Įkraunama...
Įkraunama...

Išleistuvės darželyje

Tai kad už auklėjamą klasę priedai tiesą sakant nepanašūs į tokius kokie parašyti schmoll.gif Man rods gaunasi kaip papildomai tarifikuotos + 2 valandos. O jei rimtai su klase dirbi tai tas poros valandukių užmokestis dar ir į minusą sueina...skambučiams pvz. ir kt. Nuo tiesioginio darbo tokie priedai neatsiranda. Nebent privačiai ką (ir ne vieną) egzaminams ruošt. ...
Bet tema tai ne apie mokytojas, o apie darželio auklėtojas.
Tiesiog pastebėjimas.

QUOTE(MELDA @ 2006 05 21, 15:04)
juk tavo vaikas perims jo pasaulėžiūrą bent jau dalinai, vien tuo jis ypatingas.

blink.gif nu laba diena....auklėtojo pasaulėžiūrą...o tėvai tada kam? doh.gif
Papildyta:
QUOTE(staselė @ 2006 05 21, 14:07)
Stebiuosi, kad šitos mokytojos taip turtingai gyvena, kad gali net tarnaitę turėti.

Na monytė kiek supranti Ispanijoj rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(MELDA @ 2006 05 21, 14:02)
Vykęs pavyzdys, kad pardavėja, kurią matai gal vienąkart gyvenime nusipelno tokios pat pagarbos, kaip auklėtoja, kuri jį prižiūrėjo metus ar kelis, ir priglaudė ,ir paguodė, ir programas ruošė?

bet juk tai ir yra jų darbas. kaip virėjų - gaminti maistą, gydytojų - gydyti. Ir kodėl manai, kad auklėtoja tik vienąkart nusipelno pagarbos - juk sveikiname ir per Mokytojų dieną, ir per Kalėdas.
kad programas ruošė - taškus atestacijai rinko. be šito vargu ar ilgai padirbtų ugdymo įstaigoje.
aš ne verslininko žmona. aš pati verslininkė. ir puikiai žimau, kaip sunkiai ateina pinigas. kiek turiu sumoketi mokesciu, darbuotojams atlyginimu ir t.t. bet niekada darželyje nediktuoju sumos, kuri man būtų įkandama dovanoms. Labai skirtingi tėvai, labai skirtingos šeimos. ir galvoju iš savo kailio: vienas baigė keturias - išleistuvės, dovana pirmajai mokytojai... kitas darželį - dovana auklėtojai. ne, dviem auklėtojoms. ir šeimininkutei. o virėjos ką? nedirbo, nenusipelnė? kaži ką kalbėtum, jei kasdien vaikas gautų pridegusį maistą... o vedėja - juk ir jai kokia nors padėka priklauso...
o vaikas darželyje maždaug nuo 16 val. laiką leisdavo rūbinytėje. nes šeimininkutė grupę sutvarkydavo ir išeidavo namo. o grupė pavyzdinė - visas komisijas jon veda. nebegalima jos jaukti, nustatytos tvarkos keisti. todel ir skuba teveliai iki pietu miegelio arba tuoj po jo pasiimti vaikus. jei tėveliai negali, siunčia senelius, vyresniuosius vaikus mažylių paimti... tokia tad situacija, verta padėkos.
tiesa, grupėje 12 vaikų. jei jau pradėjai skaičiuoti pinigus, tai paskaičiuok, kokia ta dovanėlė išeitų dviem auklėtojom ir šeimininkutei, jei visi dvylika susimestų po 2,50 lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kliurka: 21 gegužės 2006 - 17:51

i 
O gal sugrįžkit prie tiesioginės temos a?

Ne kiekvienas dirbantis su žmonėm (ar tai būtų auklėtojas, ar mokytojas ar dar kas) jiems darydamas kažką įdomesnio mato tik taškus atestacijai. Bet tema ne apie tai, ar ne? g.gif
Atsakyti

blink.gif nu laba diena....auklėtojo pasaulėžiūrą...o tėvai tada kam? doh.gif
Papildyta:

Nu ir laba diena. Kai auklė metus pažiūrėjo mano vaiką, tai net jos sakiniais jis pradėjo kalbėti ir t.t. ,nenoriu plėstis čia, bet taip tikrai yra: vaikas žingeidus, jis klausia ir nuo atsakymų priklauso jo požiūris į tuos dalykus(DALINAI)
P.S. pati nuo temos tolokai...
Atsakyti
QUOTE(Burtininke @ 2006 05 19, 11:55)
GARBANĖ, gerai, kad pas jus tik simbolinės  blink.gif O pas mus tai - muzikiniai cenrai, televizoriai, supynės vaikams į lauką, kilimai ir pn  doh.gif Tai kainuoja ne vieną šimtelį  doh.gif

