Įkraunama...
Įkraunama...

Biskvitas

QUOTE(linute80 @ 2009 06 01, 13:15)
Domi95,

Atleiskit už klausimą, o kaip ten su tomis kepimo temperatūromis?
Ar aš teisingai supratau, jog reikia dėti kepimo skardą su tešlą i jau įkaitusią orkaitę?  g.gif
Gal galite paaiškinti? dėkoju  4u.gif

Visus kepinius reikia deti jau i is anksto ikaitinta orkaite iki reikiamos temperaturos.
Atsakyti
Turiu klausimuką... Kokioj temperatūroj reikia kepti lakštą ruletui, kad sukant jis netrupėtų? Ar geriau dalį miltų pakeisti krakmolu? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Pigalica @ 2009 06 01, 17:41)
Turiu klausimuką... Kokioj temperatūroj reikia kepti lakštą ruletui, kad sukant jis netrupėtų? Ar geriau dalį miltų pakeisti krakmolu? mastau.gif

200C temperatūroje, miltų (galima ir su dalimi krakmolo) nedėti daugiau negu 28g vienam M dydžio kiaušiniui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pigalica @ 2009 06 01, 17:41)

QUOTE(Povila$ @ 2009 06 01, 18:52)
200C temperatūroje, miltų (galima ir su dalimi krakmolo) nedėti daugiau negu 28g vienam M dydžio kiaušiniui smile.gif

Vyniotiniui aš miltų nekeičiu krakmolu, nes noriu , kad jis nebūtų trapus, ir kad nelūžtų. O kepti prie 200C jau perdaug, nes jis susipūslės. Aš kepu 160C be ventiliatoriaus ir apie10 min, nes nors kiek ilgiau pakepus, vyniotinis sunkiau vyniosis, lūžinės. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2009 06 01, 22:08)
Vyniotiniui aš miltų nekeičiu krakmolu, nes noriu , kad jis nebūtų trapus, ir kad nelūžtų. O kepti prie 200C jau perdaug, nes jis susipūslės. Aš kepu 160C be ventiliatoriaus ir apie10 min, nes nors kiek ilgiau pakepus, vyniotinis sunkiau vyniosis, lūžinės.  bigsmile.gif

Tai nuo krakmolo jis ir būna ne toks trapus, geriau vyniojasi. O su kepimu tai labai įdomiai... blink.gif Čia jau pas jus jis beveik džiūna, 160C temperatūroje ir tik 10min, nesuprantu kaip jis ten gali iškepti g.gif Kas ten "susipūslėja" pas jus?
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 06 01, 13:27)
Visus kepinius reikia deti jau i is anksto ikaitinta orkaite iki reikiamos temperaturos.

Aciu, kad paaiskinote. Pasirodo as toookia tamsuole. Visada dedavau i salta orkaite blink.gif
Bet geriau pasitaisyti veliau, negu niekada biggrin.gif
Atsakyti
Vat todėl ir iškilo man klausimas dėl to kepimo, nes skaičiau, kad lakštą ruletui reikia kepti aukštesnėj, nei įprasta, temperatūroj, taip pat skaičiau, kad dalį miltų galima pakeisti krakmolu, nes jis priduoda lakštui lankstumo... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Pigalica @ 2009 06 02, 10:50)
Vat todėl ir iškilo man klausimas dėl to kepimo, nes skaičiau, kad lakštą ruletui reikia kepti aukštesnėj, nei įprasta, temperatūroj, taip pat skaičiau, kad dalį miltų galima pakeisti krakmolu, nes jis priduoda lakštui lankstumo... unsure.gif

drinks_cheers.gif Daugumoje receptų būtent ir nurodomas toks kepimo būdas.
Atsakyti
Noriu paklausti patarimo dėl tortinės:

apžiūrinėjau visokias "išardomas" tortines. Jau buvau pasirinkus Oetker traditional tortinės formą, bet prie kasos padėjau.. blush2.gif mat apžiūrėjau, kad tas išimamas dugnas yra na toks nelygus - prie krašto gan gilokas įlenkimas aplinkui. Tai galvoju, kaip man jame biskvitas atrodys.. su grioveliu unsure.gif Šita forma, 26 cm diametro, kainavo lygtai 25,99 lito.. o gal 26,99..

dar buvo tortinių formų po 14,99 lito.

buvo ir pyrex, atrodo 36,99 lito.. šios formos "dugnelis" gerokai išeina už tortinės šonų.. gal tai privalumas g.gif

vienžo, patarkit prašau.. kad neprikibtų, kad lygus biskvitas ir kad neapsižioplinčiau..

ačiū.

Atsakyti
As turiui klausimeli viena blush2.gif kodel man niekada nesigauna lygiai pakilę biskvitai ,visada vidurys daugiau- mažiau aukštesnis už kraštus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbanti: 02 birželio 2009 - 17:46
QUOTE(burbanti @ 2009 06 02, 19:44)
As turiui klausimeli viena  blush2.gif  kodel man niekada nesigauna lygiai pakilę biskvitai ,visada  vidurys daugiau- mažiau aukštesnis už kraštus?

kažkur Inočka yra paaiškinusi, kad taip atsitinka todėl, jog kai pilam į formą tešlą, tai taikom į skardos vidurį. Optiškai atrodo, kad tešla pasiskirstė lygiai, tačiau tešla "atsimena", kad buvo taip supilta ir jos ten vistiek daugiau per vidurį lieka..

todėl pataria supylus tešlą patrankyt skardą į stalą, kad pasiskirstytų tešla. Skaityk kelis puslapius atgal.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 06 02, 17:58)
kažkur Inočka yra paaiškinusi, kad taip atsitinka todėl, jog kai pilam į formą tešlą, tai taikom į skardos vidurį. Optiškai atrodo, kad tešla pasiskirstė lygiai, tačiau tešla "atsimena", kad buvo taip supilta ir jos ten vistiek daugiau per vidurį lieka..

todėl pataria supylus tešlą patrankyt skardą į stalą, kad pasiskirstytų tešla. Skaityk kelis puslapius atgal.

Aciuks.Nu ,matai...ir atrodo taip įdėmiai skaiciau viska ,kad ko nepraleisciau.. doh.gif
Atsakyti