Įkraunama...
Įkraunama...

Pykčiai su vyru, dėl jo vaiko

Man beskaitant temą vis labiau atrodo ,kad autorė nori kad vyro dukra jos klausytų.O tai yra neįmanoma.O kam pergyventi kad nesiprausia ar ten dar kažką ne taip daro-ne tavo vaikas gi,tegu tėvai tuo rūpinasi.O dėl buities darbų-na paauglių mamos,negi jūsų vaikai taip jau noriai viską namie tvarko,ar nebūna taip,kad grįžti,randi pilną kriauklę indų ir dukrą bliaunančią dėl nelaimingos meilės ar dar ten dėl ko ( paaugliški hormonai veikia vis tik)..na nuramini savo vaiką,suplauni indus,pagamini vakarienę ir susitvarkai nedarydama iš to tragedijos...Kitą vakarą grįžti mirtinai pavargus,o vaikas geros nuotaikos-na tada viską ( išskyrus vakarienės gaminimą ) dukra padaro...nebūna gyvenime nieko įdealaus,ypač su paaugliais.
Atsakyti
QUOTE(Kliamka @ 2011 12 10, 13:03)
O man regis, dukra gauna per mažai tėvo dėmesio. Ne daiktais ar pinigais, bet tikrojo dėmesio. Ar jis su ja pasikalba, pasijuokia, paklausia kaip sekasi, ar išeina į parką, į kavinę, ar randa bendros veiklos...? Sakote, kad kai su ja užsiimate, ji būna geros nuotaikos ir sukalbama, vadinasi jai reikia dėmesio. Be to pasikeitimas šeimoje, naujas šeimos modelis irgi veikia vaiką, gal ji jaučiasi nesaugi. Dėl tvarkymosi tai pabandykit pagirti kai kažką susitvarko, būtinai reiia pastebėti ką ji gerai daro, negalima vien priekaištauti. O seneliai tai kažkoks marazmas doh.gif  Juk 14 metų vaikui nereikia kempinės išmuoluoti ir nuprausti. Vonia juk neužrakinta ir muilas namie nepaslėptas. Dėl vyro nežinau, elgesys keistas, gal.. jis gal pats galvoja, kad padarė klaidą.. g.gif
Apskritai, dukra prieš kažką protestuoja, gal bandyčiau išsiaiškinti prieš ką.

Na dėmesio kaip jau 15 metus einanti mergaitė gauna tikrai pakankamai, jai dabar daugiau rūpi susitikti su draugėmis ar išeiti į miestą su vaikinu (jau turi kokį trečia) .. žinoma, namuose daugiau girdisi barnių tarp jų, nei juoko... bet vėl, tai tik dėl to, kad mergaitei truksta auklėjimo, ji labai daug meluoja, nesimoko, nesitvarko ir t.t. to aš įtakoti negaliu, todėl ir bandau kalbėtis su vyru, kad daugiau kalbėtusi su dukra, o ne bartusi, kad elgtusi kaip su suauguse, kad skirtu jai daugiau atsakomybės ir t.t.
O, kad dukra protestuoja - nesutinku.. ji stengiasi, kai netingi.. o daugiau viska lemia įpročiai ir auklėjimo vaikystėje stoka. Jos motina su ja visiškai nebendravo kaip su mergaite, nemokė kaip tvarkytis ir save prižiūrėti. Ji galima sakyti užaugo pati.. verysad.gif todėl labai greitai ir radau su ja bendrą kalbą.. o tai kad jos tėveliai išsiskyrė ir apie tai daugiau kalba jos seneliai, nei kad ji apie tai galvoja, yra pretekstas rodyti kaprizus ir naudotis jai palankia situacija "visi mane užjauskite ir lepinkite". Ji pakankamai didelė mergaitė ir dabar jos gyvenimas daug geresnis nei buvo anksčiau, ja domimasi, jos klausomasi, jai patariama, jai padedama, ir nekalbu apie tai, kaip stengiuosi kad kuo dažniau ji mėgautusi mano kepamais pyragais ir kitais skanėstais... verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Tigris @ 2011 12 10, 11:57)
O tai kad TINGI nusiauti batus tai cia jau viskias ok?  g.gif

