Įkraunama...
Įkraunama...

Prabangos mokesčiai: NT, automobiliai ir kt.

QUOTE(Subjektyvi @ 2011 12 10, 13:00)
Žiūrint kaip tie tūkstančiai buvo sukaupti. Jei labai labai sunkiai, po litą, vis atidedant, kažko atsisakant, tai manyčiau kiekvienas pasikėsinimas sukelia negatyvų jausmą.

<..>

Kaip suprantu nėra objektyvaus rodiklio pamatuoti "kaip žmogui reikšmingas" vienas ar kitas litas.

Objektyvus rodikliai - tai tik konkretus DU skaičius, NT plotas, NT kiekis, Banke laikomi pinigai ir t.t.

todėl akivaizdu, jog neegzistuoja absoliuciai teisingi mokesciai. Nes mokestis is esmes yra neteisybe. t.y. as kuriu atiduoti savo sunkiai uzdirbtus pinigus (parodykite bent vieną, kuris teigs, kad pinigai buvo nesunkiai uzdirbti irnesakyk.gif)

Tačiau... ar matėte kur nors valstybę be mokesčių blink.gif

o LT akivaizdziai dideja praraja tarp "turinciu" ir "neturinciu". Manau musu visu interesuose yra, kad praraja nebūtų milziniska, o mokesčiai būtų teisingi ir įmokami (t.y. kad būtų įmanoma juos susimokėti).

Beje šiek tiek į šoną:
Aš manau, kad LT DU reikalingi progseniai mokesčiai, bet... ne apmokestinant papildomai daugiau uždirbančius (manau, LT DU mokesčiai yra laaabai aukšti doh.gif nes moka ir darbdavys ir darbuotojas) o... visai atleidžiant nuo daugumos mokesčių tuos, kurių šeimos nariui neišeina 500Lt/žmogui thumbup.gif Tai būtų bent kiek didesnė paskatą žmonėms pradėt dirbti smulkius darbus legaliai, o ne slepiant veiklą.
Atsakyti
Oho kai kurios jau 10 žingsnių į priekį numačiusios, kas gali būti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Auruma @ 2011 12 10, 13:19)
<...>Manau pažįstat ir ne vieną močiutę/dieduką, kurie visą gyvenimą taupė ir dabar turi susitaupę laidotuvėms ar šiaip juodai dienai. Tai ir tuos apmokestins jei bus virš 10t. O kas tiems pencininkams deklaracijas užpildys? Dauguma nieko nesupras kaip pildyti. Reikės vaikų/anūkų pagalbos.  O jei tie negalės, teks pirkti tarpininkų paslaugas. Vėl pinigai...

na nereikia ieškoti sudėtingumų ten, kur jų nėra doh.gif jei indėliai bankuose - visą info bankai persiunčia VMI, VMI jau kovo mėn. turi reliminarias deklaracijas. Galų gale galima užsisakyti paslaugą paštu, jei e-bankininkystė neaktuali.

manau nei vienas pencininkas, turintis 10 000 del 30 lt. neprazus. O jei nesinori dėl šios valakitos turėti reikalų su VMI - juks nieks netrukdo kojinėje laikyti, ar oficialiai indėlio palūkanų atsisakyti rolleyes.gif
Atsakyti
Dėl tų progresinių mokesčių tai tiesa, tikrai daugiau surinktų mokesčių nei kad iš to prabangos mokesčio. Tik įdomu, kodėl tokia galimybė vis dar rimtai nesvarstoma g.gif Juk daug uždirbančių tikrai daugiau nei turinčių vienokią ar kitokią prabangos prekę, neskaitant pensininkų su milijonais įkainotais butais g.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2011 12 10, 13:05)
Aš manau, kad LT DU reikalingi progseniai mokesčiai, bet... ne apmokestinant papildomai daugiau uždirbančius (manau, LT DU mokesčiai yra laaabai aukšti  doh.gif  nes moka ir darbdavys ir darbuotojas) o... visai atleidžiant nuo daugumos mokesčių tuos, kurių šeimos nariui neišeina 500Lt/žmogui  thumbup.gif  Tai būtų bent kiek didesnė paskatą žmonėms pradėt dirbti smulkius darbus legaliai, o ne slepiant veiklą.

