Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

QUOTE(Lorian) @ 2012 02 26, 13:34)
Ar nepriestarauja istatymams tai, kad vienu metu busiu isidarbinusi vienoje istaigoje ir pasirasiusi praktikos sutarti su kita? aciu 4u.gif

Jei neviršisite nustatyto darbo laiko tikrai neprieštarauja, nors su reglamentavimu nėra labai išsamu. Bet jei praktika nėra pinigine išraiška apmokama, prie jos niekas ir nesikabina. Todėl ir geriausia yra praktika atlikti kur dirbi, nors viska galima suderinti tik reikia išsidelioti darbo valandas jei tokios yra praktikoje.
Atsakyti
Tai praktiką galima atlikti bet kur. Ir darbdavys neprivalo nieko mokėti.
Atsakyti
QUOTE(Oxys @ 2012 02 26, 21:51)
Tai praktiką galima atlikti bet kur. Ir darbdavys neprivalo nieko mokėti.

Praktika galima atlikti ten kur pasirašai praktikos sutartį. O kas sakė, kad privalo ? Jūs žodi jei skiriate nuo žodžio privalo ?
Atsakyti
Laba 4u.gif
Turiu tokį klausimėlį, tikiuosi kad į temą pataikiau ax.gif
Situacija tokia: šeimoje 3 vaikai. Vyresnėliui gruodį suėjo 18. Jis mokosi profesinėje mokykloje. Vyras pensininkas (jau metai laiko), bet ne senatvės, o kaip pareigūnas.
Skaičiuojant atlyginimą NPD buvo 470, o PNPD 250 (čia aišku, už visus 3 vaikus ir dalinant tą suma per pusę, abiems tėvams).
Klausimo esmė: Už sausio mėn PNPD tik 50 lt. Mano supratimu turėjo nuimti tik 100 lt (nes vaikui 18 m), tai turėjo būti PNPD 150 Lt. Ir dar: jeigu vyras pensininkas, tai ar neturėtu man taikyti viso PNPD, nedalinant jo per pusę?
Labai tikiuosi, kad kas nors padės man susigaudyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramsius @ 2012 02 27, 09:35)

Už sausio mėn. PNPD turėjo būti 150Lt. Jei vyras niekur nedirba, parašykite darbovietėje prašymą, kad visą PNPD taikytų jums, juk darbovietė nežino, dirba jūsų vyras ar ne.
O susigrąžinti GPM permoką, prisitaikius pilną PNPD galėsite pateikusi GPM deklaraciją.
Atsakyti
QUOTE(Pa2shka @ 2012 02 14, 18:38)
Jei teisingai pamenu JELE atvejį, situacija atvirkštinė, t.y. darbuotojas grįžęs po vaiko priežiūros atostogų neberanda darbdavio.
JELE pasiskambink į VDI tikrai bus greičiau ir aiškiau - ir dar mums grįžusi galėsi papasakoti kaip ten kas.

va merginos,gal kam ir prireiks tokios info.penktadieni nuvaziavau i Darbo Inspekcija,parasiau prasyma("Darbo santykių pasibaigimas“)kad nerandu darbdavio ir kad neradus jo,atleistu mane Darbo Inspekcija.dabar per 20 darbo dienu jei neras darbdavio atleis DI.o paieska darbdavio vyksta tokia,siuncia laiskus kur registruota firma arba fizinis asmuo,jei grista visi laiskai atgal tada ir atleidzia,tokia tik paieska smile.gif Praėjus 20 darbo dienų nuo prašymo gavimo ir nenustačius darbdavio buvimo vietos, kitą darbo dieną Valstybinės darbo inspekcijos inspektorius darbuotojui išduoda Lietuvos Respublikos vyriausiojo valstybinio darbo inspektoriaus nustatytos formos pažymą, kurioje konstatuoja darbo santykių pasibaigimą pagal Lietuvos Respublikos darbo kodekso 124 straipsnio 1 dalies 4 punktą smile.gif tai va tiek info
Atsakyti
laba diena, noriu paklausti, ka man daryti unsure.gif
imoneje sunki finanasine padetis, dar negavau algos uz 2012 01 ir jau eile 2012 02men nors buvau normaliose atostoguose , bet atostoginiu iskart nesumokejo.Esu dekrete, nuejus i darba vis sako sumokesim nepergyvenk, bet laikas eina.
Atsakyti
QUOTE(Ramsius @ 2012 02 27, 10:35)
Laba 4u.gif
Turiu tokį klausimėlį, tikiuosi kad į temą pataikiau ax.gif
Situacija tokia: šeimoje 3 vaikai. Vyresnėliui gruodį suėjo 18. Jis mokosi profesinėje mokykloje. Vyras pensininkas (jau metai laiko), bet ne senatvės, o kaip pareigūnas.
Skaičiuojant atlyginimą NPD buvo 470, o PNPD 250 (čia aišku, už visus 3 vaikus ir dalinant tą suma per pusę, abiems tėvams).
Klausimo esmė: Už sausio mėn PNPD tik 50 lt. Mano supratimu turėjo nuimti tik 100 lt (nes vaikui 18 m), tai turėjo būti PNPD 150 Lt. Ir dar: jeigu vyras pensininkas, tai ar neturėtu man taikyti viso PNPD, nedalinant jo per pusę?

