Įkraunama...
Įkraunama...

Prabangos mokesčiai: NT, automobiliai ir kt.

QUOTE(karra @ 2011 12 10, 14:16)
Negaliu nesutikti kad LT DU apmokestinas ziauriai  doh.gif  jei kaip darbdavys nori mokėti savo darbuotojams "baltais" tai ojojoj... kiek turi mokesčių sumokėti.

Ne tas žodis doh.gif Jei alga, pvz., 2000 Lt į rankas, tai visa darbo vietos kaina (jei nėra vaikų) - 3421,54 Lt, t. y. 58,45 %
Papildyta:
QUOTE(karra @ 2011 12 10, 14:26)
biggrin.gif Lygiai tą patį galėsite pasakyti Šimonytės odiozinei Žvėryno bobutei, visą gyvenimą pragyvenusiai savo lūšnoje be elektros ar jos giminaitei Palangoj ant juros kranto: sor... ne laiku ir ne vietoj gyvenate wink.gif smile.gif smile.gif

Niekas ir nežadėjo, kad gyvenimas bus sanatorija rolleyes.gif
Mes visi turbūt būtumėm nieko prieš gyventi ir Žvėryne, ir ant jūros kranto, bet tik vienetai gyvenam. Kodėl - todėl, kad 99 % iš mūsų tai yra tiesiog per brangu. Jei bobutė negali sumokėt, vadinasi ir jai per brangu, bet ji gyvena - tai kuo ji geresnė už tuos 99 % (tarp kurių yra ir nemažai kitų bobučių)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 10 gruodžio 2011 - 14:33
QUOTE(Sophi @ 2011 12 10, 13:49)
Jei nekęsčiau, tai abiem rankom ir kojom būčiau už prabangos mokesčius, bet kaip jau sakiau anksčiau - esu PRIEŠ. Aš už solidarumą ir už tai, kad mokesčius mokėtų visi - proporcingai gaunamoms pajamoms, turimam turtui. Dėl socialinio teisingumo mokesčiai turėtų būti progresiniai.

P. S. Aš taip pat moku mokesčius ir žinau, kad tas jausmas, kai juos reikia mokėt, yra nefainas, labai nefainas. Bet kartu aš žinau, kad tai yra būtina, privaloma ir teisinga.

Na tie įvairūs pasisakymai, kur rašei, rodo ką kitą. Čia solidarumu nė nekvepia. Socialinis teisingumas pas mus baigiasi tada, kai prasideda otkatai ir Co. Tingiu vardinti, viską žinote 4u.gif Jau vien ką reiškia dabar atėjusi 'skola' už šildymą, kurios faktiškai nebuvo, bet va sumąstė, kaip dar labiau nugręžti. Nėra pas mus soc. teisingumo ir niekada nebus, kol vyks tokie ir panašūs dalykai 4u.gif

Taip, dar labai mėgstama priminti, kad va kitose V. Europos šalyse egzistuoja tokie ir tokie mokesčiai, ir visi patenkinti, tik pamiršta, kad Lietuvos atlyginimai yra milžiniškas atotrūkis nuo VE atlyginimų, ir kad ten susimokėti kažką papildomo yra ženkliai procentaliai lengviau, nei Lietuvoje padaryti tą patį.

Dėl tų papildomų mažų pinigų, tai kai vieniša motina gauna nors kažkiek daugiau, nei kitu atveju, jai jau lengviau, nors kažkiek. O jei iš viso negautų? Na taip, gal ta šimtinė ir daugiau kitam nereikšminga smulkmė, bet gi žiūrim plačiau.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 12 10, 14:39)
Sophi  <...>  Juk tu taip pat jų nekenti, to net neslepi, tiesa? smile.gif