Tu progresiniu mokesciu esme tokia ir yra. Mazai uzdirbantys daznai ne tik kad nemoka mokesciu, bet dar juos gali ir susigrazinti. Tik pamenu, kad kai pirma karta buvo kalbama apie tu mokesciu ivedima LT pries kokius gerus metus, tai ten buvo absurdu absurdas, auksciausio lygio nusisnekejimas. P.Simonyte is karto pasake, kad tokio projekto ji netvirtins, o ir pro prezidentes "cenzura" istatymas nebutu praejes. Pamenu, kai perskaiciau, ka siulo seimunai, pagalvojau, kad visgi nebloga yra FR sistema, pagal kuria politiku gali tapti tik igijus tam tikra issilavinima ar pasimokius tam tikroje mokykloje. Nors garsiai isreikstu nusisnekejimu nebuna, o ir kazkokios zinios apie ekonomika ar teise igijamos.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 12 09, 21:23)
Neturi jokio automobilio, tiesa? Nes jei turėtum, tai žinotum, kad kiekvienas, kuris perka kurą, moka mokesčius už kelius.  4u.gif tai yra kuro kainos sudedamoji dalis. Taip pat susimoka už draudimus, parkingus, kt.

Visa tai aš žinau, bet vis tiek esu už tai, kad būtų apmokestintas pats automobilio turėjimas. Kaip - jau galima diskutuoti
Kas yra turtas suprato dar tada, kai veik visus turtingesnius arba sušaudydavo, arba Sibiran išveždavo, arba kalėjime supūdydavo, tuo tarpu turtas būdavo išvogtas ir atiduotas liaudžiai.  cool.gif O kas dabar to nesupranta? Nelabai suprantama replika g.gif

Tas ir esmė, kad tada suprato, o dabar nesupranta. Kaip kitaip paaiškinti tokį dalyką, kai žmonės turi namą, pvz., Vilniuj, pora apynaujų automobilių ir aiškina, kad mes vargšai - nieko neturim g.gif
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 12 09, 21:51)
Pažiūrėjau, kad man pvz. nereikės mokėti auto mokesčio, nes kw nepakanka per plauką. Taip kad čia įdomus faktorius atskaitos taškui. O dėl ekologijos, tai, Sophi, reikėtų rūpintis senais kledarais, o ne naujais varikliais ir naujus eko reikalavimus atitinkančiais automobiliais smile.gif

Aš esu už tai, kad būtų apmokestinami ir seni kledarai ir ekologijos mokestis jiems turėtų būti didesnis nei naujiems.
Aš esu už tai, kad mūsų autoparkas būtų kuo naujesnis, bet kai LT vidutinis atlyginimas apie 1500 Lt, jis tiesiog negali būti toks.

QUOTE(Subjektyvi @ 2011 12 09, 22:09)
Dar toks į temą komentaras: "ka tu kvaile niekus tauziji. kaip pvz bus su zmonemis, kurie gyvena pajuryje, cia ir paprasciausia inkila ar suns buda registru centras nuo 1 mln vertina. Va kad ir mano nama Palangoje registru centras ivertino gerokai virs milijono. o kiek senuku yra, kurie gyvena "prabangiuose, milijonines" vertes namuose Sventojoje, Palangoje, ar nidoje. tai dabar uz ta "prabanga", teks kasmet nuo 10000 iki 20000 lt moketi, o ka daryti, jei as neuzdirbu ne 30000 lt? tai as toks "turtingas", kad man pritaikytas "prabangos" mokestis suris net 2/3 mano pajamu. tai sakyciau jau cia kazkokia anomalija. tai tegul registru centras ir nuperka ta mano nama uz tokia suma, kokia ji ivertino ir tada ne nemirktelejes persikelciau i siltesni krasta, kur ziemines kepures nereikia."