sveiki, si temute labai tinka ir man norejau paklausti, auginu 2 vaikucius vienam 3m kitam 5 dirbu valandini darba 1h-4.85, suziurejau tuos algolapius visi skirtingi tik vienam radauPNPD 100lt kitur net npd o raso kita karta 1 ka tai reiskia ir ka galiu pakeisti... su bendradarbiu dirbam vienodas valandas gaunam vienoda atlyginima js vaiku neturi smile.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, smile.gif
Iškart atsiprašau, jei ne į tą tema pataikiau, nelabai čia dar gaudaus 4u.gif
Taigi, dirbu nuo 2011 05 03, bet labai norėtumėm vaikiuko jau, tai įdomu kiek reikia būti išdirbus, kad gautum motinystės pašalpą? Ir dar, dirbu sunkiam fiziniam darbe kur reikia kilnoti sunkias dėžes, plius naktinis darbas, pastojimo atveju ką daryti, nes taip tikrai vikiukas pabėgtų verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ikona @ 2012 03 08, 16:02)
Sveikos,  smile.gif
Iškart atsiprašau, jei ne į tą tema pataikiau, nelabai čia dar gaudaus  4u.gif
Taigi, dirbu nuo 2011 05 03, bet labai norėtumėm vaikiuko jau, tai įdomu kiek reikia būti išdirbus, kad gautum motinystės pašalpą? Ir dar, dirbu sunkiam fiziniam darbe kur reikia kilnoti sunkias dėžes, plius naktinis darbas, pastojimo atveju ką daryti, nes taip tikrai vikiukas pabėgtų  verysad.gif

Apie motinystes ismokas,cia tema
http://www.supermama...howtopic=802567
reikia tureti 12 men stazo per paskutinius 2 metus,kad priklausytu pasalpa,o pacia ja skaiciuoja is paskutiniu 12 menesiu.Kai pristatysit pazyma darbdaviui,kad esat nescia,jis turi jus perkelti i lengvesni darba.
Atsakyti
Sveikos.

Noriu paklausti. Dirbau terminuota sutartimi ir nesulaukus jos pabaigos pastojau. VPA iki 2 metu. Noriu eiti iki 3m. Ar jie privalo mane isleist dar ir treciuosius metus ar gali ir atleisti.... Norejo atleisti ir pries NGA, bet darbo inspekcija neleido... Taciau dabar gali ar ne blush2.gif g.gif
Atsakyti
Laba diena,

nežinau ar čia pataikiau su klausimu, bet pabandysiu rolleyes.gif
Esu vaiko iki 3 metų priežiūros atostogose. Ir norėsiu sugrįžti į darbą anksčiau nei jos pasibaigs, bet iškart išeiti ir įsidarbinti kitur. Kaip suprantu galiu grįžt, tiesiog darbdavys turi pranešti sodrai? O kaip dėl išėjimo? Aš turėsiu atidirbti dar 2 sav. po pranešimo, kad išeinu? g.gif Neįmanomas kitas variantas? Atostogos išnaudotos. Ar lieka vienas variantas - susitarimas su darbdaviu?
Atsakyti