Įkraunama...
Įkraunama...

Kai vyras uždirba mažiau, gerokai

QUOTE(Subjektyvi @ 2014 06 16, 13:46)
Tie vaikai nei blogesni, nei ką, tiesiog kitokie. Visapusiškas vaiko lavinimas - tai įvairovė. Pati įvairiausia veikla, turiningas laisvalaikis ir pramogos, įskaitant teatrą, įvairaus pobūdžio koncertus, muziejus, parodas, įvairias ekskursijas, pažintines keliones, restoranus ir pan.. Jei manai, kad tie dalykai žmogui nieko neduoda, jo akiračiui, bendram išprusimui, tai tu labai klysti. Vaikams reikia dėmesio, vien mokykla nieko nereiškia, dar yra gyvenimas už mokyklos sienų. Kaip pasiklosi, taip ir išmiegosi. Jei nieko vaikui neduosi, tai jis nieko ir neturės.

tikrai nemanau, kad jie nieko neduoda. Viskas duoda, kad ir patirties. Bet nemanau, kad viskas yra butina ir idomu visiems.

QUOTE(Carpe diem @ 2014 06 16, 13:51)
Ateinu čia paskaityti, kaip jaučiasi moteris, kai vyras uždirba gerokai mažiau, o randu n puslapių info apie vaikų lavinimą  doh.gif

tai cia kiekvienos gyvenimo tikslas toks biggrin.gif

QUOTE(flight @ 2014 06 16, 14:18)
1.Viskas aišku tada  lotuliukas.gif Bet kam tuomet deklaruoti, kad "gyvename iš 2000 t" ir mums pilnai  pakanka, kai yra dar ir atskira sąskaita kelionėms, pramogoms etc?  biggrin.gif

2.Dviračiai kainuoja 4u.gif  O ypač tie, kurie be problemų mišku pravažiuoja.

1. na, gerai. Jei kelionei isleidom 6000Lt(o tikrai net ir maziau), tai gautusi 2500 Lt menesiui, bet ir to tikrai nera, nes kiekviena menesi 2000 neisleidziam. Tai vidurkis koks 2200-2300. Ziauriai didelis skirtumas? Kazin. O vadinamos "pramogos" ieina i anksciau mineta 2000Lt suma.
Taigi, nuo siol deklaruoju, menesines musu islaidos 2200Lt, 3 asmenu seima. Geriau biggrin.gif

2.Mano ir vyro dviraciai seniai pirkti ir paprasti, kainu neprisimenu, bet uz vaiko dvirati mokejom 50 Lt. Labai geros bukles ir tik su vos keliais mazyciais ibrezimais. Nereikia nei naujausio, nei brangiausio pirkt. Ir misku vazinejant, galima vazinet misko keliukais, o tam ir eiliniai dviraciai tiks. Nereikia taip visko ispust ir pridaryt problemu kur ju nera.

Gal jum i miska reikalingi specialus dviraciai, o mums ir paprasti gerai. Jus tikriausiai uzsieny brangiausiuose viesbuciuose gyvenat? O mes zinokit Lenkijoj nakvodavom schronisko mlodziezowe, kur nakvyne apie 20 Lt kainuoja ir puikiai tiko. Nelyginkit pagal save ir negavokit, kad jei kas gyvena kitaip, tai ubagai paskutiniai. Nereikia begales pinigu, kad savo poreikius patenkinti, nebent tie poreikiai dideli. Bet tada gal tai jau ne poreikiai, o siaip uzgaidos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 16 birželio 2014 - 15:53
QUOTE(Leksa @ 2014 06 16, 16:52)
Jus tikriausiai uzsieny brangiausiuose viesbuciuose gyvenat?