Oj brangioji - stiprybes ir kantrybes tau  4u.gif . Labai geras patarimas - atsiribok, nekreipk demesio. Tevo ir dukros santykiai tai ju reikalas. Dukrele jau nera mazas vaikas, paskui kuri reiktu vaikscioti ir zurzti...Na nenori ji praustis, lai nesiprausia...parups bernai - is vonios neiskrapstysit  biggrin.gif ...tiesiog akcentuok, kad bent po saves apsikuoptu...o ir vyrui toks prasymas bus suprantamesnis.

Pas mus panasi situacija. Pats vaikas tikrai geras, gerai mokosi, gatvemis nesislaisto, atsikalbineja tik retais atvejais  biggrin.gif ...na bet buityje nei pirsto neprisides  doh.gif - jeigu iseina perlipti - geriau perlips... aisku - paprasai - padaro, na bet kartais taaaaaaip norisi tos iniciatyvos...ypac kai grizti namo, namuose netvarka, vaikas prie kompo klausia kada valgyt bus  doh.gif  doh.gif  doh.gif  tada jau norisi i siena sumuryti, na bet isspaudi tos sypsenos mazdaug tiek kiek pavyksta isspausti ir eini toliau.... aciu d po saves susitvarko, pavalges lekstes issiplauna, bet tik SAVO..jeigu kriauklej dar yra koks nors puodelis, ar saukstelis, tai taip ir stovetu nejudinmamas iki pasaulio pabaigos  doh.gif  na sava vaika tai as tikrai greitai i vieta pastatyciau, o svetima.... tiek to... kas pasake, kad su pamote gyventi sunku, m?  lotuliukas.gif

Tai va.. kad bent jau moksluose ji stengtusi, juk tai tik dėl jos, visos galimybės suteiktos, nešiojamas kompiuteris, papildomi būreliai ir dailės mokykla..
Iniciatyvos ir man kartais norėtūsi, bet dėl to tikrai neverkiu, nėra ir nereikia... Manau kad tai būtų į naudą ne tik namiškiams, bet ir mergaitei ateičiai, juk iniciatyvos anmuose rodymas, noras kažkuo rūpintis ir padaryti malonias staigmenas, ugdo paaugli ir puikiai ruošia gyvenimui. Ar ne tokia moterį myli visi vyrai? o kaip auganti moteris to išmoks, jei niekas namuose to neskatins? Nesakau kad turi eiti ir plauti visų indus, tačiau išsiplauti savo puodelį ar lėkštę nėra sunku.. juolab kad aš su vyru iš darbų grįštame vėlai, būna kad tik 9 - 10 val, o grįžę turime dar gaminti maistą ir plauti indus.. O 14 metų mergaitė sėdi visą dieną prie kompiuterio ... doh.gif aš būdama tokio amžiaus jau maistą gaminau, nes mama su manimi daug bendravo ir daug mokė.. nesmerkiu mergaitės dėl to, bet norėčiau skatinti jos tobulėjimą.. tikiuosi mane suprantate teisingai smile.gif

Papildyta:
QUOTE(fainulkina @ 2011 12 10, 22:33)
Na. žinote, esate tikra standartine pamote, ieškant užpakalyje sliekų, kaip sakant. Jei jūsų vaikas taip elgtūsi, jūs tikrai čia nesiguostumėte, koks jis blogas. Na, nemiršta paaugliai dėl  tvarkos įvedimo namuose. Skirtumas tik tas, kad tikra mama sutvarkys ir tą valgį paduos, o va pamotė tikisi, akd turėdama paauglį namuose, tuo pačiu įsigys mini tarną - patarnaujantį personalą. Žodžiu, melskitės, kad jūsų vaikas nepapultu kokiai toookiai gerai pamotei į nagus ir nepasijaustų toks mylimas, kaip jūsų vyro vaikas.