lotuliukas.gif Sophi, panasu, kad prisijungsiu prie Subjektyvios nuomones apie tave smile.gif
Atsakyti
karra, dėl jau egzistuojančių progresinių mokesčių, tai turėjau omeny, kad egzistuojant NPD, kas kitiem nebetaikoma, kai gauna didesnį atlygį, tai ir sumas moka ženkliai didesnes. Be to ir išleisdami sumoka daugiau PVM. Galutiniame taške tas, kuris gauna daugiau ir išleidžia daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 12 10, 14:34)
Na tie įvairūs pasisakymai, kur rašei, rodo ką kitą. Čia solidarumu nė nekvepia. Socialinis teisingumas pas mus baigiasi tada, kai prasideda otkatai ir Co. Tingiu vardinti, viską žinote 4u.gif Jau vien ką reiškia dabar atėjusi 'skola' už šildymą, kurios faktiškai nebuvo, bet va sumąstė, kaip dar labiau nugręžti. Nėra pas mus soc. teisingumo ir niekada nebus, kol vyks tokie ir panašūs dalykai 4u.gif

Dėl šito sutinku, bet čia tas pats, kas būtų, jei ryte nesikeltumėm iš lovos vien dėl to, kad vakare vis tiek reikia į ją gultis rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(karra @ 2011 12 10, 14:35)
lotuliukas.gif  Sophi, panasu, kad prisijungsiu prie Subjektyvios nuomones apie tave smile.gif

galit jungtis - man neskaudės mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Sophi, dėl gyvenamosios vietos esi labai neteisi. Dar sovietmečiu niekas nesakė, kad Šnipiškės bus toks prestižas, ir Palangos sovietmečio architektūra taps prestižu. Tikriausiai nežinojai, bet buvo toks metas, kai niekas nenorėjo gyventi Neringoje. Buvo ne lygis. Žmones kvietė, siūlė įvairias lengvatas, kūrė darbo vietas, kad tik kažkas ten gyventų. Pasikeitė laikai. Taip, pasisekė, tapo prestižu, o galėjo netapti. Kažkam gerai, o kažkam nei šilta, nei šalta nuo to. Gyvena kažkas eiliniame rajone, o vieną dieną jis tampa prabangos ženklu. Tai kas iš esmės pasikeitė? Tik vertė. Bet gyvenimo kokybė gi priklauso nuo kitų faktorių.
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2011 12 10, 15:10)
na nereikia ieškoti sudėtingumų ten, kur jų nėra  doh.gif  jei indėliai bankuose - visą info bankai persiunčia VMI, VMI jau kovo mėn. turi reliminarias deklaracijas. Galų gale galima užsisakyti paslaugą paštu, jei e-bankininkystė neaktuali.

manau nei vienas pencininkas, turintis 10 000 del 30 lt. neprazus. O jei nesinori dėl šios valakitos turėti reikalų su VMI - juks nieks netrukdo kojinėje laikyti, ar oficialiai indėlio palūkanų atsisakyti  rolleyes.gif

Aš sutinku, kad dėl 30lt nepražus, bet kodėl taupus ir darbštus žmogus turi papildomai mokėti vien todėl, kad pinigų "nepravalgė"? Ir dar jei "kabinėtis", tai paslaugos paštu irgi kainuoja biggrin.gif
Ir šiaip man atrodo valstybei būtų pigiau administruoti vieną "normalų" mokestį nei dešimt "mokesčiukų". Ir žmonėms aiškiau. Aš esu už progresinius mokesčius. Daugiau uždirbi - daugiau sumoki. Tik sumos, nuo kurių didėja mokesčiai turėtų būti protingos - iki 1000lt, manau tai tik koks simbolinis mokestis turėtų būti.
Atsakyti
Kokia motyvacija tada uždirbti daugiau baltais, jei proporcijos protu nesuvokiamos anei logika. Kurias dabar mini.