Čia tai tikra nesąmonė doh.gif
Kam dovanoti daiktus, kuriais išėję vaikai nebepasinaudos g.gif
Mes kilimus grupei pirkome pačiais pirmais metais, kai į ją atėjome - mūsų vaikai jais naudojosi 3-4 metus ax.gif
Beje, ir dabar į darželį atėjo pakankamai nagla direktorė, kuri per patį pirmą susitikimą pradėjo iš tėvelių reikalauti, kad susimestų tvorai blink.gif Tai aš tiesiai švieisiai jai pasakiau, kad tegul prašo iš tų, kurie tik pradeda eiti į darželį - ateina į lopšį, o ne iš tų, kurie išeina iš darželio ax.gif
Vienu žodžiu, tėvelių reketavimas irgi turi turėti logiką ir tam tikras ribas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2006 05 21, 13:07)
Stebiuosi, kad šitos mokytojos taip turtingai gyvena, kad gali net tarnaitę turėti. Pirmą kartą girdžiu tokį dalyką, ir dar kad tokias dovnas gautų. tai gal turi vyrus, kurie labai daug uždirba, ar kokį savo verslą. Kiek pažįstų mokytojų visos gyvena labai kukliai, nuo algos iki algos, o apie kokią prabangą kalbėti, tai net tokios minties nėra...

Atkreip demesi i tai is kur as.Taip cia jos net ir vilas prie juros turi,atostogos tai ilgos siais metais nuo 06.21 iki 09.2.....kazkelintos.Kuriose ir praleidzia vasaras del to man taip pat tenka paatostogauti.siais metais man tik i nauda,vistiek as nestuke.gif wub.gif
Atsakyti
Mes dovanojom 50 Lt čekius auklėtojoms, o šeimininkei pirkom dovanėlę už 25 Lt. Gal ir kukliai, ypač, kai pagalvoji, kad šios moterys rūpinasi tavo vaiku didesnę dalį paros ir išmoko jį ne tik bendravimo, bet ir paprasčiausių buitinių dalykų, kuriems mes, deja, dažnai nebeturim laiko per visus darbus schmoll.gif O ir atlyginimai auklėtojų yra apverktini, nebent jos turi aukštesnę kategoriją ar pan. Nežinau, kaip pas jus, bet mūsų grupėje visada sunku rasti kompromisą, po kiek Lt rinksim dovanom, nes nuomonės tėvelių būna ne tik įvairios, bet ir kraštutinės. Sutinku, jei tie, kurių pajamos mažos, o vaikų turi kelis negali duoti daug, bet dažniausiai pinigėlių gaili turtingesni cool.gif
Atsakyti
Sveikos. Radau per paieska sia tema. tai ka, mamytes, ar atsventet savo vaiku isleistuves? Tai pasipasakokit, kaip kas vyko, kam kaip?? Nes musu tai dar laukia ta lemtingoji diena smile.gif
Atsakyti
Del temos pradzios - manau 50Lt butu mazoka dovana nuo grupes per isleistuves.
Del to ar pinigais ar dovanelem, ar kuponais. Na tiesiog isivaizduoju save - jei buciau aukletoja ir kas 5tus metus isleidineciau po grupe vaiku, noretusi atsiminimo - tai gali buti nuotraukos, sumontuotas filmukas apie tuos vaikucius, bet tikrai nenoreciau prikrauti namuose visokiu nesamoniu tipo - moliniu angeliuku, varpeliu, svyturiu, kurie nei tinka interjerui nei ju panauduosi buity. Auksiniai, sidabriniai papuosalai, tai irgi labai asmeniska dovana, kaip ir kvepalai ir kosmetika. Tokius daiktus , mieliau issirinkciau pati. Pinigai - nelabai dovana, labiau atlygis.. Ir dazniausiai paskui panaudojamas belekaip. Lieka dovanu kuponas. Ir tik issirinkti kur - ar Baltu lanku ar Sarmos ar kokio Spa centro.
Na ir dar mano pamastymas - turtingi zmones dazniausiai skaicioja savo pinigus, gal del to jie ir turtingi? mirksiukas.gif
Atsakyti
Ir mes laukiam ispūdžių apie praėjusias išleistuves mirksiukas.gif
Atsakyti
Buvau pakraupusi po mūsų tėvų susirinkimo. Atrodo vaikai maži, tėvai turėtų būti šiuolaikiški, novatoriški... Tragedija. Užsakys tamsiais vinjetes su portretine vaiko foto, o kitam lape - visų kitų vaikų nuotraukėlės, dizainas - kraupus. Kam tokie dalykai gražūs???? Visų rinkliavų liūto dalis - dovanos auklėtojoms
Net svarstau kitą dukrą vesti į kitą darželį, dar taip nebuvau susibiesinus per visus darželio metus. Iš kur tokių iškasenų auklėtojų dar būna, kuriuos nuolat dejuoja, kaip joms sunku, kaip nieks nepadeda rengti šventės... Visad sakiau, pedagogus po tam tikro darbo stažo privalu izoliuoti nuo mokymo, jie tampa pavojingi visuomenei. Sorry kad aš čia taip, esu baisiai pikta cool.gif
Atsakyti
Buvo ir pas mus susirinkimas šiuo klausimu. Labiausiai papiktino, kad už savo pinigus darysim vaikams diplomus, kuriuos kaip vėliau paaiškėjo įteiks darželio direktorė lotuliukas.gif
Atsakyti