajuryje, cia ir paprasciausia inkila ar suns buda registru centras nuo 1 mln vertina. Va kad ir mano nama Palangoje registru centras ivertino gerokai virs milijono. o kiek senuku yra, kurie gyvena "prabangiuose, milijonines" vertes namuose Sventojoje, Palangoje, ar nidoje. tai dabar uz ta "prabanga", teks kasmet nuo 10000 iki 20000 lt moketi, o ka daryti, jei as neuzdirbu ne 30000 lt? tai as toks "turtingas", kad man pritaikytas "prabangos" mokestis suris net 2/3 mano pajamu. tai sakyciau jau cia kazkokia anomalija. tai tegul registru centras ir nuperka ta mano nama uz tokia suma, kokia ji ivertino ir tada ne nemirktelejes persikelciau i siltesni krasta, kur ziemines kepures nereikia."
Tai gi, įdomiai čia bus su tuo NT mokesčiu
Dar toks į temą komentaras: "ka tu kvaile niekus tauziji. kaip pvz bus su zmonemis, kurie gyvena pajuryje, cia ir paprasciausia inkila ar suns buda registru centras nuo 1 mln vertina. Va kad ir mano nama Palangoje registru centras ivertino gerokai virs milijono. o kiek senuku yra, kurie gyvena "prabangiuose, milijonines" vertes namuose Sventojoje, Palangoje, ar nidoje. tai dabar uz ta "prabanga", teks kasmet nuo 10000 iki 20000 lt moketi, o ka daryti, jei as neuzdirbu ne 30000 lt? tai as toks "turtingas", kad man pritaikytas "prabangos" mokestis suris net 2/3 mano pajamu. tai sakyciau jau cia kazkokia anomalija. tai tegul registru centras ir nuperka ta mano nama uz tokia suma, kokia ji ivertino ir tada ne nemirktelejes persikelciau i siltesni krasta, kur ziemines kepures nereikia."

Nemažai automobilių priklauso firmoms. Taip kad išsisuks gal tie, kurių auto pakabinti ant firmų.
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 12 09, 22:09)
tai tegul registru centras ir nuperka ta mano nama uz tokia suma, kokia ji ivertino ir tada ne nemirktelejes persikelciau i siltesni krasta, kur ziemines kepures nereikia."
idealiai pasakyta!
lietuviai isradingi zmones, issisuksim kaip nors
.. apmaudziausia kad kol kas viskas tik apmokestinama, paskatinimu ar lengvatu nematyti is vyriausybes..

QUOTE(salutvera @ 2011 12 09, 20:55)
Na, o aš iš dalies sutinku su tais prabangos mokesčiais. Bet tik iš dalies. Na jei jau mirtinai trūksta pinigų į biudžetą, tai kodėl gi neapmokestinus ferarių, bentliu, jachtų ar pan. Nors, aišku, kitas klausimas kiek tokių su ferariais Lietuvoje važinėja
O dėl indėlių apmokestinimo tai absoliuti nesąmonė, jei apmokestins net ir 200 Lt palūkanas. Juokas ir tiek
O su NT, tai tikrai neapmokestins (bent jau neturėtų) mažesnės nei 500 tūkst. Lt vertės, nes jei jau ir visas bakūžes apmokestins, tai koks čia prabangos mokestis, čia jau visuotinis

O su NT, tai tikrai neapmokestins (bent jau neturėtų) mažesnės nei 500 tūkst. Lt vertės, nes jei jau ir visas bakūžes apmokestins, tai koks čia prabangos mokestis, čia jau visuotinis

nemaišykite sąvokų: 200 Lt palūkanos, tai ne palūkanos nuo 200 Lt. indėlio (tai būtų imant dabar juokingas palūkanu normas už indėlius (pvz SEB 1.8 metinių

Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 12 09, 22:23)
Neturi jokio automobilio, tiesa? Nes jei turėtum, tai žinotum, kad kiekvienas, kuris perka kurą, moka mokesčius už kelius.
tai yra kuro kainos sudedamoji dalis. Taip pat susimoka už draudimus, parkingus, kt.
<...>

