Įkraunama...
Įkraunama...

Rinkliavos darželyje (neoficialios)

QUOTE (Strazdute @ 2004 10 20, 10:22)
Taigi vakar jau paturėjau incidentą mad.gif
Rugsėjo 1 d. mums buvo įteiktas sąrašėlis: chemijos, milteliai, tol.pop-4 rulonai blink.gif blink.gif -netikiu, kad mano vaikas tiek iššiks, atsiprašant tongue.gif , juk dėl ligų atlankom tik pusė laiko (2sav./per mėnesį).

gal tu paprasyk kad aukletojos kokia apskaita vestu......... ar ka.... pvz kiek kartu tustinosi vaikas per savaite, kokios kietumo viduriai, ir kiek jo valymui lapeliu atsiplese............

eikit sau...... uzuojauta visoms aukletojoms, jeigu jau iki tokiu smulkemnu del tuoletinio popierias rulonelio, mano tiek neissiks ir pan. .. o tai kiek tavo issika tada? blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE (Saga @ 2004 11 25, 09:06)
QUOTE (Strazdute @ 2004 10 20, 10:22)
Taigi vakar jau paturėjau incidentą mad.gif
Rugsėjo 1 d. mums buvo įteiktas sąrašėlis: chemijos, milteliai, tol.pop-4 rulonai blink.gif  blink.gif -netikiu, kad mano vaikas tiek iššiks, atsiprašant tongue.gif , juk dėl ligų atlankom tik pusė laiko (2sav./per mėnesį).

gal tu paprasyk kad aukletojos kokia apskaita vestu......... ar ka.... pvz kiek kartu tustinosi vaikas per savaite, kokios kietumo viduriai, ir kiek jo valymui lapeliu atsiplese............

eikit sau...... uzuojauta visoms aukletojoms, jeigu jau iki tokiu smulkemnu del tuoletinio popierias rulonelio, mano tiek neissiks ir pan. .. o tai kiek tavo issika tada? blink.gif blink.gif blink.gif

Saunuole smile.gif
Atsakyti
Suintrigavo jūsų pasisakymai, tai neištvėriau neįkišus trigrašio.
Man keista skaityt kai kurių mamų pasisakymus, kad oi, auklėtojos lupikauja, nemokėsim papildomų mokesčių ir bla bla bla. Pasakysiu ne iš mamos, o iš auklėtojos pozicijų (ja dirbu ne aš, o mano gera draugė, Šilainių "Aušrinėj", kam įdomu): baisu, kokie kai kurie tėvai "mužikai": visur įžvelgia kriminalus, kelia tragediją, kai reikia grupei duot kelis litus ar ką nupirkt sad.gif Ir tada kaip elgeta turi paplonintu balseliu prašyti: tėveliai, atneškit tuoletinio popieriaus, nebeturim... O auklėtojos jo namo tikrai nesineša. Ir iš visų tėvų atsiras vienas, ir pasirodo vis tas pats, kuris neša ir neša...
Dabar jau iš mamos fronto. Man tai kraupu blink.gif Mes su vyru sąskaitoj penkiaženklių sumų tikrai neturim, bet SAVO vaikui negailim: pirkom grupei kelias lėles, vežimą, palapinę ir pan., ir nedejuojam, nes jų reikia ne auklėtojai, o mano vaikui, tavo vaikui. Ir ima siutas, kai ponios mamos (kurios, beje, atvažiuoja prabangiom mašinom) dėl kelių litų į grupės fondą rauko nosis: kiek galima, tai jau visą popierių išnaudojot??? mad.gif O tai kam kitos mašinos reikia, gi vieną turit?
Patyliu tokiu atveju. Ką jai besakyt, belieka pagailėt... Dėl penkų litų kelt tokias pūgas???
Atsakyti
QUOTE (aidaja @ 2004 12 10, 11:09)
Suintrigavo jūsų pasisakymai, tai neištvėriau neįkišus trigrašio.
Man keista skaityt kai kurių mamų pasisakymus, kad oi, auklėtojos lupikauja, nemokėsim papildomų mokesčių ir bla bla bla. Pasakysiu ne iš mamos, o iš auklėtojos pozicijų (ja dirbu ne aš, o mano gera draugė, Šilainių "Aušrinėj", kam įdomu): baisu, kokie kai kurie tėvai "mužikai": visur įžvelgia kriminalus, kelia tragediją, kai reikia grupei duot kelis litus ar ką nupirkt sad.gif Ir tada kaip elgeta turi paplonintu balseliu prašyti: tėveliai, atneškit tuoletinio popieriaus, nebeturim... O auklėtojos jo namo tikrai nesineša. Ir iš visų tėvų atsiras vienas, ir pasirodo vis tas pats, kuris neša ir neša...
Dabar jau iš mamos fronto. Man tai kraupu blink.gif Mes su vyru sąskaitoj penkiaženklių sumų tikrai neturim, bet SAVO vaikui negailim: pirkom grupei kelias lėles, vežimą, palapinę ir pan., ir nedejuojam, nes jų reikia ne auklėtojai, o mano vaikui, tavo vaikui. Ir ima siutas, kai ponios mamos (kurios, beje, atvažiuoja prabangiom mašinom) dėl kelių litų į grupės fondą rauko nosis: kiek galima, tai jau visą popierių išnaudojot??? mad.gif O tai kam kitos mašinos reikia, gi vieną turit?
Patyliu tokiu atveju. Ką jai besakyt, belieka pagailėt... Dėl penkų litų kelt tokias pūgas???

