Įkraunama...
Įkraunama...

Kai vyras uždirba mažiau, gerokai

QUOTE(lanaa @ 2006 05 23, 17:17)
na mano vyras daug ir juodai dirba... bet jo toks darbas, kad maziau dirbti neiseina... kitu alternatyvu ner... belieka arba dirbt, arba nedirbt... ir vis tiek, nors tikrai kartais abidna, kad darbas suryja didele dali laiko, pasakysiu, kad man geriau vyras darboholikas, negu tinginys... turejau toki viena,  kuris tik ant "kojkes" guledavo ir utopinius planus kure " kaip uzdirbti milijona nepajudinos uzpakalio"  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif o as ji du metus ant savo sprando tempiau, kol nervai neatlaike...  doh.gif  tai va as pasakysiu, kad man geriausias pavyzdys vaikams- yra veiklus, darbstus,gyvenime turintis savo vieta, mylintis savo seima tevas/vyras... o tokie, kurie tik liezuviu moka graziai pamalt, man pagarbos nesukelia  schmoll.gif

Visos rašote apie kraštutinumus: arba ant "kojkes" gulintis tinginys, arba darbštuolis, kuris kruta 24 val. per parą g.gif
O jeigu pas mane viduriukas. Uždirbantis daugiau negu minimumas, bet nesiplėšantis per du darbus, kad gautų pvz. 2000Lt. bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Motina @ 2006 05 23, 17:19)
O jei atvirkščiai? Manau visos supultų aiškint, kad vyras PRIVALO išlaikyti žmoną su trim vaikais ir studijuojančią magistratūroj. Taigi ji vaikus augina ir dar mokosi tongue.gif Kokia šaunuolė bigsmile.gif
čia ir yra šeima... viens kitam padeda 4u.gif

Matai skirtumas tame, kad tie 3 vaikai būtų tarsi inkaras... Juk kas klausė kiek vaikų norime g.gif Kalba buvo kiek reikia smile.gif , kad baigtų studijas
Atsakyti
QUOTE(Laimė @ 2006 05 23, 17:25)
Visos rašote apie kraštutinumus: arba ant "kojkes" gulintis tinginys, arba darbštuolis, kuris kruta 24 val. per parą g.gif
O jeigu pas mane viduriukas. Uždirbantis daugiau negu minimumas, bet nesiplėšantis per du darbus, kad gautų pvz. 2000Lt. bigsmile.gif

na jei jums uztenka tu <2000lt, tai viskas gerai... pvz. mums neuztenka, tai ir plesomes laugh.gif a ka daryt zmogui, vogt tai neisi laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2006 05 23, 17:30)
na jei jums uztenka tu <2000lt, tai viskas gerai... pvz. mums neuztenka, tai ir plesomes  laugh.gif a ka daryt zmogui, vogt tai neisi  laugh.gif

2000Lt. ne abiejų, o vieno- mano vyro pajamos. Jeigu tokios būtų- užtektų smile.gif
Atsakyti
Skaitau apie tai, kaip zmonem uztenka 2000 seimai, ir nezinau ne kaip reaguot...gal uzaugot daugiavaikej seimoj, ar neturit fantazijos apie tai, ka galima daryt su dideliais pinigais? nes jei tokios situacijos ner, tai kaip gali tenkintis vyru ,kurio savigarba leidzia va taip skaiciuot, kaip iositekt i 2000 lt. g.gif man bent jau savigarba neleistu su tokiu susidet..
Kita vertus, zavingai atrodo seima , nedaug uzdirbanti, bet kurioj vyrauja darna, svelnumas ...
O del moteru materializmo( kazkas sake cia), tai cia naturalu, nes gamta taip padare, kad moteriai reikia saugumo...cia gi igimta rolleyes.gif

Diedai ziuri i grazuoles, mes - i turtingiausius....Taip visad buvo ir bus tongue.gif
Atsakyti
Paskaicius temas net keista pasidaro. nu negi zmones tikrai uzdirba daugiau nei 2000lt??? kai paziuri darbo skelbimus tai 800lt 1000lt, na kartais 1500Lt. Maniskis dirba normalu darba , bet jo darbovietej abejoju ar daug po 2000lt uzdirbanciu. tai ka visi tinginiai??? nesvarbu kad nuo ryto iki vakaro darba dirba???Ir siaip yra darbu, kur zmogeliai nuo ryto iki vakaro aria uz 600lt( ir mielu noru uzdirbtu daugiau), ir po viso to isvadinami tinginiais, nes nakti pamiegot eina, o ne koki naktini darbeli susiranda...

