Įkraunama...
Įkraunama...

Bulimija & Anoreksija

QUOTE(lemouriukas @ 2012 03 01, 00:43)
Norėjau paklausti kiek kainuoja koncultacija ir gydymas VSC? Ar yra jų internetinis puslapis? Jei taip, gal galit kuri įmesti, ieškau ir niekur nerandu.

Labas, o kas tau nutiko? 4u.gif
Konsultacija su siuntimu nemokama, be siuntimo 42 Lt. Gydymas nemokamas, jei drausta soc. draudimu, kiek žinau. Registratūros tel. 2625979. Internetinis puslapis neatsidaro, gal atnaujinama info.
Čia info apie VSC: info apie VSC
Atsakyti
QUOTE(tta @ 2012 03 02, 12:06)
Labas, o kas tau nutiko? 4u.gif
Konsultacija su siuntimu nemokama, be siuntimo 42 Lt. Gydymas nemokamas, jei drausta soc. draudimu, kiek žinau. Registratūros tel. 2625979. Internetinis puslapis neatsidaro, gal atnaujinama info.
Čia info apie VSC: info apie VSC

Ačiū labai 4u.gif
Sergu jau daugiau kaip metai, bulimija. Vis skaitinėjau forumą ir nusprendžiau kad viskas, nebegaliu. Stengiausi pati bet nepavyko, didžiausias pasiekimas sumažinti vėmimo skaičių nuo 25 iki 3-5 kartų per dieną... Bet nesugebu nustot. doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lemouriukas: 03 kovo 2012 - 01:38
QUOTE(lemouriukas @ 2012 03 03, 03:35)
Ačiū labai 4u.gif
Sergu jau daugiau kaip metai, bulimija. Vis skaitinėjau forumą ir nusprendžiau kad viskas, nebegaliu. Stengiausi pati bet nepavyko, didžiausias pasiekimas sumažinti vėmimo skaičių nuo 25 iki 3-5 kartų per dieną... Bet nesugebu nustot.  doh.gif  verysad.gif

Saunuole, lemouriukas, kad nusprendei kreiptis, nes v toks skaicius atrodo bauginanciai, atleisk unsure.gif
Atsakyti
Žinau, man pačiai baisu kaip galėjau taip nusirist, dabar džiaugiuosi kad bent stipriai sumažinau tą skaičių, o kai mama merdėjo ir mirė (vasarą), tom dienom iš vis nevėmiau. Vyliausi kad pasveikau, bet tai buvo laikina.
Atsakyti
sweikos 4u.gif

Atsiprasau, jeigu isiterpiau i jusu diskusijas, taciau uzejau visai netycia ir kuo toliau skaitydama, tuo labiau mane sudomino jusu visu istorijos. as nesu liekna, ir niekada tokia nebuva. esu stamboka, jusu akimis manau prilygintumet storai kiaulei ar visam begemotui.... vs neturiu - nebent jei juos iskaitymum, kai per 2 metus bandziau tai daryti iki 10x. as valios dietom neturiu, vemti ar badauti valios taip pat neturiu, taciau turiu valia valgyt sociai ir daug doh.gif na, ne apie mane.....

visu pirma, atleiskite man, taciau ar galite paaiskinti, kodel yra toks poreikis prisivalgyti, kad paskui reiketu vemti, kai tai yra labai nemalonu ir skausminga? ar po vemimu nesuprastejo jusu dantu, plauku, odos spalva, bukle? cia tik tiek mano smalsumui patenkinti blush2.gif

as suprantu is dalies jus: NORAS TURETI GRAZIAS FORMAS, taciau:
ar niekada nesate susimasciusios, kokios buvot pries liga ir siuo metu ligos eigoje? as manau, kad tai buvo mielos moterys, paneles, kurios visada buvo su sypsena, malonaus bendravimo, pakyletos 4u.gif taciau ar jus pacios nepastebit, kad jus "kenkiat" ne tik aplinkiniams, bet ir sau? juk tokie vs priveda prie blogos nuotaikos, pastoviai jus aplanko niurios mintys, islenda nerimas, baimes, blogi prisiminimai? ar jus matote savo bendravima su kitais aplinkiniais zmonemis? -> jis saltas, siurkstus. (aisku, galbut samoningai to ir nedarote).