Gal reikėtų užvesti naują temą "blogos pamotės"... g.gif niekas nenori tarno namuose, bet manau nei viena pamotė nenori virsti vyro namuose jo ir vaiko tarnaite!
Papildyta:
QUOTE(virga @ 2011 12 11, 08:47)
Matosi, kad Autore, nori pilnaverciu santykiu su vyru ir jo dukra. Bet, tikrai labai sunku buti gera pamote jau suaugusiai paneliai (mes irgi tokiu metu buvom suauge lotuliukas.gif ). Viena forumiete su humoru aprase paaugles "prota": Dziaukis, kad esi protinga, tokia protinga jau niekada nebusi. Jei norit gerai sutarti su mergaite, elkites su ja kaip su suaugusia. O, visus kitus auklejimo metodus palikit mergaites tevui. Kaip bebutu, savi marskiniai arciau kuno. Mergaite, skirtingai reaguos i jusu ir savo tevo tas pacias pastabas. Kitaip ir buti negali.  biggrin.gif

P.s. Beje, mano vyras irgi eina i vonios kambari su batais.  biggrin.gif

Būtent ir noriu pilnaverčių santykiu šeimoje... Suprantu, kad jai niekada nebusiu mama, todėl ir nesitikiu, kad ji manęs pilnai klausys. Šią temą ir užvedžiau ne dėl to.. bandau vyrui sakyti pastabas, duoti patarimų kaip reikia bendrauti, kaip reikia kalbėtis, ir dėl to tarp mūsų kyla barniai, tiksliau jis supyksta ant manęs... Aš stengiuosi pati pastabų mergaitei nesakyti, noriu kad vyras pats kalbėtų su dukra.
Papildyta:
QUOTE(Tigris @ 2011 12 11, 10:48)
o jej kaip piktai  smile.gif ...ir sutvarkau, ir valgi paduodu ir mini tarnu namuose net nebesitikiu  biggrin.gif  o namuose paauglys ar nepaauglys privalo prisideti prie namu ruosos...paauglyste nera liga...aij...be reikalo as cia isiveliau i diskusijas unsure.gif

Pritariu Jums, paauglystė nėra liga. Manau paauglystei didžiausią įtaką daro patys suaugusieji, nes tik jie daugiausiai apie tai kalba. Kas būtų jei namuose nuolat būtų kalbama, kad paauglystė tai tik išsigalvojimas? Taip, yra tas periodas, kai kyla hormonų audros ir nuotaikų kaitos, bet tai normalu ir reikia tik daugiau apie tai kalbėtis, atsakomybė ir pareigos neturi dingti vien dėl to, kad PAAUGLYSTĖ.
Nebereikalo čia diskutuojate, man įdomi Jūsų nuomonė smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Arival @ 2011 12 11, 14:27)
Man beskaitant temą vis labiau atrodo ,kad autorė nori kad vyro dukra jos klausytų.O tai yra neįmanoma.O kam pergyventi kad nesiprausia ar ten dar kažką ne taip daro-ne tavo vaikas gi,tegu tėvai tuo rūpinasi.O dėl buities darbų-na paauglių mamos,negi jūsų vaikai taip jau noriai viską namie tvarko,ar nebūna taip,kad grįžti,randi pilną kriauklę indų ir dukrą bliaunančią dėl nelaimingos meilės ar dar ten dėl ko ( paaugliški hormonai veikia vis tik)..na nuramini savo vaiką,suplauni indus,pagamini vakarienę ir susitvarkai nedarydama iš to tragedijos...Kitą vakarą grįžti mirtinai pavargus,o vaikas geros nuotaikos-na tada viską ( išskyrus vakarienės gaminimą ) dukra padaro...nebūna gyvenime nieko įdealaus,ypač su paaugliais.

