Drausminti reikia protingai, nekalbu apie klaidinga drausminimą, ko jūs išvedžiojimus darot. Pvz., sugalvoja vaikai bėgioti per gatvę priešais automobilius, tai ar ne teisinga būtų bet kam juos sudrausmint ir paaiškint kad taip negalima, ar nesakytumėt ačiū kad laiku juos pastebėjo jei ten būtų jūsų vaikas. Nesiruošiu tapt jokia vertybe, nereik man patarinėt kuo tapti ir išvis apie save asmeniškai aš nekalbėjau. Vaikus visada sudrausminu jei matau, kad nesamones daro ar pavoju sau ar kitiems kelia, o didelius paauglius gatvej drausmint dar nesijaučiu tokia suaugusi.
oi cia toks maistingas mergaites amzius,as dar tikiu,kad kazkas ja dar primoko visokiu kvailysciu.neaisku kokie klasiokai yra ir draugai,o seip tai teveliui tikrai reiketu pabendrauti su psichologu

o jus turekit bendra savo kosmetika pvz vonioje, naudokites abi.. o koki brangesni tusa ar kremuka skirta jusu amziaus moteriai, pasidekit, kad akys nekliutu kur kambaryje... su mergaite daug maz viskas susitvarkys, ji linkusi su jumis bendrauti, issipasakoti, tai yra labai gerai. Va vyras jusu- vienintele problema. Kaip jis gali izeidineti vaika? Del to vaikas gal ir jauciasi neimlus (saket negabi), save nuvertina, tecio meiles tikrosios nejaucia, tada bando prie jusu "prikibti", naudoti tai ka naudojate jus, rengtis taip kaip jus- nes jus jai namuose esate vienintelis pavyzdys
Tad neieskokite problemos mergaiteje, kame reiketu manau aisku, ir tai tikrai labai nemalonus vyro pavyzdys. O kai jus turesit vaikeli, gal ir tada ji izeidines ir jus negalesit kistis???

QUOTE(jurval @ 2011 12 21, 17:53)
Su vyru neimanoma pasikalbeti be pykciu aplamai apie bet ka, kas liecia jo dukra.. nezinau kodel jis toks kategoriskas jos atzvilgiu.. galime kalbetis kad ir apie jos mokslus.. jis vistiek ras del ko ant manes supykti.. kartais man atrodo kad jis per daug sureiksmina savo mergaite.. jei kas pasako kad ji negabi (o tokia ir yra), jis supyksta, nors tas zmogus ir nelinki nieko blogo..
suprantu kad nemalonu, bet nereikia del atvirumo ir tiesos pykti.

Kazkiek pazistama situacija, nes irgi tenka bendrauti su MB dukra. Tik dziaugiuosi, kad tas bendravimas prasidejo, kai jai buvo 4 m., o ne 10+, kaip kad Jums

Mums pradzioje irgi taip buvo, neduok D pasakysi kazka apie jo dukra

Beje, kai susilaukeme bendro vaiko, labai pagerejo musu santykiai

Patarsiu kaip ir daugelis: nenuleist ranku, viskas susidelios pamazu, ir daug daug kalbetis su vyru. Nes tik jus patys viska susideliosit i lentyneles. Pradzia cia tik... veliau bus lengviau. Turbut...

QUOTE(Smilla @ 2011 12 31, 22:06)
Kazkiek pazistama situacija, nes irgi tenka bendrauti su MB dukra. Tik dziaugiuosi, kad tas bendravimas prasidejo, kai jai buvo 4 m., o ne 10+, kaip kad Jums
Pirmieji musu santykiu metai nebuvo tie rozemis kloti, turejom daug daug pykciu del vaiku. Bet... kuo toliau, tuo paprasciau. Dabar jis taip nebereaguoja, isklauso ir kas svarbiausia, isiklauso ir i mano nuomone del jo dukros.
Bet... tuo paciu jo dukra isvyko gyventi pas mama i uzsieni, matomes tik per atostogas, tai gal ir tai turejo itakos
Patarsiu kaip ir daugelis: nenuleist ranku, viskas susidelios pamazu, ir daug daug kalbetis su vyru. Nes tik jus patys viska susideliosit i lentyneles. Pradzia cia tik... veliau bus lengviau. Turbut...

