QUOTE(Tepaluota @ 2013 02 21, 22:00)
Advokatė neteisi. Darbdavys PRIVALO daryti išskaitas. Jei nedarys, anstolis net gali inicijuoti darbdavio patikrinimą (pvz., duoti užklausimą VMI, dėl kokių priežasčių darbuorojams nemokamas darbo užmokestis ir nedaromos išskaitos iš jo).
Aisku,supratau,nes jau issigandom,kaip ir zinom,kad pasirasinet nieko nereikia,kad turi vykdyti isskaiciavimus.
QUOTE(Muminukė @ 2013 02 21, 22:52)
O tai jeigu darbdavys nepasiraso to prasymo iseiti, po ligos zmogus negrizta, ar negali ipilti pravaikstos? Ir dar labai idomus klausimas ar dabar busimieji darbdaviai gali matyti pravaikstas irasytas buvusio darbdavio? 

Jei yra paduotas prašymas atleisti iš darbo, atleisti privalo. Pravaikštų niekas nemato, išskyrus Sodrą, nebent atleistų iš darbo už pravaikštas, tada dar matytų darbo birža (jei ten stotumėt). Šaltiniai, iš kurių būsimas darbdavys galėtų sužinoti apie atleidimą už pravaikštas - Sodra, darbo birža ir buvęs darbdavys. Beje, nė vienas iš jų teisės teikti tokią informaciją neturi, tačiau čia Lietuva, čia lietūs lyja...
QUOTE(Jolli @ 2013 02 21, 23:01)
Ačiū, manau, kreipsiuos iškart, tik nelabai man aiškus tas 3 mėn. laikotarpis, nes yra skolų ir nuo anksčiau, bet ir dabar tie įsipareigojimai nevykdomi, tai viskas turėtų būti išspręsta kartu 

Jei butent atleidimo klausimu kyla problemu, tai tikrai kreiptis iskart reiktu ir rasyt ten, kad butu uzfiksuota. Kad darbdavys neturetu galimybes pravaikstu pripaisyt. Kadangi tuo isejimo klausimu nelabai galiu ka pasakyt, manyciau,kad jums geriausia butu nuvykt i pacia VDI ir ten darbo gincu komisijos koks darbuotojas pakonsultuos, jums tikrai butu viskas daug aiskiau ir ramiau

QUOTE(Tepaluota @ 2013 02 22, 09:06)
Jei yra paduotas prašymas atleisti iš darbo, atleisti privalo. Pravaikštų niekas nemato, išskyrus Sodrą, nebent atleistų iš darbo už pravaikštas, tada dar matytų darbo birža (jei ten stotumėt). Šaltiniai, iš kurių būsimas darbdavys galėtų sužinoti apie atleidimą už pravaikštas - Sodra, darbo birža ir buvęs darbdavys. Beje, nė vienas iš jų teisės teikti tokią informaciją neturi, tačiau čia Lietuva, čia lietūs lyja...
Aciu uz issamu atsakyma. O jei isivaizduotumem situacija: 1. Prasymas parasytas, bet
savo noru iseiti su kompensacija (nes daugiau nei du men velavo alga), 2. Prasymas ne pastu issiustas o paduota i rankas 3. Prasymo nepasiraso (niekas nieko nemate), tu neateini i darba ir tada atleidzia uz pravaikstas... Ar imanoma?
Kai ejau is buvusio darbo tia buvau visko prisifantazavus tik nebuvo kas pataria
Ačiū už atsakymus, truputį lengviau kai yra kas pataria, nes pačiai kažkaip nesmagu ir neramu. O pirmadienį jau bus uždarytas biuletenis ir, žinoma, kreipsiuos iškart į darbo ginčų komisiją ir vėl konsultuosiuos, rašysiu prašymą ir manau viskas turėtų išsispręsti. To ir tikiuosi ir noriu, kad viskas greičiau baigtųsi 
Papildyta:
Mano nuomonė:
1. Prašymas dėl išėjimo iš darbo šalių susitarimu, taip? Jei taip 7dienas turi darbdavys apmąstymui ir siūlymą arba priima arba ne, kažkas tokio...
2. Jei paduotas prašymas į rankas, yra tikimybė, kad jis gali būti sunaikintas, todėl ne pro šalį išsiųsti reg.paštu, kad būtų priimtas su parašu ir liktų čekutis kaip įrodymas, kad išsiųsta.
3. Įmanoma, (jei prašymo neišsiųsite reg.paštu ir jis bus sunaikintas), tačiau atsiskaityti vistiek privalo pilnai.
Pas mane panaši situacija, tai aš iš savo menkos patirties parašiau
Manau geriausiai atsakys šių dalykų žinovės. Ačiū joms