Tai išeina, kad žmogus turintis 1 mln. vertės namą vis dėl to yra neturtingas g.gif Tada apšvieskit mane tamsuolę, kas yra turtingas 4u.gif
QUOTE(karra @ 2011 12 10, 10:21)
Tarp kitko visai rimtas mokentaras. mano tėvai turi komercinės paskirties patalpas Vln senamiestyje. Kaip žinote įmonės jau senokai NT mokestį moka. Tai kaip per rinkos pakilimą įvertino "masiniu rinkos vertės nustatymo metodu"  (nuo kurio ir skaičiuojuoja, kiek reikia sumokėti mokesčių) doh.gif  doh.gif  doh.gif  faktas vienas už tokią ne tik kad šiuo metu bet net per rinkos pakilimą parduot būtų neįmanoma. O vat mokesčius teko mokėti.  verysad.gif

Joptararai - taigi galima parduot tą sklypą už tiek, kiek jį pirktų, ir jokių mokesčių mokėti nereikės biggrin.gif
Atsakyti
karra, prarąją didina šešėlis. O šešėlis tik dar labiau išsiplės, juk akivaizdu smile.gif Tai kas iš to? Be to, Lietuvoje pakankamai dideli mokesčiai, nereikia taip nuvertinti. Darbo užmokesčio mokesčiai bene didžiausi Europoje, neseniai mačiau lentelę su palyginimais. Mokam daugiau nei kiti. Progresiniai jau dabar egzistuoja, nes tie, kurie gauna mažiau ir mokesčių sumoka mažiau, dar plius neapmokestinamos dalys, dalys už vaikus, vienišos motinos gauna didesnį atlyginimą. Todėl nėra taip, kad tie, kurie gauna didesnį atlyginimą, susimoka tiek pat mokesčių, kiek gaunantys minimumą ar vidutinį.

O kad kažkas turi gyvenimo santaupų, tai vien dėl to kaltas ir turi atgailauti?
Papildyta:
Sophi, Šnipiškėse ir Žvėryne daug medinukų, kur vandens kolonėlė lauke, jokių patogumų, lauke ganosi vištos. Ar tai milijonierių oazės? Na taip, NT vertė milijoninė, bet faktiškai tai ubagynas. Tai gi, žiūrim į turinį, o ne į tai, kas popieriuose įvertinta.

O kodėl jie privalo parduoti? Ir kas pirks, jei jau taip, kai NT rinkoje stagnacija. O po tokių viražų, akivaizdu, bus krachas. Ir kur jie turi išsikelti, į kokį miestą ar kaimą? Visą gyvenimą pragyvenę savo gimtoje vietoje.

O dėl to pasakymo, kad visko turi ir deklaruojasi vargšais, tai čia iš lietuviško būdo. Kad kiti nepavydėtų ir nesigvieštų. Nes pas mus, kaip žinai, nekenčia gerai ir labai gerai gyvenančių. Juk tu taip pat jų nekenti, to net neslepi, tiesa? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 12 10, 13:39)
O dėl to pasakymo, kad visko turi ir deklaruojasi vargšais, tai čia iš lietuviško būdo. Kad kiti nepavydėtų ir nesigvieštų. Nes pas mus, kaip žinai, nekenčia gerai ir labai gerai gyvenančių. Juk tu taip pat jų nekenti, to net neslepi, tiesa? smile.gif

Jei nekęsčiau, tai abiem rankom ir kojom būčiau už prabangos mokesčius, bet kaip jau sakiau anksčiau - esu PRIEŠ. Aš už solidarumą ir už tai, kad mokesčius mokėtų visi - proporcingai gaunamoms pajamoms, turimam turtui. Dėl socialinio teisingumo mokesčiai turėtų būti progresiniai.

