QUOTE (jolia @ 2004 07 24, 13:08) |
Vilniuje yra vienas darzelis,parodinis,visas isklotas kilimais ir t.t.Aukletojos ten irgi nieko,taciau vedeja ![]() ![]() ![]() |
ITARIU JUSTINISKESE....

NU DAR VIENA ITARIU ZIRMUNUOSE....

QUOTE (Kornelija @ 2004 08 26, 12:20) |
O mes su vyru taipogi nusprendem vesti savo atzala i darzeli. Bet kai vakar paskambinusi vieno vaiko mamyte pasake "kaina" uz remonta, puoliau i nevilti. Negana to, kad mokesim po 350 Lt uz visu pataplu remonta, pagalveles, grindu danga, zaislus bei baldelius, tai, kiek zinau, kiekviena menesi, kad vaikuciais nuosirdziau pasirupintu aukletoja, jai reikes "iteikti" po 50 Lt nuo kiekvieno vaikelio. Visa beda ta, kad mums sis darzelis - pirmas, ir visai neaisku, kaip mazoji reaguos i pasikeitusia aplinka. Gali buti, kad mes ja del vienokiu ar kitokiu priezasciu (prasidejusiu ligu, graudziu asaru ir pan.) atsiimsim po menesio ar dvieju. Todel sedim su vyru ir lauzom galvas, ar apsimoka tokius pinigus moket. Tuo labiau, kad pinigus uz remonta reikia perduoti siandien arba rytoj. |
PASIUSK JUOS VISUS PO VELNIU IR TIESIAI PASAKYK, KAD PASISKAMBINSI I SVIETIMA....

PAMATYSI KOKIA REAKCIJA BUS....

NIEKO NEDUOCIAU SIUO ATVEJU....

QUOTE (rasyte31 @ 2004 08 26, 19:33) |
Jega ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
VISADA RENKAME METAMS PO 100 LITU, JOKIU PROBLEMU TAME NEMATAU. SIAIS METAIS BUS PERKAMOS NAUJOS LOVYTES IR VAIKAMS PRIEMONES, JOKIU PAPILDOMU ISLAIDU NEGAUNU NEI SKALBTI PATALYNES, NEI JOKIOS BUITINES CHEMIJOS, VINU ZODZIU NIEKO NEPERKU IR NENESU.
NAUJIEMS METASMS RENKAM ATSKIRAI, MANE TAI TENKINA...

QUOTE (carramele @ 2004 09 13, 20:07) |
Man toks klausimelis iskilo is savo varpines ziurint. Jeigu jusu vaikutis lanko logopedini kabineta, ar logopede praso kokios nors paramos is teveliu? Tai gali buti ir 10Lt i metus, ar zaisliuko nupirkimas ir pan. As pati dirbu logopede darzelyje ir dabar ziuriu, kad visai nemazai isleidziu savu pinigu vaikiskiem zurnalam, priemoniu galmybai, kalbos korteliu kopijavimui ir t.t. Negaliu sakyt, kad visai nieko is darzelio negaunu - irenge kabinete kriaukle, istapetavo sienas, nupirko magnetofona, padaze kedutes... bet man priemonem skirt pinigu kazkaip neuztenka. Galvoju, gal ir man patapt "paprasaika", kaip kazkas pries tai buvo issireikes ![]() |
MANO VAIKINAS VAIKSTO PAS LOGOPEDE, IR JEI JI PASAKYTU, KAD VAT REIKIA TO AR ANO, NEATSISAKYCIAU, JEI SUMA BUTU PROTO RIBOSE...

