QUOTE(juridine_kontora @ 2011 07 17, 11:28)
Tiketis, kad personalas reaguos i visus gimdyves jausmus yra naivu nei naiviau. Ligonine - tai ne 5 zvaigzduciu viesbutis, ir samoninga gimdyve turetu suprasti KUR vaziuoja ir KO vaziuoja.
tikrai reagavo. Ir vis daugiau atsiranda tokiu gydytoju, nes kitaip ir neimanoma.
Pirmas mano gimdymas buvo planinis CP antakalnio klinikose. Viskas praejo sklandziai, mama sveika vaikai gyvi (dvyniai). Jus visiskai teisi sakydama kad mama turetu zinoti kur ir ko vaziuoja. Antra karta tvirtai zinojau ko as noriu ir dar tvirciau ko nenoriu. Todel nepabijojau keliauti 100 km i kita miesta gimdyt. kruopsciai atsirinkau kur ir pas ka. Norejau kuo naturaliau. Norejau kad daktare atsizvelgtu i mano norus, kad bendrautu su manim kaip su zmogum o ne kaip su mesos gabalu, kuri reikia padalinti kad gautusi du is vieno. Gimdymas baigesi CP. Tik sikart jauciausi nepalyginamai geriau.
o del brandos...su vaikais mes gimstame, su jais augame ir pazistame pasauly is naujo, su jais klystame ir mokomes...tik ju deka subrestame,,,tampame geresni, kantresni, tolerantiskesni....ir tam niekaip is anksto nepasiruosi, nesuplanuosi, neprimedituosi. Brendimas ilgas procesas ir vaikai pagrindiniai jo dalyviai...
o jusu vaikutis turbut dar nedidelis
Papildyta:
QUOTE(Natuke @ 2011 07 17, 13:22)
Bet juk švelnų gimdymą galima organizuoti ir ligoninėje - nebūtinai juk gimdyt būtent namuose

kam viską supriešinti taip

. Kitas dalykas - kai mama juda gimdymo metų, inkstinktyviai - ji padėda savo vaikui nusileisti ir teisingai įsistatyti. Jeigu guli prikausta prie lovos ir aparatų - tos galimybės netenka. Pasirinkus kitą pozą negu klasišką ir pasirinkus ją inkstinktyviai ji taip pat palengvina kūdikiui kelią pas mamą ir tas kelias atsiveria daug platesnis negu rakto skilutė
o va cia man idomu...man instinktyviai norejosi sedeti ant klozeto

zinoma tualete negimdysi gi, buvo pasiulyta ta kedute su skyle. Man ten buvo visai gerai o vaikeliui stojo sirdele....na taip ir kaip cia tuos instinktus paaiskint.....