Aš noriu, kad vyras manimi pasitikėtų ir kad tinkamai priimtų mano patarimus. Nežinau kaip to pasiekti! Matau kaip jis daro klaidas auklėdamas dukrą ir nuolat su ja elgdamasis kaip su mažu vaiku.. Tai kad jis stovi prie durų jai išeinant į mokyklą ir tikrina ar ji išsivalė dantis... doh.gif manau kad taip mergaitė ir nejaučia atsakomybės, juk tai jai turėtų rūpėti dantukai, dantų pasta ir šepetėlis visada savo vietoje ir jais yra pasirūpinta... Atrodo smulkmena, bet kai tokiu smulkmenų šimtai, ir kasdien apie vieną ar kitą dalyką diskutuojama..? namuose nuolatinė įtampa, jokios ramybės ir geros nuotaikos verysad.gif
Manau kiekvienas tėvas suprastų neišplautų indų kalną dėl svarbių priežasčių, kad ir tokių kaip Jūs parašėte, bet kaip reaguoti, kai grįšti namo po 9 val ir randi kalną indų, apsisisiavųsį šunį ir turi bėgti viską tvarkyti, gaminti maistą, o 14 metų mergina sėdi facebook'e ???? arba sėdi ant sofytės prie TV, kai paklausi "kodėl neišploviai indų, juk prašiau pasitvarkyti... ?" atsako "nu neišploviau..". blink.gif
Atsakyti
QUOTE(jurval @ 2011 12 12, 11:04)
1.Aš noriu, kad vyras manimi pasitikėtų ir kad tinkamai priimtų mano patarimus. Nežinau kaip to pasiekti!

2.Manau kiekvienas tėvas suprastų neišplautų indų kalną dėl svarbių priežasčių, kad ir tokių kaip Jūs parašėte, bet kaip reaguoti, kai grįšti namo po 9 val ir randi kalną indų, apsisisiavųsį šunį ir turi bėgti viską tvarkyti, gaminti maistą, o 14 metų mergina sėdi facebook'e ???? arba sėdi ant sofytės prie TV, kai paklausi "kodėl neišploviai indų, juk prašiau pasitvarkyti... ?" atsako "nu neišploviau..".  blink.gif

Dėl pirmo punkto-manau nereikia jam patarimų,ir nereikia to siekti,tegu jis auklėja savo vaiką kaip tik nori.
Tiesiog reikia siekti kad vaikas nekeltų jums namuose didelio diskomforto-prakaito kvapas jei nesiprausia,sujaukta virtuvė jei nesutvarko...Ir akcentuoti mano nuomone reikėtų ne tai ,kad jūs norit auklėjime vaiko dalyvauti,patarimus protingus duoti,o tai kad sakysim gyventi normaliai negalit...

O dėl antro momento-garsiai pasakau kad aš ne tarnaitė,susitepu sumuštinį ir einu teliko žiūrėti,ta prasme jokios vakarienės,o liaudis namie tai alkana...ir niekur nedingsta,suplauna tuos indus.Dar kartais reikia pasakyti kad aš ne tarnaitė,kad paskui visus tvarkyčiaus..na nežinau,man tai padeda....
Atsakyti
QUOTE(Arival @ 2011 12 12, 14:05)
O dėl antro momento-garsiai pasakau kad aš ne tarnaitė,susitepu sumuštinį ir einu teliko žiūrėti,ta prasme jokios vakarienės,o liaudis namie tai alkana...ir niekur nedingsta,suplauna tuos indus.Dar kartais reikia pasakyti kad aš ne tarnaitė,kad paskui visus tvarkyčiaus..na nežinau,man tai padeda....

Beje, labai teisingai. Jei jūs paskui vaiką nelakstysit, tai vyras turės tuos indus plaut. Gal tada ir požiūris pasikeis. Dievuliau, man kas atgal tuos metus, tai kaip trenkčiau durim ir varyčiau su draugėm į miestą. Tegul tada patys ten plauna ir gamina, gal tada labiau vertintų, nei amžiną pyragų kepėją.

