Įkraunama...
Įkraunama...

Kai vyras uždirba mažiau, gerokai

QUOTE(Subjektyvi @ 2014 06 15, 11:53)
<...>

Tiesą sakant džiaugiuosi, kad mūsų mokykloje nėra uniformų, nes taip sprendžia bendruomenė, mokyklos administracija atsižvelgia į bendruomenės nuomonę. Tad tėvams daug paprasčiau gyventi, galima taupiau suktis su įvairove.

as tai labai dziaugiuosi, kad pas mus mokykloj uniforma mano nuomone pigiau: nes darzelyje, kai nebuvo uniformu drabuziams tikrai daugiau nei 300 isleidau: vien tik dzinsu ( ne paciu pigiausiu iki skyliu keliuose 3 vnt "sudarke" o salia dzemperiai ir ne du--trys ir kad grazu butu ir kad deretu.. eina sau. + tie patys golfai, pedkelnes, kojines etc..

o cia: uniforma (na mokejau brangiai 300 bet cia mano klaida, nes netyriau kainu ir laikui spaudziant pagal pati pirma skelbima siuvausi irnesakyk.gif realiai kaip kalbejau su kitom mamom dauguma apie 200 uz nauja mokejo ) na ir 3 golfai +2 marskiniai. sakykim 100. viskas. grazus kasdien, uniforma kitiems metams liks. Na dar po kitu gal jau naujos reikes, bet tikrai po metu kasdienio nesiojimo, sakyciau net labai gerai atrodo.

taip vertinant uniforma pigiau sakyciau ir nelieka to a la "lenktyniavimo" graziau/ dar graziau apsirenges.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 06 15, 16:11)
Tuomet mano manymu, kalta ir pati moteris.

Tradicinė Sm'iška išvada - kas bebūtų, kalta moteris biggrin.gif

Apie vaikų lavinimą ir būrelius - nežinau, kiek yra vaikų, kurie iš tiesų NIEKUO nesidomi, neturi absoliučiai JOKIŲ gabumų ar pomėgių. Manau, čia jau labiau tėvų nenoras, atmazkės (leisti pingius dėl vaiko, gaišti laiką vežiojant), o ne vaiko nenoras. Juolab, vaikas nebandęs, gali ir nežinoti, kad jam patiks - panašiai kaip neragavęs braškių nežino mėgsta jis jas ar ne. Neturiu omenyej besaikio vaiko vežiojimo, bet prisidenginėti "vaiko nenoru" ir niekur neleisti - man atrodo neteisinga vaiko atžvilgiu.

Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2014 06 15, 13:07)
jei as nenoriu is savo vaiko padaryti krepsininko ar dailininko, tai kame beda?

Būreliai tam ir skirti, kad neruošia profesionalų (tam yra spec. mokyklos ir dar ne kiekvieną priima), bet plečia akiratį, ugdo visapusiškai, lavina. Mokymasis muzikos pvz., labai lavina tam tikrus smegenų centrus, kurie atsakingi už daugelį kitų sričių. Šokis ar jodinėjimas gerina laikyseną, koordinaciją, ir t.t.
O užsienio kalbų mokymasis?Jjuk senai įrodyta, kad kalboms imliausi ir geriausiai jas įsavina būtent vaikai, suaugismes -jau daug sunkiau.
nemanau, kad tikslinga vaiką užversti būreliais, bet visai nevesti..? Man atrodo labai liūdnai.

Leksa, šiaip įdomu. Ką jūsų vaikas matęs, kiek platus jo akiratis? Į būrelius, rašėte, kaip ir nevaikšto. Matęs pasaulio, keliavęs? Moka elgtis restorane? O klasikinės muzikos koncerte? Galėtų savarankiškai susikalbėti užsienyje? Ar mėgsta pramogų parkus-karstykles medžiuose? Ar turi stalo žaidimų, knygų?
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 06 15, 20:36)

Leksa, šiaip įdomu. Ką jūsų vaikas matęs, kiek platus jo akiratis?
1.Į būrelius, rašėte, kaip ir nevaikšto.
2.Matęs pasaulio, keliavęs? 
3.Moka elgtis restorane?
4.O klasikinės muzikos koncerte?
5.Galėtų savarankiškai  susikalbėti užsienyje?
6.Ar mėgsta pramogų parkus-karstykles medžiuose? 
7.Ar turi stalo žaidimų, knygų?