P. S. Aš taip pat moku mokesčius ir žinau, kad tas jausmas, kai juos reikia mokėt, yra nefainas, labai nefainas. Bet kartu aš žinau, kad tai yra būtina, privaloma ir teisinga.
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 12 10, 14:33)
Joptararai - taigi galima parduot tą sklypą už tiek, kiek jį pirktų, ir jokių mokesčių mokėti nereikės biggrin.gif

Gerb. Sophi,

Čia ne apie sklypą kalba eina o apie patalpas, kur smulkaus verslo įmonė vykdė savo veiklą. Siūlote uždaryti įmonę ir parduoti patalpas g.gif

Beje, būtent taip jie prieš keletą metų ir pasielgė. 5 darbuotojai gavo atleidimo lapelius. Patalpos išnuomuotos. Šiais metais (remiantis masiniu vertinimu) mokestis tapo normalesnis. Bet krizes metais, kai ir taip apyvartos krito dvigubai - itin dideli NT mokesčiai buvo paskutinis lašas paskatinęs nutraukti veiklą minimose patalpose.
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 12 10, 14:39)
karra, prarąją didina šešėlis. O šešėlis tik dar labiau išsiplės, juk akivaizdu smile.gif Tai kas iš to? Be to, Lietuvoje pakankamai dideli mokesčiai, nereikia taip nuvertinti. Darbo užmokesčio mokesčiai bene didžiausi Europoje, neseniai mačiau lentelę su palyginimais. Mokam daugiau nei kiti. Progresiniai jau dabar egzistuoja, nes tie, kurie gauna mažiau ir mokesčių sumoka mažiau, dar plius neapmokestinamos dalys, dalys už vaikus, vienišos motinos gauna didesnį atlyginimą. Todėl nėra taip, kad tie, kurie gauna didesnį atlyginimą, susimoka tiek pat mokesčių, kiek gaunantys minimumą ar vidutinį.

Negaliu nesutikti kad LT DU apmokestinas ziauriai doh.gif jei kaip darbdavys nori mokėti savo darbuotojams "baltais" tai ojojoj... kiek turi mokesčių sumokėti.

Tačiau teigti, kad varganos nuolaidos už vaikus jau yra progresinių užuomazga.. būtų per drąsu. Siemet mums gimė antras sunus, tai reiktu pasitikslinti, kiek pasidejo vyro alga del didesnio neapmokestinamo minimumo skaiciaus... Bet tikrai nedaug irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2011 12 10, 14:09)
Gerb. Sophi,

Čia ne apie sklypą kalba eina o apie patalpas, kur smulkaus verslo įmonė vykdė savo veiklą. Siūlote uždaryti įmonę ir parduoti patalpas  g.gif

Na, verslas yra verslas. Jei jis neuždirba mokesčiams, sutikite, kad kažkas yra negerai arba su verslu, arba su patalpom. Gal tam verslui tos patalpos yra tiesiog per brangios?
Atsakyti
kai bus automobiliu nauju kainos adekvacios atlyginimams tada gal ir kalbekim apie ju apmokestinima kad ir Vokietija minimali alga ~1000euru automobilis ten kainuoja 10.000 realu nusipirkti? realu. Lietuva minimali alga 800 (bet daznai daug gauna ir 1000) naujas automobilis nuo 34.000 realu nusipirkti? jei neziureti valiutu kurso o ziureti tik skaicius ten 1000 ir cia 1000 ten 10.000 cia jau 35.000 kuras ten ~1.60 cia 4.57. ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Freke: 10 gruodžio 2011 - 14:21
QUOTE(Sophi @ 2011 12 10, 15:17)
Na, verslas yra verslas. Jei jis neuždirba mokesčiams, sutikite, kad kažkas yra negerai arba su verslu, arba su patalpom. Gal tam verslui tos patalpos yra tiesiog per brangios?

biggrin.gif Lygiai tą patį galėsite pasakyti Šimonytės odiozinei Žvėryno bobutei, visą gyvenimą pragyvenusiai savo lūšnoje be elektros ar jos giminaitei Palangoj ant juros kranto: sor... ne laiku ir ne vietoj gyvenate wink.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti