Įkraunama...
Įkraunama...

Kai vyras uždirba mažiau, gerokai

QUOTE(zmiejus @ 2006 05 23, 09:07)
Isikišiu ir aš į šią moterišką diskusiją.. Žiūriu, labai jau materealistiškai kai kurios iš jūsų žvelgia į gyvenimą - atrodo, jog svarbesnių tikslų šiam pasauly ir negali būti, kaip begalinis algos ir karjeros kilimas...  blink.gif
Tai kažin ar ateis toks laikas, kai jau galėsit pasakyt sau "Gana! - jau pradėsiu labiau kreipti dėmesį į kitus žemiškus dalykus - meilę, šeimą, kitus pomėgius ir t.t"?
Žiūrėkit, kad po to, praėjus 10-20 metų, netektų sau pasakyti - "Ups, ką aš veikiu šioj Žemėj, kam aš reikalingas, kam paliksiu savo patirtį ir tiek daug uždirbtų pinigų" ir pan. Kai tuo tarpu jūsų kaimynai, kad ir mažai uždirbę, džiaugsis savo vaikais, anūkais ir jausis laimingi..
Na gal šiek tiek per daug įsileidau į filosofijas, bet tiesiog reiktų žinot, kad yra ir kitokių nuomonių ir gyvenimo sampratų... wink.gif

ar tau atrodo, kasd daugiau uždirbantiems nereikia meilės, kad jie nesidžiaugia vaikais ir anūkais, kad nėra laimingi? gal atvirkščiai- jei dirba ne dėl pinigų sumos kaip fakto, o dėl geresnio gyvenimo- atostogų ne Lietuvos kaime, ne pigiausio maisto, dėl vaikų būrelių, dėl didesnio komforto? ar blogai, kai gali leisti sau padovanoti vyrui dovanėlę, pavakarieniauti restorane?galų gale susirasti , kas namus patvarkytų, tuo metu būnant su šeima?
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2006 05 23, 10:16)
ar tau atrodo, kasd daugiau uždirbantiems nereikia meilės, kad jie nesidžiaugia vaikais ir anūkais, kad nėra laimingi? gal atvirkščiai- jei dirba ne dėl pinigų sumos kaip fakto, o dėl geresnio gyvenimo- atostogų ne Lietuvos kaime, ne pigiausio maisto, dėl vaikų būrelių, dėl didesnio komforto? ar blogai, kai gali leisti sau padovanoti vyrui dovanėlę, pavakarieniauti restorane?galų gale susirasti , kas namus patvarkytų, tuo metu būnant su šeima?

drinks_cheers.gif
Ši diskusija išsivystė iš to, kad jeigu vyras daugiaus uždirbtų, šeima galėtų sau ir esamiems bei būsimiems vaikams daugiau duoti...
Atsakyti
as tai sakyciau daugiau uzdirbanti seima is esmes kaip tik daugiau mato,nes gali nuo zemes nosi pakelti ir daugiau sau leist. nereik per du darbus art ir sukt galvos uz ka vaikui naujus batus i mokykla nupirkt. o zmones susikoncentruoja tik i materialius dalykus, tai cia jau poziuris, o ne pinigai kalti cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 23 gegužės 2006 - 11:30
QUOTE(zmiejus @ 2006 05 23, 10:07)
Isikišiu ir aš į šią moterišką diskusiją.. Žiūriu, labai jau materealistiškai kai kurios iš jūsų žvelgia į gyvenimą - atrodo, jog svarbesnių tikslų šiam pasauly ir negali būti, kaip begalinis algos ir karjeros kilimas...  blink.gif

drinks_cheers.gif iš kai kurių pasakymų buvo galima susidaryti tokį įspūdi, bet kiekvieno situacija yra nevienoda, aš nieko nematau blogo jei moteris uždirba daugiau, na pvz ji uždirba 2000, jis 1500, ar tai skaitosi kad čia labai jau ji daugiau uždirba , nepasakyčiau. ma irgi nepatinka vyrai kurie nesitengia, bet ar tikrai kieviena galim įvertinti kiek tas stengimasis iš kart vertas. iškile verslininkai irgi gali leistis, na bet čia ne apie tai, pvz pas mus šeimoje vyras uždirba šiek tiek daugiau, bet rudenį ir žeima būna kad aš uždirbu daugiau nei jis, na ir dėl to aš ne trupučio nepergyvenu, manau jis taip pat, nes mes esam šeima mes savo algas visada metam i krūva ir tai yra mūsų o ne kievieno atskirai, tad paskui galvoti va aš tiek uždirbau, o tu tiek, mes galvojam kiek mes turim pinigų bendrai.
Atsakyti
Na aš nesakau, kad visi daug uždirbantys neturi laiko sau ar šeimai.. bet iš kai kurių pasisakymų supratau, kad yra žmonių, manančių, kad 2000 lt alga per mėnesį vienam žmogui yra mažai.. Man keista, nes tokios sumos Kaune, manyčiau, užtektų 3 asmenų šeimai, ką jau kalbėti apie 1 žmogų. Bet čia jau kiekvienas pagal save pasakys...
Kalbu apie tokius atvejus, kai vyras ir/ar žmona taip įsigyvena į karjeros siekimą, kad jau nebeturi laiko praleisti kartu, su vaikais, su draugais.. ir čia jau pinigais to nekompensuosi - šeimos vienybei ir dvasiai nepakas tik gerų, prabangių atostogų Mauricijaus saloje ir gerų žaislų.. Nekompensuos ir to laiko, praleisto su tėvu ar motina jokios auklės ir geriausi kompiuteriniai žaidimai... Apie tai kalbu.

QUOTE(giedradi @ 2006 05 23, 12:00)
drinks_cheers.gif iš kai kurių pasakymų buvo galima susidaryti tokį įspūdi, bet kiekvieno situacija yra nevienoda, aš nieko nematau blogo jei moteris uždirba daugiau, na pvz ji uždirba 2000, jis 1500, ar tai skaitosi kad čia labai jau ji daugiau uždirba , nepasakyčiau. ma irgi nepatinka vyrai kurie nesitengia, bet ar tikrai kieviena galim įvertinti kiek tas stengimasis iš kart vertas. iškile verslininkai irgi gali leistis, na bet čia ne apie tai, pvz pas mus šeimoje vyras uždirba šiek tiek daugiau, bet rudenį ir žeima būna kad aš uždirbu daugiau nei jis, na ir dėl to aš ne trupučio nepergyvenu, manau jis taip pat, nes mes esam šeima mes savo algas visada metam i krūva ir tai yra mūsų o ne kievieno atskirai, tad paskui galvoti va aš tiek uždirbau, o tu tiek, mes galvojam kiek mes turim pinigų bendrai.

