Įkraunama...
Įkraunama...

Išleistuvės darželyje

Na, mes specialiai išleistuvėms pinigų nerenkame schmoll.gif
Mes dar rudenį nusprendėme, kad kiekvieną mėnesį į grupės fondą įnešime po 10-15 Lt, iš kurių bus perkami reikalingi reikmenys grupei. Tačiau pasirodo mūsų auklėtojos baisiai taupios ir visų tų pinigėlių neišleido, tai mums susidarė pakankamai solidi suma per metus - apie 1800 Lt. Auklėtojos sugebėjo išleisti tik apie 700 Lt. Taip, kad likusius nusprendėme skirti išleistuvėms ax.gif
Vaikams dovanosime po vinjetę ir knygą su auklėtojų įrašais, auklėtojoms ir šeimininkutei skiriame po 100 Lt (bet dovanosime ne pinigus, o kiekvienai maždaug už tokią sumą pirksime po auksinę širdutę), darželiui dovanosime švyturį (apie 80 Lt), aišku pirksime gėles (auklėtojoms, muzikei, direktorei, virėjoms ir t.t.), na o už likusius didelį tortą ir šampano blush2.gif Vaikiško irgi ax.gif Likusias vaišes tėveliai susineš pagal norą ir galimybes ax.gif

Man asmeniškai atrodo, kad 50 Lt yra mažai - mes tiek dovanodavome per Kalėdas, bet ir tai, kad neatrodytų be ryšio dažniausiai pirkdavome čekius ("Eurokos", "Vagos", "Pegaso"...). Pinigais tikriausiai esame dovanoję tik vieną kartą g.gif
Na, o išleistuvių proga turėtų būti kažkokia atmintina dovana ax.gif Beje, galima išsisukti ir su tarpine suma tarp 50-100 Lt, tik reikia šiek tiek skirti savo laiko dovanų paieškoms ax.gif , o nelaukti, kol kažkas kažką padarys ir dar apibumbėti, kad kažką ne taip padarė ax.gif

P.S. O pūrkštaujančių tėvelių visais laikais buvo ir bus, bet tokius reikia dėti į vietą ir pasakyti, kad apie išlaidas reikėjo galvoti prieš malonumą "gaminant" vaikus blush2.gif Beje, dažniausiai pūrkštauja tie, kurie tikrai ne minimumą gauna schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(GARBANĖ @ 2006 05 18, 10:14)
  Beje, dažniausiai pūrkštauja tie, kurie tikrai ne minimumą gauna  schmoll.gif

Čia tai teisybė blink.gif Visada buvo keista girdėti , kad labiausia verkia tie, kurie daugiau gauna g.gif

Šampaniukas blink.gif Pas mus darželyje tai griežtai draudžiama, viso darželio mastu unsure.gif

Dažniausiai tėveliai organizuoja šventes kokioje nors vaikiškoje kavinėje mieste thumbup.gif
Atsakyti
Na nemanau, kad 4-5 butelius išdalinti ant 25-30 suaugusiųjų yra daug ax.gif - tai tik simboliniam tostui už vaikų sėkmę mirksiukas.gif
Draudžiama aišku visose švietimo įstaigose, bet argi visi taip jau sąžiningai visų draudimų ir laikosi blush2.gif

O dėl kavinių...mums direktorė irgi siūlė, tiksliau liepė blink.gif eiti į kavines, bet daugelis tėvelių pasakė kategoriškai, kad neis ax.gif
Nors aš pati ir galiu leisti sau eiti pasėdėti į kavinę, bet aš visada palaikau tuos tėvelius, kurie negali - smagiau kukliau, bet kad visi dalyvautų įprastoje aplinkoje ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dara @ 2006 05 17, 19:31)
O jeigu auklėtoja tik pusę metų dirbo? O jei vaikų net Motinos dienai neparuošė? O jei net pratybų knygelių, kurios buvo nupirktos, vaikai neužpildė? Per pietų miegą kavą kitoje grupėje gerdavo, o vaikai siautėdavo, grupėje nuolat vienus palikdavo, skųsti kitus išmokė.... Vis tiek dovanas dovanotumėt?
Matyt ne į tą darbovietę pataikė, arba nėra ryšio su tėvais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(GARBANĖ @ 2006 05 18, 10:14)
P.S. O pūrkštaujančių tėvelių visais laikais buvo ir bus, bet tokius reikia dėti į vietą ir pasakyti, kad apie išlaidas reikėjo galvoti prieš malonumą "gaminant" vaikus  blush2.gif 