Tikrai ne 4u.gif

Leksa, tai viskas man aišku -jūs turite dar vieną sąskaitą, iš kurios, "jeigu ką" - pasiimate, taigi, jūsų šeimos pajamos toli gražu neapsiriboja 2000 lt. Nes man išties sunku įsivaizduoti keliones su tokiom pajamom - jau nebe apie keliones čia eitų kalba, o apie maistą ir mokesčius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 16 birželio 2014 - 20:08
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 06 16, 10:03)
Karra, o man atrodo, kad uniforma tik kaip papildomos išlaidos ax.gif Juk vis tiek reikia normalių rūbų po pamokų, vis tiek reikia tų tavo minėtų džinsų, megztukų, normalios aprangos vien uniforma gyvas nebus. O kai nėra uniformų, tai sueina visi rūbai. Jų tikrai nereikia tiek daug ir labai brangių.

Be to labai dažnai uniformos nepraktiškos, prastokų medžiagų, žiemą šalta, kitu metu karšta. O dar gi reikia valyti ar skalbti, kitais atvejais tik valyti, kas kainuoja ne taip ir mažai. O su normaliais rūbais galima išvengti įvairių nepatogumų. Galų gale jie skalbiami skalbyklėje, neprivaloma valyti valykloje. V.ž. manyčiau neveltui pas mus dauguma nepalaiko uniformų idėjos, nors kasmet klausiama klasės tėvų komiteto atstovų nuomonė.

hm. na, gal mums pasiseke, kad kokybiskos medziagos uniformos (medziaga pirkta is nurodytos parduotuves - t.y. neturejau jokio laiko ir noro improvizacijoms) tai paprasciausiai kartą į 2 sav. sugrūdu į skalbimo mašiną su kitais tamsiais skalbiniais ir išdžiovinu ant pakabos. Ir jokių klausimų "Mama, ką apsirengti".

Aišku, jei būtų kokie paryškinti nesklandumai tai turbūt kitaip kalbėčiau.. Bet pfu pfu. Na, gal gegužės gale per karšta buvo. Bet tada jau leido su šortais eiti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 06 16, 19:55)
Tikrai ne  4u.gif

Leksa, tai viskas man aišku -jūs turite dar vieną sąskaitą, iš kurios, "jeigu ką" - pasiimate, taigi, jūsų šeimos pajamos toli gražu neapsiriboja 2000 lt. Nes man išties sunku įsivaizduoti keliones su tokiom pajamom - jau nebe apie keliones čia eitų kalba, o apie maistą ir mokesčius.

taigi, auksciau parasiau, paskaitykit. Vos virs savo zinutes, rast nesudetinga. 2200. Patenkinta?

o siaip pagalvojau, jei jau as (gal ir daugiau yr) tokia neisprusus kaimiete, kurie nieko apie vaiku visapusiska lavinima nieko neismano, o jus tokia profe sioj srity, tai gal galit apsviest? Negi, sunku savo ismintim pasidalint, ka?
Kiek 10 metu vaikui per metus butina minimaliai visko pamatyt ar kur but/lankyt, kad butu tipo visapusiskai lavinamas. Minimaliai. Maximumas, aisku, kad neribojamas. Galit ir punktais 1.2.3. surasyt, kaip jau patogiau.