thumbup.gif pritariu dėl bendrų pinigų. Mes irgi pinigus laikom bendroj krūvoj ir nesigilinam iš kur tie ar anie pinigai į ją patenka. Lygiai taip pat ir naudojamės - ten kur reikia ir tiek kiek reikia, pasitardami tik dėl stambesnių investicijų. Manyčiau pagridinė bėda dėl to kas daugiau uždirba ir iškyla dažnai tik dėlto, kad pinigai yra laikomi juos uždirbančio šeimos nario nuosavybe. Gaunasi nevienodas vyro ir žmonos finansinis pajėgumas - vienas perka pigius džinsus - kitas brangius rūbus, vienas užsisako prabangų kepsnį, kitas - bulves fry.. smile.gif
Man tokie dalykai nesuvokiami. Mes šeimoje gerbiam viens kito darbą, ir bendrai sprendžiam ar toj darbovietėj gerai ir verta dirbt, ar ieškotis kito darbo..
Tam šeima ir yra.. tongue.gif
Kam reikėjo tuoktis su žmogum, kuris dabar, atseit, yra lūzeris ir uždirba minimumą..??
Papildyta:
Gal ne taip mane kritikuojančios supratot - aš sakau, kad žmonės, uždirbantys 1000 - 2000lt yra normaliai uždirbantys, ir lyginu juos su tais, kurie uždirba 5000+ lt per mėnesį ir mano jog tai neriba ir aukojasi dar labiau (tame tarpe aukoja ir savo laisvą laiką).
Jokiu būdu nesakau, kad uždirbti 500 -600 lt per mėnesį yra normalu (be jokių papildomų sąlygų). Tokios algos, aišku, neužtenka kad galėtum jaustis ir gyventi pilnavertiškai.
Atsakyti
QUOTE(zmiejus @ 2006 05 23, 15:03)
bet iš kai kurių pasisakymų supratau, kad yra žmonių, manančių, kad 2000 lt alga per mėnesį vienam žmogui yra mažai.. Man keista, nes tokios sumos Kaune, manyčiau, užtektų 3 asmenų šeimai, ką jau kalbėti apie 1 žmogų. Bet čia jau kiekvienas pagal save pasakys...

Manau vienam žmogui 2000 Lt. tikrai Kaune pakanka ax.gif bet trijų asmenų šeimai- tai tikrai- schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(zmiejus @ 2006 05 23, 14:03)
iš kai kurių pasisakymų supratau, kad yra žmonių, manančių, kad 2000 lt alga per mėnesį vienam žmogui yra mažai.. Man keista, nes tokios sumos Kaune, manyčiau, užtektų 3 asmenų šeimai, ką jau kalbėti apie 1 žmogų.

broliai kurmiai, paskaičiuokim:
800- paskola už butą
150- 2mob. tel.
250- mokesčiai už butą, kabelinę, internetą...
250- benzinas
600- maistas 3 asmenims, įskaitant pavalgymą darbe, mokykloj
lieka 50 lt bigsmile.gif skuduryne išeina keli rūbeliai thumbup.gif
Atsakyti
Manyčiau pagridinė bėda dėl to kas daugiau uždirba ir iškyla dažnai tik dėlto, kad pinigai yra laikomi juos uždirbančio šeimos nario nuosavybe. Gaunasi nevienodas vyro ir žmonos finansinis pajėgumas - vienas perka pigius džinsus - kitas brangius rūbus, vienas užsisako prabangų kepsnį, kitas - bulves fry.. smile.gif

Aha, pas mus pinigai- asmeninė nuosavybė. Bendros kasos neturime. Esame susitarę kas už ką moka.
Rūbams aš išleidžiu daugiau, bet bulvytes fry valgau kartu su vyru- iš solidarumo smile.gif
Papildyta:
Kam reikėjo tuoktis su žmogum, kuris dabar, atseit, yra lūzeris ir uždirba minimumą..??

Nu, ne lūzeris jis. Jo tiesiog poreikiai nesutampa su mano g.gif
Jam geriausios atostogos prie ežero su meškere. Man- Margaritos saloje su kokteiliu rankose.
Jo transportas- maršrutinis ir be jokių problemų į visus miesto kraštus saulei šviečiant ar lietui lyjant. Man taip netinka, mašinos reikia...
ir taip toliau ir taip toliau...
Nesakau, kad jis minimumą uždirba, sakau, kad galėtų pasistengti uždirbti daugiau... tada galėtumėm ir prie ežero, ir Margaritos saloje pasėdėti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2006 05 23, 14:17)
broliai kurmiai, paskaičiuokim:
800- paskola už butą
150- 2mob. tel.
250- mokesčiai už butą, kabelinę, internetą...
250- benzinas
600- maistas 3 asmenims, įskaitant pavalgymą darbe, mokykloj
lieka 50 lt  bigsmile.gif skuduryne išeina keli rūbeliai  thumbup.gif