1.nerasiau, kad nevaiksto. Rasiau, kad lanko krepsini ir daile. Tai cia per prastai? Tipo nevaiksto skaitosi, nes mokykloj jie ir dar nemokami? Nu idomiai g.gif
2.tiek kiek galimybes leido - mates l.daug Lietuvos, didele dali Lenkijos. Sia vasara gal ir Piteri pamatys, bus matyt.
3.tikrai taip biggrin.gif
4.nebuvom, toli mum. Dar kada nuvaziuosim. O ir kazin ar visi Lietuvos 10-meciai taip jau buve. Bet klasikine muzika musu namuose nuolat skamba, nes as ja megstu. O ypac opera.
5.Angliskai kalba tikrai gerai. Dar Lenkijoj irgi neblogai pakalba. Rusiskai padekot moka ir pasisveikint biggrin.gif Bet 2 kalbom susikalbet gali. Normalu ar mazai?
6.Buvom, nepatiko. Gal po metu kitu dar karta nuvaziuosim, bet dabar yra ka veikt ir be tu parku.
7.turi ir zaidimu ir ypac daug knygu. Pati su juo daug skaitau, kad ir apie dinozaurus ar vilkus. Ir dazniausiai ne vaikiska literatura.

Bet nereikia pamirst, kad jis pas mus dar tik pora metu, jei jau zadat pult kokia as bloga globeja ir kaip neispruseli laukini auginu. Jei gyventu pas savo bio tevus, tai visai nieko nematytu ir neturetu, tik nuolat akis uzsipylusius gimdytojus matytu, kurie dienos nuo vakaro neskira.
Tai gal nera jau taip blogai jam pas mane? Ar visgi atimt is manes reiketu g.gif

Atsakyti
Juolab, vaikas nebandęs, gali ir nežinoti, kad jam patiks - panašiai kaip neragavęs braškių nežino mėgsta jis jas ar ne.

bet jei vaikui patinka lakstyt paskui kamuoli, jei jis taip pasirinko pats, tai vistiek reikia tempt uz rankos, kad ir i muzikos mokykla, nes gal ir ten patiks? Nors jis tokio noro neisreiske? Dzin tada tas kamuolys, gal busi gabus muzikas? Na, ka as zinau... man tai nepriimtina. Pasiulyt lankyt kazka visad galima, bet, kad versti tai nelabai gerai, vien, kad vaiko talentais isitikint.
O tie, kurie visai nieko nelanko, gal pvz. daug namie mokosi? Gal jiems to pakanka? O gal kieme turi savo kokia krepsinio komanda sukure? O gal isbande daugmaz viska ir niekas nepatiko? Gi imanoma.
Atsakyti
Karra, o man atrodo, kad uniforma tik kaip papildomos išlaidos ax.gif Juk vis tiek reikia normalių rūbų po pamokų, vis tiek reikia tų tavo minėtų džinsų, megztukų, normalios aprangos vien uniforma gyvas nebus. O kai nėra uniformų, tai sueina visi rūbai. Jų tikrai nereikia tiek daug ir labai brangių.

Be to labai dažnai uniformos nepraktiškos, prastokų medžiagų, žiemą šalta, kitu metu karšta. O dar gi reikia valyti ar skalbti, kitais atvejais tik valyti, kas kainuoja ne taip ir mažai. O su normaliais rūbais galima išvengti įvairių nepatogumų. Galų gale jie skalbiami skalbyklėje, neprivaloma valyti valykloje. V.ž. manyčiau neveltui pas mus dauguma nepalaiko uniformų idėjos, nors kasmet klausiama klasės tėvų komiteto atstovų nuomonė.
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2014 06 15, 19:50)
as tai labai dziaugiuosi, kad pas mus mokykloj uniforma  mano nuomone pigiau:  nes darzelyje, kai nebuvo uniformu drabuziams tikrai daugiau nei 300 isleidau:  vien tik dzinsu ( ne paciu pigiausiu iki skyliu keliuose 3 vnt "sudarke"

o jus pagalvokit, kiek reiketu uniformu, jei tokios butu buve darzelyje? (gerai, kad tai nerealu)Kiek tada reiketu uniforminiu kelniu ir bliuskuciu prikt? Kiek kelniu tada sudarkytu....

Tradicinė Sm'iška išvada - kas bebūtų, kalta moteris  biggrin.gif

kalta ne vien moteris, kalta ir moteris pati.
Juk jei as matau, kad mano isrinktasis pastoviai isgerineja, suprantu, kad turi problemu su alkoholiu, bet "ai, po vestuviu pasikeis" ir vistiek uz jo isteku, gyvenu su tuo alkoholiku ir pagimdau jam 5 vaikus, tai negi cia visai nera mano kaltes? Juk pati toki pasirinkau, maciau koks yra, gyvenau taip ir toliau vaikus gimdziau.

Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 06 15, 21:57)

Tai gal nera jau taip blogai jam pas mane? Ar visgi atimt is manes reiketu  g.gif

Man tiesiog buvo įdomu, kaip trijų asmenų šeima, išgyvenanti už 2000 lt/mėn, gali pakeliauti, pirkti vaikui stalo žaidimus (kurie nepigūs), pramogauti, visapusiškai lavinti vaiką ir kt. bigsmile.gif

QUOTE(Terroriste @ 2014 06 16, 12:15)
kalta ne vien moteris, kalta ir moteris pati.
Juk jei as matau, kad mano isrinktasis pastoviai isgerineja, suprantu, kad turi problemu su alkoholiu, bet "ai, po vestuviu pasikeis" ir vistiek uz jo isteku, gyvenu su tuo alkoholiku ir pagimdau jam 5 vaikus, tai negi cia  visai nera mano kaltes? Juk pati toki pasirinkau, maciau koks yra, gyvenau taip ir toliau vaikus gimdziau.

O ar galima pamatyti, tarkime, dvidešimties metų jaunuolyje, kiek jis uždirbs būdamas trisdešimties ir ar moteriškei to pakaks? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 06 16, 10:03)
Be to labai dažnai uniformos nepraktiškos, prastokų medžiagų, žiemą šalta, kitu metu karšta.

drinks_cheers.gif O dar ir teplios.. doh.gif
Jei būtų mano valia, naikinčiau uniformas.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 06 16, 11:37)
*Man tiesiog buvo įdomu, kaip trijų  asmenų šeima, išgyvenanti už 2000 lt/mėn, gali pakeliauti, pirkti vaikui stalo žaidimus (kurie nepigūs), pramogauti, visapusiškai lavinti vaiką ir kt.  bigsmile.gif
**O ar galima pamatyti, tarkime, dvidešimties metų jaunuolyje, kiek jis uždirbs būdamas trisdešimties ir ar moteriškei to pakaks? biggrin.gif

* tai gal neperka kiekviena menesi zaidimu? Tai gal keliones skaiciuojamos ne prie kiekvieno menesio biudzeto. Tarkim vidutiniskai 11 menesiu gyvena uz 2000, o 1 menesi uz kokius 5000.
Bent jau mes keliones visai atskirai skaiciuojam ir is atskiros saskaitos apmokam.

** zmogaus ambicijos tikrai matosi ir kai jam 20 metu. O jei problemos su tinginyste ar alkoholiu, tai nereikia gimdyt vaikus viena po kito ir tiketis, kad jis pasikesi. Arba galima gimdyti, bet tada verkt is skustis nederetu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terroriste: 16 birželio 2014 - 12:03
QUOTE(flight @ 2014 06 16, 11:37)
Man tiesiog buvo įdomu, kaip trijų  asmenų šeima, išgyvenanti už 2000 lt/mėn,
1.gali pakeliauti,
2.pirkti vaikui stalo žaidimus (kurie nepigūs),
3.pramogauti,
4.visapusiškai lavinti vaiką ir kt.  bigsmile.gif

1.keliones eina is atskiros saskaitos. Po vienos keliones Lenkijoj, islaidu nutarem neskaiciuot, tai tikrai nezinau kiek kuriai isleidom. Na, bet tikrai ne 12.000, kad butu galima "primest" kiekvienam menesiui po 1000Lt biggrin.gif
2.nupirkus esu 3 ir kazin ar dar pirksiu. Daug yra mano, dar is vaikystes likusiu, neapgadinti, niekas neismetyta, vos ne kaip nauji. Nemazai gauna dovanu. Esu visiems pasakius, kad dovanu pirktu geras knygas (enciklopedijas), puzles arba zaidimus, o ne rubus ar zaislus.
3.o ka jus laikot pramoga? I kina nevaikstom, i teatra su klase eina, kelis litus kainuoja, ekskursijos irgi milijonu nekainuoja. Kavines ir restoranai tik kai keliaujam vasara buna. Mums didziausia pramoga (ir nebrangi) tai nuvaziuot pas gimines susitikt, su kitais vaikais pazaidzia. Tai pas vienus, tai pas kitus, tai kurie pas mus atvaziuoja. Ar, kad ir dviraciu prie ezero ar i miska vaziuojam(nieko nekainuoja). Ir mus tokios pramogos tenkina.