*kiek mokamu bureliu turi lankyt? Nes, kad nemokami nulio vietoj, tai jau issiaiskinau.
*kiek kartu nueit i kina, teatra, baleta, opera, kavine, restorana, Aquaparka, baseina, zirgyna.... ir dar ka, ka sugalvojat, kad butina vardan bendro isprusimo.
*kokios butinos atostogos vasara? Stovykla? 1? 2? Atostogos Lietuvoj ar uzsieny? Masina ar lektuvu? Ar nesvarbu? Kaime, pas senelius ar gimines? Mieste? Namuose, bet duodant daug veiklos? Kokios?
*kiek turi turet stalo zaidimu, net jei ir nezaidzia? Nes pastebejau, kad jum tai laaaabai svarbu. Ir kiek puzliu? Nes cia man prie svarbesniu dalyku atrodo.
*ka dar turi tureti? Dvirati? Paprasta ir tipo kalnu? O naudoti gali but ar tik nauji ir brangus? Batuta, jei name gyvena? Baseina? Supynes? Kompiuteris, kas be ko, savaime suprantama, nes mokyklai reikia.
Rasykit ir savo pastebejimus kas butina vaiko lavinime? Be ko jau taip vaikas kitoks bus. Ir ar reikia daug uz viska sumoket, nes jei bus nemokama, tai nesiskaitys?
Jei siandien nespesit, tai neskubekit. Ryt prie kompo neprieisiu ir siandien tik dar kelias val. busiu.
Atsakyti
Leksa,
Subjektyvi tau parasys, kad visa, ka isvardijai - aqua, zirgynas, atostogos svetur ir teviskej, restoranai - labai naturalu ir minimalu.
cia be ironijos.
Atsakyti
Given, tai jei minimalu,tai po 1 karta per metus reiskia uztenka? biggrin.gif

O aplamai, merginos,griskit prie temos,nes jau i pievas nusivaziavot.
Bloga jau skaityt,kaip uzsifiksavot ties tuo lavinimu. Ir aplamai, VISAPUSISKAS lavinimas neimanomas! Tiesiog negali egzistuot! Neimanoma.Ir nepasakokit kad jau taip VISAPUSISKAI lavinat.Jei tevai kokie prie meno tai veda vaika i muzikos mokykla,dar kokias anglu kalbos pamokas ir sakosi,kad tipo VISAPUSISKAI lavina? Vat ir ne. Visapusiskai reikstu,kad ne tik turi moket kokiu instrumentu gort, bet dar turi dainuot, sokt, piest, jodinet zirgais, sachmatais zaist, dailusis ciuozimas arba bent slidinejimas irgi neprosal, ir ka is futbolo ar krepsinio pageidautina ir dar daug daug visko. Bet,kad taip jau VISAPUSISKAI lavintis tai mokyklos reiketu nelankyt,bet ir tada laiko nepakaktu. Ir ne tik laiko.Gali gabumu ar galimybiu nebut.Ar noro. Ir vienas is tevu vaiko vairuotoju dirbt turetu.O jei 2 ar daugiau vaiku,tai dar ir papildoma vairuotoja tektu samdyt. Tai nejau vistiek reikia tempt i teatra, verst sedet ir ziuret, nors gal jam ten neidomu ir veiksmo truksta.Bet meno zmonem neirodysi,kad be teatro vaikas (net ne paauglys) gyvens normalu gyvenima.Ar be stalo zaidimu.Pilna mano tevu palepej dar mano zaidimu. Praktiskai kaip nauji atrodo, nes issitraukdavau juos tik per gimtadienius.Ale "o kiek jus vaikam stalo zaidimu perkat,nes gi laaaaaaaabai butini". O gal jie jiems neidomus?
Ir dar tos nesamones,kad i miska specialaus dviracio reikia doh.gif tai gal ir rubus specialiai reik nupirkt,ir avalyne?Nes kas namie yr,tai netinka. O jei kur i gamta saslyku kept,tai dar specialius piknikui indus supirkt,nes kitokie netinka? Ir tik nors nesugalvokit imt kokios senos lovatieses pasitiest,nes tam yra ka specialiai nusispirkt.

Ir aplamai.O gal man labiau atrodo, kad vaiku auginime pirmoj vietoj mityba turi but. Ekologiskas maistas.Ir tyras svarus oras. Vot. Ir irodykit,kad daug svarbiau bureliai. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Atsakyti
Parašysiu trumpai.
Tie, kurie teigia, kad ilgesnėms šeimyninėms kelionėms pakanka papigiaiskų maximinių dviračių - arba tų dviračių išvis neturi, arba jais nuvažiuoja max pora km. Arba yra sadistai iš prigimties biggrin.gif , jei vaikui duoda ilgesnė atstumą važiuoti su nežinia kiek kg sveriančiu trantu (mačiau gyvai, kaip tas atrodo..), kuris dar ir nekokybiškas ir gali lūžti tiesigo važiavimo metu.