TACIAU ZINAU IS SAVO PATIRTIES, KAD KAI RINKAU NAUJIEMS METAMS PINIGELIUS DOVANOM, AUKLETOJOMS IR VAIKAMS, IR PASIULIAU PASVEIKINTI LOGOPEDE TAIP PAT, SIULIAU TIK TIEMS KURIU VAIKAI VAIKSTO (PO 5 LITUS), O VIEN IS MUSU GRUPES VAIKSTO 6 VAIKAI, TAI TEVAI PIESTU PASISTOJO, LABAI NUSYVYLIAU - TOKIU POZIURIU I ZMONES IR SAVO VAIKUS. NESAKAU, KAD PASVEIKINUS LOGOPEDE GERIAU DIRBS , JI IR DABAR LABAI ...

AS PRIPRATUSI GERBTI ZMOGU, VIEN UZ TAI, KAD JIS - ZMOGUS, TACIAU YRA KAIP YRA..

QUOTE (ENIGMA @ 2004 10 06, 12:46) |
TACIAU ZINAU IS SAVO PATIRTIES, KAD KAI RINKAU NAUJIEMS METAMS PINIGELIUS DOVANOM, AUKLETOJOMS IR VAIKAMS, IR PASIULIAU PASVEIKINTI LOGOPEDE TAIP PAT, SIULIAU TIK TIEMS KURIU VAIKAI VAIKSTO (PO 5 LITUS), O VIEN IS MUSU GRUPES VAIKSTO 6 VAIKAI, TAI TEVAI PIESTU PASISTOJO, LABAI NUSYVYLIAU - TOKIU POZIURIU I ZMONES IR SAVO VAIKUS. NESAKAU, KAD PASVEIKINUS LOGOPEDE GERIAU DIRBS , JI IR DABAR LABAI ... ![]() AS PRIPRATUSI GERBTI ZMOGU, VIEN UZ TAI, KAD JIS - ZMOGUS, TACIAU YRA KAIP YRA.. ![]() |
Pritariu! As irgi esu tos nuomones. As vien pasiziuriu i save. Pavyzdziui, kai mane pastebi, ta prasme, darbiniu atzvilgiu, as net dirbti ir i aplinka kitaip ziuret pradedu. Aisku, as cia ne i tema. Bet zmogui pagarba ir demesys, kad ir todel, kad jie daug laiko praleidzia su tavo vaiku, turi buti. Butinai

QUOTE (Saulytele @ 2004 07 14, 13:05) |
Sveikos, pasibaisejau tomis visomis rinkliavomis jusu darzeliuose. O mano maze lanko paprasta darzely mazame miestelyje, netoli Kauno. Pas mus laikomasi nuostatu - jokiu rinkliavu is teveliu. Per visa lankymo laika (o lankom virs metu) reikejo atnest pagalvele (ja veliau mums grazins) ir zaisliuka Kaledu eglutei. Visas lavinimo priemones, pataline ir kt. suteikia darzelis. Tiesa, jei atvaziuoja koks spektaklis, tenka sumoketi apie 2 litukus. Tokia tvarka be galo sazininga ir gera, ypac neturtingu teveliu atzvilgiu ![]() ![]() |
Manau, tikrai nuo darželio vadovų priklauso

Skambinausi į Švietimo skyrių ir man pasakyta aiškiai "Darželis gauna nuo kasdieninės rinklavos po 0,5 Lt iš kurio turi viską susitvarkyti". Plius neabejoju, kad iš savivaldybės jiems byra ir nereikia sakyti, kad vaikų patalynę jos skalbia savo milteliais

Taigi vakar jau paturėjau incidentą

Rugsėjo 1 d. mums buvo įteiktas sąrašėlis: chemijos, milteliai, tol.pop-4 rulonai

O dėl litukų spektakliams-aš mokėjau ir mokėsiu, kad tik kaina būtų "proto ribose" ir vaikams būtų gyvenimas paįvairintas

Taigi: matau kad mūsų darželiuose kurstoma turtinė nelygybė ir ar taip mes patys nemokom vaikų, kad meilė pinigais matuojama?
Iš principo supirksiu viską ko reikia, nes pasižadėjau, kad mano vaikui niekada nieko netrūks