ir dar viena isvada. moterys nori lygiu teisiu, todel nesutinka uzdirbt maziau nei vyras(taigi nori tiek pat arba daugiau), bet nenori , kad vyras uzdirbtu maziau. kazkaip uzdaras ratas gaunasi... g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(voveriena @ 2006 05 23, 18:46)
Skaitau apie tai, kaip zmonem uztenka 2000 seimai, ir nezinau ne kaip reaguot...gal uzaugot daugiavaikej seimoj, ar neturit fantazijos apie tai, ka galima daryt su dideliais pinigais? nes jei tokios situacijos ner, tai kaip gali tenkintis vyru ,kurio savigarba leidzia va taip skaiciuot, kaip iositekt i 2000 lt. g.gif  man bent jau savigarba neleistu su tokiu susidet..
Kita vertus, zavingai atrodo seima , nedaug uzdirbanti, bet kurioj vyrauja darna, svelnumas ...
O del moteru materializmo( kazkas sake cia), tai cia naturalu, nes gamta taip padare, kad moteriai reikia saugumo...cia gi igimta rolleyes.gif

Diedai ziuri i grazuoles, mes - i turtingiausius....Taip visad buvo ir bus tongue.gif

taip, zmones uzdirba daugiau nei 2000. as viena is tokiu zmoniu. tikrai nesu igijusi prestizines specialybes prestiziniame uzsienio universitete. gaunu 2000 viename darbe ir 400 simtus uz darba kitame (jame dirbu vakarais, vos keleta valandu). mano draugas gauna 1800 i rankas. kadangi musu uzdarbio skirtumas ne toks ir didziulis, diskomforto as nejauciu jokio. jis, anksciau grizes is darbo, daro valgyti, suplauna indus, savaitgaliais ir kambarius pereina su skuduru. atnesa kiekviena savaitgali pusrycius mieganciai i lova. laukiam, kol pastatys musu rezervuota busta. imsim paskola abu. manau, kad mano gyvenimas idealus.

tik pinigu galetu buti dar daugiau. kuo daugiau uzdirbi, tuo poreikiai didesni smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Motina @ 2006 05 23, 16:03)
tai vat, kai jau realiai mokėsi tą 1000 lt paskolos, kas atims iš tavo šeimos galimybę nusipirkt drabužį ne skudurinėj, taip pat baigsis praktiškai visos pramogos ir atostogos, tuomet ir galėsi kalbėt, kad 2000 šeimai užtenka verysad.gif .
Sąraše trūksta draudimo, kaip minimum 400 lt trijų asmenų šeimai (150+150+100) o kur vaiko mokyklėlės/būreliai, kaip min 100? O jei kompanija neapmoka telefono?  dar 50 pridėk... o jei darbdavys neišlaiko vieno automobilio, dar minimum 100...
Taip, kad nereikia lialialia, kad kiti gyvent nemoka doh.gif

