Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus nuskausminimas gimdymo metu

Labai labai daug kas priklauso nuo moters nusiteikimo. Man po gimdymo liko tik patys geriausi prisiminimai. Jokios prievartos.
Personalas įsiklausė į mano žodžius, o aš stengiausi girdėti, ką sako jie.
Skaičiau "Gimdymas ir gimimas". Yra gražių minčių, tačiau nėra taip, kad pritarčiau absoliučiai visoms.
Manau, kad nereikia iš vienų kraštutinumų šokti į kitus.
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2009 01 28, 11:11)
o dar ta akusere tokia kaip is pasakos, tai jie patys palauke keleta minuteliu, kol virkstele nebepulsavo, mazyle graziai ritmingai kvepavo ir nukirpo tada virkstele. Sita irgi reiktu irasyti i gimdymo plana kada nors, jei avdrug ir vel prarasciau kalbos dovana hihihi.gif

Nežinau kaip UK, bet pas mus NL pulsuojančios niekada nekerpa, nebent kas nori eit kryžiaus kelius ir gaut leidimą tą virkštelės kraują užšaldyti tolimesnėms gydymo reikmėms. Populiaru dabar kiek žinau JaV, bet pas mus laiko kad toks gydymo metodas neištirtas pakankamai, neaiškus jo efektyvumas, o tas pulsavimas sudaro kažkur 1/10 kūdikio kraujo, o tai labai didelis skirtumas.
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2009 01 30, 16:40)
Nežinau kaip UK, bet pas mus NL pulsuojančios niekada nekerpa, nebent kas nori eit kryžiaus kelius ir gaut leidimą tą virkštelės kraują užšaldyti tolimesnėms gydymo reikmėms. Populiaru dabar kiek žinau JaV, bet pas mus laiko kad toks gydymo metodas neištirtas pakankamai, neaiškus jo efektyvumas, o tas pulsavimas sudaro kažkur 1/10 kūdikio kraujo, o tai labai didelis skirtumas.

nekerpa? bigsmile.gif gal ir uk nekirptu, nzn rolleyes.gif bet Lt kerpa berods, jei kitokiu pageidavimu nera. nemazai mamyciu skaiciau rasiusiu, kad virkstele buvo nukirpta iskart.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biti atskrend: 30 sausio 2009 - 18:25
As labai palaikau temos iniciatore. Esu tokiu paciu isitikinimu. Juk gimimas nera tiesiog paprasciausias medicininis procesas kaip kokia apendicito operacija. Esu isitikinusi, kad tai labai nemalonus ivykis vaikeliui. Todel labai svarbu informauoti savo vyra ar kita asmeni, kuris dalyvaus gimdyme apie savo norus ir isitikinimus, jei kartais dingtu kalbos dovana. Salia esantis zmogus tada galetu apginti mamos kenciancios skausmus isitikinimus ir norus.
Pati laukiuos jau sesta menesi. Labai trokstu grazaus gimdymo sau. Zinoma ne viskas priklauso nuo musu paciu. Kartais medicina privalo isiterpti daug daugiau nei mes noretume. Todel mintimis prasau savo mazyles nekresti pokstu ir padeti man gimdymo metu. Tikiu, kad sios nuostabios gimdymo istorijos atsitinka tik toms, kurios tiki gimimo stebuklu. Tada reikalingi ir "teisingi" gygytojai ateina i gimdykla ir prigesina sviesa...

Aciu uz sia dvasinga tema.
Atsakyti
Andrijana, aciu uz grazu pasisakyma!! O su ta dingusia kalbos dovana pasirodo tikrai taip buna hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2009 02 07, 20:20)
Andrijana, aciu uz grazu pasisakyma!! O su ta dingusia kalbos dovana pasirodo tikrai taip buna hihihi.gif

Kalbos dovana ir ne tik gali dingti ypac gimdant pirma karta. As dar nesuvokiu koki skaumsa teks isgyventi...Turbut ir nesuvoksiu kol nepatirsiu. Reikalinga begaline dvasine stiprybe. Gal kas turite koki saltini? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Andrijana @ 2009 02 09, 17:48)
Kalbos dovana ir ne tik gali dingti ypac gimdant pirma karta. As dar nesuvokiu koki skaumsa teks isgyventi...Turbut ir nesuvoksiu kol nepatirsiu. Reikalinga begaline dvasine stiprybe. Gal kas turite koki saltini? smile.gif