QUOTE (Strazdute @ 2004 10 20, 07:22) |
tai gavau pastabą kitų tėvų akivaizdoj "Turbūt Rimvydėlio tėvai nemyli" ![]() ![]() |
Nu čia tai jau visai baisu, jeigu auklėtoja taip gali pasakyti, o jeigu dar vaikas girdėjo....
Aš tokiu atveju pagalvočiau apie darželio ar bent jau grupės pakeitimą.
Mokam ir mes po 20 Lt į mėn., bet už juos viską superka: ir dažus, ir higienos reikmenis ir dar už pakeistus langus skolą dengia. Tai man asmeniškai taip labai gerai, atidavei pinigėlius ir dėl nieko galvos neskauda, vaikai viskuo aprūpinti. Bet jei kas negali, tai duoda mažiau arba ne kiekvieną mėnesį, niekas dėl to vaikų neišskiria ir tokių pastabų nesulaukia.
Be tėvų paramos darželiai šiandien sunkiai išsiverstų, bet viskas turi būti proto ribose.
Paskaičiau aš čia tuos jūsų pasipiktinimus apie darželius ir pati pasipiktinau. Bet ne ant darželių, o ant visų jūsų pikčiurnų.
Paskaičiuokim. Viena dešimties lapų knygiūkštė kainuoja ne mažiau kaip keturis litus. O tik jos vienos visą mėnesį neskaitysi... Reikia ir kitos, ir pieštukų, ir popieriaus, ir plastilino...
Maistas lygiai taip pat - jei nori, kad vaikas maitintųsi sveikai, gautų daržovių ir vaisių, keturių - penkių litų per dieną taipogi neužteks. Gal iš jūsų nors viena man galėtų atskleisti paslaptį, kaip sugebate per mėnesį vaiką pamaitinti ir išugdyti už šimtą litų??? Man tiek pinigų nepakanka. Todėl neburnodama moku tą šimtą kelis litus už darželį, kuriame mano vaiką bent jau triskart maitina, lavina ir tt. Ir jei reikia pridėti 20-30 litų per metus ar nupirkti tualetinio popieriaus - nežviegiu ir nedraskau akių auklėtojoms. Nes manau, kad neturiu teisės reikalauti, jog jos mano vaikui visa tai pirktų iš savo pinigų. Ir patalynę šiemet pirkom naują. Privaloma nebuvo - jei tėvai norėjo, kad jų vaikai miegotų sudėvėtoje - niekas pinigų naujai nereikalavo. Bet aš daviau tą 40 litų. Nes joje mano vaikas miegos ketverius metus. Aš nekalbu apie televizorius, kurie tikrai nebūtini ir ne tik kad pinigų neduočiau, bet dar ir moralą išrėžčiau. Bet kai eina kalba apie būtiniausius, elementariausius daiktus, tai, atleiskite, šitas jūsų cypimas truputį juokingas. Nevarykite Dievo į medį. Netinka, nepatinka - kam varginatės. Jei sugebate namie vaiką išlaikyti pigiau nei darželyje - sėdėkite namie.
P.S. Jei kam kitų įtarimų, švietimo sferoje nedirbu. Bet mane siutina, kad jūs, atsirašant, iš š... norite išspausti vašką, kai kalba eina apie JŪSŲ vaikus. Sorry, jei pasisakiau per smarkiai. Nieko asmeniškai įžeisti nenorėjau.
Paskaičiuokim. Viena dešimties lapų knygiūkštė kainuoja ne mažiau kaip keturis litus. O tik jos vienos visą mėnesį neskaitysi... Reikia ir kitos, ir pieštukų, ir popieriaus, ir plastilino...
