QUOTE(inetukas12 @ 2012 01 12, 08:36)
paskaitinėjau ir taip keista pasidarė... važinėjam į PL jau tris metus ir, kaip jau kažkas sakė, apsimokėjo važiuoti net tada, kai zlotas buvo 0,90... o ir nereikia skaičiuoti, kad tik mėsa turi atpirkti kurą... juk perki visko bendrai ir tada atsiperka... skaičiuoju taip - ten išleidžiu apie 600-700lt. čia jau pasiskaičiavai, kad vis tai kainuotų apie 1400lt... tai vat ir gaunasi tas sutaupymas... be to sukaištu gerą pusdienį, per kurį ir namie gal nieko nenuveikčiau, o nereikia trintis milžiniškose eilėse Maximoj vos ne kasdien begaudant nuolaidas ar perkant pakainuotą vištieną... be to, važiuojam ne vieni, trijų šeimų atstovai važiuoja, kad kuras į tris dalis dalintųsi, o dar ir kitiems kažko po truputį parvežam :)pamačius, kiek ten lietuvių, tikria supranti ,kad visiems apsimoka važiuoti, kurie moka nusipirkti maisto ilgesniam laikui ir kurie patys gamina...
dėl užpilamų košių - yra ten Nestle košyčių, bet mano pupa nevalgo užpilamų... tik namines...

dėl užpilamų košių - yra ten Nestle košyčių, bet mano pupa nevalgo užpilamų... tik namines...
Ką galima pirkti, kad tiek sutaupytum? Niekada neperkam visos kiaulės todėl lyginti negaliu, bet jei perki Lietuvoj normalius jogurtus tai ir Lenkijoj gali sutaupyti tik dėl kurso, jei antis guodį Sanitekse (dabar Promo) kainavo po 10,99LT, o Tesco 10,99 PLN (gal ir 11,99 - tiksliai neatsimenu), tai apsimoka dėl to važiuoti? Su kruopom lygiai tas pats - kokybiško, švarios nėra labai didelis skirtumas. Žinoma, jei lygini sviestą su margarinu tada taip labai pigiai gaunasi.
Kažkada aš pasibaisėjau kai Kauflande žmonės perka "aliejų" (5L ar 10L didžiuliai buteliai) ir skaičiuoja kainą, nes Lietuvoj litro be 9Lt nepaimtų. Taip jiems labai "apsimoka", kai Lietuvoj bando pirkti gerą produktą, o lenkuose tinka bet kas.
Aš į Lenkiją darbo reikalais važinėju jau ar ne 10m, todėl apsiperkant net kuro nereiktų skaičiuoti, bet kadangi bandom maitintis kokybiškai (pvz. žuvį Kaune galima pirkti tik Vilijampolės turguj - kad būtų šviežia) tai ir Lenkijoj žiūrim tokio pačio maisto - na nerandu aš tokių skirtumų dėl, kurių apsimokėtų gaišti pusdienį.
Dėl sauskelnių (jų kainų nežiūriu nei čia, nei ten), baldų, statybinių ... apsimoka važiuoti, nes kai didesnė rinka didesnis ir pasirinkimas.