QUOTE(flight @ 2014 06 16, 11:37)
Man tiesiog buvo įdomu, kaip trijų asmenų šeima, išgyvenanti už 2000 lt/mėn,
1.gali pakeliauti,
2.pirkti vaikui stalo žaidimus (kurie nepigūs),
3.pramogauti,
4.visapusiškai lavinti vaiką ir kt.
1.keliones eina is atskiros saskaitos. Po vienos keliones Lenkijoj, islaidu nutarem neskaiciuot, tai tikrai nezinau kiek kuriai isleidom. Na, bet tikrai ne 12.000, kad butu galima "primest" kiekvienam menesiui po 1000Lt
2.nupirkus esu 3 ir kazin ar dar pirksiu. Daug yra mano, dar is vaikystes likusiu, neapgadinti, niekas neismetyta, vos ne kaip nauji. Nemazai gauna dovanu. Esu visiems pasakius, kad dovanu pirktu geras knygas (enciklopedijas), puzles arba zaidimus, o ne rubus ar zaislus.
3.o ka jus laikot pramoga? I kina nevaikstom, i teatra su klase eina, kelis litus kainuoja, ekskursijos irgi milijonu nekainuoja. Kavines ir restoranai tik kai keliaujam vasara buna. Mums didziausia pramoga (ir nebrangi) tai nuvaziuot pas gimines susitikt, su kitais vaikais pazaidzia. Tai pas vienus, tai pas kitus, tai kurie pas mus atvaziuoja. Ar, kad ir dviraciu prie ezero ar i miska vaziuojam(nieko nekainuoja). Ir mus tokios pramogos tenkina.
4.visapusiskai lavinti???

O as ir nesakau, kad
visapusiskai lavinam. Ir netikiu, kad
visi LT tevai savo vaikus
visapusiskai lavina. Gal jusu gyvenimo tikslas ir yra tik vaiku
visapusiskas lavinimas ir vaikai jums pasaulio bamba, bet mums ir mes patys esam svarbus, musu norai ir svajones. O kai kurie dalykai mums visai nereiksmingi (man pvz. atrodo nesamone tos krepsinio treniruotes, bet jei vaikui svarbu, tai tegul eina, nes jam svarbu). Jei jum svarbu tempt vaika per visus imanomus burelius, kad gal talenta atras,tai jusu reikalas, o man tai nesamone atrodo, juolab, kad vaikas zino, ka nori veikt. Jie jum svarbu keliaut lektuvu - ura, o mums ir masina gerai.
Mes tiesiog gyvenam pagal save, savo norus ir poreikius. Patinka mums keliauti, tai ir keliaujam. Jei nepatiktu, tikrai kazin ar veztum i PL, kad Malborko pili pamatytu. Megstu klausyti klasikine muzika, tai ir vaikas jos klausosi. Jei nemegciau, nebutu namie CD ir vaikas gal net nezinotu, kas tai yra. Man patinka skaityt knygas, turiu ju visa begale, tai ir skaitom su vaiku. Ir perskaite "Ne vilkai kalti" verkem abu, bet uztat kaip dabar mes vilkus mylim

Bet jei nemegciau pati knygu, tai kazin ar vaikas jomis dometusi. Tiesiot TAI as/mes megstam ir vertinam. O jei visa to nebutu (kelioniu, muzikos, knygu, zaidimu), tai ir tada nemanyciau, kad vaika kaip dunduka paskutini auginu. Nes ir tada mes rastum ka idomaus veikt. Gal kryziazodzius sprestum ar dar ka. Bet tikrai nebutum ir nesam kazkuo blogesni nei kitos Lietuvos seimos. Yra seimu kur niekur is LT nosies iskise nebuvo, o vaiku pasaulis apsiriboja namais, mokykla ir kokia ekskursija. Bet as nemanau, kad del to tevai ar vaikai yra blogesni ar tie vaikai jau "nurasyti".
Ne vien nuo lankytu bureliu zmogaus gyvenimas priklauso.