Jūs ir būkit jai draugė. Tiesiog mažiau pati kreipkit dėmesį į vyro pastabas jai, jūs pati ramiau jausitės ir nesudarysit papildomos įtampos namie. Aišku, moters būdas toks, kad norisi išaiškint, kad jei dantų nevalys, tai skylutės atsiras, bet patikėkit, paauglei mažiausiai tai rūpi. Ir iš jūsų noro padaryti kažką gero, gaunasi tik didelis šnipštas. Aš jums paklodę galiu prirašyt, kaip pati taip be reikalo "rūpinausi". Užsimkit geriau Kalėdinių dovanų pakavimu - labai ramina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Arival @ 2011 12 12, 13:05)
Dėl pirmo punkto-manau nereikia jam patarimų,ir nereikia to siekti,tegu jis auklėja savo vaiką kaip tik nori.
Tiesiog reikia siekti kad vaikas nekeltų jums namuose didelio diskomforto-prakaito kvapas jei nesiprausia,sujaukta virtuvė jei nesutvarko...Ir akcentuoti mano nuomone reikėtų ne tai ,kad jūs norit auklėjime vaiko dalyvauti,patarimus protingus duoti,o tai kad sakysim gyventi normaliai negalit...

Būtent dėl to ir duodu patarimus, nes jis visiškai nebesusitvarko su dukrele.. Ji jam meluoja, o jis to nemato, o kai sužino, kyla barnis namuose.. Tai visada jam stengiuosi padėti suprasti.. kas juokingiausia, tai kai jam patarinėju jis juokiasi iš mano žodžių, o paskui netyčia nugirstu, kaip jis tuos pačius žodžius persako dukrai, kai susipyksta doh.gif tai va ir nesupratau iki šiol ką daryti...
Esu ne vieną kartą pasakiusi, kad aš jiems ne tarnaitė, kai šaldiklyje yra užšaldytų lietinių blynų ar žuvų pirštelių, tai vakarienės net nedarau, pasakau kad patys išsikeptų, juk tereikia išsitraukti iš kameros smile.gif bet turiu tokią bėdą, kad mėgstu rūpintis ir gaminti maistą, tačiau kai tai tampa rutina - pavargstu.. verysad.gif
Ačiū Jums mergaitės už patarimus ir supratimą. Myliu savo vyrą, tai tikrai jaučiu šiltus jausmus ir mergaitei.. nenoriu jiems nieko blogo, tik norėčiau ramybės ir sutarimo namuose. Tikiuosi kantrybės ir po trupu viskas susitvarkys smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Charlize @ 2011 12 12, 14:29)
Beje, labai teisingai. Jei jūs paskui vaiką nelakstysit, tai vyras turės tuos indus plaut. Gal tada ir požiūris pasikeis.  Dievuliau, man kas atgal tuos metus, tai kaip trenkčiau durim ir varyčiau su draugėm į miestą. Tegul tada patys ten plauna ir gamina, gal tada labiau vertintų, nei amžiną pyragų kepėją.

Jūs ir būkit jai draugė. Tiesiog mažiau pati kreipkit dėmesį į vyro pastabas jai, jūs pati ramiau jausitės ir nesudarysit papildomos įtampos namie. Aišku, moters būdas toks, kad norisi išaiškint, kad jei dantų nevalys, tai skylutės atsiras, bet patikėkit, paauglei mažiausiai tai rūpi. Ir iš jūsų noro padaryti kažką gero, gaunasi tik didelis šnipštas. Aš jums paklodę galiu prirašyt, kaip pati taip be reikalo "rūpinausi". Užsimkit geriau Kalėdinių dovanų pakavimu - labai ramina biggrin.gif

Tai dabar ir stengiuosi dažniau po darbo su draugėm susitikti, ar į sporto klubą nueiti, užsirašiau į masažus, tai vaikštau 2 kartus per savaitę.. tikrai padeda, jaučiuosi ramesnė ir laimingesnė smile.gif
O indų kalną tenka išsiplauti vyrui arba dukrelei.. matysim kaip bus toliau.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurval @ 2011 12 12, 15:51)
matysim kaip bus toliau..  ax.gif