4.visapusiskai lavinti??? blink.gif O as ir nesakau, kad visapusiskai lavinam. Ir netikiu, kad visi LT tevai savo vaikus visapusiskai lavina. Gal jusu gyvenimo tikslas ir yra tik vaiku visapusiskas lavinimas ir vaikai jums pasaulio bamba, bet mums ir mes patys esam svarbus, musu norai ir svajones. O kai kurie dalykai mums visai nereiksmingi (man pvz. atrodo nesamone tos krepsinio treniruotes, bet jei vaikui svarbu, tai tegul eina, nes jam svarbu). Jei jum svarbu tempt vaika per visus imanomus burelius, kad gal talenta atras,tai jusu reikalas, o man tai nesamone atrodo, juolab, kad vaikas zino, ka nori veikt. Jie jum svarbu keliaut lektuvu - ura, o mums ir masina gerai.
Mes tiesiog gyvenam pagal save, savo norus ir poreikius. Patinka mums keliauti, tai ir keliaujam. Jei nepatiktu, tikrai kazin ar veztum i PL, kad Malborko pili pamatytu. Megstu klausyti klasikine muzika, tai ir vaikas jos klausosi. Jei nemegciau, nebutu namie CD ir vaikas gal net nezinotu, kas tai yra. Man patinka skaityt knygas, turiu ju visa begale, tai ir skaitom su vaiku. Ir perskaite "Ne vilkai kalti" verkem abu, bet uztat kaip dabar mes vilkus mylim wub.gif Bet jei nemegciau pati knygu, tai kazin ar vaikas jomis dometusi. Tiesiot TAI as/mes megstam ir vertinam. O jei visa to nebutu (kelioniu, muzikos, knygu, zaidimu), tai ir tada nemanyciau, kad vaika kaip dunduka paskutini auginu. Nes ir tada mes rastum ka idomaus veikt. Gal kryziazodzius sprestum ar dar ka. Bet tikrai nebutum ir nesam kazkuo blogesni nei kitos Lietuvos seimos. Yra seimu kur niekur is LT nosies iskise nebuvo, o vaiku pasaulis apsiriboja namais, mokykla ir kokia ekskursija. Bet as nemanau, kad del to tevai ar vaikai yra blogesni ar tie vaikai jau "nurasyti". Ne vien nuo lankytu bureliu zmogaus gyvenimas priklauso.
Atsakyti
Tie vaikai nei blogesni, nei ką, tiesiog kitokie. Visapusiškas vaiko lavinimas - tai įvairovė. Pati įvairiausia veikla, turiningas laisvalaikis ir pramogos, įskaitant teatrą, įvairaus pobūdžio koncertus, muziejus, parodas, įvairias ekskursijas, pažintines keliones, restoranus ir pan.. Jei manai, kad tie dalykai žmogui nieko neduoda, jo akiračiui, bendram išprusimui, tai tu labai klysti. Vaikams reikia dėmesio, vien mokykla nieko nereiškia, dar yra gyvenimas už mokyklos sienų. Kaip pasiklosi, taip ir išmiegosi. Jei nieko vaikui neduosi, tai jis nieko ir neturės.
Atsakyti
Ateinu čia paskaityti, kaip jaučiasi moteris, kai vyras uždirba gerokai mažiau, o randu n puslapių info apie vaikų lavinimą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 06 16, 13:01)
** zmogaus ambicijos tikrai matosi ir kai jam 20 metu. O jei problemos su tinginyste ar alkoholiu, tai nereikia gimdyt vaikus viena po kito ir tiketis, kad jis pasikesi. Arba galima gimdyti, bet tada verkt is skustis nederetu.

Tikrai tikrai? biggrin.gif O jei dvidešimt penkerių užkalė daug, o tridešimties keitė darbą į mėgiamą ir prastai apmokamą? Irgi ant veido buvo parašyta prieš dešimt metų ?

Mes ne apei alkoholikus ar tinginius kalbame, prie ko čia jie? doh.gif Mes kalbam apei vyrus, kuriems "ir taip gerai". uždirbti, pvz., minimumą į rankas.

QUOTE(Leksa @ 2014 06 16, 13:56)
1.keliones eina is atskiros saskaitos.

Viskas aišku tada lotuliukas.gif Bet kam tuomet deklaruoti, kad "gyvename iš 2000 t" ir mums pilnai pakanka, kai yra dar ir atskira sąskaita kelionėms, pramogoms etc? biggrin.gif

Aš irgi galiu gyventi už 100 lt/ per mėnesį. O paskui imti pinigus iš kitos sąskaitos. cool.gif

Papildyta:
Ar, kad ir dviraciu prie ezero ar i miska vaziuojam(nieko nekainuoja). Ir mus tokios pramogos tenkina.

Dviračiai kainuoja 4u.gif O ypač tie, kurie be problemų mišku pravažiuoja.

Jie jum svarbu keliaut lektuvu - ura, o mums ir masina gerai.

Mes keliaujam mašina. Tikrai žinau, KIEK kainuoja šeimos kelionės mašina už Lt ribų net labai skaičiuojant pingius ir nevalgant restoranuose. Iš minimumų nepakeliausi, faktas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 16 birželio 2014 - 14:19