Nera tas skausmas toks baisus, kaip apie snakama 4u.gif (bent jau mano nebuvo). Siaip turiu viena patarima kaip sumazinti skausma ax.gif per saremius neguleti. As jau isbandziau ir man labai pasitvirtino. Kai gimdziau pirma gulejau ir tikrai praradau kalbos dovana smile.gif o gimdant antra jau zinojau, kad negakima guleti, tai iki pat gimdymo galejau juokauti ir kalbeti ir skausmas ne ka didesnis negu pas dantista buvo lotuliukas.gif O gal cia man tik pasisieke blush2.gif
Atsakyti
Kaip apsidziaugiau atradus sia tema bigsmile.gif

smagu dalintis mintimis ir miela patirtimi su bendramintem thumbup.gif

Aciu, biti atskrend, kad sukurei sia tema 4u.gif

Taigi, apie mane - laukiuosi antro vaikelio, pirmam sunui 2,5 metukai sis leliukas turetu gimti balandzio pardzioj.

Savo pirmaji gimdyma prisimenu kaip stebukla, kaip ypatingiausia ir laimingiausia diena savo gyvenime.
Aciu Dievui, kad besilaukiant i mano rankas pakliuvo reikiama literatura, ir teko susipazint su tokiais zmonemis, moterimis, kurios nukreipe teisinga linkme. Taigi, viskas prasidejo nuo pasiruosimo motinystei mokykles, kur beklausant paskaitas, bendraujant su kitom mamomis, moterimis, supratau daug daugiau, placiau apie gimima, gimdymo prasme.. ax.gif
Taigi, ten ir sutikau gyd Banga wub.gif taiva.. manau tuom viskas ir pasakyta - nes vien sios moters buvimas salia daro stebuklus. Kaip beje, ir visa jos komanda - akusere taip pat buvo thumbup.gif
Gimdziau vandenyje, per saremius istisai stengiausi vaikscioti, judeti arba klupejau, buvom su vyru dviese daugiausia laiko, gydytoja ateidavo tik tarpais, akusere atejo jau visai finalui. Vaikelis gime i vandeny, virsktelei leido nupulsuoti, ja nukirpo vyras, suneli uzdejo tiesiai ant krutines, paskui perlipom i lova ir dar nemazai su juo gulejom, kol susirado papuka ir pradejo valgyt wub.gif Gal tik po 1, 2 val gyd pakviete naujagimiu gydytoja, kuri atejus pasvere, apziurejo, pamatavo, bet mes jau buvom susipazine, jis buvo pavalges pienuko.
Super, kad viskas buvo taip ramiai ir be streso, tiesiog neitiketina thumbup.gif
Dabar taip pat lankausi pas Banga, tik pas ja gimdysiu wub.gif

Atsakyti
QUOTE(Jelena.R @ 2009 02 09, 19:13)
Nera tas skausmas toks baisus, kaip apie snakama  4u.gif  (bent jau mano nebuvo). Siaip turiu viena patarima kaip sumazinti skausma  ax.gif  per saremius neguleti. As jau isbandziau ir man labai pasitvirtino. Kai gimdziau pirma gulejau ir tikrai praradau kalbos dovana  smile.gif  o gimdant antra jau zinojau, kad negakima guleti, tai iki pat gimdymo galejau juokauti ir kalbeti ir skausmas ne ka didesnis negu pas dantista buvo  lotuliukas.gif  O gal cia man tik pasisieke blush2.gif