Tie, kurie teigia, kad pakanka šeimai išgyventi, susimokėti mokesčius, už degalus, už keliones, po užsienius, vaikų būrelius ir pramogas, uniformas ir avalynę, vos 2000, na gerai, visų 2200 lt/mėn - arba blefuoja (Leksos atvejis - pasirodo, yra dar viena atsarginė sąskaita), arba gyvena iš tiesų gan apsiriboję ir ne apie pramogas galvoja.

Nes kodėl tada žmonės dejuoja ir skundžiais, kad 1500 lt į rankas - mažai? Taigi ne mažai, taigi ir iš 1000 puikiausiai, pasirodo, žmonės gyvena, viskam pakanka ir dar lieka, ko čia kiti dejuoja ir nori didesni atlyginimų? Matyt, negali prabangių viešbučių ir skrydžių lėktuvu atsisakyti. cool.gif

Tiek. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 18 birželio 2014 - 20:31
o kodel jum atrodo,kad jei jau naudotas dviratis,tai skirtas tik kankinimams? As irgi papigiai gera pirkau.Gal vogtas, gal siaip zmonem atsibodo, bet tikrai nesikankinu su juo. 90 Lt thumbup.gif

O kiek zmones isleidzia,tai nuo daug ko priklauso. Ar savo name gyvena, ar bute, ar nuomojamam bute. Ar batus perka uz 700,ar ir iki 100 nusiperka.
Tiesa, yra zmoniu kurie nesvarbu kiek uzdirbs,bet vistiek visada visus isleis ir verks kaip sunku.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 06 18, 22:10)
o kodel jum atrodo,kad jei jau naudotas dviratis,tai skirtas tik kankinimams? As irgi papigiai gera pirkau.Gal vogtas, gal siaip

Ko išmoksta vaikai, kai tėvams dzin, vogtas jų perkamas daiktas ar ne? g.gif

Beje, jei už 90 lt ir geras dviratis - šimtu procentų vogtas. O suvokiate, kad dėl tokių kaip jūs pirkėjų, vagių bizniukas ir sukasi? Kad kažkieno vaikas ar vaiko mama dėl tokių pirkėjų verkia savo pavogto dviratuko?

Tema įgavo tokį, skayčiau, įdomų ginčo objektą. Teigiama, kad minimumas į rankas- puikiausia alga, kad daugiau ir nereikia, kad už tokius pinigus galima ne tik oriai gyventi, bet ir leisti sau keliones, pramogas, kokybišką maistą ir t.t. O nepragyvenantys iš minimumo, pasirodo, batų po 700 lt prisiperka... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 18 birželio 2014 - 21:52
QUOTE(Terroriste @ 2014 06 18, 20:11)

drinks_cheers.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif

QUOTE(flight @ 2014 06 18, 20:29)

tai tik tiek lotuliukas.gif
Kai taip, tai liejosi per krastus postringavimai apie ta lavinima, o kaip konkreciai paklausiau, tai jau ismintis isseko biggrin.gif ir tam reikejo tiek laiko galvot, ka atsakyt nieko nepasakant? biggrin.gif
P.S.o siaip, as ir buvau tikra, kad atsakymu nesulauksiu mirksiukas.gif

QUOTE(flight @ 2014 06 18, 21:40)
Teigiama, kad minimumas į rankas- puikiausia alga, kad daugiau ir nereikia, kad už tokius pinigus galima ne tik oriai gyventi,

kuri jau taip teigia, kad PUIKIAUSIA alga???? blink.gif Citata prasom!
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 06 19, 08:53)
tai tik tiek  lotuliukas.gif
Kai taip, tai liejosi per krastus postringavimai apie ta lavinima, o kaip konkreciai paklausiau, tai jau ismintis isseko  biggrin.gif ir tam reikejo tiek laiko galvot, ka atsakyt nieko nepasakant?  biggrin.gif

Galime atidaryt naują temą apie vaikų lavinimą, reikia jo ar nereikia, ir kaip kas tokį supranta. Čia jau buvo ne kartą priminta, kad nukeliavom į lankas.

