Tokius ir tempia, nes tokia toji harmonija. Susiranda kas tempia ir nesidrasko, nes o kam, gi žino, kad nereikia, ir taip bus gerai. Jei kita tempia, jai tai tinka ir patinka. O tas negėrimo ir nerūkimo sureikšminimas moterų akimis tikrai keistas. Kalbant apie saikingus momentus. Ar tai taip svarbu, kad nerūko, visiškai nevartoja alkoholio, jei dar ir nedirba? Anokia čia svajonė.
Papildyta:
Leksa, dabar jau vartai. Rašei apie visišką nieko nelankymą. Tai visai kas kita, kai kažką lanko. Nemokamai, nebrangiai, bet lanko. Kalbant apie lygį, tai tikėtis, kad nemokamai = labai geras lygis, tai tiesiog tikėti ir nesukti dėl to galvos, yra užimtumas ir tai jau gerai.
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 06 15, 11:58)
Leksa, dabar jau vartai. Rašei apie visišką nieko nelankymą. Tai visai kas kita, kai kažką lanko. Nemokamai, nebrangiai, bet lanko. Kalbant apie lygį, tai tikėtis, kad nemokamai = labai geras lygis, tai tiesiog tikėti ir nesukti dėl to galvos, yra užimtumas ir tai jau gerai.
jei as nenoriu is savo vaiko padaryti krepsininko ar dailininko, tai kame beda? Juolab, kad ir pats to nenori. Nori zaist su vaikais, nori piest, tai blogai? vistiek turiu per prievarta stengtis, kad krepsininku taptu? Ar dar geriau - uz rankos ir i muzikos mokykla, nori ar ne, ne mano reikalas. As ji mat lavint turiu, bus jis man antras Mocertas, jei ne tai dirzu i sikna ir ramu. Bent tada as gera mama/globeja skaitysiuosi, nes jei nemokami bureliai, tai neverta vaiko augint, atimt ji reikia! Gi siiiiiiitokia skriauda vaikui! Tragedija. Kaip mane zeme sitokia nesioja

O idomumo delei, kiek savo laikais mokiausi su labai gerai besimokanciais, tai jie nei vienas jokio burelio nelanke ir sunkeliais nenuejo.
Ai, galit pradet aiskint: kiti laikai, Lenino mokymas.....
Leksa, ne apie tai gi kalba. Persūdai. Kalba ėjo apie visišką nieko nelankymą. O kad nenuėjo šunkeliais, tai gerai, bet tie, kurie lankė, ne tik nenuėjo šunkeliais, bet ir daugiau pasiekė gyvenime, na tie, kurie ar lankė ar nelankė ir nuėjo šunkeliais nesiskaito. Visiškai nieko nelankęs vaikas prieš lankiusį, net įvairią saviveiklą - tai skirtingi vaikai.
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 06 15, 12:16)
Leksa, ne apie tai gi kalba. Persūdai. Kalba ėjo apie visišką nieko nelankymą. O kad nenuėjo šunkeliais, tai gerai, bet tie, kurie lankė, ne tik nenuėjo šunkeliais, bet ir daugiau pasiekė gyvenime, na tie, kurie ar lankė ar nelankė ir nuėjo šunkeliais nesiskaito. Visiškai nieko nelankęs vaikas prieš lankiusį, net įvairią saviveiklą - tai skirtingi vaikai.
nesutinku. Ir vertinu savo bendraamzius, kam jau gerokia per 30.
Yra kurie lanke sunkeliais nuejo. Is nelankiusiu klasiokiu ar siaip pazistamu nei viena.
Tai prie ko čia tie šunkeliai? Ar jais nuėjo tik dėl to, kad kažką lankė vaikystėje
, ar dėl asmeninių savybių? Rašau apie kitus dalykus.
Papildyta:
Taip paskaičius, tai gali susidaryti įspūdis, kad lavinimas yra grėsmė ir reikšmingas pagrindas ateities blogybėms. Kad jei žmogus vaikystėje papildomai kažką lankė, tai patenka į rizikos grupę
O tie, kurie nieko nelankė, tik tie apsaugoti nuo grėsmės.

Papildyta:
Taip paskaičius, tai gali susidaryti įspūdis, kad lavinimas yra grėsmė ir reikšmingas pagrindas ateities blogybėms. Kad jei žmogus vaikystėje papildomai kažką lankė, tai patenka į rizikos grupę

tai jus cia persudet. Nei mokami, nei nemokami bureliai, nei bureliu nelankymas negarantuoja puikios karjeros ir nebutinai daro itaka tolesniam vaiko gyvenimui.
Ir juo labiau nesamone "Visiskai nieko nelankes vaikas pries lankiusi, net ivairia saviveikla - tai skirtingi vaikai". Kuo jau jie skirtingi? Vieni geresni ir protingesni, o kiti neklauzados ir durniukai?
Ir juo labiau nesamone "Visiskai nieko nelankes vaikas pries lankiusi, net ivairia saviveikla - tai skirtingi vaikai". Kuo jau jie skirtingi? Vieni geresni ir protingesni, o kiti neklauzados ir durniukai?
Gali ir garantuoti, ir užtikrinti. Va kaip gali.
Grįžtant prie temos, vyras, neleidžiantis ir nesuteikiantis galimybės savo vaikams lavintis, nors jie to norėtų, nes ir taip bus gerai, arba taip galvos, kad papildoma veikla yra grėsmė šunkeliams, nevertas dėmesio. O jei ir moteriai tas pats galvoj, tai abu vienas kitam labai tinkami, pakeliui.

