Įkraunama...
Įkraunama...

Biskvitas

QUOTE(meduolytee @ 2010 02 01, 23:02)
Gal kuri parekomenduotu biskvituka sokoladini, i kuri ieina sviestas, margarinas (g.b. jogurtas ar pienas)
P.s. Bandziau juodaji miska (vienas kepamiausiu) ir naujaji Asseni biskvita( su kuriuo niekaip nesusidraugauju, kazka ne taip matyt darau)

Ekonomiškas šokoladinis biskvitas:
1,5 stiklinės rūgštaus pieno. tai gali būti jogurtas, kefyras (aš darau su pasukomis, kurios lieka darant rikotą iš kefyro)
0,5 st. aliejaus
3 kiaušiniai,
2 stiklinės miltų,
3 valgomi šaukštai kakavos,
2/3 stiklinės cukraus (galima ir daugiau)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (arba 1 arb. š. kepimo miltelių ir 1 arb.š.sodos)
truputį druskos.
(Sumaišome visus sausus ingredientus, supilame skystus ingredientus į šlapius, išmaišome). Taip pagal receptą.
Aš išplaku kiaušinius su cukrumi, pilu aliejų, paplaku ir tada įmaišau visus kitus ingredientus. Aš perpjaunu į tris dalis. Reikia labai atsargiai elgtis nes jis toks mikštutis ir trapus.
Kai kada dalinu į dvi dalis ir kepu du biskvitus, kuriuos perpjaunu per pusę
Kepti apie 35-40 min. 200 C temperatūroje.

Atsakyti
QUOTE(viktute08 @ 2010 02 04, 09:38)
Ekonomiškas šokoladinis biskvitas:
1,5 stiklinės rūgštaus pieno. tai gali būti jogurtas, kefyras (aš darau su pasukomis, kurios lieka darant rikotą iš kefyro)
0,5 st. aliejaus
3 kiaušiniai,
2 stiklinės miltų,
3 valgomi šaukštai kakavos,
2/3 stiklinės cukraus (galima ir daugiau)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (arba 1 arb. š. kepimo miltelių ir 1 arb.š.sodos)
truputį druskos.
(Sumaišome visus sausus ingredientus, supilame skystus ingredientus į šlapius, išmaišome). Taip pagal receptą.
Aš išplaku kiaušinius su cukrumi, pilu aliejų, paplaku ir tada įmaišau visus kitus ingredientus. Aš perpjaunu į tris dalis. Reikia labai atsargiai elgtis nes jis toks mikštutis ir trapus.
Kai kada dalinu į dvi dalis ir kepu du biskvitus, kuriuos perpjaunu per pusę
Kepti apie 35-40 min. 200 C temperatūroje.

O kaip jus darote rikota is kefyro?Kokio diametro formoj kepate si biskvita?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *AMRI*: 04 vasario 2010 - 15:56
QUOTE(*AMRI* @ 2010 02 04, 16:53)
O kaip jus darote rikota is kefyro?Kokio diametro formoj kepate si biskvita?

Kefyro pokelį įdėti į šaldiklį, (aš darau visada iš 2 pokelių), sušaldytą išimtį iš šaldiklio, nuimti pakuotę ir įdėti į 2 sluoksnių marle išklotą kiaurasamtį ir palikti kambario temperatūroje, kol ištekės pasukos. Gaunasi masė panaši į rikotą.
Biskvitą kepu gal 23cm diametro formoje.
Atsakyti
QUOTE(viktute08 @ 2010 02 04, 17:41)
Kefyro pokelį įdėti į šaldiklį, (aš darau visada iš 2 pokelių), sušaldytą išimtį iš šaldiklio, nuimti pakuotę ir įdėti į 2 sluoksnių marle išklotą kiaurasamtį ir palikti kambario temperatūroje, kol ištekės pasukos. Gaunasi masė panaši į rikotą.
Biskvitą kepu gal 23cm diametro formoje.

Aciu.Bus greitu laiku isbandytas 4u.gif
Atsakyti
2 kiausiniai, puse stiklines cukraus, saldaus kondensuoto pieno indelis, grietines stikline, miltai+kepimo milteliai. viska ismaisom, miltu dedam kad gautusi grietines tirstumo tesla.
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
QUOTE(fragila @ 2010 02 05, 10:11)
2 kiausiniai, puse stiklines cukraus, saldaus kondensuoto pieno indelis, grietines stikline, miltai+kepimo milteliai. viska ismaisom, miltu dedam kad gautusi grietines tirstumo tesla.

Koks idomus receptas, jauciu skanus biskvitas, nes su kondensuotu.. Ir kiek kepimo milteliu ant sito kiekio reikia?
Atsakyti
Sveikos, supermamos 4u.gif
...skaičiau skaičiau, viskas labai tiksliai išdėstyta: ko? kiek? ir kaip? thumbup.gif
...bet gal pražioplinau blush2.gif, toks klausimėlis būtų - ar paruoštą kepimui biskvitą reikia dėti į įkaitintą ar į šaltą orkaitę? aciuks.gifaciuks.gifaciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(DoReNata @ 2010 06 23, 11:35)
Sveikos, supermamos  4u.gif
...skaičiau skaičiau, viskas labai tiksliai išdėstyta: ko? kiek? ir kaip?  thumbup.gif
...bet gal pražioplinau blush2.gif, toks klausimėlis būtų - ar paruoštą kepimui biskvitą reikia dėti į įkaitintą ar į šaltą orkaitę? aciuks.gifaciuks.gifaciuks.gif

Žinoma,kad į įkaitinta.Tik nereikia persistengti,nes biskvitai kepami 175-190 temp. priklausomai dar nuo orkaitės.
Atsakyti
net nezinau kurioj temoj sito paklausti... bet gal kas patars-ar visus biskvitus galima naudoti vyniotiniams? ar yr akazkurie geriausi tam dalykui? dekui 4u.gif
Atsakyti
Galima negalima lotuliukas.gif Va idedu Kursenu vyniotinio biskvito recepta
Biskvitas:4 kiaušiniai,4šaukštai cukraus,4šaukštai miltų.
trynius išplakti su cukrumi,sudėti miltus.Atskirai iki standžių putų išplakti baltymus ir sudėti į iltų masę.Atsargiai išmaišyti.Skardą patepti sviestu ir sukrėtus tešlą išlyginti.Kepti 10-15 min 200 laipsnių orkaitėje.ištraukus išversti ant cukraus pudra pabarstyto rankšluoščio ir suvynioti į volelį.Palaukti kol atvės.
Atsakyti
noriu paklausti ar is to biskvito (28 cm) gausiu 4 biskvito dalis?
visur skaiciau, kad is vienos skardos biskvito gaunamos dvi dalys..o man jie tokie milziniski atrodo biggrin.gif

bet turbut sitas pjaustomas i daugiau daliu.. 10 kiausiniu g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Justic: 15 rugpjūčio 2010 - 09:37