QUOTE(MELDA @ 2006 05 21, 14:02)
Vykęs pavyzdys, kad pardavėja, kurią matai gal vienąkart gyvenime nusipelno tokios pat pagarbos, kaip auklėtoja, kuri jį prižiūrėjo metus ar kelis, ir priglaudė ,ir paguodė, ir programas ruošė?
bet juk tai ir yra jų darbas. kaip virėjų - gaminti maistą, gydytojų - gydyti. Ir kodėl manai, kad auklėtoja tik vienąkart nusipelno pagarbos - juk sveikiname ir per Mokytojų dieną, ir per Kalėdas.
kad programas ruošė - taškus atestacijai rinko. be šito vargu ar ilgai padirbtų ugdymo įstaigoje.
aš ne verslininko žmona. aš pati verslininkė. ir puikiai žimau, kaip sunkiai ateina pinigas. kiek turiu sumoketi mokesciu, darbuotojams atlyginimu ir t.t. bet niekada darželyje nediktuoju sumos, kuri man būtų įkandama dovanoms. Labai skirtingi tėvai, labai skirtingos šeimos. ir galvoju iš savo kailio: vienas baigė keturias - išleistuvės, dovana pirmajai mokytojai... kitas darželį - dovana auklėtojai. ne, dviem auklėtojoms. ir šeimininkutei. o virėjos ką? nedirbo, nenusipelnė? kaži ką kalbėtum, jei kasdien vaikas gautų pridegusį maistą... o vedėja - juk ir jai kokia nors padėka priklauso...
o vaikas darželyje maždaug nuo 16 val. laiką leisdavo rūbinytėje. nes šeimininkutė grupę sutvarkydavo ir išeidavo namo. o grupė pavyzdinė - visas komisijas jon veda. nebegalima jos jaukti, nustatytos tvarkos keisti. todel ir skuba teveliai iki pietu miegelio arba tuoj po jo pasiimti vaikus. jei tėveliai negali, siunčia senelius, vyresniuosius vaikus mažylių paimti... tokia tad situacija, verta padėkos.
tiesa, grupėje 12 vaikų. jei jau pradėjai skaičiuoti pinigus, tai paskaičiuok, kokia ta dovanėlė išeitų dviem auklėtojom ir šeimininkutei, jei visi dvylika susimestų po 2,50 lt.