QUOTE(nimfa:) @ 2009 10 22, 14:15)
Gimdžiau ligoninėje, be jokių nuskausminamųjų, gimdymas buvo natūralus, greitas, ramus...Tiesiog visą nėštumą buvau nusiteikusi, jog pagimdysiu pati, be jokių skausminamųjų ir pan. Mano gyd net ir nesiūlė jokio epidūro, tiesiog net atkalbėjo, nors jo aš ir nežadėjau prašyti...Ir manau gimdymas - tai grynai moters psichologinis nusiteikimas. O kai paskaitau apie beprotiškus skausmus ir klyksmus, neįsižeiskit, bet tiesiog pykstu ant tokių mamų. Negi jos negalvoja apie savo kūdikį???? ir tie baisūs pasakojimai apie gimdymus tiesiog juokingi, nes juk kiekviena moteris tą skausmą jaučia, bet ne kiekviena moka su juo susitvarkyti....Kitą vaikelį irgi gimdyčiau be jokių medicininių įsikišimų

Svajojau apie natūralų gimdymą be prievartos...Kartojau sau kasdieną: "gimdysiu lengvai ir greitai", buvau nusiteikusi prieš epidūrą...Bet, viskas baigėsi labai didelėmis dozėmis skatinamųjų, epidūru, o finale - CP. Kadangi prieš gimdymą buvo nustatyta, kad esu streptokoko B nešiotoja, nubėgus vandenims po 4 valandų, kadangi gimdymo veikla neprasidėjo pati, gydytojai buvo priversti pradėt leisti skatinamuosius

Skatinamųjų gavau arklišką dozę. Sunkiausia buvo perlipti per save ir paprašyt nuskausminamųjų, nors gydytojai juos pradėjo siūlyt labai anksti, laikiausi, kol nepradėjau lipt sienomis iš skausmo...Taip, kad ne visada gali pasirinkti, kartais dėl aplinkybių viskas apsiverčia aukštyn kojomis...Ligi šiol jaučiu nuoskaudą dėl tokio gimdymo, bet nieko jau nepakeisi...