Dėl santaupų laikymo banke, taip pat neapsimokės, jei labai maži indėliai, nes infliacija gi ir taip ėda. Pasirodo gyvenantys šia diena ir leidžiantys kiek turi, be jokių planų, yra labiau vertinami, nei tie, kurie sugeba susitaupyti ir pasidėti juodai dienai.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 12 10, 15:39)
karra, dėl jau egzistuojančių progresinių mokesčių, tai turėjau omeny, kad egzistuojant NPD, kas kitiem nebetaikoma, kai gauna didesnį atlygį, tai ir sumas moka ženkliai didesnes. Be to ir išleisdami sumoka daugiau PVM. Galutiniame taške tas, kuris gauna daugiau ir išleidžia daugiau.

Supratau wink.gif 4u.gif

Tačiau matematiškai galima paskaičiuoti kad ta suma (t.y. pritaikius neapmokestinama minimumo ir ne) yra labai nedidele 4u.gif

Vienais metais buhalteris pagrindines darbovietes, kur man mokejo tik 753 i rankas pritaike man visas lengvatas... kadangi darbovieciu pas mane 3... tai metų gale reikėjo VMI sumokėti skirtumą, nes gavau nuolaidas, kurios man nepriklause. nepasakysiu tiksliai kiek, bet tai buvo 200-300 lt. Hm. g.gif Sunku būtų teigti, kad tai kolosalios nuolaidos, skiriančios remtiną asmenį nuo pasirturinčio g.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 12 10, 14:42)
Tikriausiai nežinojai, bet buvo toks metas, kai niekas nenorėjo gyventi Neringoje. Buvo ne lygis.

Ir dabar nuolat, kiaurus metus, gyvent ten nenorėčiau - visiškai. Geriau jau tada paprastas kaimas.
Atsakyti
Bet kažkas ten gyvena, nes kitaip miestelis nusimarintų. Vėl gi, ar tai tikrai toks prestižas ten gyventi? Tik dėl to, kad jis prie jūros, vasarą smagu, gal kokį savaitgalį, kai nėra vėtrų ir nešlykštus oras. O ką ten veikti likusį metų laiką, kai klimatas "nefasonas" ir šiaip eilinis kaimas. O gi nieko. Merdėjimas.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 12 10, 13:39)
O kodėl jie privalo parduoti? Ir kas pirks, jei jau taip, kai NT rinkoje stagnacija. O po tokių viražų, akivaizdu, bus krachas. Ir kur jie turi išsikelti, į kokį miestą ar kaimą? Visą gyvenimą pragyvenę savo gimtoje vietoje.

Na, cia panasiai kaip klausti, kodel pensininkas, gyvenantis vienas 4k. bute, turetu ji parduoti, jei sildymas jam per brangus. Todel, kad jo pajamos neleidzia jam tokio buto islaikyti. Taip ir bobule turetu savo zemes sklypa Zveryne parduoti, nes jis jai tiesiog ne pagal kisene. Tokiu atveju miesto centre nematytume lusnynu, ir juose nekiltu "dirbtiniai" gaisrai. Kodel V.Europos didziuosiuose miestuose prabangiuose rajonuose nera lusnu? Del NT mokescio rolleyes.gif

QUOTE(Freke @ 2011 12 10, 14:20)
Vokietija minimali alga ~1000euru automobilis ten kainuoja 10.000 realu nusipirkti? realu.

Nemeluokite, Vokietijoje nera minimalaus atlyginimo. Ir net minimalaus valandinio uzmokescio ten nera, man rods. Galima rasti ir tokiu, kurie dirba uz 1eur/h, deja.
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 12 10, 15:08)
Bet kažkas ten gyvena, nes kitaip miestelis nusimarintų. Vėl gi, ar tai tikrai toks prestižas ten gyventi? Tik dėl to, kad jis prie jūros, vasarą smagu, gal kokį savaitgalį, kai nėra vėtrų ir nešlykštus oras. O ką ten veikti likusį metų laiką, kai klimatas "nefasonas" ir šiaip eilinis kaimas. O gi nieko. Merdėjimas.

Nu kaimas tai ne eilinis, neperdekite biggrin.gif Absoliuciai didzioji darbingo amziaus gyventoju dalis dirba Klaipedoje. Taip kad merdeti jiems ten netenka.
Atsakyti