Na 3 žmonių šeimą turėjau omeny su 1m. vaiku (pagal savo situaciją). Paskaičiuokim:

250 - buto nuoma
10 - 2 mob. tel. (1 iš jų išlaikomas darbdavio)
250 - mokesčiai už butą, internetą
100 - dujos mašinai (nes yra ir firmos automobilis, išlaikomas darbdavio)
500 - maistas 3 asmenims, įskaitant pavalgymą darbe, darželyje

Lieka ~ 900 lt normaliems, naujiems bazėje įsigytiems rūbams + atostogoms ir kitoms pramogoms tongue.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
Na vietoje nuomos 250lt greit pas mus bus buto paskolai 800-1000lt, bet juk pirkti labai patinkantį naujos statybos butą ir jį įsirengti yra jau dalis gyvenimo malonumo. O su laiku mūsų pajamos augs.. esame tik jauna šeima.
Mano nuomonė..
Papildyta:
QUOTE(Laimė @ 2006 05 23, 14:22)
Aha, pas mus pinigai- asmeninė nuosavybė. Bendros kasos neturime. Esame susitarę kas už ką moka.
Rūbams aš išleidžiu daugiau, bet bulvytes fry valgau kartu su vyru- iš solidarumo smile.gif
Papildyta:
Nu, ne lūzeris jis. Jo tiesiog poreikiai nesutampa su mano g.gif
Jam geriausios atostogos prie ežero su meškere. Man- Margaritos saloje su kokteiliu rankose.
Jo transportas- maršrutinis ir be jokių problemų į visus miesto kraštus saulei šviečiant ar lietui lyjant. Man taip netinka, mašinos reikia...
ir taip toliau ir taip toliau...
Nesakau, kad jis minimumą uždirba, sakau, kad galėtų pasistengti uždirbti daugiau... tada galėtumėm ir prie ežero, ir Margaritos saloje pasėdėti mirksiukas.gif

Na aš Tavo vyro jokiu būdu ir nevadinu lūzeriu.. Turėjau omeny, kad jei tuokiesi su žmogum - vadinasi žinai ir jo pomėgius ir pliusus ir minusus, tai gyvenant jau susituokus neturėtų kilti problemų dėl vyro požiūrio į gyvenimą, į darbą. Manau, ir Tu žinojai apie vyro pomėgį žvejybai ir jo paprastą požiūrį į kasdieninius dalykus. Vadinasi jokios bėdos ir nėra, jei sugebate abu būti kartu net ir su skirtingais pomėgiais..
Atsakyti
QUOTE(Laimė @ 2006 05 22, 09:31)
Ne vien į poreikius ir siekius uždarbis remiasi g.gif
O nepagalvojat, kad vyras gali uždirbti mažiau už žmoną vien dėl to, kad jis pvz. nesimokė 10 metų ir nebaigė dviejų aukštųjų. O ėjo į profesinę, nes šeimoje buvo du broliai ir seganti mama. Reikėjo kuo greičiau uždirbti pinigų. Ir dabar jis tiesiog, kad ir koks geras žmogus ir darbininkas bebūtų, niekaip negali prisivyti žmonos su tais dviem aukštaisiais, kurią tuos 10 metų rėmė tėvaliai, kad ji juos pabaigti galėtų ax.gif

