Mano šių metų pirmieji skaitiniai:
Bruni Prasske "Uždrausta meilė" - et, meilės man šioje knygoje kaip tik ir nebuvo

Skaitant visąlaik persekiojo jausmas, kad knyga rašyta vakarietės ir kaip ji besistengtų, visgi man atrodo - nelabai pavyko perteikti Irano kolorito, to islamo kultūros išskirtinumo...ir kvapai, ir spalvos, ir visas Iranas 'ne tas'', kurį pvz. galima rasti kitose, daug labiau įtikinančiose, knygose

Mane visąlaik trikdė 'vokiečių pensininkių keliaujančių į Tailandą ieškoti jaunų vyrų meilės' vaizdinys

Nors ši knyga visai ne apie tai, bet kažkodėl būtent tokia asociacija mane ir valdė...ir ta tolerancija man atrodė dirbtinė. Čia rašo, kad nėr gerbiamesnių ir labiau mylimų moterų už musulmones, ir čia žiūrėk jau piktinasi tų pačių musulmonų gyvenimo taisyklėmis. Aš jau pradėsiu diferencijuot tas 'akių serijos' knygas į parašytas vakariečių, ir parašytas žmonių, kurie augo islamo kultūroje. Vakariečių patirtis jau man pradeda atsibosti
Per Orlov Enquist "Asmens gydytojo viešnagė" - skaitėsi greitai, rodos ir nenuobodžiai, bet jei reiktų pasakyt galutinę išvadą - nepatiko. Nesu dorovinga, bet knygos, kuriose kalbama apie XVIII a. pab. - XIX a. pr. pastoviai bristi per tiesiogiai aprašomas ar tiesiog nujaučiamas sekso scenas, man irgi greit atsibodo. Primityvu, nebeveža, atsibooooodęęę..... Rodos ir istorinė tematika, bet čia pat suvoki, kad su žvake prie lovos nestovėjo, o perkelti savo seksualines fantazijas į bepročio karaliaus dvarą matyt labai 'išieškota', o aš esu tiesiog nesusipratėlė

Net ir inkvizicijos scenos negalėjo aprašyti be nupjautų ir į vežimą metamų lytinių organų, lyg šis epizodas, kai netenkama galvos, egzekucijoje yra svarbiausias...