QUOTE(Subjektyvi @ 2014 06 15, 13:14)
Gali ir garantuoti, ir užtikrinti. Va kaip gali.
Grįžtant prie temos, vyras, neleidžiantis ir nesuteikiantis galimybės savo vaikams lavintis, nors jie to norėtų, nes ir taip bus gerai, arba taip galvos, kad papildoma veikla yra grėsmė šunkeliams, nevertas dėmesio. O jei ir moteriai tas pats galvoj, tai abu vienas kitam labai tinkami, pakeliui.

kad cia ne joks grizimas prie temos

Bet tema ir apie tai, kaip moteris jaučiasi, kai vyras uždirba gerookai mažiau. Kaip jai jaustis? Na o kaip dar jai jaustis? Jau pati formuluotė byloja, omeny, kad nekaip. Tai į tai ir susiveda visi tie punktai.
-jei vyro alga 4000, o mano 5000, tai as jauciuosi puikiai, o vyras gal prastai, cia jo reikia klaust.
-jei vyro alga 2000, o mano 4000, bet mums uztenka, tai irgi jauciuosi puikiai, o del jo savijautos, velgi i ji reikia kreiptis.
- jei vyro alga 500 arba nulis, o mano 5000, tai as esu pikta, kad pati turiu ji, vaika ir namus islaikyt, net jei pinigu netruksta (ir man neidomu kaip jis jauciasi). Nebent tai yra laikina, tada nepykstu, gi visiems gali pasitaikyti ir darbo netekt ir but nuzemintiems pareigose ar pan.
- jei vyro alga 1000, mano 2000, bet mums nepakanka, daug ko turim atsisakyt, ribot save,tai irgi pykstu (ir koks mano reikalas, kaip jis jauciasi). Bet nepykstu, jei tai laikina ir matau, kad jis iesko galimybiu uzdirbt daugiau, o tai tik laikinas sunkumas. Tada net nesureiksminu saves ir savo algos dydzio.
Va ir skirtumas.
-jei vyro alga 2000, o mano 4000, bet mums uztenka, tai irgi jauciuosi puikiai, o del jo savijautos, velgi i ji reikia kreiptis.
- jei vyro alga 500 arba nulis, o mano 5000, tai as esu pikta, kad pati turiu ji, vaika ir namus islaikyt, net jei pinigu netruksta (ir man neidomu kaip jis jauciasi). Nebent tai yra laikina, tada nepykstu, gi visiems gali pasitaikyti ir darbo netekt ir but nuzemintiems pareigose ar pan.
- jei vyro alga 1000, mano 2000, bet mums nepakanka, daug ko turim atsisakyt, ribot save,tai irgi pykstu (ir koks mano reikalas, kaip jis jauciasi). Bet nepykstu, jei tai laikina ir matau, kad jis iesko galimybiu uzdirbt daugiau, o tai tik laikinas sunkumas. Tada net nesureiksminu saves ir savo algos dydzio.
Va ir skirtumas.
Tai tema apie tuos du paskutinius punktus. Ir kai tai visai nelaikina. Ir jam gerai. Apie tai ir diskusijos.
Tuomet mano manymu, kalta ir pati moteris. Juk dar pries santuoka turejo pazinti vyra tiek, kad suprasti ar jo svajone bus nuosavo namo statymas ar mintys, kaip socialini busta "susiveikt"(ir ne tik, bet ambicijos zmoniu matosi). Ir jei mate, kad tas antras varijantas, bet vistiek su juo gyveno ir 4 vaikus pagimde visa nasta tampdama, tai kokie tada dar priekaistai per tiek metu vyrui? Jam gerai, zmona-arklys viskuo rupinosi, jam nereikejo, tai kodel staiga jam turi reiket? Tuomet galima pasvarstyti ar ne geriau issiskirti ir, kad ir mazycius alimentus prisiteisti. Vis lengviau bus, kad ir dalis namu ruosos darbu atkris. Sakysit, ale taigi ji ta vyra myyyyli! Na ir kas? Juk jis ja nelabai, tai kam gyvent su zmogumi, kuris taves nemyli, kuris mato kaip plesaisi po kelis darbus, o pats sedi ant sofkutes su alaus buteliu ir vakariens laukia?
Moters pasirinkimas gyvent su tokiu ar ne.
Moters pasirinkimas gyvent su tokiu ar ne.