kai irodysi, jog privaloma dovanoti dovanas asmenims, kurie uz savo darba gauna atlyginima, tai tada itrauksiu tokias islaidas planuodama trecia vaika prie butinu islaidu.
Gydytojams kysiai iki 125 lt jau iteisinti - matyt reikia iteisinti ir visiems kitiems: darzelio aukletojoms, mokytojoms, gaisrininkam, policininkams....
Cia jau yra kiekvieno zmogaus asmeninis reikalas ar jisai nori, ar mano jog aukletoja yra verta, kad isleistuviu proga gautu dovana.
Atsakyti
Mes kai lankem darza,o dabar nuline mokykloj,tai rinkom litus ir pirkom ceki "SARMOS'" lai issirenka kas jai tinka
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 05 18, 19:45)
kai irodysi, jog privaloma dovanoti dovanas asmenims, kurie uz savo darba gauna atlyginima, tai tada itrauksiu tokias islaidas planuodama trecia vaika prie butinu islaidu.
Gydytojams kysiai iki 125 lt jau iteisinti - matyt reikia iteisinti ir visiems kitiems: darzelio aukletojoms, mokytojoms, gaisrininkam, policininkams....
Cia jau yra kiekvieno zmogaus asmeninis reikalas  ar jisai nori, ar mano jog aukletoja yra verta, kad isleistuviu proga gautu dovana.

Sutinku, kad kiekvieno asmeninis reikalas, dovanoti ar ne, bet sutik, kad visiems yra malonu gauti dovanas 4u.gif - dovanas , o ne kyšius ax.gif Be to, kalba eina apie prisiminimo dovanas smile.gif

Tik nereikia vel pradėti kalbėti apie kas kiek uždirba schmoll.gif - darželių darbuotojai uždirba šiek tiek daugiau nei minimumas, taip kad nereikia apeliuoti į jų atlyginimus ax.gif
Lygiai taip pat nereikėtų ir gydytojų pinigų skaičiuoti (kalbu apie eilinius gydytojus) - kol negyveni šalia tokių žmonių, iš šono galbūt ir atrodo, kad jie milijonus varto - deja, realybė pakankamai graudi ax.gif
Atsakyti
50lt nuo visos grupės g.gif . Ir dar vokelyje doh.gif . Man būtų gėda.
Atsakyti
Mano dukra dar iš darželio neišeina šiais metais, bet kiek žinau viena grupė dovanoms renka nuo vaikučio po 20 Lt vienai auklėtojai, o išleistuves švęs sodyboje, tai dar vaišes kainuos 30 Lt mamai, tėčiui ir vaikučiui + 10 Lt jei vedies broliuką, ar sesutę.
Aš taip pat manau, kad 50 Lt yra mažai dovanai. Mespo tiek dovanojam per Kalėdas ir visada pinigėliais - tegul pačios nusiperka ko labiausiai reikia mirksiukas.gif Šeimininkutei - tiek pat kiek auklėtojom, nes labai fainas ir mielas žmogutis rolleyes.gif
O vat dėl ,,palikimo dovanos" darželiui tai nežinau.... Jau ir taip per tuos metus tėveliai suneša ne po vieną šimta litų: tai remontams, tai prekėms vaikų ugdymui ir pn. Tad aš pvz. kaip ir būčiau prieš dovaną darželiui schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Burtininke @ 2006 05 19, 09:10)

O vat dėl ,,palikimo dovanos" darželiui tai nežinau.... Jau ir taip per tuos metus tėveliai suneša ne po vieną šimta litų: tai remontams, tai prekėms vaikų ugdymui ir pn. Tad aš pvz. kaip ir būčiau prieš dovaną darželiui  schmoll.gif

Na nežinau, kaip kur ką dovanoja darželiui, bet mūsiškiame, kiek žinau, tai visokios simbolinės būna - praėjusiais metais dovanojo 12 varpelių, kad kiekvienais metais paskambintų, kad vaikams geriau sektųsi ax.gif
Mes irgi dovanosime simbolinę dovaną - švyturį ax.gif
Atsakyti
GARBANĖ, gerai, kad pas jus tik simbolinės blink.gif O pas mus tai - muzikiniai cenrai, televizoriai, supynės vaikams į lauką, kilimai ir pn doh.gif Tai kainuoja ne vieną šimtelį doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Burtininke @ 2006 05 19, 12:55)
GARBANĖ, gerai, kad pas jus tik simbolinės  blink.gif O pas mus tai - muzikiniai cenrai, televizoriai, supynės vaikams į lauką, kilimai ir pn  doh.gif Tai kainuoja ne vieną šimtelį  doh.gif

Bet visada galima senas tradicijas keisti naujomis ir tokių dovanų nebedovanoti mirksiukas.gif
Atsakyti