Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 79 tema

QUOTE(Jurzole @ 2012 01 12, 23:31)

** Aciu  4u.gif Tikiuosi, spesiu perskaityti, pries aptarimui pasibaigiant  ax.gif

*** O internete ta apzvalga irgi buna? Ar tik popieriniam laikrascio variante?

** manau, kad galesi tuos aptarimus per Guardian tinklapi ir veliau surasti
*** Internete yra visas knygu skyrius "Books" (pradzioje eik i "Culture"), ten yra visi straipsniai, diskusijos, blogas etc, kasdien atnaujinama ir daugiau, negu laiksrastyje.
Jei nori butent to sestadienio "Review", virsuje/desineje paieskoje irasyk "guardian review"(+/- data), sekanciam langely pasisrink "books" ir daryk "Search". Tada ismes "editor's picks" ir paprastai pats pirmas bus "Review". Iejus i "review" rasi juos visus pgl data.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Negaliu neišsilieti ax.gif Perskaičiau "Vėjo vardą", jaučiuosi, kaip... musių pririjęs voras g.gif ... prastas palyginimas... Jaučiuosi tiesiog laiminga bigsmile.gif
(Nors savaitė buvo sunki, maniškė ligoninėje, tai lakstau atrp Kirtimų-Santariškių,o su knygomis beveik nedraugauju, nei su forumu, nei su kompu... kol kas)
Atsakyti
Labos 4u.gif
QUOTE(SOFIJA5 @ 2012 01 13, 23:41)
Sveikos  4u.gif
Negaliu neišsilieti  ax.gif Perskaičiau "Vėjo vardą", jaučiuosi, kaip... musių pririjęs voras  g.gif ... prastas palyginimas... Jaučiuosi tiesiog laiminga  bigsmile.gif

Sveikatos tavo mergaiciukei ir kada nors noresiu is taves sita knyga pasiskolint 4u.gif As tai su malonumu skaitau Anansio vaikus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2012 01 14, 01:21)
Labos 4u.gif

Sveikatos tavo mergaiciukei ir kada nors noresiu is taves sita knyga pasiskolint 4u.gif As tai su malonumu skaitau Anansio vaikus smile.gif

Dėkui 4u.gif
Anansio vaikai man patiko. O Vėjo vardas kol kas bibliotekinis, dabar galvoju, ar noriu jį turėti savo, ar ne g.gif Leisiu įspūdžiams susigulėti, o tada spręsiu.
Atsakyti
Labas. Turiu Pegaso 5 litų kuponą, galėčiau kam nors perleisti, jei reikia. Nedaug, bet ir nepamaišytų. Galioja tik šį mėn. smile.gif Esu Vilniuj, bet galėčiau ir išsiųst už baliončiką. 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti

pokalbis su José Saramagu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2012 01 14, 14:07)

ale ilgai laukė, kol išvertė ir publikavo "Metuose" rolleyes.gif
Interviu išspausdintas 1998 m. „The Paris Review“, Nr. 147
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helianta: 14 sausio 2012 - 22:07
Šių metų skaitiniai. Nieko naujo, bet skaityti buvo malonu.
F. Jaeggy. Proleterka. Labai taupi, lakoniška knygelė apie tėvų ir vaikų santykius. Kadangi šeima šveicarų, tai ir santykiai nelabai santykiai, greičiau nesantykiai: santūrūs, taupūs, taip ir neužsimezgantys. Man patiko tai, kad stilius atititinka problemą, ir tai, kad iš menkų detalių dėliojamas aiškus, skaudus paveikslas.
K. Sabaliauskaitė. Silva rerum.II Visiška priešingybė, bet ne mažiau skaitymo malonumo. Gražios detalių sąsajos, įdomūs veikėjų paveikslai, įtraukiantis siužetas, raiškiai atskleistas veiksmo fonas.
Jei Brūkšniukui maro pasirodė per dau, galima palyginti su G. Jean. Husaras ant stogo, gal tada savo nuomonę pakeis.
Atsakyti
Ignacy Karpowicz, Gestai. Pirmas skaitinys šiais metais, pirmas blynas, ne prisvilęs, bet be skonio. (Te neįsižeidžia Kalėdų senelis - pati prašiau biggrin.gif ) Vienišo gyvenimo tyli, "lėtinė" drama: šalti tarpasmeniniai santykiai, atsiribojimas ir susvetimėjimas... Visiems žinomos nūdienos problemos bandoma perteikti savitai, deja, iki originalumo "toli šviečia". Sakyčiau, jauno autoriaus literatūriniai ieškojimai. Ignacy Karpowicz minčių srautas šiek tiek priminė Witold Gombrowicz stilių, todėl viliuosi, neužstrigs tuose ieškojimuose.
Galbūt skaitysiu ir kitas Ignacy Karpowicz knygas. biggrin.gif
Čia http://www.satenai.lt/?p=13231 "Gestai" smarkokai sudirbti, bet tai - taip pat subjektyvios pastabos, paremtos emocijomis. Siūlyčiau atkreipti dėmesį į priešpaskutinę pastraipą. biggrin.gif