Papildyta:
QUOTE(Muminukė @ 2013 02 22, 09:49)
Aciu uz issamu atsakyma. O jei isivaizduotumem situacija: 1. Prasymas parasytas, bet
savo noru iseiti su kompensacija (nes daugiau nei du men velavo alga), 2. Prasymas ne pastu issiustas o paduota i rankas 3. Prasymo nepasiraso (niekas nieko nemate), tu neateini i darba ir tada atleidzia uz pravaikstas... Ar imanoma?
Kai ejau is buvusio darbo tia buvau visko prisifantazavus tik nebuvo kas pataria
Mano nuomonė:
1. Prašymas dėl išėjimo iš darbo šalių susitarimu, taip? Jei taip 7dienas turi darbdavys apmąstymui ir siūlymą arba priima arba ne, kažkas tokio...
2. Jei paduotas prašymas į rankas, yra tikimybė, kad jis gali būti sunaikintas, todėl ne pro šalį išsiųsti reg.paštu, kad būtų priimtas su parašu ir liktų čekutis kaip įrodymas, kad išsiųsta.
3. Įmanoma, (jei prašymo neišsiųsite reg.paštu ir jis bus sunaikintas), tačiau atsiskaityti vistiek privalo pilnai.
Pas mane panaši situacija, tai aš iš savo menkos patirties parašiau

Uzjauciu, Jolli. Isties kai dirbau anam darbe kilo visokiu minciu. Net i teisma del atsskaitymo galvojau kreiptis. O geriausiai buvo tuomet kai pateikiau prasyma iseisti savo noru, bet ne su kompensacija o be, bet pabreziau duodama kad galejau prasyt kompensacijos, taciau svarbiausia man yra iseiti ne po dvieju savaiciu o po triju dienu. Jie norejo kad dvi savaites dirbciau o gal ir daugiau kol zmogu apmokysiu
Ir dar pradejo aiskinti kad man ir nepriklausytu kompensacija. Bet paskui atsiverte darbo kodeksa ir pamate kad zinau ka kalbu

QUOTE(Muminukė @ 2013 02 22, 09:49)
Pasidarote prašymo 2 originalus, ant vieno administratorė ar kažkas panašaus uždeda įmonės spaudą GAUTA tada ir tada. Prašymas su spaudu lieka Jums, o kitas egz. lieka darbdaviui. Jei administratorės ir spaudo nėra - duodate vadovui, lai prašymo apačioje parašo "gauta tada ir tada, parašas, v.pavardė"
sveikos
nezinau ar cia lendu su klausimu,bet gal padesit.
as isejau vaiko auginimo atostogu,is pirmu iskart i antras,dabar maziui sueina 2 metai,ir prasysiu,kad atleistu is darbo.ar uz tuos metus,kai auginau vaikus,man priklauso uz neisnaudotas atostogas kazkokie pinigeliai?sorry,jei ne i tema

as isejau vaiko auginimo atostogu,is pirmu iskart i antras,dabar maziui sueina 2 metai,ir prasysiu,kad atleistu is darbo.ar uz tuos metus,kai auginau vaikus,man priklauso uz neisnaudotas atostogas kazkokie pinigeliai?sorry,jei ne i tema

QUOTE(ievvuuze @ 2013 02 22, 15:38)
sveikos

kaii buvot vaiko priežiūros atostuogose nepriklauso
Į stažą atostogoms gauti įeina tik nėštumo ir gimdymo atostogos.
QUOTE(Indonezija_ @ 2013 02 22, 15:55)
Į stažą atostogoms gauti įeina tik nėštumo ir gimdymo atostogos.
tai isena,kad 3 men kai buvau su pirma ir 3 men kai su antru nestumo ir gimdymo atostogose,uz tuos 6 men priklauso?