Maistas lygiai taip pat - jei nori, kad vaikas maitintųsi sveikai, gautų daržovių ir vaisių, keturių - penkių litų per dieną taipogi neužteks. Gal iš jūsų nors viena man galėtų atskleisti paslaptį, kaip sugebate per mėnesį vaiką pamaitinti ir išugdyti už šimtą litų??? Man tiek pinigų nepakanka. Todėl neburnodama moku tą šimtą kelis litus už darželį, kuriame mano vaiką bent jau triskart maitina, lavina ir tt. Ir jei reikia pridėti 20-30 litų per metus ar nupirkti tualetinio popieriaus - nežviegiu ir nedraskau akių auklėtojoms. Nes manau, kad neturiu teisės reikalauti, jog jos mano vaikui visa tai pirktų iš savo pinigų. Ir patalynę šiemet pirkom naują. Privaloma nebuvo - jei tėvai norėjo, kad jų vaikai miegotų sudėvėtoje - niekas pinigų naujai nereikalavo. Bet aš daviau tą 40 litų. Nes joje mano vaikas miegos ketverius metus. Aš nekalbu apie televizorius, kurie tikrai nebūtini ir ne tik kad pinigų neduočiau, bet dar ir moralą išrėžčiau. Bet kai eina kalba apie būtiniausius, elementariausius daiktus, tai, atleiskite, šitas jūsų cypimas truputį juokingas. Nevarykite Dievo į medį. Netinka, nepatinka - kam varginatės. Jei sugebate namie vaiką išlaikyti pigiau nei darželyje - sėdėkite namie.
P.S. Jei kam kitų įtarimų, švietimo sferoje nedirbu. Bet mane siutina, kad jūs, atsirašant, iš š... norite išspausti vašką, kai kalba eina apie JŪSŲ vaikus. Sorry, jei pasisakiau per smarkiai. Nieko asmeniškai įžeisti nenorėjau.
QUOTE (Summer @ 2004 11 01, 18:32) |
Paskaičiau aš čia tuos jūsų pasipiktinimus apie darželius ir pati pasipiktinau. Bet ne ant darželių, o ant visų jūsų pikčiurnų. Paskaičiuokim. Viena dešimties lapų knygiūkštė kainuoja ne mažiau kaip keturis litus. O tik jos vienos visą mėnesį neskaitysi... Reikia ir kitos, ir pieštukų, ir popieriaus, ir plastilino... Maistas lygiai taip pat - jei nori, kad vaikas maitintųsi sveikai, gautų daržovių ir vaisių, keturių - penkių litų per dieną taipogi neužteks. |
turiu pazistama, kuri dirba darzelyje - pieno, sviesto, cukraus niekada nebeperka, o parsinesa is darzelio.
Taip pat ir vaisiu, aliejaus, miltu.....
Todel nemanau, kad darzelio padetis yra prasta, jei darbuotojai gali leisti sau taip elgtis.
Viskas priklauso nuo darzelio valdzios - ar jinai dirba savo darba, ar tik vaizduoja dirbancia...
Mes pikčiurnos
Jei kova už save yra pikčiurnumas, tebūnie
Šiaip viską aš suprantu, nesu kokia tai jauna kvailelė-aš irgi nedirbu švietimo srity, bet turiu reikiamų žmonių telefonus (juos sužinoti nesunku
) Taigi, pasiskambinau ir aiškiai gavau suprasti, kad tai tik vadovybės sugebėjimas tvarkytis su pinigais. Plius jie gauna iš valstybės-nepamirškim to. Be to, labai labai abejoju ar auklytės ką nors pirktų iš savo kišenės-nebūk naivi 
Ir dar, kažin ar mes gaudami iš valstybės 93 lt, galim vaikiukus išlaikyti? O jei darbe gauname minimumą? Tai turbūt ir tu skaičiuotum tuos 20-30 lt, jei darželiuose jie renkami neteisėtai? Aš renkuosi už tuos 20-30 lt nupirkti vaikams ką nors skanaus
Be to, jei grupėje 20 vaikų, tėvai suneša 20 knygėlių-vaikai jomis keičiasi ir abejoju, kad jiems tai atsibostų
Ne knygutėje mano atveju buvo reikalas- o tame, kad auklėtoja leido vaikui suprast, kad jei tėvai ko nenuperka, reiškias jo nemyli-KĄ TU APIE TAI?
Dar nepamiršk-artėja KALĖDOS, dovanų metas, vėl rinkliavos, o tarp jų ir dovanėlė auklėtojoms
Tik reikalas tame, kad valgant apetitas didėja ir dovanėlių dydis taip pat
Va kiek prirašiau