Dabar skaitau Gėlių Dievo motina - o, varge!.. doh.gif Tolerancija "visuomenės marginalijoms" čia privaloma. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2012 01 15, 13:52)

Dabar skaitau Gėlių Dievo motina - o, varge!..  doh.gif  Tolerancija "visuomenės marginalijoms" čia privalomadoh.gif

jei jau Tau "o varge".., tai visiem kitiem varge varge varge....o gal net be šansų? g.gif ...kaip supratau "dorovingiems" geriau nebandyt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2012 01 15, 14:06)
kaip supratau "dorovingiems" geriau nebandyt rolleyes.gif
Taip.
Aš labai nedorovinga. lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano šių metų pirmieji skaitiniai:

Bruni Prasske "Uždrausta meilė" - et, meilės man šioje knygoje kaip tik ir nebuvo smile.gif Skaitant visąlaik persekiojo jausmas, kad knyga rašyta vakarietės ir kaip ji besistengtų, visgi man atrodo - nelabai pavyko perteikti Irano kolorito, to islamo kultūros išskirtinumo...ir kvapai, ir spalvos, ir visas Iranas 'ne tas'', kurį pvz. galima rasti kitose, daug labiau įtikinančiose, knygose ax.gif Mane visąlaik trikdė 'vokiečių pensininkių keliaujančių į Tailandą ieškoti jaunų vyrų meilės' vaizdinys doh.gif Nors ši knyga visai ne apie tai, bet kažkodėl būtent tokia asociacija mane ir valdė...ir ta tolerancija man atrodė dirbtinė. Čia rašo, kad nėr gerbiamesnių ir labiau mylimų moterų už musulmones, ir čia žiūrėk jau piktinasi tų pačių musulmonų gyvenimo taisyklėmis. Aš jau pradėsiu diferencijuot tas 'akių serijos' knygas į parašytas vakariečių, ir parašytas žmonių, kurie augo islamo kultūroje. Vakariečių patirtis jau man pradeda atsibosti blush2.gif

Per Orlov Enquist "Asmens gydytojo viešnagė" - skaitėsi greitai, rodos ir nenuobodžiai, bet jei reiktų pasakyt galutinę išvadą - nepatiko. Nesu dorovinga, bet knygos, kuriose kalbama apie XVIII a. pab. - XIX a. pr. pastoviai bristi per tiesiogiai aprašomas ar tiesiog nujaučiamas sekso scenas, man irgi greit atsibodo. Primityvu, nebeveža, atsibooooodęęę..... Rodos ir istorinė tematika, bet čia pat suvoki, kad su žvake prie lovos nestovėjo, o perkelti savo seksualines fantazijas į bepročio karaliaus dvarą matyt labai 'išieškota', o aš esu tiesiog nesusipratėlė biggrin.gif Net ir inkvizicijos scenos negalėjo aprašyti be nupjautų ir į vežimą metamų lytinių organų, lyg šis epizodas, kai netenkama galvos, egzekucijoje yra svarbiausias...
Atsakyti