O gal padėtų aš taip pavadinčiau -emocinės bausmės-iš jūsų pusės nepainiojant į tai vyro.Kad vyrą pakeisit-netikiu...
O su dukra taip-pažeidė jūsų nustatytas taisykles-įėjo į vonią su batais ar pan.-artimiausias kelias dienas iš jūsų pusės šaltas bendravimas,jokių bendrų pramogų,kurios jai patinka,ir jai atviru tekstu apie tai pasakyti-tu mane liūdini,aš dabar blogai jaučiuos ir nenoriu su tavim bendrauti...Taip suprantu,kad daug ką veikiat kartu,yra šiltas draugiškas bendravimas.Gal sureaguos vyro dukra jei matys kad savo elgesiu pati griauna jūsų gražius santykius.
QUOTE(jurval @ 2011 12 09, 15:45)
Jis gydėsi, gėrė vaistus.. tačiau paskui pats nusprendė juos nutraukti.. dėl darbo stengiuosi jį palaikyti, tačiau jis nemoka atsiriboti nuo darbo ir gryžus namo atsipalaiduoti..
Sunku atsipalaiduoti, kai yra problemų, neimsi ir nenubrauksi taip visko lengvai uždaręs namų duris. Bet vis tiek tam tikro elgesio tai nepateisina.

QUOTE(Arival @ 2011 12 09, 14:46)
O gal padėtų aš taip pavadinčiau -emocinės bausmės-iš jūsų pusės nepainiojant į tai vyro.Kad vyrą pakeisit-netikiu...
O su dukra taip-pažeidė jūsų nustatytas taisykles-įėjo į vonią su batais ar pan.-artimiausias kelias dienas iš jūsų pusės šaltas bendravimas,jokių bendrų pramogų,kurios jai patinka,ir jai atviru tekstu apie tai pasakyti-tu mane liūdini,aš dabar blogai jaučiuos ir nenoriu su tavim bendrauti...Taip suprantu,kad daug ką veikiat kartu,yra šiltas draugiškas bendravimas.Gal sureaguos vyro dukra jei matys kad savo elgesiu pati griauna jūsų gražius santykius.
Išbandžiau ir tai.. gal tik tai užtruko ilgiau nei kelias dienas, buvau šaltesnė, mažiau bendravau.. o ji tik man atsilygino tuo pačiu.. jai tai nerūpi.. paskui pradėjo daugiau sedėti savo kambaryje, o kai vyras paklausė kodėl ji neateina pas mus pabūti, ji atsakė, kad dėl to kalta aš ir mano šaltumas.. tai vėl likau kalta... išklausiau vyro žodžius lydimus emocijų ir teko vėl apsimesti, kad nieko nenutiko..
Mergaitė per daug išlepinta savo senelių, žino visas savo teises, bet pareigų vengia, tyčia net ignoruoja..

Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2011 12 09, 14:48)
Sunku atsipalaiduoti, kai yra problemų, neimsi ir nenubrauksi taip visko lengvai uždaręs namų duris. Bet vis tiek tam tikro elgesio tai nepateisina. 

Žinau, mes dirbame kartu.. bet aš stengiuosi uždariusi darbo duris pažvelgti į gyvenimą plačiau, pamatyti gražesnių dalykų ir jais pasidžiaugti.. juk kitaip galima ir išprotėti..
Ačiū už nuoširdžius patarimus!

QUOTE(jurval @ 2011 12 09, 15:53)
Žinau, mes dirbame kartu.. bet aš stengiuosi uždariusi darbo duris pažvelgti į gyvenimą plačiau, pamatyti gražesnių dalykų ir jais pasidžiaugti.. juk kitaip galima ir išprotėti..
Manau, moterys gal kiek kitaip žiūri. Vis gi vyrai vis dar save laiko tais, kurie privalo tempti mamutą į olą - darbas jiems svarbus.

QUOTE(mylimuke @ 2011 12 09, 15:03)
Manau, moterys gal kiek kitaip žiūri. Vis gi vyrai vis dar save laiko tais, kurie privalo tempti mamutą į olą - darbas jiems svarbus. 