Aciu uz patarimus, stengiuosi pati buti svelnesne ir supratingesne..

QUOTE(tiesiaisviesiai @ 2011 12 26, 05:05)
o jus turekit bendra savo kosmetika pvz vonioje, naudokites abi.. o koki brangesni tusa ar kremuka skirta jusu amziaus moteriai, pasidekit, kad akys nekliutu kur kambaryje... su mergaite daug maz viskas susitvarkys, ji linkusi su jumis bendrauti, issipasakoti, tai yra labai gerai. Va vyras jusu- vienintele problema. Kaip jis gali izeidineti vaika? Del to vaikas gal ir jauciasi neimlus (saket negabi), save nuvertina, tecio meiles tikrosios nejaucia, tada bando prie jusu "prikibti", naudoti tai ka naudojate jus, rengtis taip kaip jus- nes jus jai namuose esate vienintelis pavyzdys
Tad neieskokite problemos mergaiteje, kame reiketu manau aisku, ir tai tikrai labai nemalonus vyro pavyzdys. O kai jus turesit vaikeli, gal ir tada ji izeidines ir jus negalesit kistis??? 

Dėl tos bendros kosmetikos- tokrai nesutikčiau

tema prigesusi. http://www.cosmopoli...a.d?id=59479459
QUOTE(plan @ 2012 09 10, 22:38)
Pasakyta visa esmė.
Mano vyras turi dukrą 8 metų. Man pasisekė, ji jokio priešiškumo man nejaučia, bet... nežinau, kodėl, na nejaučiu aš jai nieko, va, seserų, draugių vaikai man mielesni, o ji... Jaučiu kaltę prieš vyrą, juolab, kad ir aš turiu sūnų, su kuriuo mano vyras puikiai sutaria ir bendrauja. O su jo dukra bendrauju tik "iš reikalo", galima sakyti, per prievartą, ir nieko negaliu padaryti, negaliu pasikeisti, nors daug kartų sau sakiau, kad turiu perlipti per save dėl vyro... Aišku, "užmėtykite akmenimis", bet mane supras tik tos (arba, tie), kurie tai išgyveno arba vis dar išgyvena...
jurval, ar nebijot, kad vyras tokiais pat metodais auklės ir jūsų bendrą/ -us vaikus? Nes kitaip jis turbūt nemoka, o klausyti Jūsų irgi nenori... Čia šiaip pamąstymui.
QUOTE(Radze @ 2012 09 11, 17:40)
Pasakyta visa esmė.
Mano vyras turi dukrą 8 metų. Man pasisekė, ji jokio priešiškumo man nejaučia, bet... nežinau, kodėl, na nejaučiu aš jai nieko, va, seserų, draugių vaikai man mielesni, o ji... Jaučiu kaltę prieš vyrą, juolab, kad ir aš turiu sūnų, su kuriuo mano vyras puikiai sutaria ir bendrauja. O su jo dukra bendrauju tik "iš reikalo", galima sakyti, per prievartą, ir nieko negaliu padaryti, negaliu pasikeisti, nors daug kartų sau sakiau, kad turiu perlipti per save dėl vyro... Aišku, "užmėtykite akmenimis", bet mane supras tik tos (arba, tie), kurie tai išgyveno arba vis dar išgyvena...
Nemetysiu akmenimis. Tikrai puikiai suprantu, kaip jautiesi. Cia, manau pavydas. Toks, galima sakyti nesamoningas pavydas. Nes, kiek teko pastebeti, mergaites yra teciu dukros. Vat, ir vyktsta netiesiogine konkurencija tarp dvieju moteru. Nors viena dar vaikas.
Mano ex turejo dukra, neaugino jis jos, taip tik budavo svecias ji musu namuose. Labai miela mergaite, as ja mylejau, pirkau grazius rubelius, puosiau. Ir, kai mes kartu negyvenom su jos teciu, vistiek susitikdavom su ja. Jau budama paagle ji man pasipasakodavo savo paslaptis. Bet, tada, kai ji dar buvo tokio amziaus, kaip jusu mergaite ir atsisesdavo ant keliu savo tevui(mano tuometiniam vyrui), nezinau, toks kazkoks nemalonus jausmas apimdavo. Gal, tai ir buvo pavydas?

