Įkraunama...
Įkraunama...

Lenkija - apsipirkime pigiau, 25 tema

QUOTE(inetukas12 @ 2012 01 12, 08:36)
paskaitinėjau ir taip keista pasidarė... važinėjam į PL jau tris metus ir, kaip jau kažkas sakė, apsimokėjo važiuoti net tada, kai zlotas buvo 0,90... o ir nereikia skaičiuoti, kad tik mėsa turi atpirkti kurą... juk perki visko bendrai ir tada atsiperka... skaičiuoju taip - ten išleidžiu apie 600-700lt. čia jau pasiskaičiavai, kad vis tai kainuotų apie 1400lt... tai vat ir gaunasi tas sutaupymas... be to sukaištu gerą pusdienį, per kurį ir namie gal nieko nenuveikčiau, o nereikia trintis milžiniškose eilėse Maximoj vos ne kasdien begaudant nuolaidas ar perkant pakainuotą vištieną... be to, važiuojam ne vieni, trijų šeimų atstovai važiuoja, kad kuras į tris dalis dalintųsi, o dar ir kitiems kažko po truputį parvežam :)pamačius, kiek ten lietuvių, tikria supranti ,kad visiems apsimoka važiuoti, kurie moka nusipirkti maisto ilgesniam laikui ir kurie patys gamina...  4u.gif
dėl užpilamų košių - yra ten Nestle košyčių, bet mano pupa nevalgo užpilamų... tik namines...

Ką galima pirkti, kad tiek sutaupytum? Niekada neperkam visos kiaulės todėl lyginti negaliu, bet jei perki Lietuvoj normalius jogurtus tai ir Lenkijoj gali sutaupyti tik dėl kurso, jei antis guodį Sanitekse (dabar Promo) kainavo po 10,99LT, o Tesco 10,99 PLN (gal ir 11,99 - tiksliai neatsimenu), tai apsimoka dėl to važiuoti? Su kruopom lygiai tas pats - kokybiško, švarios nėra labai didelis skirtumas. Žinoma, jei lygini sviestą su margarinu tada taip labai pigiai gaunasi.
Kažkada aš pasibaisėjau kai Kauflande žmonės perka "aliejų" (5L ar 10L didžiuliai buteliai) ir skaičiuoja kainą, nes Lietuvoj litro be 9Lt nepaimtų. Taip jiems labai "apsimoka", kai Lietuvoj bando pirkti gerą produktą, o lenkuose tinka bet kas.
Aš į Lenkiją darbo reikalais važinėju jau ar ne 10m, todėl apsiperkant net kuro nereiktų skaičiuoti, bet kadangi bandom maitintis kokybiškai (pvz. žuvį Kaune galima pirkti tik Vilijampolės turguj - kad būtų šviežia) tai ir Lenkijoj žiūrim tokio pačio maisto - na nerandu aš tokių skirtumų dėl, kurių apsimokėtų gaišti pusdienį.
Dėl sauskelnių (jų kainų nežiūriu nei čia, nei ten), baldų, statybinių ... apsimoka važiuoti, nes kai didesnė rinka didesnis ir pasirinkimas.
Atsakyti
QUOTE(raganiukste30 @ 2012 01 12, 12:56)
Sveikos,gal zinote kur Lenkijoje didziausios bazes kur butu galima urmu drabuziu uzsipirkti? ir gal zinote kaip ten su muitine - koki didziausia kieki leistu prasivezti?

http://maximuscenter.pl/
Atsakyti
Siulau kurtis atskira tema - "Mums neapsimoka apsipirkti Lenkijoje"

Kam bus aktualu - apsisvies joje.

O sioje temoje dalinames info, kuri akivaizdziai rodo, kad sutaupome pinigelius laisvalaikiui, pramogoms, malonumams. Ir tikrai nesam antrarusiai, ir neperkam optima linijos lygio prekiu... Lenkijoje (didzioji dauguma, drisciau speti)
Atsakyti
QUOTE(vasarė @ 2012 01 12, 12:41)

O sioje temoje dalinames info, kuri akivaizdziai rodo, kad sutaupome pinigelius laisvalaikiui, pramogoms, malonumams. Ir tikrai nesam antrarusiai, ir neperkam optima linijos lygio prekiu... Lenkijoje (didzioji dauguma, drisciau speti)