Nors minimalių finansų gerbėjų filosofija man aiški - kam galima pirkti brangesnį daiktą, kai galima įgyt pigesnį - vogtą. KĄ jau čia bepridiskutuosi po tokių argumentų...Net nebesinori.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 19 birželio 2014 - 09:08
Apie vaikus. Visapusiškas lavinimas profesionalo vaiko neužaugins. Profai talentus reiškia vienoje - max trejose srityse, bet ne tampomi nuo vaikystės po 9 būrelius. tuomet nuo išsekimo nelieka laiko koncentruotis į tam tikras sritis.
Turiu mokinukę - antrokę - kurią mama vežioja (tampo cool.gif ) po: dailės būrelį (ten ne tik piešimas, bet ir skulptūra, keramika), toliau - anglų kl, toliau - šokiai ir muzika. pradėjo nuo pirmos klasės. sakykit, ką norit - man tai net psich. smurtas prieš vaiką unsure.gif
Mergaitė tiek išsekus būna mokslo metų gale, kad pasakė man: "Nebekenčiu pusės būrelių." O jai mama pareiškė: "kai užaugsi - padėkosi." kažin. cool.gif g.gif
(Mama šeimoje "dirba" mergaitės vairuotoja.)

Į temą apie finansus.
Už savo vyrą ir draugą visad daugiau uždirbdavau. iš vienos pusės bendrame šeimos biudžete gal ir knisdavo, iš kitos - man būdavo geriau - psichologiškai. smoke.gif mano pinigai, darau ką noriu. už butą sumokėta, vaikas aprūpintas - o kas lieka, man...tikrai ne vyrui. tiesa, namo tada nenorėjau - tai man buvo dzin. aš net nežinau, ką daryčiau Flight atveju.
bet...dabar...susiformavo kompleksas. keistai jausčiausi, jei vyras super daugiau už mane uždirbtų.
dabar vaikas pradėjo prašytis namo - vien dėl lakstymo non-stop lauke. g.gif

Idealiausia būtų vienai tam namui užsidirbt. cool.gif bet tai jau ne šeimos modelis.
o šiaip, jau kiek kurta temų, pasakysiu: vyrai vis tiek jausis psichologiškai ne kaip, nors gali to nerodyti.
dar iš kitos, jų nenorėjimas dėti pastangų daugiau uždirbti - tai jų maištas prieš tuos stereotipus apie vyrą visuomenėj: kad vyras turi užsidirbti ant namo, pora mašinų, ir jei kas....(jei žmona susirgs), išvežti šeimą kaip laivo kapitonui ant pečių.
dar iš kitos pusės - kaip Leksa ar kažkas pasakė - o gal vyras nori pabūti su vaikais ar garaže. bet tada tikrai reiktų žiūrėti, ar vyras sąžiningai visas valandas skiria vaikui: kalbėjimui, lavinimui, pramogoms, kad ir paprastoms, kasdienėms. kad nesislepia už tos meilės vaikui.

O Flight atveju - nors čia ne apie Flight tema - tiesiog reiktų susitaikyti su skirtingomis vizijomis, ir tiek. juk syrybomis negresia. Tikėtis, gal pačiam vyrui keisis poreikiai - juk sakoma, žmonėms nuolat keičiasi, jau rytoj, žiūrėk, gali atsikelti kitoks.
O gal Flight viena užsidirbs pvz, namui ar tam, kam jai reikia (jos visai šeimai) viena. cool.gif Problema tik ta, kad viskas santuokoj - skaičiuojama būtų kaip abiejų sutuoktinių nuosavybė. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 19 birželio 2014 - 09:39