ar nesijauciate laimingos pavalgiusios? taip? tai buna pasitenkinimo minutes wub.gif juk paprasciau butu valgyti reguliariai, negu persivalgyt - isivemti, persivalgyt - isivemti, persivalgyt - isivemti?

antra, tokie valgymai priveda prie tokios nuotaikos, juk nepakankamas maisto kiekis silpnina imuniteta, prasideda psichologines bedos, vs, kompleksai, susilpneja NERVU SISTEMA, kurios pasekoje, nesijauciate laimingos, nes jusu pasamoneje jau nevalingai yra uzfiksuojami nukrypimai nuo normos, nes smegenys nebesugeba toliau normaliai mastyt...

as suprantu, visos jus skirtingos, su savo istorijom, taciau cia uzburtas ratas unsure.gif bijot priaugti svorio, tai prisivalgiusios vemiate - kadangi issivemete - nieko tokio, jeigu dar karta pavalgysit, nes vistiek issivemsite doh.gif schmoll.gif tai darydamos, jus kenkiat organizmui, kuris galiausiai susilpnina nervus, ir toki "nekalta" vs skatina progresuoti i gilesne duobe.

as jusu vietoj, kurios turit vs jungciausi i bureli ir uzsibrezciau tiksla - lentele:
susirasykit kas dalyvaujate programoje ir pildykite, ka valget ir kiek, vemete ar badavote. ir taip kiekviena diena ar bent i savaite karta fiksuokite savo visu pasiekimus (tarpusavyje). ar nepaprasciau butu nenuklysti, kai gali pabarti kita smile.gif sulaukti pagyrimo del savaites siekio?

atsiprasau uz isikisima, taciau jusu istorijos mane sujaudino mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kietutė: 04 kovo 2012 - 00:08
QUOTE(Kietutė @ 2012 03 04, 01:05)
sweikos  4u.gif

Atsiprasau, jeigu isiterpiau i jusu diskusijas, taciau uzejau visai netycia ir kuo toliau skaitydama, tuo labiau mane sudomino jusu visu istorijos. as nesu liekna, ir niekada tokia nebuva. esu ...

Sveika,
labai teisingai kalbate ir rašote, bet matosi, kad apie šią ligą mažai žinote. Jei įdomu paskaitytkite truputėli mokslinės informacijos (kad ir internete) ir suprasite kaip kas yra, kaip baisiai yra jaučiamasi sergant ir, kad jau nebelabai beišeina savęs suvaldyti... todėl ir vadinama nervine bulimija. Tam reikia nežmoniškų pastangų ir ypatingai stipraus palaikymo ir šalies.
Visą tai žinau, nes jau 5 metai kaip ja sergu (su maždaug metų pertrauka, tačiau su nuklydimais), o dabar bandau vėl išbristi smile.gif Tikiu, kad pavyks.
Atsakyti
QUOTE(Karelija @ 2012 03 04, 12:40)
Sveika,
labai teisingai kalbate ir rašote, bet matosi, kad apie šią ligą mažai žinote. Jei įdomu paskaitytkite truputėli mokslinės informacijos (kad ir internete) ir suprasite kaip kas yra, kaip baisiai yra jaučiamasi sergant ir, kad jau nebelabai beišeina savęs suvaldyti... todėl ir vadinama nervine bulimija. Tam reikia nežmoniškų pastangų ir ypatingai stipraus palaikymo ir šalies.
Visą tai žinau, nes jau 5 metai kaip ja sergu (su maždaug metų pertrauka, tačiau su nuklydimais), o dabar bandau vėl išbristi smile.gif Tikiu, kad pavyks.

sendien 95 dienos kai nevemiau... jauciuosi zimiai geriau... bet sendien po 95 dienu ivyko dar vienas stebuklas... sendien suvalgytas pirmas snikeriukas su cikoriju kava po kurio nebuvo jokio kaltes jausmo schmoll.gif net maziausio saves grauzimo... tai antras laiptelis i gera ...
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif Sorriukas, negaliu neikisti savo trigrasio blush2.gif

QUOTE(Kietutė @ 2012 03 03, 23:05)

O dabar, brangioji, isgerk puse buteliuko ricinos ir neik i tualeta, kai pamatysi pasekmes ant grindu, paskaityk savo morala, ir suprasi, kad sie procesai VIENODAI nesustabdomi. Matyt, truksta jums ziniu 4u.gif As visai nepiktai tik norejau, kad aiskus palyginimas butu. Visoms kuo didziausios sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(midnightlady @ 2012 03 04, 13:25)
sendien 95 dienos kai nevemiau... jauciuosi zimiai geriau... bet sendien po 95 dienu ivyko dar vienas stebuklas... sendien suvalgytas pirmas snikeriukas su cikoriju kava po kurio nebuvo jokio kaltes jausmo schmoll.gif  net maziausio saves grauzimo... tai antras laiptelis i gera ...

Be galo džiaugiuosi už Jus!!! bigsmile.gif 4u.gif
Laukiu ir aš savo antrojo laiptelio... smile.gif
Atsakyti
lemouriuk, visų pirma nuoširdžiai užjaučiu Tave dėl mamos netekties console.gif Laikykis ir stiprybės Tau. Tačiau, ką padarysi, bet gyvenimas eina toliau, kreipkis nedelsdama į VSC ir neleisk ligai pasiglemžti gražiausių Tavo gyvenimo metų. Tavo mama juk norėtų, kad Tu būtum laiminga... Sėkmės!
Beje, ar turi Ch. Fairburn knygą apie nuolatinį persivalgymą? Ją galima iš neto atsisiųsti.
QUOTE(Karelija @ 2012 03 04, 10:40)

Žinoma, kad pavyks! O į VSC kreipeisi ar kaip kitaip gydaisi?
QUOTE(midnightlady @ 2012 03 04, 12:25)
sendien suvalgytas pirmas snikeriukas su cikoriju kava po kurio nebuvo jokio kaltes jausmo schmoll.gif 

Šaunu thumbup.gif

Kietute, kadangi nesergi valgymo sutrikimu, vargu ar suprasi iki galo šio pobūdžio ligas. Ir esmė ne noras turėti gražias formas, kaip tu rašai, o BAIMĖ nutukti, kurią valios pagalba neįmanoma įveikti. O tas pasiūlymas fiksuoti pasiekimus - juk tai tik dar labiau skatins mitybos ribojimą, čia paleidžiamasis ligos mechanizmas doh.gif

Aš vis dar niekaip nesusiimu, savaitgalį turėjom svečių, saldumynų lauktuvėms atvežė, viską suvalgiau, sporto srity apatija. Bandžiau pasakyt artimiesiems, kad įtariu turinti VS, tai išgirdau nesąmonė, mažiau valgyk ir viskas bus OK. Net mano šeimos gydytoja siūlo kreiptis į psichoterapeutus, o ne VSC. Na reikia kažkaip susiimti.
Atsakyti
mergaites.. uzklydau i sia tema ne del to, kad pati kankinciausi uzburtame rate. vis paskaitinedavau Jusu pokalbius, mastydavau apie tai, kodel Jusu gyvenimuose prasidejo TAI. ir mano gyvenime TAI galejo prasideti, nes esu perfekcioniste, megstanti ritualus, kontrole, skaiciavima, tobuluma.. bet kazkaip atsilaikiau.

esu jaunas zmogus, 24 metu mergaite/mergina/moteris. pries keleta metu mano artimiausios drauges kovojo su VS. atrodo, sekmingai. taciau as taip ir likau apmastymuose, kaip butu galima kuo labiau suprasti Jus, kaip Jums padeti..

pries pora metu rasiau straipsnius i delfi ivairiomis "psicho" temomis... manes paprase parasyti kazka apie valgymo sutrikimus. tuomet galvojau, kaip pazvelgti i sia problema labai labai giliai.

noriu Jusu paklausti - ar tame mano straipsnyje yra tiesos? kur as klydau? kurias vietas skaitydamos jauciates, jog tai apie Jus..? straipsnis buvo skeltas i 3 dalis. komentarai dziugino - atrode, jog pavyko visuomenei pasakyti, jog tai nera "zaidimas", "issidirbinejimas".

pakomentuokite, prasau. pazerkite kritikos. kas teisinga, kas ne? ka papildytumete...? ka paneigtumete?

1 dalis
2 dalis
3 dalis
Atsakyti
QUOTE(tta @ 2012 03 05, 09:30)
Žinoma, kad pavyks! O į VSC kreipeisi ar kaip kitaip gydaisi?

Pati, tik pati + stiprus palaikymas iš artimiausio žmogaus. Aišku padeda ir atsiradusi baimė, nes su sveikata turiu problemų...
Atsakyti