O, patarti, tai net nezinau ka. Kaip pamilti ta mergaite? Ir ar gausis tai per prievarta? Mano nuomone tiesiog neatstumkit jos, gal laikui begant jus irgi tapsit drauges? Nes, gales jums, ne teciui atverti savo paslaptis. O, del vyro per prievarta stengtis nereikia. Vyras, jei myli moteri, myli i jos vaikus. Jei negalit, jam tuo paciu atsilyginti, tai nors pasistenkit, kad jo mergaite jaustusi jusu namuose saugi.

QUOTE(virga @ 2012 09 12, 14:07)
Nemetysiu akmenimis. Tikrai puikiai suprantu, kaip jautiesi. Cia, manau pavydas. Toks, galima sakyti nesamoningas pavydas. Nes, kiek teko pastebeti, mergaites yra teciu dukros. Vat, ir vyktsta netiesiogine konkurencija tarp dvieju moteru. Nors viena dar vaikas.
Mano ex turejo dukra, neaugino jis jos, taip tik budavo svecias ji musu namuose. Labai miela mergaite, as ja mylejau, pirkau grazius rubelius, puosiau. Ir, kai mes kartu negyvenom su jos teciu, vistiek susitikdavom su ja. Jau budama paagle ji man pasipasakodavo savo paslaptis. Bet, tada, kai ji dar buvo tokio amziaus, kaip jusu mergaite ir atsisesdavo ant keliu savo tevui(mano tuometiniam vyrui), nezinau, toks kazkoks nemalonus jausmas apimdavo. Gal, tai ir buvo pavydas?
O, patarti, tai net nezinau ka. Kaip pamilti ta mergaite? Ir ar gausis tai per prievarta? Mano nuomone tiesiog neatstumkit jos, gal laikui begant jus irgi tapsit drauges? Nes, gales jums, ne teciui atverti savo paslaptis. O, del vyro per prievarta stengtis nereikia. Vyras, jei myli moteri, myli i jos vaikus. Jei negalit, jam tuo paciu atsilyginti, tai nors pasistenkit, kad jo mergaite jaustusi jusu namuose saugi.

Ačiū už patarimus. Dabar net pagalvojau - nemanau, kad pavydžiu jai, mano vyras ir taip per daug dėmesio ir meilės man skiria

QUOTE(Radze @ 2012 09 12, 17:19)
Ačiū už patarimus. Dabar net pagalvojau - nemanau, kad pavydžiu jai, mano vyras ir taip per daug dėmesio ir meilės man skiria
Tiesiog nemiela man ta mergaitė ir tiek, net nežinau, kodėl: gal kad labai landi, na, judri tokia
Kai pagalvoju, ir taip ji gerai su manim elgiasi, bet turbūt jaučia, kas ir kaip (pvz.: kitiems ji gali tiesiogine šio žodžio prasme, ant galvos užlipti, o manęs privengia). Mano vyras su ja labai daug laiko kartu praleidžia, beveik kiekvieną savaitgalį ji pas mus, gal todėl nekaip jaučiuosi dėl savo santykių su mergaite...

Nesakau, kad tai tiesioginis pavydas. Gal, ta mergaite yra kaip gyvas priekaistas, kad jos tetis, turejo kita moteri. O, ji yra ju bendras vaikas. O, gal tiesiog jusu bio laukai nesutampa. Pav. mano vyras yra letas, ir jei aplinkiniai yra judrus, izulus tai jis irgi blogai jauciasi. Sako, net vienos seimos nariai, t.y. broliai, tevai su kai kuom is savu jaucia diskomforta. Linkiu jums rasti ta aukso viduri. Ir, dar truputi nuotaikai pakelti, zinot, kad vaikai uzauga. Uzaugs ir sita mergaite. Gal, kada nors jus busit geros drauges. Linkiu jums sito.