Jūs teisi.. vyrams tai daug svarbiau nei moterims, bet tai tikrai nepateisina jo pykcio priepuolių..

Vaiko mokslai ir laisvalaikis tegul būna tėvo ir motinos rūpestis, nesukit dėl to galvos. Bet vaikas namie privalo turėti pareigas. Jūs nesate tarnaitė, vaikas yra įgalus. Kaip aš sakau apie vyro vaiką - mano pareiga, kad jis būtų švariai aprengtas ir pavalgęs, o jo pareiga susitvarkyti paskui save. Viskas. Kalbėkit su vyru. Turit jam išaiškint, kad jūsų noras, kad ji apsikuoptų apie save nėra jos žeminimas ar dar kažkas. O jei ji nori dienom nesiprausti - lai nesiprausia, nu kam jums dėl to nervuotis?
O dėl paauglystės - kantrybės. Mūsiškis yra paauglys irgi, kartais ir grubiai pasako,o dar ir nuotaikų kaita. Aš stengiuosi nelįsti į akis.
O dėl paauglystės - kantrybės. Mūsiškis yra paauglys irgi, kartais ir grubiai pasako,o dar ir nuotaikų kaita. Aš stengiuosi nelįsti į akis.
QUOTE(jurval @ 2011 12 09, 14:45)
Nors aš neturiu vaikų, bet galiu įsivaizduoti kokia būčiau motina, niekada nesugebu pykti ilgiau nei 10 minučių.. bet kai yra beviltiška situacija, kai vaikas nereaguoja į jokias tėvo pastabas, gali atimti ir telefonus (turi net 2 ), ir kompiuterį, neleisti kurį laiką susitikti su draugėmis.. o ji pasižiūri į jo akis šaltu žvilgsniu ir pasako "nu ir?"
manau, kad jis turi parodyti vaikui, kas yra vyresnis, ko reikia klausyti ir gerbti..jei jau sudrausminai, tai laikykis įsikandęs ir ištverk bent vieną vakarą, gal tada ateis dukrytė ir atsiprašys, ko nuoširdžiai net nėra dariusi... ar aš vėl neteisi? 

Jums tai gal ir atrodo, kad cia yra beviltiska situacija, bet man neatrodo, tai ir yra tas vadinamasis sunkus vaiko paauglysteje auklejimas, apie tai ir kalba eina, kad paauglius kai kuriuos zinoma, yra labai sunku aukleti, toks ir yra tas sunkumas, reikalaujantis dideles kantrybes, meiles, reikia suprasti ja, moket ir pabart, bet jums patarciau, geriau nesikiskit i vyro ir dukros gincus ar barnius, pasistenkite buti nuosaliau, nes viskam reikia laiko, ateis diena, kai ir jai prireiks jusu pagalbos ir tik tada ateis tas supratimas, kad reikia kitaip elgtis.
Papildyta:
QUOTE(Charlize @ 2011 12 09, 15:33)
Vaiko mokslai ir laisvalaikis tegul būna tėvo ir motinos rūpestis, nesukit dėl to galvos. Bet vaikas namie privalo turėti pareigas. Jūs nesate tarnaitė, vaikas yra įgalus. Kaip aš sakau apie vyro vaiką - mano pareiga, kad jis būtų švariai aprengtas ir pavalgęs, o jo pareiga susitvarkyti paskui save. Viskas. Kalbėkit su vyru. Turit jam išaiškint, kad jūsų noras, kad ji apsikuoptų apie save nėra jos žeminimas ar dar kažkas. O jei ji nori dienom nesiprausti - lai nesiprausia, nu kam jums dėl to nervuotis?
Pritariu siai nuomonei.
QUOTE(Charlize @ 2011 12 09, 15:33)
Sutinku su Jūsų nuomone, tačiau vyras to nesupranta. Kai pasakau jam, kad aš rūpinuosi, kad jie būtų skaniai pavalgę, prikepu visokių pyragų, bandelių, čeburėkų ir t.t. noriu kad tik susitvarkytų po savęs.. pasako tik " nebedaryk nieko, mums to nereikia" .. tai aš vistiek darau.. kitaip nemoku..

