QUOTE(Subjektyvi @ 2011 12 09, 21:23)
Neturi jokio automobilio, tiesa? Nes jei turėtum, tai žinotum, kad kiekvienas, kuris perka kurą, moka mokesčius už kelius.

tai yra kuro kainos sudedamoji dalis. Taip pat susimoka už draudimus, parkingus, kt.
Visa tai aš žinau, bet vis tiek esu už tai, kad būtų apmokestintas pats automobilio turėjimas. Kaip - jau galima diskutuoti
Kas yra turtas suprato dar tada, kai veik visus turtingesnius arba sušaudydavo, arba Sibiran išveždavo, arba kalėjime supūdydavo, tuo tarpu turtas būdavo išvogtas ir atiduotas liaudžiai.

O kas dabar to nesupranta? Nelabai suprantama replika

Tas ir esmė, kad tada suprato, o dabar nesupranta. Kaip kitaip paaiškinti tokį dalyką, kai žmonės turi namą, pvz., Vilniuj, pora apynaujų automobilių ir aiškina, kad mes vargšai - nieko neturim
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 12 09, 21:51)
Pažiūrėjau, kad man pvz. nereikės mokėti auto mokesčio, nes kw nepakanka per plauką. Taip kad čia įdomus faktorius atskaitos taškui. O dėl ekologijos, tai, Sophi, reikėtų rūpintis senais kledarais, o ne naujais varikliais ir naujus eko reikalavimus atitinkančiais automobiliais
Aš esu už tai, kad būtų apmokestinami ir seni kledarai ir ekologijos mokestis jiems turėtų būti didesnis nei naujiems.
Aš esu už tai, kad mūsų autoparkas būtų kuo naujesnis, bet kai LT vidutinis atlyginimas apie 1500 Lt, jis tiesiog negali būti toks.
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 12 09, 22:09)
Dar toks į temą komentaras: "ka tu kvaile niekus tauziji. kaip pvz bus su zmonemis, kurie gyvena pajuryje, cia ir paprasciausia inkila ar suns buda registru centras nuo 1 mln vertina. Va kad ir mano nama Palangoje registru centras ivertino gerokai virs milijono. o kiek senuku yra, kurie gyvena "prabangiuose, milijonines" vertes namuose Sventojoje, Palangoje, ar nidoje. tai dabar uz ta "prabanga", teks kasmet nuo 10000 iki 20000 lt moketi, o ka daryti, jei as neuzdirbu ne 30000 lt? tai as toks "turtingas", kad man pritaikytas "prabangos" mokestis suris net 2/3 mano pajamu. tai sakyciau jau cia kazkokia anomalija. tai tegul registru centras ir nuperka ta mano nama uz tokia suma, kokia ji ivertino ir tada ne nemirktelejes persikelciau i siltesni krasta, kur ziemines kepures nereikia."
Tai išeina, kad žmogus turintis 1 mln. vertės namą vis dėl to yra neturtingas

Tada apšvieskit mane tamsuolę, kas yra turtingas
QUOTE(karra @ 2011 12 10, 10:21)
Joptararai - taigi galima parduot tą sklypą už tiek, kiek jį pirktų, ir jokių mokesčių mokėti nereikės