1)Nieks nekalba apie situaciją, kai paskolai mokėsim 1000lt - iki to laiko mano alga padidės 200Lt, žmona bus baigusi studijas (dabar gauna minimumą kolegijoje dirbdama sekretore) ir susiras darbą, kuris bus apmokamas bent 500Lt daugiau - taigi kur problema? Praktiškai balansas nepasikeis..
2)Prie ko šitam sąraše trūksta draudimo? Aš atsakiau į Ievos-Pievos komentarą tomis pačiomis pozicijomis kaip ir ji - ten draudimo nebuvo.. O ir į tas išlaidas nereikia žiūrėt jau taip tiksliai - aš juk neturiu tikslios ataskaitos kam kur kiek išleidžiam... O be to kodėl iš viso turėčiau kažkam būtent tiek mokėti draudimą?
3)Prie ko vaiko mokyklėlės ir būreliai - jam tik 1 metai. O mes ką tik iškepti darbuotojai - kai jis eis į mokyklą, mes irgi uždirbsime gerokai daugiau - tuo neabejoju.
4)Kodėl kompanija turėtų neapmokėti mobilaus ir mašinos? Toks mano darbas - atlyginimas + mobilus + mašina.. Yra kaip yra, jei jų nebūtų, greičiausiai alga būtų irgi didesnė, čia jau priklauso nuo konkretaus darbo ir jo sąlygų
5)Kiekvienas yra savo likimo kalvis..
drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(voveriena @ 2006 05 23, 17:46)
Skaitau apie tai, kaip zmonem uztenka 2000 seimai, ir nezinau ne kaip reaguot...gal uzaugot daugiavaikej seimoj, ar neturit fantazijos apie tai, ka galima daryt su dideliais pinigais? nes jei tokios situacijos ner, tai kaip gali tenkintis vyru ,kurio savigarba leidzia va taip skaiciuot, kaip iositekt i 2000 lt. g.gif  man bent jau savigarba neleistu su tokiu susidet..

Na man savigarba leidžia džiaugtis tuo kaip mes šiuo metu gyvenam. Ir duok dieve visiems taip gyvent, kai aš dirbu dar tik 1,5 metų, o žmona ~4 metus, tuo pačiu ir studijuodama ir dar vaiką augino tongue.gif Norėčiau sužinot kaip tamstai taip pasisekė iš karto po studijų uždirbt 2000 ar daugiau per pirmus metus? O gal dar ir vaiką auginot? O gal jau ir studijų metais daugiau uždirbdavot? Būtų visai nebloga istorija kokiam "Nuo... Iki..." wink.gif
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2006 05 23, 17:17)
na mano vyras daug ir juodai dirba... bet jo toks darbas, kad maziau dirbti neiseina... kitu alternatyvu ner... belieka arba dirbt, arba nedirbt... ir vis tiek, nors tikrai kartais abidna, kad darbas suryja didele dali laiko, pasakysiu, kad man geriau vyras darboholikas, negu tinginys... turejau toki viena,  kuris tik ant "kojkes" guledavo ir utopinius planus kure " kaip uzdirbti milijona nepajudinos uzpakalio"  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif o as ji du metus ant savo sprando tempiau, kol nervai neatlaike...  doh.gif  tai va as pasakysiu, kad man geriausias pavyzdys vaikams- yra veiklus, darbstus,gyvenime turintis savo vieta, mylintis savo seima tevas/vyras... o tokie, kurie tik liezuviu moka graziai pamalt, man pagarbos nesukelia  schmoll.gif

Mano vyras yra beirūpinantis šeima ir labai dirbantis, jis sako jei nesimokinčiau tai po darbo eičiau dar papildomais darbais užsiminėti, o aš jam pasakiau kad aš to nenoriu (na jei mano vyras pagrindiniame darbe uždirbtų minimuma tai butu kita šneka, bet tikrai neuždirba kai jūs sakot daugiau nei 2000), nes man nėra tikslo sėdet ir nematyti vyro, mes esam šeima, tai kam tada kurti šeima, o kai bus vaikai tai ka aš kaip durnele veina sedesiu ir auginsiu vaikus, o vaikai tevo nematys. situacija yra tokia, kad mes savo būstą turim, gerai čia butas, o ne namas apie kurį svajojam, galbūt reikia remonto bet tai nera pagrindinis dalykas pasaulyje, abu turim turim po mašina, kad ir ne po labai naujas, aišku abu i darbbus dedamies pietus, o ne einam i kavine bet sugebam išgyventi iš vienos lagos vyro, kuri nesiekia 2000, o tuo tarpu mano alga taupydami, kuri bus skirta didesniems pirkiams, buto remontui ar net buto keitimui.
Atrodytų kad aš prieš didesnes algas, oi ne aš tik už, norėčiau ir pati ir kad vyras daugiau uždribtų, abu to norim, kadangi abu stengiames tai viskas ok, judam abu ta pačia kryptimi. biggrin.gif
QUOTE(Laimė @ 2006 05 23, 17:37)
2000Lt. ne abiejų, o vieno- mano vyro pajamos. Jeigu tokios būtų- užtektų smile.gif

apetitas atsirastų bevalgant biggrin.gif reikia ir aš saku, kad reikia thumbup.gif