Tai aš to ir klausiu, ką perkat (be mėsos), kad sutaupot tokias sumas? Nes kiek aš pavyzdžių (na kad ir neseniai postas arba Dvaro pienas arba pieno gėrimas - na kaip kitaip pienas iš miltelių vadinasi) matau tai nerandu aš tų 50% na bent 30% 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2012 01 12, 12:54)
Tai aš to ir klausiu, ką perkat (be mėsos), kad sutaupot tokias sumas? Nes kiek aš pavyzdžių (na kad ir neseniai postas arba Dvaro pienas arba pieno gėrimas - na kaip kitaip pienas iš miltelių vadinasi) matau tai nerandu aš tų 50% na bent 30%  4u.gif

Susitaupo ant visko, ant aliejaus, ant gerimu, nes pas mus mineralinis kainuoja 2l apie 3-4lt kai ten kainuoja iki 1 zl tongue.gif
Skalbimo milteliai db imkim, mes turim problematiska vaiko ora, ziaurus dermatitas, tad mes perkam Pl nealergizuojancius miltelius 3l 10zl, jus man parodykit kur LT nusipirkti uz tokia kaina? cool.gif nueikit bet kur kurtik alergiskiems zmonems ten 3lt 60-100lt doh.gif ir naudojam ilgai, ir tikrai geri milteliai, kazkada baiogesi jie man, patikekit kiek vaikas nakty kasesi nuo kitu doh.gif
Miltai, makaronai 1kg 2zl ir tikrai isvirus nesigauna kose kaip maximoj pigiausiu nusipirkus, o buna geltoni grazus cieli makaronai, majonezas helmans, alyvuogiu aliejus, viskas viskas ten pigiau, vaistai.
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2012 01 12, 12:54)
Tai aš to ir klausiu, ką perkat (be mėsos), kad sutaupot tokias sumas? Nes kiek aš pavyzdžių (na kad ir neseniai postas arba Dvaro pienas arba pieno gėrimas - na kaip kitaip pienas iš miltelių vadinasi) matau tai nerandu aš tų 50% na bent 30%  4u.gif

neperku naturalaus pieno, nes daugiausiai naudojame kepiniams ir pan, todel surugimui saldytuve laikyti tikrai neapsimoka. Todel lietuvoj UHT pienas man kainuoja apie 3.60 ten 1.45. Skirtumas 2.15 Lt. nuo 12 vnt, ko uztenka mazdaug menesiui lieka apie 26 litai sutaupyti. Milteliai, krakmoliniai jogurtai ir t.t. manes nejaudina visiskai. Nes zalioji ekologija galima tik savo darze ir tvarte. Sita tema nediskutuoju lotuliukas.gif

Lietuvoj nevazinejam po kelis prekybos centrus. visada viska perkam viename. Lenkijoje pervaziuojame 3. Nes toks tikslas - apsipirkimas is pagrindu - menesiui laiko.

Pvz mama siandien parejo apkaledojus puse rajono: iki pirko svogunus, nes ten akcija, bulves is vieno ukininko, morkas is kito ukininko, pieno produktu vienam kioskely, duonos - kitame. Tai nedirbant, pasivaiksciot ir sveikatai i nauda - zinoma. Bet tik ne dirbanciam zmogui, arba kaip mes, kad gyvenantiems uz miesto. Buvo laikas, kai vykdavom i Urma. Bet siutas paeme, kad prekes is lenkijos pasidare pagrindas kritus zlotui, tai ko gi patiems nenusipirkti is pirmu ranku, o ne moketi dar smulkiesiems verslininkams is savo kisenes.
Atsakyti
QUOTE(vasarė @ 2012 01 12, 13:14)
Buvo laikas, kai vykdavom i Urma. Bet siutas paeme, kad prekes is lenkijos pasidare pagrindas kritus zlotui, tai ko gi patiems nenusipirkti is pirmu ranku, o ne moketi dar smulkiesiems verslininkams is savo kisenes.

Snd buvau Urme, viskas ten is Lenkijos lotuliukas.gif Pieno produktai tik PL, nes PL pakuotes ir suriai viskas. Buvo vieno ukininko pienas, atsaldytas, tai galiojimas iki snd doh.gif
Atsakyti
Labas rytas . senesnėj temoj kažkuri mergina minejo , kad OBI būna daug sėklų . Gal kuri neseniai buvusi matė , ar jau prasidėjo sėklų sezonas , nes anksčiau nebuvo jų (sėklų ) daug. Ačiū atsakysenčioms 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2012 01 12, 13:54)