Viskas bus gerai, patikėkit, jūsų situacija dar ne pati baisiausia. Kiek aprašėt, tai sakyčiau normalių normaliausia smile.gif
Atsakyti
Ojei, nu juokas man ima iš tų skambių frazių " aš ne tarnaitė" ir uodega užrietus išsidrėbimas ant sofkutės. Arba jūs vaikų neturite, arba žaidžiate šeimą tik. Ir tikrai ne kiekvienas vyras lėks indų plauti, todėl kad jo boba paprunkštavo kaip ne pilnaprotė. O jei tie indai styros kokias pvz savaites 2? Pačiai bus malonu tokiuose namuose sėdėti? O dėl tos tarnystės: esate tai kokiomis jaučiatės ir kokiomis jus laiko aplinkiniai 4u.gif
Šiaip temos autorei galiu pasakyti tai: savo vaikų neturit, dar nesusidūrėt realiai su tuo tikruoju auklėjimu tai ir sklaidotės teoriškų tiesų prisiskaičiusi. Viskas gyvenime ne taip būna paprasta kaip iš šono atrodo. Ir aplamai jūs veržiatės auklėti ne savo vaiką, ar jūs tai suvokiate? Šiaip niekada neleisčiau ne vaiko tėvui auklėti savo vaiko, analogiškai manau elgiasi ir jūsų vyras. Nesikiškite į jų reikalus. Jei vyrui reikės jūsų patarimo, pats paklaus. O jei neklausia, tai matomai jie jam nereikalingi ir jaučiasi žmogus nei šiaip nei taip, kai pradedate reguliuoti jo ir dukters santykius. Palvokite ir apie tai. O šiaip jei norite ką labai šokdinti ir auklėti, pasigimdykit savo vaiką. Tai va tada ir bus matyti ar vis dar taip šokdinti jį besinorės, kai bus ne svetimas, o jūsų ir ar tikrai taip stebuklingai " be klaidų" išauklėti jį sugebėsite.Jūs čia giriatės, kad 15 metų jau maistą gaminot, tai čia kas, rodiklis koks? Pvz aš negaminau, ir ką, nors su mama buvo santykiai ir tebėra šilti ir aiškino man viską? Spėjau dar prisigaminti, kai savo vaiką jau turiu. Nebūkite tokia kategoriška. Ne viską lemia blogas auklėjimas, kaip jūs čia įsitikinusi, yra dar ir žmogaus charakteris, galų gale pomėgiai.
Atsakyti
QUOTE(fainulkina @ 2011 12 12, 15:54)
Šiaip temos autorei galiu pasakyti tai: savo vaikų neturit, dar nesusidūrėt realiai su tuo tikruoju auklėjimu tai ir sklaidotės teoriškų tiesų prisiskaičiusi. Viskas gyvenime ne taip būna paprasta kaip iš šono atrodo.

O jūs su vyro vaiku gyvenat, ar irgi "sklaidotės teoriškų tiesų prisiskaičiusi"?
Atsakyti
QUOTE(fainulkina @ 2011 12 12, 14:54)
Ojei, nu juokas man ima iš tų skambių frazių " aš ne tarnaitė" ir uodega užrietus išsidrėbimas ant sofkutės. Arba jūs vaikų neturite, arba žaidžiate šeimą tik. Ir tikrai ne kiekvienas vyras lėks indų plauti, todėl kad jo boba paprunkštavo kaip ne pilnaprotė. O jei tie indai styros kokias pvz savaites 2? Pačiai bus malonu tokiuose namuose sėdėti? O dėl tos tarnystės: esate tai kokiomis jaučiatės ir kokiomis jus laiko aplinkiniai  4u.gif
Šiaip temos autorei galiu pasakyti tai: savo vaikų neturit, dar nesusidūrėt realiai su tuo tikruoju auklėjimu tai ir sklaidotės teoriškų tiesų prisiskaičiusi. Viskas gyvenime ne taip būna paprasta kaip iš šono atrodo. Ir aplamai jūs veržiatės auklėti ne savo vaiką, ar jūs tai suvokiate? Šiaip niekada neleisčiau ne vaiko tėvui auklėti savo vaiko, analogiškai manau elgiasi ir jūsų vyras. Nesikiškite į jų reikalus. Jei vyrui reikės jūsų patarimo, pats paklaus. O jei neklausia, tai matomai jie jam nereikalingi ir jaučiasi žmogus nei šiaip nei taip, kai pradedate reguliuoti jo ir dukters santykius. Palvokite ir apie tai. O šiaip jei norite ką labai šokdinti ir auklėti, pasigimdykit savo vaiką. Tai va tada ir bus matyti ar vis dar taip šokdinti jį besinorės, kai bus ne svetimas, o jūsų ir ar tikrai taip stebuklingai " be klaidų" išauklėti jį sugebėsite.Jūs čia giriatės, kad 15 metų jau maistą gaminot, tai čia kas, rodiklis koks? Pvz aš negaminau, ir ką, nors su mama buvo santykiai ir tebėra šilti ir aiškino man viską? Spėjau dar prisigaminti, kai savo vaiką jau turiu. Nebūkite tokia kategoriška. Ne viską lemia blogas auklėjimas, kaip jūs čia įsitikinusi, yra dar ir žmogaus charakteris, galų gale pomėgiai.

