Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

QUOTE(renax @ 2012 08 29, 09:44)
Tada kai pristatysite pažymą liksite dirbti toje įstaigoje ( atleisti negali), o atleidimo data nukels į tada kai grįsite iš motinystės atostogų. Sutartis ir liks terminuota, tik terminas atleidimo nusikels, nes neščios atleisti negali.

4u.gif tai sita as suprantu, bet man idomu kaip tuomet, kai jau gris is dekreto ta darbuotoja, o man iki dekreto tarkim bus like kokie pora menesiu g.gif abi dirbsim? doh.gif
Atsakyti
sveiki 4u.gif norejau paklausti jai iseina savo noru neigalus asmuo ar jis privalo atidirbti 14d? ir kaip tos dienos skaiciuojamos jai slenkantis grafikas?
Atsakyti
QUOTE(Lorian) @ 2012 08 29, 10:48)
4u.gif tai sita as suprantu, bet man idomu kaip tuomet, kai jau gris is dekreto ta darbuotoja, o man iki dekreto tarkim bus like kokie pora menesiu g.gif abi dirbsim? doh.gif

Blogiausiu atveju, jei netures Jums kito darbo, likusiems pora menesiu skelbs prastova ir mokes minimalu
Atsakyti
QUOTE(Lorian) @ 2012 08 29, 10:48)

Nepardavinėkit kiaušinių kol dar viščiukai jų nededa lotuliukas.gif, pagal įstatymus atleisti negali o kaip elgsis vienokia ar kitokia įmonė ar įstaiga niekas atsakyti negali čia smile.gif, tuo labiau Jūs gi dar nepastojote, o kada pastosite neaisku, o jau gimdymo atostogas planuojate, pamatys bendradarbė, anksčiau laiko atleis problemos neliks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(me***ta @ 2012 08 29, 13:36)
ar jis privalo atidirbti 14d?

Neprivalo, užtenka prieš 3 dienas parašyti prašymą.
Atsakyti
QUOTE(renax @ 2012 08 29, 13:30)
Nepardavinėkit kiaušinių kol dar viščiukai jų nededa  lotuliukas.gif, pagal įstatymus atleisti negali o kaip elgsis vienokia ar kitokia įmonė ar įstaiga niekas atsakyti negali čia smile.gif, tuo labiau Jūs gi dar nepastojote, o kada pastosite neaisku, o jau gimdymo atostogas planuojate, pamatys bendradarbė, anksčiau laiko atleis problemos neliks smile.gif

As net neplanuoju tongue.gif , tiesiog pasidare idomu, visokiu situaciju gi buna g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(renax @ 2012 08 29, 13:30)
Nepardavinėkit kiaušinių kol dar viščiukai jų nededa  lotuliukas.gif, pagal įstatymus atleisti negali o kaip elgsis vienokia ar kitokia įmonė ar įstaiga niekas atsakyti negali čia smile.gif, tuo labiau Jūs gi dar nepastojote, o kada pastosite neaisku, o jau gimdymo atostogas planuojate, pamatys bendradarbė, anksčiau laiko atleis problemos neliks smile.gif

labai patiko išsireiškimas smile.gif žinosiu kaip kitąkart atsakyti: būna, kad burną aušini, laiką gaišti aiškindama kas būtų jeigu būtų.
Atsakyti
laba diena. Gal kas gales tiksliai atsakyti, kiek kartu i metus galima imti nemokamu atostogu pagal 184 str (auginant vaika iki 14 metu)? Zinau kad i atostogu staza iskaitoma tik 14 dienu nemokamu atostogu, bet ar leidziama iseiti dazniau? Ar galima sias atostogas imti po pora dienu i sav?
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2012 09 02, 09:24)
ar leidziama iseiti dazniau?

Pagal įstatymą darbuotojams, auginantiems vaiką iki keturiolikos metų per metus suteikiama iki keturiolikos kalendorinių dienų NA. Visa kita - susitarimo su darbdaviu reikalas, jis turi teisę NA ir nesuteikti. Žiūrint iš darbdavio pozicijos - kam man reikalingas nuolat nedirbantis darbuotojas?
Atsakyti
Sveiki, mano situacija: darbdavys nesumokejo dvieju men atlyginimo, bei atostoginiu. dar nepraejo menuo, bet ar verta man laukti, ar imtis priemoniu? jei imtis, tai kokiu? pirmiau i teisma ar i darbo inspekcija?
Atsakyti
Į darbo inspekciją.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2012 09 10, 17:58)
Į darbo inspekciją.

aciu. nedrasu kazkaip....
Atsakyti