QUOTE(Salomeja @ 2006 05 23, 20:37)
Paskaicius temas net keista pasidaro. nu negi zmones tikrai uzdirba daugiau nei 2000lt??? kai paziuri darbo skelbimus tai 800lt 1000lt, na kartais 1500Lt. Maniskis dirba normalu darba , bet jo darbovietej abejoju ar daug po 2000lt uzdirbanciu. tai ka visi tinginiai??? nesvarbu kad nuo ryto iki vakaro darba dirba???Ir siaip yra darbu, kur zmogeliai nuo ryto iki vakaro aria uz 600lt( ir mielu noru uzdirbtu daugiau), ir po viso to isvadinami tinginiais, nes nakti pamiegot eina, o ne koki naktini darbeli susiranda...

ir dar viena isvada. moterys nori lygiu teisiu, todel nesutinka uzdirbt maziau nei vyras(taigi nori tiek pat arba daugiau), bet nenori , kad vyras uzdirbtu maziau. kazkaip uzdaras ratas gaunasi... g.gif  g.gif

Nu man irgi keista su tom algom, kad visi tiek daug uždirba, bet aš pažįstu tik kelis žmones kurie uždirba daugiau, o nors ir mūsų pajamos mažesnės, jei gyvena prasčiau nei mes, tai aš iš viso nesuprantu kaip jie gyvena, kiti žmonės paprasčiausiai neplanuoja, eina i kavines, nes turi pinigų, o paskui jau galvosim ka nors, pas mus yra tai kad mes pirma viska sugalvojam o paskui jau žinom kelis kartus galim nueiti i kavine ar i koki kluba.

Išvada tokia kaip visada laime ne piniguose o jų kiekyje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(giedradi @ 2006 05 24, 08:27)
Mano vyras yra beirūpinantis šeima ir labai dirbantis, jis sako jei nesimokinčiau tai po darbo eičiau dar papildomais darbais užsiminėti, o aš jam pasakiau kad aš to nenoriu (na jei mano vyras pagrindiniame darbe uždirbtų minimuma tai butu kita šneka, bet tikrai neuždirba kai jūs sakot daugiau nei 2000), nes man nėra tikslo sėdet ir nematyti vyro, mes esam šeima, tai kam tada kurti šeima, o kai bus vaikai tai ka aš kaip durnele veina sedesiu ir auginsiu vaikus, o vaikai tevo nematys. situacija yra tokia, kad mes savo būstą turim, gerai čia butas, o ne namas apie kurį svajojam, galbūt reikia remonto bet tai nera pagrindinis dalykas pasaulyje, abu turim turim po mašina, kad ir ne po labai naujas, aišku abu i darbbus dedamies pietus, o ne einam i kavine bet sugebam išgyventi iš vienos lagos vyro, kuri nesiekia 2000, o tuo tarpu mano alga taupydami, kuri bus skirta didesniems pirkiams, buto remontui ar net buto keitimui.
Atrodytų kad aš prieš didesnes algas, oi ne aš tik už, norėčiau ir pati ir kad vyras daugiau uždribtų, abu to norim, kadangi abu stengiames tai viskas ok, judam abu ta pačia kryptimi.  biggrin.gif