Net truksta žodžių skaitant Jūsų komentarą.. Jau dabar įsivaizduoju, kaip Jūsų šeima išlepinta. O gal Jūs neturite darbo??? tai tada suprantu, kad vien tik Jūs galite gaminti maistą, plauti indus, tvarkyti namus ir skalbti - būti namų šeimininė. Deja, šiais laikais moterys yra labiau užsiėmusios nei jų vyrai - namų ruoša, darbas, grožio procedūros, laisvalaikis. Vyrams tenka dalis namų ruošos, bet tokias moteris vyrai myli, nes jos būna gražios ir savimi pasitikinčios. O namų šeimininkės??? ilgainiui jų vyrai pradeda žavėtis veiklia ir gražia moterimi, iš to ir atsiranda pamotės wink.gif
Jei jau vyras mane vedė ir pradėjome kartu gyventi, jei aš rūpinuosi namais, kuriuose gyvenam, tai ir mano reikalas yra atmosfera namuose. Tai nėra tik judviejų santykiai, tai jau liečia ir mane, kai negaliu ramiai gyventi. Kodėl visada pamotės yra blogiausios??? jei ta pamotė vaiką myli labiau nei tikra motina, tai gal vyras su dukrele turėtų pasistengti dėl pamotės ramybės ir stengtis padaryti ją laimingą?? mano vyro dukra savaitgalio rytais net kavos mums padaro ir atneša į lovą, esu jai begalo dėkinga už tokį gerumą ir būtinai jai atsakau taip pat kokia miela smulkmenėle.. jei jau esu pamotė, tai nereiškia, kad negaliu būti artima!
Taip, giriuosi, nes sugebėjo tėvai išauginti normalią moterį.. nesakau, kad turi 15 metų vaikas pyragus kepti, bet jei nesugeba net makaronų išsivirti??? juk būna, kad mes išvažiuojam i komandiruotę visai dienai, tai ką, 15 metų vaikas negali sau lengvo užkandžio pasidaryti??
Taip, ne viską lemia blogas auklėjimas, bet mano atveju tai būtent jis daug ką ir nulėmė.. Parodykit bent vieną 15 metų mergaitę kuri savo panaudotus paketus kištų sau po pagalvę ir ten laikytų apie 2 savaites? nieko nežinot, o tik teisiat..
O dėl savų vaikų. tai labai norėčiau..tik ne viskas nuo manęs priklauso. Duok dieve, kad Jūsų vaikai būtų tikri šaunuoliai ir Jums nereikėtų raudonuoti iš gėdos kaip mano vyrui!!!! cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Charlize @ 2011 12 12, 14:54)
Viskas bus gerai, patikėkit, jūsų situacija dar ne pati baisiausia. Kiek aprašėt, tai sakyčiau normalių normaliausia smile.gif

Ačiū tau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Charlize @ 2011 12 12, 15:08)
O jūs su vyro vaiku gyvenat, ar irgi "sklaidotės teoriškų tiesų prisiskaičiusi"?