Jelena acu uz patarima neguleti - jau buvau bepamirstanti. Juk tiek daug reikia ismokti ir suzinoti ir prisiminti! Man tai bus pimas gimdymas, tad tikiuosi pacio blogiausio skausmo, kad galeciau kaip ir tu pasakyti, kad skausmas buvo kaip pas dantista. mirksiukas.gif
Atsakyti
Tema tikrai dvasinga, linkiu visom tokių gimdymų. Tačiau ką reikia daryti, kai atsiranda komplikacijų, kai konsiliumas nusprendžia operuoti, o anesteziologė nesugeba atlikti dalinio nuskausmunimo, o mama savo vaikelį pamato tik po kelių ar keliolikos valandų po operacijos? Yra labai daug tokių ir panašių atvejų, kai gali prisiplanuot gimdyti ramiai, natūraliai, su planais, kuriems sukurt dienų dienas praleidai, tačiau viskas baigiasi visiškai kitaip, o ar tada nebūna dar didesnio streso?
Jei pastebėjot vis mažiau moterų pagimdo natūraliai, nekalbu apie tas, kurios nori operuotis. Tiesiog gal keičiasi organizmas, dėl aplinkos, stresų ir pan. Tyrimai rodo, kad net vyrų spermos kokybė žymiai suprastėjo - spermių mililitre dabar randama per puse mažiau nei prieš 50 ar 100 metų.
Atsakyti
QUOTE(mazukas @ 2009 02 10, 14:01)
Tema tikrai dvasinga, linkiu visom tokių gimdymų. Tačiau ką reikia daryti, kai atsiranda komplikacijų, kai konsiliumas nusprendžia operuoti, o anesteziologė nesugeba atlikti dalinio nuskausmunimo, o mama savo vaikelį pamato tik po kelių ar keliolikos valandų po operacijos? Yra labai daug tokių ir panašių atvejų, kai gali prisiplanuot gimdyti ramiai, natūraliai, su planais, kuriems sukurt dienų dienas praleidai, tačiau viskas baigiasi visiškai kitaip, o ar tada nebūna dar didesnio streso?
Jei pastebėjot vis mažiau moterų pagimdo natūraliai, nekalbu apie tas, kurios nori operuotis. Tiesiog gal keičiasi organizmas, dėl aplinkos, stresų ir pan. Tyrimai rodo, kad net vyrų spermos kokybė žymiai suprastėjo - spermių mililitre dabar randama per puse mažiau nei prieš 50 ar 100 metų.

Del didesnio streso, tai as sutinku. Net gal ne stresas, o nusivilymas, kad viskas ivyko ne taip, kaip buvo planuota. Zinau ta jausma.... Man neteko nusivilti gimdymu, bet isgyvenau labai dideli stresa, kai turejau pripazinti, kad neuztenka pienuko ismaitinti vaikelio. O buvau labai, labai nusiteikusi, kad maitinsiu naturaliai. Skaiciau literaturoj, kad visos motinos gali tai padaryti. Kiek man teko iskalusyti patarimu, kiek konsultaciju, ko as tik nedariau.... Vaikui svoris neaugo, buvo visa laika irzlus, maciau, kad mano pieno jam truksta, jauciausi, tokia niekam tikusi mama. Kai teko duoti pirma karta buteliuka, tai zliumbiau puse nakties. Dabar jau zinau, kad per didelis tikejimas kartasi gali padaryti ir nemazai zalos. Visada reikia palikti prielaida, kad gali buti kitaip.
Kai lankiau Semetos kursus, jis visa laika kartojo, kad visos gali pagimdyti pacios. O viena mamayte jam papriestaravo ir papasakojo, kad kai laukesi pirmo vaikelio, tai irgi lanke jo kursus ir buvo labai nusiteikusi , kad gimdys pati... o jai nepavyko... Tai moteris labai stipriai isgyveno, teko lankytis pas psichologus, nes turejo nepilnavertiskumo komleksa. Tai ji labai prase, kad jis nenuteiktu taip mamu ir nebutu toks kategoriskas.
Dabar jau tikari zinau, kad del to, kad kazkas nepavyksta, tikria nesame prastesnes mamos, o musu vaiskai patys mieliausi ir geriausi. Linkiu kiekvienai mamai tokio zinojimo drinks_cheers.gif
Atsakyti
dėl to yra patariama turėti alternatyvų gimdymo planą. Net ekstrenio cezario metų gimimą galima sušvelninti - pvz vaiką nebūtinai dėti į lovytę, galima suvistyti ir atiduoti tėčiui, arba aplamai padaryt taip:
user posted image
iš kitos pusės, nemažai tu komplikacijų galima išvengti turint tinkama pasiruošimą ir palaikymo komandą 4u.gif
Atsakyti