<...>
Sutinku, kad pilantieji kurą sumoką mokesčių. Tačiau tikrai manau, kad galingesnių auto turėtojai galėtų sumokėti ekstra. t.y. perkantieji galingesnis, tašesnius ir etc auto mokėtų papildomai. Nemanau, kad tai išgelbėtų LT ekonomiką

Parncūzijoje naujesni mažiau taršūs, mažesni auto yra neapmokestinami.
Manau tai puikus pavyzdys, skatinantis renkantis auto apmąstyti ir šiuos faktus

Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 12 09, 22:51)
Pažiūrėjau, kad man pvz. nereikės mokėti auto mokesčio, nes kw nepakanka per plauką.
Sveikinu

PS Gal galėtumėte pasidalinti, koks tas ribinis modelis?

bet ar 10.000 santaupu yra prabanga? gal but tie pinigai sutaupyti juodai dienai ir laikomi indeliuose kad inflaicijos nesijaustu?
ziurekit automibili turinti 200arkliu tai bus 147kW paprasta

QUOTE(Subjektyvi @ 2011 12 09, 23:09)
Taip, kiti be ryšių prasimuša, verslus kuria nuo nulio ar skolintų, ir neverkšlena.

Tarp kitko visai rimtas mokentaras. mano tėvai turi komercinės paskirties patalpas Vln senamiestyje. Kaip žinote įmonės jau senokai NT mokestį moka. Tai kaip per rinkos pakilimą įvertino "masiniu rinkos vertės nustatymo metodu" (nuo kurio ir skaičiuojuoja, kiek reikia sumokėti mokesčių)

Papildyta:
QUOTE(Freke @ 2011 12 10, 11:14)
bet ar 10.000 santaupu yra prabanga? gal but tie pinigai sutaupyti juodai dienai ir laikomi indeliuose kad inflaicijos nesijaustu?

Gerb Freke,
Taigi niek ir nesako kad visus palūkanomis gautus 200 Lt. atims - susimokėsi 15 proc. 30 Lt. ir viskas. Manau, suprantama ir sazininga.
Jei bus pradėtos kurti išimtys - tipo pencininkams, invalidams ir etc mokesčių mokėti nereik... tai tom išimtims kaip tik ir pasinaudos tie, kuriems tas 30 Lt. mokestis gyvenimo nepakeis...

QUOTE(karra @ 2011 12 10, 12:12)
Papildyta:
Sutinku, kad pilantieji kurą sumoką mokesčių. Tačiau tikrai manau, kad galingesnių auto turėtojai galėtų sumokėti ekstra. t.y. perkantieji galingesnis, tašesnius ir etc auto mokėtų papildomai. Nemanau, kad tai išgelbėtų LT ekonomiką
tačiau priverstų žmonės susimastyti ar tikrai didesnės taršos, galingų auto jiems reikia.

kadangi galingesniu automobiliu vairuotojai,ir taip pila kuro daug daugiau nei nei galingu ,tai jie ir sumoka daugiau....man tai isvis nera logikos tarp prabangos ir variklio galingumo,nes pilna senu nebrangiu masinu su galingais varikliais., del pavyzdzio,o ka daryt,tiems kurie jau turi toki automobiliuka? galbut pirko ne del variklio,o nes pasitaike techniskai labai tvarkinga...ai zodziu as manau,kad tie ,kurie dziaugiasi,kad ju masinos tai neliecia,po metu kitu sulauks visuotinio automobilio mokescio,asmeniskai man nekliuva galingi,man kliuva tie metalo lauzai daugiabuciu kiemuose tik stovintys ir uzimantys vieta
Gerb., Karra
klausimas buve ne del 30lt bet ar tureti 10.000 yra prabanga
apmokestins ir mokes
klausimas buve ne del 30lt bet ar tureti 10.000 yra prabanga