Sveikos, mamytes (atiprasau, ir teveliai, jei tokiu yra). Taigi, musu darzelyje vaikuciu patalynes skalbti nereikia (net, jei vaikelis netycia pridare). I valgiarasti paziurejus, maitina taip pat pakankamai gerai. Daznai vakarienei nesuvalgyta vaisiu (banana, obuoli, kivi) ar jogurta aukletojos atiduoda vaikui nestis namo (randame spinteleje)
. Atkreipiau demesi i jogurtu galiojimo laika - visada dar buna like maziausiai 3-4 dienos iki galiojimo pabaigos. Tad, galiu tik pasidziaugti musu dukrytes aukletojomis bei vedeja.

Atsiprasau, lile, kad varda ne taip parasiau. O kas del aukletoju ir auklyciu-zinoma, kad visokiu yra ir bus...As ir savo darze zinau tokiu istoriju, kad...bet vis tiek negalima taip kategoriskai teigti.Linkiu sutikti tik geras, profesionalias ir malonias

QUOTE (Silvute @ 2004 07 23, 09:28) |
kas cia dar per nesamone - keikvienas darzelis turi savo skalbykla ir tenai dirbancius zmones. Na aisku ispindejo darzelio vedejos ir reikalauja ko tik nori, kai teveliai nzn savo teisiu ir bijo kam nors apie tai pasiteirauti. |
Ne visi darželiai turi skalbyklas. Kiti tiesiog paskaičiuoja, kad pigiau gaunasi patalynę kur nors vežti išskalbti, todėl skalbyklų atsisako.
O dabar apie darželių dydį. Pas mus darželyje yra 12 grupių. Manau, kad tai jau yra didelis darželis.
Sarune, kiek jūs mokate už darželį?

QUOTE (lile @ 2004 07 22, 08:37) |
Oi zinot as vaiku dar kol kas neturiu ir neleidziu i darzeli, ale mane prigazdinote. Nors gerai pagalvojus ta pas mus salia gyveno viena auklyte is darzelio tai ganetinai baisu buvo. Ji kiekviena diena sloikais maista nesdavosi. Jei vaikai pietums turetu gauti po dvi desreles, tai ji tikrai i lekste neides dvieju. Ideda po viena, o jei jau vaikas koks labai atkaklus ir jam mazai, tai antra ides. Uztat namuose is darzelio ir desreles, ir jogurtai, ir kotletai. Nu neturedavau zodziu. dar pasitysdavo tiek, kad busu arkliskam suniui priesti kiekvienai dienai uztekdavo. Ta darzeli, kur ji dirba ir mes lankeme. Tai baisu buvo. As maza buvau nevalgi, tai del maisto nesiskusdavau, bet sesuo sakydavo, kad jei vista pietums, tai gauni grynus kauliukus paciulpti. Maniau, kad dabar jau viskas kitaip. Baisios tos aukletojos ir auklytes. Gaila tiesiog vaiku ![]() |

o rinkliavos pas mus tik sventem, o ne kas menesi

Vilniuje yra vienas darzelis,parodinis,visas isklotas kilimais ir t.t.Aukletojos ten irgi nieko,taciau vedeja
....Norint vaika vedzioti i si darzeli reikia nunesti sumele i rankas,tai tada pagalvos
t.y. priklauso kiek duosit ir kuo galesit prisideti prie darzelio... Kiek zinau uz teveliu pinigus pasistate ir apsistate nama

O mes su vyru taipogi nusprendem vesti savo atzala i darzeli. Bet kai vakar paskambinusi vieno vaiko mamyte pasake "kaina" uz remonta, puoliau i nevilti. Negana to, kad mokesim po 350 Lt uz visu pataplu remonta, pagalveles, grindu danga, zaislus bei baldelius, tai, kiek zinau, kiekviena menesi, kad vaikuciais nuosirdziau pasirupintu aukletoja, jai reikes "iteikti" po 50 Lt nuo kiekvieno vaikelio. Visa beda ta, kad mums sis darzelis - pirmas, ir visai neaisku, kaip mazoji reaguos i pasikeitusia aplinka. Gali buti, kad mes ja del vienokiu ar kitokiu priezasciu (prasidejusiu ligu, graudziu asaru ir pan.) atsiimsim po menesio ar dvieju. Todel sedim su vyru ir lauzom galvas, ar apsimoka tokius pinigus moket. Tuo labiau, kad pinigus uz remonta reikia perduoti siandien arba rytoj.
Tai gal pabandykit i kita darzeli pasiskambint.
Musu niekas neprase pinigu, jokiu konkreciu sumu. Pati paklausiau - sake remontams visada reikia - ir jeigu duosim kiek nors, bus gerai. Konkreciai neivardijo sumos, galejau duot ir 20 ir 50 ir 100 Lt. Sake yra seimu kurios isvis neduoda pinigu. As daviau savo nuoziura 100 lt, nes suprantu kad svietimo skyrius duoda minimaliai darzelio ir grupiu remontams, o norisi kad vaikas butu jaukesneje aplinkoje.
Musu niekas neprase pinigu, jokiu konkreciu sumu. Pati paklausiau - sake remontams visada reikia - ir jeigu duosim kiek nors, bus gerai. Konkreciai neivardijo sumos, galejau duot ir 20 ir 50 ir 100 Lt. Sake yra seimu kurios isvis neduoda pinigu. As daviau savo nuoziura 100 lt, nes suprantu kad svietimo skyrius duoda minimaliai darzelio ir grupiu remontams, o norisi kad vaikas butu jaukesneje aplinkoje.
QUOTE (Kornelija @ 2004 08 26, 12:20) |
O mes su vyru taipogi nusprendem vesti savo atzala i darzeli. Bet kai vakar paskambinusi vieno vaiko mamyte pasake "kaina" uz remonta, puoliau i nevilti. Negana to, kad mokesim po 350 Lt uz visu pataplu remonta, pagalveles, grindu danga, zaislus bei baldelius, tai, kiek zinau, kiekviena menesi, kad vaikuciais nuosirdziau pasirupintu aukletoja, jai reikes "iteikti" po 50 Lt nuo kiekvieno vaikelio. Visa beda ta, kad mums sis darzelis - pirmas, ir visai neaisku, kaip mazoji reaguos i pasikeitusia aplinka. Gali buti, kad mes ja del vienokiu ar kitokiu priezasciu (prasidejusiu ligu, graudziu asaru ir pan.) atsiimsim po menesio ar dvieju. Todel sedim su vyru ir lauzom galvas, ar apsimoka tokius pinigus moket. Tuo labiau, kad pinigus uz remonta reikia perduoti siandien arba rytoj. |
Jega