Tikrai labai įdomu, nes manau kad gyvenate su savo vaikais ir esate labai priešiškai nusiteikusi prieš pamotes ... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurval @ 2011 12 12, 14:51)
Būtent dėl to ir duodu patarimus, nes jis visiškai nebesusitvarko su dukrele.. Ji jam meluoja, o jis to nemato, o kai sužino, kyla barnis namuose.. Tai visada jam stengiuosi padėti suprasti.. kas juokingiausia, tai kai jam patarinėju jis juokiasi iš mano žodžių, o paskui netyčia nugirstu, kaip jis tuos pačius žodžius persako dukrai, kai susipyksta  doh.gif  tai va ir nesupratau iki šiol ką daryti...

Ar teisuolės minbas galvos nespaudžia? ( aš čia nepiktai,jei ką...) Va tai ką jūs aprašot ir yra procesas kai vyras auklėja vaiką,jie bendrauja ir nereikia ten lysti.Susitvarko jis su dukra,susitvarko,jei šitą pagaliau suvoksit,tai gyvenimas iškat pasidarys geresnis.Pabandytų man kas pavadovauti kaip auklėti savo vaiką ir kaip su juo bendrauti,dar ne tokį juoką pamatytų iš mano pusės smile.gif

Papildyta:
QUOTE(fainulkina @ 2011 12 12, 14:54)
Ojei, nu juokas man ima iš tų skambių frazių " aš ne tarnaitė" ir uodega užrietus išsidrėbimas ant sofkutės. Arba jūs vaikų neturite, arba žaidžiate šeimą tik. Ir tikrai ne kiekvienas vyras lėks indų plauti, todėl kad jo boba paprunkštavo kaip ne pilnaprotė. O jei tie indai styros kokias pvz savaites 2? Pačiai bus malonu tokiuose namuose sėdėti? O dėl tos tarnystės: esate tai kokiomis jaučiatės ir kokiomis jus laiko aplinkiniai  4u.gif

Nesuprantu kas čia kelia juoką...Vaikai pas mane du...Ir aš šventai įsitikinus,buities darbais aš su jais privalau dalintis.Geriausias variantas-kai maždaug per pusę.Ir tą darau.Joks vyras nelėks indų plauti,kai vaikai paaugliai šeimoje -tam jie egziistuoja.Ir net nepamenu,ar vyras yra indus plovęs,ko gero ne.Jo pareigos nauose kitos-viryklę neseniai va remontavo,na ir kiti panašūs vyriški buitiniai darbai.O indai neplauti tris dienas niekada nebuvo.
Nors Jurval atveju gal tikrai vyras greičiau indus suplautų nei dukrai lieptų..net įdomu pasidarė,kaip ten situacija susiklostytų.
Atsakyti
Jurval, Jūs - šaunuolė ir drąsuolė! Įsivaizduoju, kaip Jums dabar sunku - juk ir su "nuosavu" paaugliuku būna ganėtinai sunku. Tik klausimas, ar išsipasakojimas SM Jums padės. Nors gal, Jūs, atrodo, mokate vertinti kitų nuomones - kai kada labai kategoriškas ir neadekvačias. Visgi, jei tai nepadės, patarčiau kreiptis į psichologą ar kitą specialistą - nors kažkodėl kai SM pasiūlai tokią išeitį, temų autorės puola į isteriją. O visai be reikalo, nes tai kartais gali būti pati geriausia išeitis, pati tai išbandžiau - turėjau problemų, kurias išsprendžiau su psichologo pagalba (buvau užsisėdėjusi namuose, augindama vaikus, dirbau namuose už "mizerišką" atlyginimą, nes nedrįsdavau išsireikalauti tiek, kiek buvau verta). Patarčiau ir Jums pasieškoti tinkamo specialisto, nes reikia spręsti ne vieną, o dvi problemas - neužmirškit ir vyro depresijos, kuri, galbūt, yra net didesnė problema.
Atsakyti