Matot, Mia, Sanitex(arba Promo-nu neiprantu as prie to varianto blush2.gif ) nevisiems prieinamas, t.y. jis skirtas apsipirkti zmonems, turintiems kortele. O kortele isduodama tik zmonems, turintiems imone(UAB, verslo liudijima, individualia veikla ir pan.). Prekes ten pagrinde is Lenkijos, skirtos perpardavineti maziems prekiautojams, na kokiai kaimiskai parduotuvelei, kad nusipirkus preke is Sanitexo, uzsidejus antkaini, preke lentynoje nebutu didesne, nei kokioj Maximoj. Ir pirkti reikia didesni kieki(ka ir Lenkijoj daro).Toks yra principas.
Stai jus ir as turim tas Sanitexo korteles, pats Sanitexas mums po nosim(ir Vilniuj yra, ir Kaune, net Klaipedoj), pasilyginam kainas ir suprantam, kad mudviem apsipirkti Lenkijoj maisto kol kas neapsimoka. Kol kas. O stai kiti zmones tokiu korteliu neturi, vadinasi, nueje i Sanitexa jie pamatytu tokias pacias kainas, kaip Maximoj, vadinasi, kad viskas atsipirktu jiems tikrai geriausia apsiprekinti Lenkijoj. drinks_cheers.gif
Labai apsimoka ten pirkti vaistus ir maisto papildus drinks_cheers.gif Bet cia tiems, kas juos naudoja. Mes kai nenaudoja, tai vaistai mums neaktualu. Tuo tarpu mano kaimyne(nedirbanti, polaisve moteriske) kas savaite is Vilniaus lekia i Lenkija, parsiveza pilna masinane maisto, o...vaistu. Ir ji gyvena is to: jei nera kokiu svarbiu vaistu, kuriems reiktu grieztu daktaru receptu, tai pas ja galima nusipirkti 30 proc. pigiau-ir mums gerai, ir ji is to gyvena drinks_cheers.gif )
Visokios sauskelnes, higienos priemones ten pigesnes, kas augina vaikus-tikrai apsimoka drinks_cheers.gif

Ranka prie sirdies pridejusi pasakysiu, kad buvau jau apsisprendusi savaitgali vaziuoti i Lenkija, gal cia bandos jausmas suveike, kol nepradejau skaiciuoti kuro/laiko sanaudu ir to, ko man is tiesu reikia(juk nepirksiu as sauskelniu, jei man ju nereikia biggrin.gif ).
Atsakyti
Sveikos mes si sestadieni vaziuosim apsipirkt ,vyras buvo nuvaziaves apsiziuret sake viskas labai pigu ,centai palyginus su Lietuvos kainom thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vasarė @ 2012 01 12, 13:41)

Paskaitinejau.Tikrai, koks skirtumas kas ir del ko vaziuoja i Lenkija.
Kiekvieno pasirinkimas. Pvz mes su vyru vaziuojam kaip i "medziokle": vistik kitoks asortimentas ir pasirinkimas.
H&M kartais pataikau nusipirkti koki drabuzi,kurio nera LT ir siaip vasar per koki parka nacionalini pervaziuojam- tiesiog gyvenimo atrakcija smile.gif Karts nuo karto. Ypac ziema
Atsakyti
vaistai db imkim, Zyrtec tabletes, jos kainuoja 40lt pakuote, lenkijoj jos kainuoja 20lt, tai man jau PL nuvaziavus uz LT kaina gaunasi 2 pakuotes, Flamaved tabletes nuo kosulio, pakuote LT su akcija apie 10lt kainuoja, ten be akcijos kainuoja 5zl doh.gif Cutivate tepalas, kuris LT kainuoja 20lt ten kainuoja 11zl. Netgi KT ten pigiau thumbup.gif Vaistai i nosi Glazolin, LT kainuoja 6lt, ten kainuoja 3zl, nu tai kur nepigiau? cia jau zl kaina ziurint, o dar pavertus juos i lt isvis kapeikos gaunasi , tai ne pas mus stebuklu salis, susirgus vaikui nueini i vaistine be 100lt neiseisi, ten 100lt isleidus, vaikai sirgti mano gali 3 men biggrin.gif
Pirkau trikotazine patalyne vaikiska, mokejau 30zl visas rinkinukas, Urme tokia pati 70lt identiska doh.gif
paskutini karta kai buvau Pl pirkau Gouda suri, as laikau ji pakankamai kokybisku, LT jo kaina apie 20lt kg, ten pirkau uz 10zl/kg, tai paskaiciavus viska, tikrai susitaupo, plius keiti 300lt gauni beveik 400zl biggrin.gif tai jau tau vertimas galima sakyti nueina ant kuro, jeigu jau taip nori biggrin.gif
Atsakyti