paskaiciuokim: 5 lt kas menesi, kas savaite dar po 5 visokiems koncerteliams. Tai jau susidaro 25 plius prie nustatyto mokescio. o jei dar lanko bureli koki kurie kainuoja nuo 6,25 iki 15 ir daugiau, o kur dar pratybos. Tik dievui dekoti turiu kad kol kas viena vaika vedu i darzeli ir dar abu su vyru dirbam tai man ta nasta nera sunki, bet kai pagalvoju kad net ir musu grupeje yra seimu kurie 2 vaikus i darza veda tada jau blink.gif Tai va man vaikas darzelyje kainuoja per menesi 110+25+6.25+25 viso 166.25 jei nereik pirkt pratybu ir nera gimtadienio ar kt svenciu. Nu kaip cia pasakius ne kiekviena seima turi tiek galimybiu ...todel ir kyla matyt tokios audringos diskusijos. bet faktas, kad vien tai kad forume issiliesi ir paskui sukandes dantis atseikesi pinigelius- problema tikrai neissispres.
Atsakyti
QUOTE (Saga @ 2004 11 25, 07:06)

laugh.gif biggrin.gif laugh.gif

Pvz. maniske "issika" tikrai daug-vienu kartu namie, kai atvynioja, tai kokie du metrai gaunasi-nu taip jai turbut saugiau atrodo laugh.gif

Negailekit, mamkos, jus to popieriaus-maziau sansu, kad rankas kakuciais issiterlins wink.gif rolleyes.gif

Atsakyti
Skaitau ir stebiuosi. Gal tik mūsų mažo miestelio, mažam daržely, tuos 0,25 ct. už kiekvieną lankytą dieną įneša į kasą (oficialiai), o auklėtojos grynus pinigus mato tik tiek, kad nuneša kasininkei, kuri dar ir kvitą išrašo. Jis beje irgi kainuoja. Viskas perkama atliekant pavedimus, grynų pinigų niekas nemato. O dėl dovanų Kalėdoms. Jei Jūs manote, kad reikia duoti prašom, bet tai nėra būtina!
O savo nuomonę reikėtų pasakyti, viešai, sprendžiant šiuos klausimus kartu su kitais tėvais, o ne linksėti galvomis per susirinkimą, o paskui dejuoti.
Atsakyti
Kad darželiuose renkami pinigai kalta tik mūsų valdžia, kuri nesugeba patenkinti visų vaikų poreikų, neužtikrina pilnaverti ugdymą ir pan... o jūs manot auklėtojai labai malonu kiekvieną kartą prašyti kaip išmaldos (kai kuriem tėvam atrodo SAU?!). Tai darželiuose tik tokios bėdos. O mano didysis nuėjo į mokyklą ... ir patys suprantat, kad "stafkės" žymiai didesnės sad.gif Taip kad nepykit ant žmonių, kurie priversti rinkti tuos pinigėlius, nes kitaip vaikai neturės ne tik pieštukų, bet ir šikpopieriaus... sad.gif O tie 0,5 ct.? Pabandykit už 10 lt per mėn. nupirkti ką nors.....ar daug ? Galėčiau rašyti be perstojo...bet palieku jums apmąstymams visus už ir prieš. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ejeva @ 2005 04 22, 10:28)
Pabandykit už 10 lt per mėn. nupirkti ką nors.....ar daug ? Galėčiau rašyti be perstojo...bet palieku jums apmąstymams visus už ir prieš. smile.gif