šimtas pirmą kartą pakartosiu - esmė ne absoliučiuose atlyginimo skaičiuose. Esmė - atsakomybėje, žinių ir įg9džių troškime. Jei žmogus jaučia atsakomybę už šeimą, mokosi, stengiasi,tai ir jo 600 jau neblogai, nes visiems aišku, kad tai tik pradžia.
Dėl šio konkretaus atvejo - vaikinas metė mokslus, nes šeimai reikėjo pinigų. broliai užaugo, dirbti pradėjo, dabar mamai gali visi trys padėti. Jo atsakomybė už šią šeimą sumažėjo keturgubai. Toliau galimos dvi išeitys:
1. Jis vaikšto kaip kalakutas pasipūtęs ir nuolat žmonai (tai, su dviem aukštaisiais) bei kitiems "su išsilavinimu" kartoja "aš nuo jaunų dienų lažą ėjau, brolius auginau, mamą slaugiau, kol tu knygas graužiai ir tėveliams ant sprando sėdėjai. Nedrįsk iš manęs reikalaut konors, nes aš per vargus neturėjau kada mokytis irt.t. ir bla bla bla. LŪZERIS.
2. Kadangi žmona (pagal prielaidą) uždirba tikrai neblogai, jie gali planuotis bendrą ateitį - tarkime, pasigimdo vaikutį, jis eina vaiko auginimo atostogų, per tuos tris metus praktiškia baigia aukštąjį, paskutiniame kurse susiranda apynormalį darbą (taigi darbo patirties turi ohoho, o dabar jau ir mokslai baigiami), vėliau magistro studijos - antras vaikutis užauga, jo išsilavinimas liuks, darbo patirtis dar labiau liuks.Alga superinė. Vaikai paūgėję, taigis visi gali Margaritos saloj atostogaut tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(zmiejus @ 2006 05 23, 14:43)
Na 3 žmonių šeimą turėjau omeny su 1m. vaiku (pagal savo situaciją). Paskaičiuokim:

250 - buto nuoma
10 - 2 mob. tel. (1 iš jų išlaikomas darbdavio)
250 - mokesčiai už butą, internetą
100 - dujos mašinai (nes yra ir firmos automobilis, išlaikomas darbdavio)
500 - maistas 3 asmenims, įskaitant pavalgymą darbe, darželyje

su mobiliu tai įdomiai- sms'us vakarais rašot ar kaip?
maistas: netikiu,kad valgyti perki ką nori- mėsytė, daržovytės, žuvis...? aišku, šprotams ir batonui per akis, bet apie sveiką maitinimąsi kalba turbūt neina? mirksiukas.gif
nesakau, kad negalima gyventi už 2000 trims asmenims. bet čia ne gyvenimas, o egzistavimas, jei dar neturi savo (banko) buto, mašinos.
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2006 05 23, 14:47)
su mobiliu tai įdomiai- sms'us vakarais rašot ar kaip?
maistas: netikiu,kad valgyti perki ką nori- mėsytė, dažrovytės, žuvis...? aišku, šprotams ir batonui per akis, bet apie sveiką maitinimąsi kalba turbūt neina?  mirksiukas.gif
nesakau, kad negalima gyventi už 2000 trims asmenims. bet čia ne gyvenimas, o egzistavimas, jie dar neturi savo (banko) buto, mašinos.

Su mobiliu paprasta -vienas mobilus - "kotelinis" ekstra atvejams ir svarbiems pokalbiams, kitas - visiems kitiems reikalams (jį išlaiko firma)
Maistas - perkam viską, kas mums skanu - turime griežtą savo nuomonę apie kokybę ir tikrai neperkame pigiausių produktų (pvz. mėsos produktai tik su užrašu "A.k."). Tiesa, bulvių ir šviežios mėsos, kurią naudojame retai, gauname "dovanų" iš tėvų.
Automobilis pas mus ne pirmos jaunystės, bet gerai veikia ir atrodo.. Dažnai naudojame firmos automobilį. Butą pirksime greitu metu. O gyvenimas mums dar tik prasideda - žmona jau rašo magistrinį, aš stosiu (tikriausiai) į magistro studijas šiemet. Tačiau finansine puse jau esame patenkinti - matome kad galime gyventi gerai ir padėtis vis gerėja..
Ne visų poreikiai vienodi... Ne visi ir gyventi MOKA vienodai...
ax.gif
Atsakyti