Man toks klausimelis iskilo is savo varpines ziurint. Jeigu jusu vaikutis lanko logopedini kabineta, ar logopede praso kokios nors paramos is teveliu? Tai gali buti ir 10Lt i metus, ar zaisliuko nupirkimas ir pan.
As pati dirbu logopede darzelyje ir dabar ziuriu, kad visai nemazai isleidziu savu pinigu vaikiskiem zurnalam, priemoniu galmybai, kalbos korteliu kopijavimui ir t.t. Negaliu sakyt, kad visai nieko is darzelio negaunu - irenge kabinete kriaukle, istapetavo sienas, nupirko magnetofona, padaze kedutes... bet man priemonem skirt pinigu kazkaip neuztenka. Galvoju, gal ir man patapt "paprasaika", kaip kazkas pries tai buvo issireikes
As pati dirbu logopede darzelyje ir dabar ziuriu, kad visai nemazai isleidziu savu pinigu vaikiskiem zurnalam, priemoniu galmybai, kalbos korteliu kopijavimui ir t.t. Negaliu sakyt, kad visai nieko is darzelio negaunu - irenge kabinete kriaukle, istapetavo sienas, nupirko magnetofona, padaze kedutes... bet man priemonem skirt pinigu kazkaip neuztenka. Galvoju, gal ir man patapt "paprasaika", kaip kazkas pries tai buvo issireikes

QUOTE (mažulka @ 2003 12 19, 22:02) |
Mūsų darželyje jau prašo skalbti patalynę namie, o kas gali tai tegul atsineša savo iš namų. Aišku, ją ir skalbti reikės patiems. |
na mes tai savo maziui ir patalyne turjom nunesti i darzeli.... nors siaip tai kaip ir gerai nes ten jos jau kokie "simtas metu" kaip nekeistos

Labai atsiprasau, jeigu pasikartosiu. Prisipazystu, visu puslapiuku neskaiciau. Bet ir as noreciau zodeli tarti
As visai nepriestarauju del darzeliuose daromos rinkliavos. Aisku, jei tai yra proto ribose. Pavyzdziui, tikiu, kad darzelius prastai savivaldybes remia, o tos 0.5lt. rinkliavos i diena darzelius net nepasiekia. Tiesiai nukeliauja i savivaldybe. Bent jau as taip buvau informuota. O mes ir pacios juk norime, kad musu atzaleles eitu i grazesni, jaukesni ir pati patesni darzeli.
Kai ieskojau savo bachuriukui darzeli, labai daug aplankiau. Ir zinot, buvau sokiruota, kad viename reikejo atnesti plovimo, sveitimo priemoniu, tualetinio ir ranku popieriaus, ranksluosciu... Pasidomejau, kokio dydzio tas ranksluostukas turi buti. Kai parode, net isigandau, baltos spalvos net iziureti negalejau...
Zodziu: nei tvarkos, nei kulturos. Kaip uzsimano, taip isnaudoja...
O gal as klystu...

As visai nepriestarauju del darzeliuose daromos rinkliavos. Aisku, jei tai yra proto ribose. Pavyzdziui, tikiu, kad darzelius prastai savivaldybes remia, o tos 0.5lt. rinkliavos i diena darzelius net nepasiekia. Tiesiai nukeliauja i savivaldybe. Bent jau as taip buvau informuota. O mes ir pacios juk norime, kad musu atzaleles eitu i grazesni, jaukesni ir pati patesni darzeli.
Kai ieskojau savo bachuriukui darzeli, labai daug aplankiau. Ir zinot, buvau sokiruota, kad viename reikejo atnesti plovimo, sveitimo priemoniu, tualetinio ir ranku popieriaus, ranksluosciu... Pasidomejau, kokio dydzio tas ranksluostukas turi buti. Kai parode, net isigandau, baltos spalvos net iziureti negalejau...

O gal as klystu...