kodel 10 Lt - grupe lanko apie 20 vaiku. 200 grupes reikmems tikrai nera mazai.
Kitas klausimas yra kaip tie pinigai paskirstomi ir tvarkomi.
O del to, kad nenesa, tai nereikia makaronu ant ausu kabinti - esu su tuo pakankamai is arti susidurusi.
Savaime aisku, kad butu jei gerai, jei butu nustatyti aiskus reikalavimai.
Pvz mane daug labiau tenkina variantas, kad tevai patys vaikams i grupe sunesa kancelerines prekes. Kiekvienas vaikas turi savo stalciu, kuriame laiko savo daiktus. O kai baigiasi flamasteriai ar klijai aukletoja arba pats vaikas tai pasako.
Atsakyti
Nu zinote, slykstu Jus skaityti blush2.gif
pagalwokite apie aukles, kam jei tas tualetinis popierius ar tie jusu 10 lt? taip bunu wisokiu bet nereikia wisom priklijuoti etiketes, ir auklem dekot turetumete jus su wienu nesusitwarkot o jos wisa diena dar 10 tokiu ziuri....
Tai dabar marytes mama wisa neturi pinigu augina wiena tai ji flomasteriu neturi ir ziures kaip onute paiso? Kuom cia waikai kalti as uz tai kad pinigus duot nuo 10 lt nieks nenumire tu siaip ar taip isleisi nusipirksi laikrasti, cigareciu ar wyras alaus, ar pieno 2 l. maziau nusipirksi, tai gi jus waikui lawinimui jo asmenybe wystymuisi, o jei tu sawo waiko nuo mazu dienu degraduosi, jei jis girdes konflikta ir jo galwelej uzsifiksuos, ai nu durnos jus bobos...
As auginu waika wiena neuzdirbu nei 2000, nei 3000, moku auklei 600 wyras kartais duoda pinigu kartais ne ir gywenu ir neskaiciuoju kiekwieno cento ir nedrebu jo isikabinusi doh.gif
Pinigai zmones gadina.....
Siaurai mastantis zmogeliukai, gaila man jusu
O jei zinotumete, kad rytoj mirsite
O jei susirgtu vaikas
O jei paliktu vyras
Zmogus wiska wertinti kitaip pradeda jau kai welu bunu
BOBOS GYWENAT WIENA KART NEZINOT KAS BUS RYTOJ IR GAILIT POPIERIAUS AR 10 LT???????????
MAn jusu gaila tik tiek
Atsakyti
QUOTE(Bumbum @ 2005 04 26, 10:06)
Nu zinote, slykstu Jus skaityti blush2.gif
pagalwokite apie aukles, kam jei tas tualetinis popierius ar tie jusu 10 lt? taip bunu wisokiu bet nereikia wisom priklijuoti etiketes, ir auklem dekot turetumete jus su wienu nesusitwarkot o jos wisa diena dar 10 tokiu ziuri....
Tai dabar marytes mama wisa neturi pinigu augina wiena tai ji flomasteriu neturi ir ziures kaip onute paiso? Kuom cia waikai kalti as uz tai kad pinigus duot nuo 10 lt nieks nenumire tu siaip ar taip isleisi nusipirksi laikrasti, cigareciu ar wyras alaus, ar pieno  2 l. maziau nusipirksi, tai gi jus waikui lawinimui jo asmenybe wystymuisi, o jei tu sawo waiko nuo mazu dienu degraduosi, jei jis girdes konflikta ir jo galwelej uzsifiksuos,  ai nu durnos jus bobos...
As auginu waika wiena neuzdirbu nei 2000, nei 3000, moku auklei 600 wyras kartais duoda pinigu kartais ne ir gywenu ir neskaiciuoju kiekwieno cento ir nedrebu jo isikabinusi doh.gif
Pinigai zmones gadina.....
Siaurai mastantis zmogeliukai, gaila man jusu
O jei zinotumete, kad rytoj mirsite
O jei susirgtu vaikas
O jei paliktu vyras
Zmogus wiska wertinti kitaip pradeda jau kai welu bunu
BOBOS GYWENAT WIENA KART NEZINOT KAS BUS RYTOJ IR GAILIT POPIERIAUS AR  10 LT???????????
MAn jusu gaila tik tiek

thumbup.gif Kaip pirštu į akį!!!!!! mes tris auginam ir nieko, gyvi ir badu nemirštam smile.gif Ir rinkliavom užtenka tongue.gif
Atsakyti
Aš sutinku, kad mokama 0,50 Lt. ugdymo reikmėms ax.gif ir 10 Lt. kas mėn. rinkliavai pritariu ax.gif . Pinigėlių darželiams tikrai reikia ir nėra per daug. O jeigu kiekvienas savo flomasterius ir popieriukus neštūsi, tai geriau nebūtų. Vienas atsineš, kitas neatsineš- gausis makalynė blink.gif . Kažin ar 2 dienom flomasterių užtektų g.gif
Manyčiau mokesčiai visai pakenčiami. Nesam turtuoliai, už 2 vaikus kai reikia mokėt- maža nepasirodo, bet tenka pripažinti, kad išlaikyti vaikučius daug ir kainuoja. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2004 11 06, 13:42)
turiu pazistama, kuri dirba darzelyje - pieno, sviesto, cukraus niekada nebeperka, o parsinesa is darzelio.
Taip pat ir vaisiu, aliejaus, miltu.....
Todel nemanau, kad darzelio padetis yra prasta, jei darbuotojai gali leisti sau taip elgtis.
Viskas priklauso nuo darzelio valdzios - ar jinai dirba savo darba, ar tik vaizduoja dirbancia...

zinot mamos, ir as turiu viena pazistama(ji aukletoja), kuri namo parsinesa maisto , taip , kad ir to darzelio padetis nera prasta. vadinasi kazkas yra nesuziurima doh.gif doh.gif doh.gif , jei taip gali elgtis.
Atsakyti