Papildyta:
[quote=Giuste,2011 12 09, 15:38]
Jums tai gal ir atrodo, kad cia yra beviltiska situacija, bet man neatrodo, tai ir yra tas vadinamasis sunkus vaiko paauglysteje auklejimas, apie tai ir kalba eina, kad paauglius kai kuriuos zinoma, yra labai sunku aukleti, toks ir yra tas sunkumas, reikalaujantis dideles kantrybes, meiles, reikia suprasti ja, moket ir pabart, bet jums patarciau, geriau nesikiskit i vyro ir dukros gincus ar barnius, pasistenkite buti nuosaliau, nes viskam reikia laiko, ateis diena, kai ir jai prireiks jusu pagalbos ir tik tada ateis tas supratimas, kad reikia kitaip elgtis.
Papildyta:
Tai man nesikišti ir nesistengti visko pakeisti gera linkme? tiesiog užsimerkti? kaip ta padaryti? ..

QUOTE(Giuste @ 2011 12 09, 15:48)
Kartais geriau ir uzsimerkit, tiesiog gyvenkit savo gyvenima, ir nesistenkite vos tik izengus i seima kazka iskart keist, leiskit ivykiams teket sena vaga, ir ti retkarciais issakykit savo nuomone, tiesiog pasitelkus didele kantrybe, po truputi viska keiskit i gera, bet tam reikia laiko 

Ačiū už patarimą.. stengsiuos nebesikišti niekur.. tik man taip neramu dėl vyro, ar tai tikrai meilė, jei jis taip elgiasi su manimi..? kas bus kai ištiks didesnių problemų? kaip jis tada elgsis.. nežinau ka daryti.. vis galvoju, gal kol nevelu trauktis..

Ojėzus, jei man pasakytų, kad "negamink, mums to nereikia"... tai ir negaminčiau 
O jei rimtai, tai kažkas negerai jūsų santykiuose su vyru. Čia jau man sunku patart. Bet jei jis taip šiaušiasi dėl to vaiko, tai ir nelįskit jūs prie jo. Žinokit, man prireikė ne vienų metų, kol tai supratau. Kai jūs išmoksit tai daryt, bus lengvesnis gyvenimas ir jums, ir jūsų vyrui, ir jo vaikui.

O jei rimtai, tai kažkas negerai jūsų santykiuose su vyru. Čia jau man sunku patart. Bet jei jis taip šiaušiasi dėl to vaiko, tai ir nelįskit jūs prie jo. Žinokit, man prireikė ne vienų metų, kol tai supratau. Kai jūs išmoksit tai daryt, bus lengvesnis gyvenimas ir jums, ir jūsų vyrui, ir jo vaikui.
QUOTE(Charlize @ 2011 12 09, 15:56)
Ojėzus, jei man pasakytų, kad "negamink, mums to nereikia"... tai ir negaminčiau 

O jūs taip pat gyvenate su vyro vaiku?
Aš taip pat manau, kad jei su mūsų santykiais viskas būtų gerai, būtų lengviau.. tikriausiai kažkas ne taip.. Pastaruoju metu galvoju, kad jis mane vedė ne iš meilės.. nes po vestuvių, net nepasibaigus medaus mėnesiui viskas pasikeitė, jis tapo kitu žmogumi, šaltesnis, labiau linkęs laisvą laiką leisti prie TV, apie jausmus ir kitus dalykus kalbėtis nemėgsta, suprantu kad daugelis vyrų nemėgsta kalbėtis, bet jei to taip reikia mylimai moteriai? nejaugi taip sunku pasiklausyti ir pasikalbėti?.. net neatsimenu, kada paskutinį kartą girdėjau iš jo lūpų žodį "Myliu"..

Tikriausiai per daug čia guodžiuosi.. bet ačiū už patarimus