Įkraunama...
Įkraunama...

Baltosios naktys Sankt Peterburge

Turizmo informacijos centre dalinami žemėlapiai ir įvairūs bukletai apie miestą nemokami. Mums labai išsamiai ir aiškiai buvo paaiškinta kaip nukeliaut iki "Spas na krovi". Pakeliui užmatom "Valgyklą Nr.5" . taip juokingai skamba, sugalvojam užeit apsižvalgyt kas ir kaip. Na ir pasilikom pavalgyt. Belaukiant eilėje mus ėmė kalbint toks tamsaus gymio, kostiumuotas ir aukso žiedais žieduotas vyras. pakalbėjom, libanietis, dabar gyvenantis Rusijoje ir biznį čia darantis. O jau akimis šaudo , o jau gražbyliauja , tiesiog žvilgsniu moteris nurenginėja lotuliukas.gif
Su mumis jam nieko neišdegė. Tačiau pakabino rusę, tiesiog per keliolika minučių. Labai įdomu buvo stebėt tą įvykį. O kaip jis jai asistavo , net pasikvietė kažką iš darbuotojų , kad stalą papildomai nuvalytų. Eina sau doh.gif
Nors ir valgykla mums pasitaikė, bet pavalgėm normalius vadinamus dienos pietus.Sriuba, antras su kokiu nori garnyru ir daržovėm, gėrimas ir t.t kainavo apie 13 litų .Sotu, skanu , nebrangu , turint galvoje kad valgėm miesto centre.
Pasisotinusios daug geresnės nuotaikos pasiekėm "Spas na krovi".
Šalia įspūdinga tvora
user posted image
aplinkui vyksta remontas
user posted image
Šioje šventykloje 308 mozaikiniai paveiklslai
user posted image
vidaus interjere vyrauja itališkas marmuras,Rusijos akmenys, bronza, sidabras ir daugiau kaip 7000 m2 mozaikos
user posted image
apžiūrėjom ją tik iš išorės
user posted image
užteko ir to
user posted image
Papildyta:
Vakarėjo, pamažu artėjo šventės "Purpurinės burės" pradžia.
Įspūdis toks, kad visi gyventojai išėjo į miestą. Žmonių masė žiauri. Kaip ir visur , daug girtų, įžūliai besielgiančių jaunų žmonių. Ir visiškas milicijos , dabar jau ir jie tampa policija, abejingumas.
Tačiau daug ir tokių , kurie džiaugiasi ir švenčia. Visi išsipūstę, moterys apsiavusios batais žudikais, atrodo, jeigu nebūtų įsikibusios į parankes savo palydovams, ant kojų neišsilaikytų.
Įspūdingiausias šventės akcentas, žinoma, fejerverkai. Buvo tokių ,kokių pas mus neteko matyt. ne vienas milijonas buvo paleistas į orą. Jų nuotarukomis ir baigiu šį reportažą
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Pasigrožėję fejerverkais išjudėjom namų pusėn. Kol pavyko ištrukt iš miesto, nes daug kur buvo užtverta ir kamščiai didžiausi, atėjo 2 valanda nakties. Tuo metu prasidėjo miesto valymo darbai. Kad ryte vėl visi pamatytų neapšnerkštą ir patrauklų miestą.
Išleidę rublius per naktį dirbančiame prekybos centre,visi tiesiog nulužom. Nejautėm nei duobėto kelio , nieko. Atsipeikėjom tik pasienyje. Bet ir čia mums sekėsi , nes pasieniečiai išsirinko vieną lagaminą ir jį patikrino. Viskas tvarkoje buvo jame. Bet būna ir taip , kad tikrina kiekvieno lagaminą. Čia jau kaip kam sekasi.

Ačiū visiems kas skaitėt. smagu buvo prisimint tas kelias vasaros dienas. Artėjančių švenčių proga visiems linkiu niekad neišsigydyt šios kelioniu manijos ligos. juk tai taip veža thumbup.gif
Atsakyti
ačiū už fotoreportažą 4u.gif labai smagiai skaičiau ir žiūrėjau. tikiuosi kada nors irgi apsilankyti ir savom akim pamatyti visą šį grožį.
Atsakyti
Aciu uz fotoreportaza - malonus prisiminimai uzpludo wub.gif .
Atsakyti
taip noriu aplankyti si miesta, susizavejau juo dar is mamos pasakojimu, ji labai graziai apie ji atsiliepia... blush2.gif o dar paskaicius si reportaza 4u.gif
tikiu, aplankysim ji thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renaciukea: 28 gruodžio 2011 - 20:24
Ačiū už tokį gražų, nuotaikingą reportažą 4u.gif. Su malonumu perskaičiau ir jungiuosi prie svajojančių pamatyti viską gyvai rolleyes.gif.
Atsakyti
labai idomus ir grazus reportazas,ACIU ,PITERYJE TAIP IR NETEKO KOLKAS MAN PABUVOTI,BET LENINGRADE pirma karta esu buvusi pries 30 metu kai buvau pati tik 9 metu,giliais sovietiniais laikais,vaziavau su tevais su savo ziguliuku viska puikiai atsimenu kelione buvo nereali.Laikas bega greitai ir dabar jau mano pacios atzalai 9 m. o vyras mano ne lietuvis, bet labai svajoja pamatyti Peterburga! Toks klausimas butu kur jus gyvenot koks tai hotelis,kokios ten kainos ,kadangi ziuriu kad kelione reikia organizuoti man paciai tai pradejau rinkti visa info;manau kad vaziuotume 2012 per baltasias naktis.Zodziu mano ideja yra kolkas tokia skristi i Piteri,kelionei prideti kuo daugiau sarmo ,ty gyventi rusiskam hotelyje, valgyti valgyklose,jei ten dar tokiu like,vazinetis su autobusais,metro ir traukiniu nuvykti iki maskvos ir tada jau atgal namo su lektuvu.manau didziausia beda yra vizos reikia issiaiskinti kokia butu ju gavimo procedura;o dar turiu labai labai didele svajone nuvesti savo turistus i Bolshoj ir Mariinsky teatrus,bet cia siurprizas,bet kur ieskoti bilietu jei kas nors ka nors zinot visa info viskas mane labai labai domina thumbup.gif !!!
Atsakyti
QUOTE(LTL8787 @ 2011 12 21, 15:31)

Ačiū visiems kas skaitėt. smagu buvo prisimint tas kelias vasaros dienas. Artėjančių švenčių proga visiems linkiu niekad neišsigydyt šios kelioniu manijos ligos. juk tai taip veža thumbup.gif

Puikus reportažas, ačiū 4u.gif Kai atšils, trauksiu per Peterburgą ir už jo, nes dabar čia laikinai gyvenu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerilė: 04 vasario 2012 - 21:16
Labai grazus fotoreportazas smile.gif Sena svajone ten nuvykti smile.gif O sitoks issamus pasakojimas dar padidino nora smile.gif
Atsakyti
Labai, tiesiog labai labai wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif tiek vaizdai nuostabus, tiek autores mokejimas pasakoti.
Atsakyti
Labai istoriskai idomus miestas 4u.gif
Atsakyti
Palyginus koki as maciau si miesta,pries daugeli metu,tai matyti,jog labai pasikeites. smile.gif
Atsakyti