pasikartosiu, jei zmonems gerai kaip yra, vadinas problemos nera... nesvarbu ar jie per mesini uzdirba 600, 2000, 10000 ar milijona... pvz. man pinigai is dalies yra saugumo jausmas, nors jei viena diena jie dingtu tikrai nenumirciau ir sugebeciau pragyventi is minimumo... kas liecia seima, tai mes patys pasirenkam vienoki ar kitoki seimos modeli... as pvz. toks bobos tipas, kad negaleciau gyventi su uz save prastesniu vyru... bo kitaip uzlipciau ant sprando, o tada jau ilgai netrauktume... blush2.gif mane vyras turi beveik visais klausimais perspjauti... kitaip sakant man reikia autoriteto, kuris mane prigesintu... doh.gif tai va pagal mano reikalavimus, finansiniu poziuriu tas vyras nu niekaip neisipaiso i tuos 2000lt (nebent tai laikina busena)... schmoll.gif man seima asociuojasi su bendrais planais, siekiais... o kai vienas nori torto, o kitam gerai ir padziuves batonas... tai jau pagal mane "peilis" schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 24 gegužės 2006 - 08:06
QUOTE(lanaa @ 2006 05 24, 09:03)
pasikartosiu, jei zmonems gerai kaip yra, vadinas problemos nera... nesvarbu ar jie per mesini uzdirba 600, 2000, 10000 ar milijona... pvz. man pinigai is dalies yra  saugumo jausmas, nors jei viena diena jie dingtu tikrai nenumirciau ir sugebeciau pragyventi is minimumo... kas liecia seima, tai mes patys pasirenkam vienoki ar kitoki seimos modeli... as pvz. toks bobos tipas, kad negaleciau gyventi su uz save prastesniu vyru... bo kitaip uzlipciau ant sprando, o tada jau ilgai netrauktume...  blush2.gif  mane vyras turi beveik visais klausimais perspjauti... kitaip sakant man reikia autoriteto, kuris mane prigesintu...  doh.gif  tai va pagal mano reikalavimus, finansiniu poziuriu tas vyras nu niekaip neisipaiso i tuos 2000lt (nebent tai laikina busena)...  schmoll.gif man seima asociuojasi su bendrais planais, siekiais... o kai vienas nori torto, o kitam gerai ir padziuves batonas... tai jau pagal mane "peilis" schmoll.gif

tai ir aš pasikartosiu
QUOTE(giedradi @ 2006 05 24, 08:27)
norėčiau ir pati ir kad vyras daugiau uždribtų, abu to norim, kadangi abu stengiames tai viskas ok, judam abu ta pačia kryptimi.  biggrin.gif

Kadangi abu tikimes ateity uždirbti daugiau, bet niekda nebus kad va uždirbu 5000 ir tada jau užtenka, tai aš noriu pasakyt kad niekada neužteks.
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2006 05 24, 08:03)
pagal mano reikalavimus, finansiniu poziuriu tas vyras nu niekaip neisipaiso i tuos 2000lt (nebent tai laikina busena)... 

Puiku, kad tokių moterų Lietuvoje tik "vienetai" - kitaip mūsų tauta išnyktų per 2-3 kartas.. Įdomu kiek Lietuvos vyrų procentų gali pasigirti stabiliais atlyginimais virš 2000 lt? Ir jei čia sulauksiu kelių ar keliolikos patvirtinimų kad - taip, mano vyras uždirba daugiau nei 2000, tai dar nieko nereikš, nes šioj svetainėj dalyvauja ~20000 žmonių, iš kurių dauguma gyvenantys gerai arba pasiturinčiai, tuo tarpu žemutinė ir vidutinė klasė atstovaujama labai menkai...
Nemėgstu grynų materealistų.. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(zmiejus @ 2006 05 24, 09:21)
Puiku, kad tokių moterų Lietuvoje tik "vienetai" - kitaip mūsų tauta išnyktų per 2-3 kartas.. Įdomu kiek Lietuvos vyrų procentų gali pasigirti stabiliais atlyginimais virš 2000 lt? Ir jei čia sulauksiu kelių ar keliolikos patvirtinimų kad - taip, mano vyras uždirba daugiau nei 2000, tai dar nieko nereikš, nes šioj svetainėj dalyvauja ~20000 žmonių, iš kurių dauguma gyvenantys gerai arba pasiturinčiai, tuo tarpu žemutinė ir vidutinė klasė atstovaujama labai menkai...
Nemėgstu grynų materealistų..  tongue.gif

o tai kiek lietuvos bobu gali pasigirti bigsmile.gif ... as ir nesu gryna materialiste, greiciau realiste... laugh.gif matai su metais pradedi pragmatiskiau mastyt, bo vien meile sotus nebusi ir barsciu is to neisvirsi ... laugh.gif as cia nekalbu apie jus studentus, kuriems dar viskas priesaky... kiek suprantu ir patys nezadate "uzsikonservuoti" dabartiniame lygyje bigsmile.gif
Atsakyti