Šiaip viską aš suprantu, nesu kokia tai jauna kvailelė-aš irgi nedirbu švietimo srity, bet turiu reikiamų žmonių telefonus (juos sužinoti nesunku

Ir dar, kažin ar mes gaudami iš valstybės 93 lt, galim vaikiukus išlaikyti? O jei darbe gauname minimumą? Tai turbūt ir tu skaičiuotum tuos 20-30 lt, jei darželiuose jie renkami neteisėtai? Aš renkuosi už tuos 20-30 lt nupirkti vaikams ką nors skanaus

Be to, jei grupėje 20 vaikų, tėvai suneša 20 knygėlių-vaikai jomis keičiasi ir abejoju, kad jiems tai atsibostų

Dar nepamiršk-artėja KALĖDOS, dovanų metas, vėl rinkliavos, o tarp jų ir dovanėlė auklėtojoms

Va kiek prirašiau

QUOTE (Strazdute @ 2004 11 07, 12:14) |
Dar nepamiršk-artėja KALĖDOS, dovanų metas, vėl rinkliavos, o tarp jų ir dovanėlė auklėtojoms ![]() ![]() Va kiek prirašiau ![]() |
Ponios, kiek suprantu dovaneles nera prievole, taip , kad galite ju nepirkti. Ui, jei buciau darzelio aukletoja ir skaityciau ka jus cia rasot, tai , muset vemciau dovana priimdama, arba jos nepriimciau. manau, jei sunkiai verciates, neisgalite speti paskui rinkliavas, galite visiskai ignoruoti tokius pasakymus, kad jus kazko neatnesate, neperkate, neprisidedate... o jei jauciate spaudima, turite issakyti tai darzelio vedejai, tiksliai iskalbant savo teises ir ju prievoles. Pasiulymas maziau bambeti cia forume, o sneketi (zmoniu kalba0 su tais kuriais reikia.
Zmonems , kurie isgali ir noriai remia darzelius. Dziugu ir malonu kad tokiu yra. Savanoriska parama sveikintina ir maloni. Taciau reikalavimai perziangiantys ribas- absurdiski.
neabejoju jog darzeliuose yra mase saziningu zmoniu, kurie nesigviesia is jusu maziuku lekstes istraukti sviesto sauksta, o jumyse nemato vien pinigines. Todel apibendrinimai cia nevietiski. O nesaziningu zmoniu irgi gana gausu. Pav. ar saziningas zmogus tyles ir linkcios galvyte , kai jam kakos ant galvos, o atejas cia foruman virkaus apie savo nabagiskuma ir kazkieno neteisinguma.
QUOTE (uola @ 2004 11 07, 13:01) |
Pav. ar saziningas zmogus tyles ir linkcios galvyte , kai jam kakos ant galvos, o atejas cia foruman virkaus apie savo nabagiskuma ir kazkieno neteisinguma. |
Ai, manau čia tiek pykčiai bereikalingi-tai amžinau problema. Tiesiog visada bus kas, duos, o dar daugiau kas reikalaus ir ims. Patikek, paskutianiai metai mums susikloste taip, kad nusivyliau visais

Del dovaneliu- pasakyk atvirai, jei aš pasakyčiau "neduosiu, neturiu", o tu moketum už mane-butum patenkinta? Abejoju, be to patyriau (ne tik savo kailiu)kad visgi ant vaikų tai išliejama

Be to, esu toks žmogus, kad kaupiu kaupiu pyktį, bet jis juk turi prasiveržti

Tu tikra uola